Holandsko – Bosna 3:1 (kon.) | Taliansko – Poľsko 2:0 (kon.) | Dánsko – Island 2:1 (kon.)
Belgicko – Anglicko 2:0 (kon.)
koniec
Dánsko
2:1 (1:0)
Island
cz Nedeľa 15.11.2020, 20:45 • Parken Stadium (Kodaň) • Liga národov UEFA - Liga A • Skupina 2
Predzápasové kurzy
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Dánska poměrem 2:1. Druhý poločas nám přinesl o něco ofenzivnější podívanou, ve které byl směrem dopředu pro změnu nebezpečnější Island, který se nakonec kýženého vyrovnání dočkal necelých pět minut před koncem řádné hrací doby. Vypadalo to na nerozhodný konec, jenomže Dánsko si během nastaveného času vybojovalo druhou penaltu, kterou znovu dokázal využít Eriksen, který tak svému celku zajistil plný počet bodů. (22:39:26)
     
    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 3:2. Rohy: 4:1. Ofsajdy: 6:2. Fauly: 9:11.
     
    90+3
    Konec zápasu.
    90+2. Christian ERIKSEN - 2:1
     
    90+2
    Dánsko právě vstřelilo branku!
    Domácí se naprosto zničehonic dostávají zpět do vedení! Také v tomto případě se k rozehrávce pokutového kopu postavil CHRISTIAN ERIKSEN, který tentokráte mířil na levou stranu, zatímco se Rúnarsson vydal k opačné konstrukci.
    90+1. Ruka v pokutovém území.
     
    90+1
    Druhý pokutový kop pro Dánsko! Magnússon totiž zahrál v pokutovém území rukou.
     
    90
    Střídání v týmu Dánsko: ze hřiště odchází Jannik Vestergaard, přichází Jonas Wind.
     
    89
    Žlutou kartu dostává Birkir Sävarsson (Island).
     
    88
    Avšak to bylo s nedovoleným zákrokem, který měl na svědomí domácí Jonsson. Na hrací ploše se totiž ocitl Sigurdsson, který rozhodně spěchat nebude.
     
    87
    Island se navíc po zisku míče nadechl k dalšímu protiútoku, tentokráte Kjartansson nahrávku neobdržel.
    85. Vidar KJARTANSSON - 1:1
     
    85
    Island právě vstřelil branku!
    Domácí si tak dlouho koledovali, až nakonec přeci jenom přišlo vyrovnání Islandu! Na průnikovou nahrávku za domácí obranu si totiž dokázal seběhnout VIDAR KJARTANSSON, proti kterému vyběhl brankář Rönnow. Ten byl ovšem pokořen prudkou a přesnou střelu mezi nohy, což byla jedna z nejvýhodnějších variant pro zakončení! Dánsko tak bude muset přidat na aktivitě.
     
    84
    Domácí celek se přesto díky kvalitní kombinaci dostal zpět na obrannou polovinu, což mu naprosto vyhovuje. Islanďané se marně pokouší vydolovat balón.
     
    83
    Dánsko se až v těchto okamžicích nadechlo k náporu. Delaney se s míčem dostal daleko na útočnou polovinu, kde ho soupeř napadal hned ve trojici hráčů.
     
    82
    Do konce zápasu zbývá posledních deset minut, Dánsko si v posledních minutách skutečně hodně koleduje. Domácí trenér by určitě rád slyšel konečný hvizd.
     
    81
    Také v tomto případě jsme sledovali dalekonosné autové vhazování, které vyvolalo rozruch na malém vápně. Ten nakonec tygřím skokem vyřešil Rönnow.
     
    80
    Rönnow nyní předvedl ukázkový přehled ve hře a po výběhu z pokutového území se mu povedlo odehrát hrací předmět do autu. Island bude znovu vhazovat.
     
    79
    Snad první zákrok si připsal domácí brankář Rönnow, který ovšem podržel svůj celek. Hezkým způsobem to totiž zkoušel Pállson, jenž na brankáře nevyzrál.

    David Suchý

    Góly: 12. Eriksen (pen.), 90+2. Eriksen (pen.) – 85. Kjartansson (A. Skúlason)

    Karty:   66. Wass (DEN) – 11. A. Skúlason (ISL), 89. Sävarsson (ISL), 90+1. Magnússon (ISL)


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 3:2. Rohy: 4:1. Ofsajdy: 6:2. Fauly: 9:11.
    Dánsko: Schmeichel (46. Rönnow) – Wass, Kjaer (C), Vestergaard (90. Wind), Stryger Larsen – M. Jensen (68. Jönsson), Christensen, Delaney – Eriksen, Braithwaite (77. L. Andersen) – Y. Poulsen.
    Náhradníci: Lössl, Rönnow – Sisto, Dalsgaard, M. Jörgensen, Wind, L. Andersen, Scholz, Jönsson, Damsgaard, Kristensen, Bah.

    Island: Rúnarsson – Sävarsson, Eyjólfsson, Ingason, Magnússon – Sigurdsson (71. Gunnarsson), G. Sigurdsson (C), B. Bjarnason (46. Pálsson), A. Skúlason – A. Gudmundsson (74. Finnbogason), Bödvarsson (71. Kjartansson).
    Náhradníci: Halldórsson, Kristinsson – Árnason, Finnbogason, Gudmundsson, Gunnarsson, Kjartansson, Sigurjónsson, R. Sigurdsson, Pálsson, Thorsteinsson, Hermannsson.

    Rozhodca: Meler – Eyisoy, Uyarcan (všichni Turecko)