Claudia Gadelhaová - Ian Šiaonanová Siao-nanová (kon.) | Giga Čikadze - Jamey Simmons Čikadze (kon.)
Raoni Barcelos - Khalid Taha Barcelos (kon.) | Andrej Arlovskij - Tanner Boser Arlovskij (kon.)
Thiago Santos - Glover Teixeira Teixeira (kon.)
koniec udalosti
Raoni Barcelos - Khalid Taha

Barcelos

cz Nedeľa 08.11.2020, 05:14UFC
Predzápasové kurzy
     
    Vítěz: R. Barcelos (na body – jednomyslně) (05:34:50)
     
    Je konec! Třetí duel hlavní karty nám nabídl atraktivní podívanou, která nakonec skončila až vítězstvím favorizovaného Raoniho Barcelose po limitu. Ten měl celé utkání výrazně navrch, hodněkrát to vypadalo na předčasný konec zápasu pro Tahu, jenomže ten pokaždé utekl hrobníkovi z lopaty. Taha sice z toho zápasu odešel jako poražený, nicméně za svůj výkon se rozhodně nemusí stydět.
     
    Konec zápasu.
     
    04:18
    Oba zápasníci mají i v závěru zápasu pořád hodně sil a sledujeme celkem dobré výměny. Taha potřebuje něco předvést, jinak odejde jako poražený.
     
    04:00
    Poslední minuta zápasu.
     
    03:14
    Po dlouhé době kop od Tahy, který musel pracovat s fungující pravou nohou. Ta předvedla výstavní calf kick, s Barcelosem to ale nic moc neudělalo.
     
    02:25
    Po nějaké té době jsme se dostali zpět do postoje, konkrétněji k pletivu, kde Taha tlačí svého soupeře. Mezitím sledujeme několik dílčích kolen.
     
    01:48
    Barcelos se znovu snažil chytit škrcení, jenomže stále to má přes bradu. Taha sice na malý moment povolil, jenomže včas se dostal do lepší pozice.
     
    01:18
    I nadále jsme u pletiva, kde si Raoni Barcelos připravuje možnou pozici pro submisi. Taha si však dává pozor a soupeře nepouští do lepší výchozí pozice.
     
    00:44
    Barcelos se znovu dostal k drtivému tlaku, při kterém vyprodukoval řadu přesných úderů, jenomže Taha stále žije. V tuto chvíli se ale nachází na zemi.
     
    Začalo třetí kolo.
     
    Skončilo druhé kolo.
     
    04:55
    Dobré koleno pro Barcelose, který se snažil soupeře ukončit ještě před limitem, nicméně Taha je dnes skálopevý.
     
    04:18
    Barcelos si nyní nedal moc pozor na obranu, avšak pro jeho štěstí ho pravačka minula. Taha se pokoušel také o spodní hák.
     
    03:44
    Brazilec navíc přidal další dobrou pravačku, nicméně žádná delší kombinace nebyla k vidění. O ty se pokouší spíše Taha, která je nyní o něco aktivnější.
     
    03:17
    Dobrá pravačka od Barcelose, kterému se povedlo trefit soupeře z ústupu.
     
    02:58
    Taha se pokoušel o tvrdou pravačku, která konečně zasáhla cíl. Borelos pro změnu z krátké vzdálenosti volil kop, se kterým si protivník poradil.
     
    02:16
    Duel musel být přerušen. Raoni Barcelos totiž svého soupeře kopl do citlivých míst, což jsme si prohlédli také z opakovaného záběru. Chvíli se bojovat nebude.
     
    01:39
    Další naskočené koleno v podání Brazilce, nicméně Khalid Taha s ním dopředu počítal. Zatím čekáme na něco zásadního, oba se střídají v úderech.
     
    01:14
    Raoni Barcelos se pokoušel naskočit kolenem do soupeře, který měl ovšem připravený blok. Vypadá to, že oba zápasníci mají stále dost sil.
     
    00:47
    Němec to zkoušel tvrdou pravačkou, která rovněž pouze prolétla kolem hlavy soupeře. Úvod druhého kola zatím přináší dost nepřesných úderů.
     
    00:15
    Barcelos otevřel druhé kolo slaboučkým kopem na soupeřovo lýtko. Taha se pro změnu pokoušel o rychlou kombinaci, jenomže ani jednou netrefil.
     
    Začalo druhé kolo.
     
    Skončilo první kolo.
     
    04:08
    Barcelos se sice na zemi dostal na záda, nicméně přesto si našel pozici pro armbar, který rovněž nebyl úspěšný. Posléze jsme se dostali zpět do postoje.
     
    04:00
    Poslední minuta prvního kola.
     
    03:10
    Barcelos si na zemi připravoval rear-naked choke, který se mu nepovedlo dotáhnout. Brazilec je však stále v tlaku, Taha se nachází v kritické pozici.
     
    02:26
    Barcelosovi se povedlo se svým soupeřem hodit o zem, kde nějakou tu dobu zůstaneme. Zatím ale ze strany Brazilce nic moc nehrozí.
     
    01:48
    Taha se dostal do těžké obrany u pletiva, kde čelil několika velice tvrdých úderů. Barcelos se snažil útočit také koleny, který byly rovněž hodně tvrdé.
     
    01:26
    Khalid Taha se pokoušel o rychlý nástup, jenomže celou dobu mířil pouze do připravené obrany soupeře.
     
    00:47
    Povedený calf kick od Barcelose, který doslova zametl Tahu na zem. To byl hodně tvrdý kop, Raoni Barcelos se ale překvapivě nevydal za soupeřem.
     
    00:15
    Hned v úvodu duelu jsme sledovali první projektil v podání Barcelose, který se pokoušel nohou útočit na břicho. Tahovi se to ovšem povedlo pokrýt.
     
    Začalo první kolo.
     
    KHALID TAHA
    Skóre: 13-2-1


    Dnešním soupeřem však bude velice ostřílený německý zápasník Khalid Taha, který má na svém kontě třináct výher a pouhé dvě porážky. Taha naposledy zápasil v říjnu loňského kalendářního roku proti Bruno Silvovi, nicméně tento zápas se nakonec do statistik nezapočítal jako výhra, ani jako porážka. Silva hned devět duelů dokázal ukončit skrze KO/TKO, což je zároveň jeho největší zbraň. Avizované dvě porážky přišly po limitu, ve druhém případě se jednalo o ukončení prostřednictvím submise.
     
    RAONI BARCELOS
    Skóre: 15-1-0


    Raoni Barcelos bude velkým favoritem tohoto zápasu, což se pokusí potvrdit. Brazilec doposud nastoupil do šestnácti zápasů, přičemž se mu povedlo uspět hned v patnácti případech. Jediná porážka navíc přišla už v roce 2014, kdy Barcelos nestačil na Marka Dickmanna, kterému podlehl na submisi. Od té doby se Brazilci povedlo uspět v osmi duelech v řadě, hned čtyřikrát tomu tak bylo v UFC. Barcelos tak v nejslavnější bojové organizaci světa ještě neprohrál, zároveň na jeho kolonce svítí hned osm výher skze KO/TKO.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 04:00.

    David Suchý

    Herzog