Švédsko – Chorvátsko 2:1 (kon.) | Portugalsko – Francúzsko 0:1 (kon.) | Švajčiarsko – Španielsko 1:1 (kon.)
Nemecko – Ukrajina 3:1 (kon.)
koniec
Švajčiarsko
1:1 (1:0)
Španielsko
Sobota 14.11.2020, 20:45 • St. Jakob-Park, Bazilej • Liga národov UEFA - Liga A • Skupina 4
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (22:47:18)
     
    Štatistiky zápasu:

    Držanie lopty: 34 % : 66 %.
    Strely na bránu: 3:7.
    Strely mimo: 3:7.
    Rohy: 2:10.
    Ofsajdy: 3:1.
    Fauly: 18:11.
     
    Španieli mali v druhom polčase drvivý tlak, napokon ale z neho vyťažili len jeden gól. Šancí na nielen druhý, ale aj ďalšie góly, pritom mali viac než dosť, okrem gólu Morena v závere riadnej hracej doby však nedokázali žiadnu ďalšiu gólovú príležitosť využiť. Najväčším sklamaním to bude určite pre Sergia Ramosa, ktorý kopal v priebehu ani nie polhodiny dokonca dve penalty, obe však dokázal švajčiarsky brankár Sommer zneškodniť. Ani záverečný tlak Španielska už víťazný gól nepriniesol, a tak Švajčiari dokázali, i s poriadnou dávkou šťastia, svoj dnešný cieľ splniť – zabodovali a ešte si udržali šancu na záchranu v Lige A. V súbežne hranom zápase totiž Nemecko vyhralo nad Ukrajinou 3:1, čo znamená, že Švajčiarsko musí na záchranu v Lige A v poslednom zápase doma poraziť Ukrajinu. Španieli po zisku bodu klesli na druhé miesto, o bod za Nemecko, s ktorým budú hrať v utorok v priamom súboji o víťazstvo v skupine 4.
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    90+5
    Center z rohu sa odrazil od hráčov na prednej tyči k neobsadenému Traorému, ktorý z prvej vystrelil nad Sommerovu bránu. Pre Španielov to možno bola posledná šanca na víťazný gól...
     
    90+4
    Traorého center sprava na zadnú tyč odhlavičkoval pred Ramosom Omeragic na ďalší španielsky roh. Na ten do švajčiarskeho pokutového územia beží už i brankár Simón.
     
    90+3
    Švajčiarsky gólman Sommer trochu natiahol čas pri odkope od svojej brány, nakoniec sa však po jeho odkope do stredu poľa znovu dostali k lopte Španieli. Tí sa znovu hneď tlačia na útočnú polovicu.
     
    90+2
    Španielom bod nestačí a naďalej sa tlačia do útoku. Koke z rohu opäť nacentroval na Ramosa, ktorý hlavičkoval tesne nad Sommerovu bránu.
     
    90+1
    Striedanie v tíme Švajčiarsko: z ihriska odchádza Breel Embolo, prichádza Admir Mehmedi.
     
    90
    Bude sa hrať ešte päť minút.
    89. Gerard Moreno (ESP) - 1:1
     
    89
    Španielsko dalo gól!
    Hostia sa konečne dočkali gólu a vyrovnávajú! Hneď po zisku lopty vyrazili hostia do rýchleho protiútoku, na konci ktorého centroval z ľavej strany za obranu Švajčiarska Reguilón. Na túto prihrávku si ideálne nabehol GERARD MORENO, ktorý z prvej zblízka nedal brankárovi Sommerovi žiadnu šancu. Opakovaný záber však ukázal, že Moreno mohol byť v momente Reguilónovej prihrávky v ofsajde...
     
    88
    Traorého center sprava vracal pred bránu domácich Ramos, ktorý už hrá na hrote španielskeho útoku. Prihrávka španielskeho kapitána sa ale stala len korisťou brankára Sommera.
     
    87
    Domácim sa podarilo obrať hostí o loptu, okamžite sa však dostali pod presing súpera a o loptu prišli. Traorého center sprava potom chytil brankár Sommer.
     
    86
    Akanji zostal po tomto centri ležať na trávniku vo vlastnom bránkovisku, po krátkom ošetrení sa ale vracia na trávnik. Španielsky tlak na útočnej polovici medzitým pokračuje.
     
    85
    Ferrán Torres sa znovu uvoľnil na pravom krídle, teraz sa mu už ale podarilo presne nacentrovať do bránkoviska, kde tesne pred Morenom odkopol loptu z nebezpečného priestoru Fernandes.
     
    84
    Striedanie v tíme Švajčiarsko: z ihriska odchádza Haris Seferović, prichádza Becir Omeragic.
     
    83
    Ferrán Torres si obhodil Rodrígueza pri snahe o prienik po pravom krídle, loptu si ale predkopol príliš ďaleko a skončila tak až za bránkovou čiarou.
     
    82
    Španieli ešte viac stupňujú svoj tlak a tlačia domácich čoraz viac do obrany. Na miesto vylúčeného Elvediho sa zatiahol Xhaka.

    Michal Sadlek

    Góly: 26. Freuler – 89. G. Moreno

    Karty:   15. Elvedi (SUI), 58. Embolo (SUI), 72. Freuler (SUI)   79. Elvedi (SUI)

    Nepremenená penalta: 57. Ramos (ESP), brankár Sommer zneškodnil, 80. Ramos (ESP), brankár Sommer zneškodnil


    Držení míče: 34 % : 66 %.
    Střely na branku: 3:7. Střely mimo: 3:7. Rohy: 2:10. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 18:11.
    Švajčiarsko: Sommer – E. Fernandes, Elvedi, Akanji, Ricardo Rodríguez – Shaqiri (73. Sow), Xhaka (C), Freuler, Zuber (73. Steffen) – Embolo (90+1. Mehmedi) – Seferović (84. Omeragic).
    Náhradníci: Mvogo, Von Ballmoos – Benito, Cömert, Gavranović, Mehmedi, Omeragic, Sow, Steffen, Vargas.

    Španielsko: Simón – Roberto, Ramos (C), P. Torres, Reguilón – Merino (80. G. Moreno), S. Busquets (73. Koke) – F. Torres, Ruiz (56. Morata), Olmo (73. Canales) – Oyarzabal (73. Traoré).
    Náhradníci: de Gea, Arrizabalaga – Canales, Traoré, G. Moreno, García, Rodri, Cucurella, Koke, Morata, I. Martínez, Bellerín.

    Rozhodca: Collum – Connor, McGeachi (SCO)