Augsburg – Hertha 0:3 (kon.) | Mainz – Schalke 2:2 (kon.) | Lipsko – Freiburg 3:0 (kon.)
Stuttgart – Frankfurt 2:2 (kon.) | Union Berlín – Bielefeld 5:0 (kon.) | Dortmund – Bayern 2:3 (kon.)
koniec
VfB Stuttgart
2:2 (2:0)
Eintracht Frankfurt
cz Sobota 07.11.2020, 15:30 • Mercedes-Benz Arena, Stuttgart • Nemecká Bundesliga • 7. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí nerozhodným výsledkem 2:2. Stuttgart vstoupil aktivněji i do druhého poločasu, jenomže soupeř najednou převzal iniciativu a dokázal snížit na rozdíl jediné branky. I posléze měl Frankfurt více ze hry, několik šancí se neujalo, nicméně se hostujícímu celku povedlo srovnat krok díky rohovému kopu. V závěru zápasu se oba celky pokoušely zvrátit výsledek, nicméně žádné další branky jsme se již nedočkali, což znamená zřejmě zaslouženou dělbu bodů. (17:21:40)
     
    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 5:8. Střely mimo: 11:8. Rohy: 10:8. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 14:16.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Sledovali jsme odkop od domácí branky, přičemž se brankář Kobel pokoušel na opačné straně oslovit Sosu, který v hlavičkovém souboji nedokázal zvítězit.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.
     
    90
    Střídání v týmu VfB Stuttgart: ze hřiště odchází Gonzalo Castro, přichází Daniel Didavi.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, vypadá to na dělbu bodů. Nyní ale budeme sledovat hodně zajímavou standardku pro hosty.
     
    88
    Žlutou kartu dostává Gonzalo Castro (VfB Stuttgart).
     
    88
    Po delší době si s míčem zahrál také brankář Trapp, který z jedničky zkoušel odkopnout na opačnou stranu hrací plochy, kde se ve vzduchu prosadil Dost.
     
    87
    Střídání v týmu Eintracht Frankfurt: ze hřiště odchází Dajči Kamada, přichází Filip Kostić.
     
    86
    Castro se přes kostrbatý driblink přesto dostal do zakončení, které ovšem poslal do před sebou stojícího protihráče. Následně si faulem ale pomohl Barkok.
     
    85
    Střídání v týmu VfB Stuttgart: ze hřiště odchází Mateo Klimowicz, přichází Saša Kalajdžić.
     
    84
    Do konce tohoto zápasu zbývá něco málo kolem pěti minut, ještě to bude hodně zajímavé. Eintrach opět operuje u opačné šestnáctky, domácí si koledují.
     
    80
    Střídání v týmu Eintracht Frankfurt: ze hřiště odchází Stefan Ilsanker, přichází Djibril Sow.
     
    79
    Střídající Coulibaly si dokázal seběhnout až do střelecké pozice, přičemž pořádně protáhl brankáře Trappa. Ten musel po delší době zasahovat!
     
    78
    Hlavní sudí musel znovu přerušit hru, přičemž odpískal ve prospěch Frankfurtu. Po odehrání míče byl totiž dohrán Barkok, žlutou kartu vyfasoval González.
     
    77
    Žlutou kartu dostává Nicolás González (VfB Stuttgart).
     
    76
    Najednou tu máme další zápletku, hostující celek totiž díky zvýšené aktivitě dokázal srovnat krok. Navíc do konce zbývá hodně času, branka klidně může padnout.
    75. David ABRAHAM - 2:2
     
    75
    Frankfurt právě vstřelil branku!
    Tak přeci jenom se hostujícímu celku povedlo srovnat krok! Eintracht Frankfurt totiž zahrával další rohový kop, kterého se chopil Barkok. Jeho nadmíru přesný centr doputoval přesně na hlavu DAVIDA ABRAHAMA. Hostující zadák zamířil přesně ke vzdálenější konstrukci, kam se Kobel nedokázal natáhnout.
     
    75
    Hra musela být znovu přerušena, po souboji totiž skončil v bolestech na zemi domácí González. Stuttgart nebude nikam spěchat, což je ale pochopitelné.
     
    74
    Tam ovšem v souboji o míč fauloval Dost, který místo kulatého nesmyslu zasáhl pouze rozehrávajícího Antona. Odkopávat tak bude moci brankář domácích.
     
    73
    Tentokráte se o provedení autového vhazování postaral hostující Hinteregger, kterému se ke spolupráci nabídl Kohr, jenž přenášel hru na druhou stranu.
     
    72
    Střídání v týmu VfB Stuttgart: ze hřiště odchází Silas Wamangituka, přichází Tanguy Coulibaly.
    Střídání v týmu VfB Stuttgart: ze hřiště odchází Atakan Karazor, přichází Waldemar Anton.
     
    71
    Dalekonosný nákop nakonec dorazil na hlavu hostujícího Ilsankera, kterému se povedlo prodloužit míč na osamoceného Abrahama, který uklidnil hru.
     
    70
    Místo zajímavé šance tedy bylo k vidění pouze autové vhazování pro Stuttgart. Ten se nedostal ani na druhou stranu, Wamangituka totiž dorazil pouze do autu.
     
    69
    Hosté si navíc vybojovali standardku kousek od opačného pokutového území. K rozehrávce se nakonec postavil Kamada, který svůj centr naprosto přetáhl.
     
    68
    Frankfurt si tak vybojoval autové vhazování z pravé strany, po kterém se nahrávku soupeře povedlo vystihnout Castrovi, který přesto nepřesně přihrával vpřed.
     
    67
    Další útočnou akci pro změnu po pravém křídle táhl Younes, který se po krátkém driblinku pokoušel odcentrovat do pokutového území, což mu zablokoval soupeř.
     
    66
    Frankfurt si tak vyzkoušel rozehrávku rohového kopu z pravé strany, který ovšem nepřinesl nic nebezpečného. Naopak ve vzduchu včas zasahoval Klimowicz.
     
    65
    Dost se dostal k odraženému míči, který se okamžitě pokoušel vrátit zpět do malého vápna, kde se štěstím zakročil jeden z domácích obránců.
    61. André SILVA - 2:1
     
    61
    Frankfurt právě vstřelil branku!
    Zničehonic tu ale máme důležitou kontaktní branku! Barkok si dokázal narazit s protihráčem, načež doslova vtrhl do pokutového území. Tam se po otočce uchýlil nahrávce pod sebe, kde se nacházel ANDRÉ SILVA. Posledně jmenovaný hráč bezpečným zakončením pravou nohou zamířil přesně k pravé tyči domácí branky.
     
    61
    Máme za sebou hodinu hry, druhý poločas opět patří domácímu celku. Ten je v samotném úvodu o něco aktivnější, naopak Frankfurt stále naráží na pevnou obranu.
     
    60
    Sosovi se povedlo od postranní lajny poslat míč k opačné tyči, kam si nabíhal Wamangituka. Ten netrefil balón ideálně, Trapp okamžitě rozehrál od branky.
     
    59
    V posledních minutách sledujeme celou řadu nedovolených zákroků, po tom dalším skončil na zemi González. Eintracht Frankfurt se tak bude muset opět bránit.
     
    58
    Nakonec jsme sledovali centr přesně na hlavu naběhnuvšího Stenzela, který sympatickou hlavičkou zamířil pouze do horní konstrukce.
     
    57
    Jenomže další zbytečný faul tentokráte předvedl hostující Abraham, který proti Mangalovi evidentně hrál rukama. Castro si tak vyzkouší i další standardku.
     
    56
    Stuttgart rozehrál další standardní situaci tentokráte po zemi, jenomže u hranice pokutového území číhala smečka protihráčů, které se povedlo včas odehrát.
     
    55
    Po dalším nedovoleném zákroku skončila na zemi hned dvojice protihráčů, na hrací plochu tak musí lékařské personály. Několik desítek vteřin se hrát nebude.
     
    54
    Žlutou kartu dostává Bas Dost (Eintracht Frankfurt).
    Žlutou kartu dostává Makoto Hasebe (Eintracht Frankfurt).
     
    53
    Castro rozehrál další standardní situaci přesně na aktivně hrajícího Gonzáleze, který se dostal do zakončení, jenomže ránu pravačkou poslal nad branku. Na opačné straně odkopával z čáry Stenzel.
     
    52
    Frankfurt poměrně dlouho kombinoval na polovině soupeře, kde ovšem hodně nepřesně nahrával Kohr, který místo Silvy našel pouze kopačku protihráče.
     
    51
    O nahrávku si před malým momentem řekl Dost, který se ještě pokoušel prodloužit míč do strany Younese, před kterým se ovšem povedlo zakročit Stenzelovi.
     
    50
    Žlutou kartu dostává Aymen Barkok (Eintracht Frankfurt).
     
    49
    Stuttgart si ovšem poté došel pro zisk standardní situace, ke které se postavil kapitán Castro. Na jeho pas si nabíhal Kempf, který ovšem na něj nedosáhl.
     
    48
    Hned v úvodu druhého poločasu jsme sledovali pokus o dalekonosné přenesení hry, které se mělo snášet na Wamangituku, jenž si se zpracováním neporadil.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost hostující hráči, kteří budou pro změnu hrát zleva doprava.
     
    46
    Střídání v týmu Eintracht Frankfurt: ze hřiště odchází Steven Zuber, přichází Aymen Barkok.
    Střídání v týmu Eintracht Frankfurt: ze hřiště odchází Almamy Touré, přichází Amin Younes.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám přinesl celkem zajímavou podívanou, jenž přinesla hned dva přesné zásahy. Obě trefy obstaral domácí celek, který sice nebyl lepším týmem, avšak se mu dařilo využívat své ojedinělé šance. Ta první přišla po pokutovém kopu, ta druhá pro změnu po chybě obrany soupeře, kdy navýšil vedení Castro. Také Eintracht si vypracoval své příležitosti, avšak ty byly oproti soupeři o poznání méně úspěšné.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45
    První poločas bude nastaven o jednu minutu.
     
    44
    Na řadu přijde další autové vhazování, tentokráte v podání kapitána domácích Castra.
     
    43
    Wamangituka se dostával mezi přesilu protihráčů, proti které se dokázal prosadit. K vidění byla navíc sympatická rána pod břevno, se kterou si Trapp dokázal poradit.
     
    42
    Snadná práce pro brankáře Kobela, kterému se nepovedlo rozehrát dle představ. Míč totiž zamířil pouze za postranní lajnu, což znamená aut pro Frankfurt.
     
    39
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude něco málo nastavovat.
     
    38
    Hra se znovu přesunula na polovinu Frankfurtu, který si dal na rozehrávce hodně záležet. Hasebe si však troufl na přenesení hry na Hintereggera, který ovšem váhá.
    37. Gonzalo CASTRO - 2:0
     
    37
    Stuttgart právě vstřelil branku!
    Domácí hráči odskakují na rozdíl dvou branek! Gonzálezovi se povedlo senzačním způsobem načasovat kolmici na kapitána GONZALA CASTRA, který tak uháněl sám na brankáře Trappa. Ten proti němu sice vyběhl, avšak přesto se mu nepovedlo zneškodnit střelu směřující mezi jeho nohy.
     
    37
    Hasebemu se povedlo přenést hru na druhou stranu, kde to zkušeně provedl domácí obránce Stenzel, který zpětnou nahrávkou vracel míč na nohu Kobela.
     
    36
    Hosté si tak vyzkoušeli další rohový kop, po kterém jsme sledovali menší závar. Stuttgart se po něm dostal do protiútoku, Wamangituka nepřesně hledal Klimowicze.
     
    35
    Kamada hezkým způsobem překládal míč k penaltovému puntíku, kde měl hodně času na zakončení Kohr. Obětavým zákrokem ho všem srazil zadák Karazor.
     
    34
    Zuber se pokoušel opřít do padajícího míče, jenomže ten netrefil vůbec ideálně. Hostující křídelník si poté pomohl faulem, neboť v souboji fauloval Wamangituku.
     
    33
    Je za námi třetina hry, v posledních minutách má znovu navrch nováček soutěže, tedy Stuttgart. Jeho další atak skončil nepovedeným zakončením Gonzáleze.
     
    32
    Stuttgart měl k dispozici standardní situaci, která se nebezpečně snášela k malému vápnu. González dokázal sice hlavičkovat, nicméně podle sudího z ofsajdu.
     
    31
    Zajímavou střílenou nabídkou to ovšem zkoušel Zuber, který nabízel míč do malého vápna. Tam se po míči natahoval Silva, avšak se k míči dostal brankář Kobel.
     
    30
    Na útočnou polovinu se prodral Silva, který měl proti sobě přesilu protihráčů. Portugalec se přesto opřel do balónu, který ovšem poslal pouze do protihráče.
     
    29
    Žlutou kartu dostává David Abraham (Eintracht Frankfurt).
     
    28
    Trapp před napadajícím Castrem znovu odkopával, tentokráte mnohem přesněji. Pro skákavou nabídku si seběhl Silva, který sklepl pod sebe na Kamadu.
     
    27
    Zpětná nahrávka putovala znovu proti noze brankáře Trappa, který to zkoušel vysokým odkopem na opačnou polovinu, kde ve vzduchu zasahoval zadák Karazor.
     
    26
    Domácí hráči si přesto vybojovali rohový kop z levé strany. Castro poslal svůj centr k hranici malého vápna, kde se ovšem jako první dostal k balónu Ilsanker.
     
    25
    Wamangituka se pokoušel protáhnout kolem bránícího Hintereggera, který ho ovšem zkušeně za sebe nepustil. Následná nahrávka od Gonzáleze nebyla přesná.
     
    24
    Zároveň máme za sebou více než polovinu prvního poločasu, která nám nabídla vedoucí brankář Stuttgartu. I tak platí, že směrem dopředu je aktivnější soupeř.
     
    23
    Nakonec se jednalo o forvarda Dosta, který musel na malý moment ven z hrací plochy. Frankfurt tak bude chvíli hrát v početní nevýhodě, což se ale rychle změní.
     
    22
    Momentálně se nehraje, neboť na zemi zůstal v bolestech ležet hostující hráč. Rozhodně se tedy chvíli hrát nebude, pokračovat se bude rozehrávkou volného kopu.
     
    21
    V rozehrávce chyboval jeden z domácích obránců, na což mohl Stuttgart doplatit! Dost totiž nabíjel do palebné pozice Kamadovi, který mířil o kousek vedle.
    17. Nicolás GONZÁLEZ - 1:0
     
    17
    Stuttgart právě vstřelil branku!
    Máme tady úvodní branku tohoto zápasu! K rozehrávce pokutového kopu se totiž postavil NICOLÁS GONZÁLEZ, který bez větších problémů zamířil k levé tyči, zatímco se brankář Trapp vydal k opačné konstrukci.
     
    16
    Pokutový kop pro domácí!
     
    16
    Na druhé straně to vypadalo to nedovolený zákrok v podání Ilsankera, jenomže sudí nechal pokračovat ve hře. Klimowicz tak bude muset hodně rychle vstát.
     
    15
    Tourému se povedlo propasírovat nahrávku na přední tyč, kde se ve vyložené šanci zjevil Dost. Ten ovšem okamžitou střelu poslal vedle branky VfB.
     
    14
    Kohr se sice s míčem dostal na útočnou polovinu, jenomže následnou nahrávku se povedlo zablokovat Castrovi. Eintracht Frankfurt přesto pokračuje v akci.
     
    13
    Sosa se mrštným způsobem dostal do pokutového území, kde si potáhl míč na pravou nohu, jenomže místo střely ještě nahrával, což ale dokázal přečíst Hasebe.
     
    12
    V krátkém časovém sledu se míč znovu dostal do zámezí, což znamenalo autové vhazování pro Stuttgart. Obránce Stenzel si dával s provedením hodně načas.
     
    11
    Kobel pro změnu zkoušel přenést hru na pravou stranu, kde se nacházel Wamangituka. Ten ještě prodlužoval míč za sebe, kde ovšem zasahoval Hasebe.
     
    10
    Tourému se tentokráte nepovedlo projít přes domácího Karazora, který to udělal velice zkušeně. Míč totiž otřel o protihráče, na řadu tak přijde odkop od branky.
     
    9
    Ven z branky musel domácí brankář Kobel, kterému se padající předmět povedlo schovat do svých rukavic. Poté jsme sledovali rozehrávku na kolegu Kempfa.
     
    8
    Hlavní sudí si vzápětí všiml nedovoleného zákroku, o který se postaral hostující Zuber. Rozehrávky se tak ujal Mangala, který okamžitě zkoušel přenést hru.
     
    7
    Kamadovi se povedlo velice šikovně přenést hru na pravou stranu, odkud centroval Touré. Na jeho centr si naskočil Silva, který poprvé prověřil brankáře Kobela.
     
    6
    Na jistotu si před malým momentem počínal vracející se Karazor, který hlavičkou odehrál míč do rukavic brankáře Kobela. Frankfurt zkouší aktivně napadat.
     
    5
    K případnému protiútoku se tak odhodlal Kamada, který se ovšem na druhé straně hrací plochy nedostal přes Stenzela. Stuttgart tak bude znovu vhazovat.
     
    4
    Nováček soutěže si dokonce vybojoval první rohový kop, který z levé strany rozehrál kapitán Castro. Jeho centrovaná nabídka pouze proskákala šestnáctkou.
     
    3
    Hned v úvodu tohoto zápasu se do kombinace domácích zapojil také brankář Kobel, kterému se přesným odkopem povedlo odehrát míč k levé autové lajně.
     
    2
    Hlavní sudí tohoto zápasu poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali na starost domácí hráči, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    VfB Stuttgart: Kobel – Stenzel, Karazor, Kempf – Wamangituka, Mangala, G. Castro (C), N. González, Endo – Klimowicz, Sosa.
    Náhradníci: Bredlow – Anton, Coulibaly, Klement, Kamiński, Kalajdžić, Čurlinov, Didavi, Förster.

    Eintracht Frankfurt: Trapp – D. Abraham (C), Hasebe, Hinteregger – A. Touré, Ilsanker, Kohr, Zuber – Kamada – Dost, André Silva.
    Náhradníci: Schubert – Barkok, Hrustic, Kostić, Chandler, Sow, Younes, Tuta, N'Dicka.

    Rozhodčí: Stegemann – Pickel, Asmuth.
     
    Eintracht Frankfurt

    Na opačné straně stojí Frankfurt, který si v úvodu letošního ligového ročníku počíná hodně podobě. Eintrachtu momentálně patří desátá pozice, nicméně na svém kontě má také devět bodů, avšak o něco horší skóre. Hostující tým tohoto zápasu rovněž prohrál pouze jedinkrát, a sice nestačil na vedoucí Bayern, kterému na jeho vlastním stadionu podlehl vysokým výsledkem 0:5. Eintracht tak na výhru čeká již tři duely, ve zbylých dvou případech pokaždé remizoval. Naposledy tomu tak bylo na půdě Werderu, kde byl konečným výsledkem stav 1:1. Eintracht by přesto měl být papírovým favoritem tohoto zápasu.
     
    VfB Stuttgart

    Fotbalisté Stuttgartu se po šesti odehraných zápasech nacházejí na průběžné deváté pozici, což znamená přesný prostředek tabulky. Nováček Bundesligy do této chvíle nasbíral sympatických devět bodů, navíc ho od pohárových pozic dělí pouze jeden bod. Domácí celek tohoto zápasu letos v lize prohrál jedinkrát, a sice hned v úvodním kole. Od té doby sehrál dalších pět zápasů, během kterých se mu povedlo dvakrát zvítězit a třikrát odejít z trávníku nerozhodně. Stuttgart má nyní na svém kontě dvě remízy v řadě, které se uskutečnily v soubojích proti Kolínu a Schalke. V obou případech se jednalo o remízu 1:1.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Německá Bundesliga má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi VfB Stuttgart a Eintracht Frankfurt.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.

    David Suchý

    Góly: 17. N. González (pen.), 37. G. Castro (N. González) – 61. André Silva (Barkok), 75. D. Abraham (Barkok)

    Karty:   77. N. González (STU), 88. G. Castro (STU) – 29. D. Abraham (FRN), 50. Barkok (FRN), 54. Dost (FRN), 54. Hasebe (FRN)


    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 5:8. Střely mimo: 11:8. Rohy: 10:8. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 14:16.
    VfB Stuttgart: Kobel – Stenzel, Karazor (72. Anton), Kempf – Wamangituka (72. Coulibaly), Mangala, G. Castro (C) (90. Didavi), N. González, Endo – Klimowicz (85. Kalajdžić), Sosa.
    Náhradníci: Bredlow – Anton, Coulibaly, Klement, Kamiński, Kalajdžić, Čurlinov, Didavi, Förster.

    Eintracht Frankfurt: Trapp – D. Abraham (C), Hasebe, Hinteregger – A. Touré (46. Younes), Ilsanker (80. Sow), Kohr, Zuber (46. Barkok) – Kamada (87. Kostić) – Dost, André Silva.
    Náhradníci: Schubert – Barkok, Hrustic, Kostić, Chandler, Sow, Younes, Tuta, N'Dicka.

    Rozhodca: Stegemann – Pickel, Asmuth