Česko – Švédsko 3:1 (kon.) | Rusko – Fínsko 6:2 (kon.)
koniec
Rusko
6:2 (3:0, 2:1, 1:1)
Fínsko
Štvrtok 05.11.2020, 17:35 • Hartwall Arena (Helsinki) • Euro Hockey Tour
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:30.
     
    Vítam všetkých priaznivcov hokeja pri sledovaní tohto online textového prenosu. V ňom sa spoločne zameriame na stretnutie, v ktorom proti sebe nastúpia reprezentačné mužstvá Ruska a Fínska. Zápas a tak aj tento prenos sa začína o 17:30.

    Pandémia koronavírusu zasiahla dianie v reprezentačnom hokeji. Po dlhšej odmlke sa tak môžme tešiť aj na reprezentačný hokej, v najbližších dňoch sa uskutoční jedno z najsledovanejších prípravných podujatí Euro Hockey Tour. Prvým turnajom bude Karjala Cup vo Fínsku a okrem domácej reprezentácie sa ho zúčastnia aj Česko, Rusko a Švédsko.

    Vo štvrtok sú na programe dve stretnutia, o 13:30 otovrí turnaj súboj medzi Ćeskom a Švédskom, od 17:30 sa môžme tešiť na zápas Ruska, ktoré bude čeliť domácej reprezentácií Fínska. Ako dopadne toto stretnutie? Sledujte náš online prenos!
     
    Úvodné zostavy:

    Rusko: Askarov (Achťamov) – Čajka, Sedov, Muchamadullin (A), Čisťakov, Kirsanov, Šechovcov, Byčkov – Afanasjev, Chusnutdinov, Podkolzin (C) – Grošev, Safonov, Činachov (A) – Gricjuk, Baškirov, Amirov – Spiridonov, Bardakov, Alaljkin

    Fínsko: Setänen (Rajaniemi) – Parikka, Saarijärvi, Lappalainen, Kemiläinen (A), Seppälä, Rindell, Lintuniemi, Eronen – Innala, Koivistoinen, Saarela – Sallinen (C), Tiivola, Turkulainen – Björkqvist, Björninen, Oksanen – J. Peltola (A), Siikonen, Karvinen

    Rozhodca: Suominen, Kaukokari – Jusi, Hägerström (všetci Fínsko)
     
    Prajem príjemný športový večer všetkým fanúšikom hokeja. Po dlhej odmkle sa konečne môžme zamerať aj na reprezentačný hokej, práve dnes štartuje Karjala Cup vo Fínsku. Prvý zápas sa hral o 13:30 a Česko zvíťazilo nad Švédskom 3:1. Dnešný program uzavrie stretnutie Ruska a domácej reprezentácie Fínska. Zatiaľ si prezrite zostavy oboch celkov, tesne pred úvodným buly sa opäť prihlásime.
     
    Obe reprezentačné mužstvá sú už spoločne s rozhodcami zápasu prítomné na ľadovej ploche, prvá tretina sa tak čoskoro začne, prajem príjemný športový zážitok!
     
    Hymny oboch krajín práve dozneli, čoskoro tak bude vhodené úvodné buly.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:10
    Prvá tretina v Hartwall Aréne je už v plnom prúde, úvodné buly vyhralo Rusko, ktoré dnes nastupuje v červených dresoch, domáci Fíni v bielych.
     
    00:25
    Rusko sa ihneď pokúsilo o výpad do útočného pásma, ale cez obranu súpera sa hostia nedostali a tak musia ďalší útok začínať od svojej bránky.
     
    01:10
    Gricjuk nahodil puk pred fínsku bránku, Setänen si pripisuje prvý zákrok, keď puk ukryl pod svojou lapačkou. Nasledovať bude buly v útočnom pásme Ruska.
     
    01:42
    Rusko dalo gól!

    Je tu úvodný presný zásah tohto stretnutia, čakali sme na neho necelé dve minúty! Rusko bolo po úvodnom buly veľmi aktívne a vyťažilo z tohto gól, keď sa k puku dostal RODION AMIROV a krásnou strelou švihom poslal puk pod brvno Setänenovej brány – 1:0!
    01:42 Rodion Amirov (RUS) - 1:0
     
    02:10
    Na rade je Fínsko, ktoré bude musieť doťahovať náskok svojho dnešného súpera. Rusko sa snaží pokračovať v aktívnej hre aj naďalej.
     
    02:49
    Fínsko založilo rýchly prechod do útočného pásma, k strele sa napokon dostal Koivistoinen, ale jeho pokus pohodlne kryje brankár Askarov.
     
    03:03
    Vylúčenie v tíme Rusko (Nikita Sedov – 2 min., držanie).
     
    03:13
    Fínsko hrá prvú presilovku v tomto zápase, má tak šancu na vyrovnávajúci gól.
     
    03:46
    Domáca reprezentácia už rozbehla svoj presilovkový kolotoč, od modrej čiary nebezpečne pálil Kemiläinen, ale brankár Askarov si pripisuje v neprehľadnej situácií úspešný zákrok.
     
    04:28
    Fíni pokračujú vo svojej početnej výhode, ale momentálne sa im nedarí vyprodukovať strelu na bránku svojho dnešného súpera.
     
    04:52
    Rusko sa aj pod veľkým tlakom bráni úspešne a súpera do zakončenia nepúšťa. Čoskoro bude presilovka domácej reprezentácie minulosťou.
     
    05:03
    Rusko v plnom počte.
     
    05:40
    Momentálne vedúci celok tak zvládol prvé oslabenie a aj naďalej si drží svoje tesné vedenie o jeden gól. Rusko sa okamžite snaží vrátiť k svojej aktívnej hre.
     
    06:10
    Opäť tak sledujeme ruský tlak, do zakončenia sa teraz dostal Grošev, ale jeho pokus na fínsku bránu neprešiel. Fíni získavajú puk na svoje hokejky.
     
    06:23
    Nasleduje reklamná prestávka.
     
    07:10
    Po krátkej pauze nám pokračuje prvá tretina ďalej. Stále sledujeme aktívnu hru Ruska a hra sa odvíja prevažne vo obranom pásme Fínska.
     
    07:32
    Vylúčenie v tíme Fínsko (Peter Tiivola – 2 min., sekanie).
     
    07:42
    Svoju prvú presilovku v tomto zápase hrá už aj Rusko. Podarí sa hokejistom v červených dresoch navýšiť svoje vedenie?
     
    08:16
    Fínsku sa zatiaľ darí držať súpera preč zo svojho obraného pásma, Rusko zakladá ďalší útok spoza svojej bránky.
     
    08:49
    Rusom odskakuje puk a stále sa nedostali do poriadneho zakončenia. Zatiaľ to teda vyzerá, že aj táto presilovka zostane nevyužitá.
     
    09:32
    Fínsko v plnom počte.
     
    09:42
    Ani Rusku sa tak úvodná presilovka v tomto zápase nepodarila využiť, pokračuje sa tak za stavu 1:0!
     
    10:05
    Dostávame sa do druhej polovice prvej tretiny. Stále môžme konštatovať, že sledujeme veľmi aktívnu hru ruskej reprezentácie.
     
    10:48
    Domáca reprezentácia zvládla veľký tlak zo strany súpera a dostáva puk do ruskej tretiny. Oba celky idú striedať, pri puku zostáva Rusko.
    11:21 Marat Chusnutdinov (RUS) - 2:0
     
    11:21
    Rusko dalo gól!

    Ruská reprezentácia pridáva svoj druhý gól v tomto zápase a to celkom zaslúžene! Fínsko znova nezvládlo ubrániť súperovho hráča, MARAT CHUSNUTDINOV sa natlačil pred ruskú bránku a po jeho bekhendovom blafáku puk končí v sieti, zrejme si ho tam neštastne zrazil niekto z Fínov – 2:0!
    Asistencia: Daniil Čajka.
     
    12:10
    Fínov tak čaká v tomto zápase veľmi náročná úloha. Zatiaľ sa domáci hokejisti nevedia dostať do zápasu a ruskému tempu vôbec nestíhajú.
     
    12:46
    Aj keď sa domáca reprezentácia dostane k puku, má veľké problémy s prechodom do útočného pásma.
     
    13:37
    Rusko teraz ubralo zo svojho tlaku a necháva hrať súpera. Uvidíme, či sa ešte niečoho zaujímavého v prvej tretine dočkáme.
     
    14:10
    Doposiaľ sme videli dve veľké gólové príležitosti a tie obe skončili presným zásahom. Postupne sa Rusko vracia k svojej aktívnej hre.
     
    14:46
    Videli sme rýchle útočné výpady na oboch stranách, ale ani v jednom prípade to neviedlo k presnému zakončeniu na súperovu bránu.
     
    15:26
    Ruský brankár Askarov musel po dlhšej dobe zasahovať, znova si však pripisuje ľahký zákrok. Nasledovať bude reklamná prestávka.
     
    15:56
    Po krátkej pauze pokračuje prvá tretina ďalej. Rusko založili rýchly brejk zo svojho pásma, ale fínska defenzíva sa zvládla vrátiť a prípadné nebezpečenstvo zažehnať.
     
    16:17
    Opäť sledujeme veľmi aktívnu hru Ruska, ktoré drží puk na svojich hokejkách a neustále sa tlačí pred súperovu bránku.
     
    16:53
    Rusko dalo gól!

    Demolácia Fínska v prvej tretine pokračuje ďalej! Rusko znova rýchlo prešlo do útočného pásma, Podkozlin našiel presnou prihrávkou na druhej strane voľného ILJU SAFONOVA a ten v tesnej blízkosti pred Setänenom nezaváhal – 3:0!
    Asistencia: Vasilij Podkolzin, Jehor Afanasjev.
    16:53 Ilja Safonov (RUS) - 3:0
     
    17:15
    Prvá tretina sa blíži k svojmu záveru. Rusko jednoznačne dominuje a Fínsko bude mať čo robiť, aby sa ešte dokázalo pozbierať a nejako tento zápas dohrať.
     
    18:15
    Aj naďalej Rusko drží puk na svojich hokejkách, dočkáme sa ešte niečoho zaujímavého v prvej tretine?
     
    19:01
    Prebieha posledná minúta prvej tretiny!
     
    19:22
    Fínsko ešte zakombinovalo v útočnom pásme, ale do žiadnej šance sa už domáca reprezentácia nedostala.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Úvodná tretina v Hartwall Aréne je už minulosťou. Rusko od úvodného buly hrali veľmi aktívne a držalo súpera pod veľkým tlakom. Fínsko sa nevedelo počas celej prvej tretiny poriadne dostať do zápasu a postupne inkasovalo až tri góly!

    Uvidíme, čo nám prinesie druhá tretina, ktorá sa začne približne o 18:23.
     
    Obe mužstvá sú už spoločne s rozhodcami zápasu späť na ľadovej ploche, druhá tretina sa tak čoskoro začne!
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:10
    Druhá tretina tohto stretnutia je už v plnom prúde, buly vyhralo Rusko, ktoré vyhráva o tri góly a je tak na najlepšej ceste zakhnihovať víťazstvo.
     
    20:46
    Fínsko sa dostalo k puku a rýchlo sa presunulo do útočného pásma, k strele sa však už domáci neodstali. Rusi sa však ešte budú musieť brániť.
     
    21:10
    Domáca reprezentácia si zrejme vstúpila do svedomia a veľmi aktívne začala druhú tretinu. Rusi sú vôbec po prvýkrát v tomto zápase pod väčším tlakom.
     
    22:03
    Fínsko dalo gól!

    Domáca reprezentácia dáva svoj prvý gól v tomto zápase! Výbornú vstup Fínska do druhej tretine, z aktívnej hry vyťažili domáci gól na 1:3, keď sa k puku dostal po peknej kombinácií ELMERI ERONEN a jeho presná strela skončila až za brankárom Askarovom!
    Asistencia: Jukka Peltola
    22:03 Elmeri Eronen (FIN) - 3:1
     
    22:28
    Uvidíme, ako tento gól ovplyvní ešte toto stretnutie. Rusko je stále v pohodlnom vedení o dva góly, ale doplatilo na pasívny začiatok druhej tretiny.
     
    23:10
    Fínsko pokračuje aj naďalej v aktivnej hre, už to teda nevyzerá, žeby sa Rusko pohodlne dostalo k prvým trom bodom na tomto turnaji.
     
    24:32
    Askarov sa musel mať na pozore, ale tento strelecký pokus súpera dokázal zneškodniť. Domáca reprezentácia ešte získava buly v útočnom pásme.
     
    25:17
    Postupne sa už hra vyrovnáva na oboch stranách a do útočného pásma sa darí prenikať aj Rusku. Snáď čoskoro uvidíme aj ďalšie zaujímavé momenty.
     
    26:08
    Brankári sú však už dlhšiu dobu bez práce, pozorne na oboch stranách pracujú defenzívy.
     
    26:58
    Vylúčenie v tíme Rusko (Daniil Čajka – 2 min., držanie).
     
    27:10
    Fínsko rozbehlo svoju druhú presilovku v tomto zápase. Ideálna príležitosť na strelenie kontaktného gólu.
     
    27:15
    Zatiaľ sa však domácim reprezentantom nedarí usadiť sa v útočnom pásme, Rusko sa bráni v oslabení úspešne.
     
    27:51
    Turkulainen sa dostal k puku a mal pred sebou odkrytú bránu, tú však nedokázal trafiť a tak nevyužil ideálnu pozíciu na strelenie kontaktného gólu!
     
    28:36
    Rusko posiela puk cez všetky čiary do bezpečia, čoskoro sa táto presilovka Fínska skončí.
     
    28:58
    Rusko v plnom počte.
     
    29:10
    Fíni nevyužili ani svoju druhú presilovku v tomto zápase. Momentálne je pri puku Rusko, ktoré zakladá postupný útok od svojej bránky.
     
    30:15
    Dostávame sa do druhej polovice prostrednej tretiny. Rusko momentálne vyhráva 3:1!
     
    30:29
    Nasleduje reklamná prestávka.
     
    31:15
    Dianie v druhej tretine nám pokračuje ďalej. Fínsko výrazne zlepšilo hru v druhej tretine, stále však prehráva o dva góly.
     
    31:29
    Vylúčenie v tíme Rusko (Marat Chusnutdinov – 2 min., podrazenie).
     
    32:05
    Fínsko pridáva na svojej aktivite a momentálne drží puk na hokejkách. Rusko však ukazuje, že je dnes výborne prirpavené aj v obrane.
     
    32:57
    Čoskoro sa fínska presilovka skončí, vyzerá to že aj táto početná výhoda zostane nevyužitá.
     
    33:29
    Rusko v plnom počte.
     
    33:39
    Takže aj táto presilovka zostala nevyužitá. Rusko aj naďalej drží vedenie 3:1, uvidíme čo nám ponúkne zvyšok druhej tretiny.
     
    34:21
    Peltola sa natlačil pred ruskú bránku, ale Askarova sa mu prekoanť nepodarilo! Následne sa ešte strhla menšia bitka, rozhodcovia všetko včas poriešili.
     
    34:22
    Vylúčenie v tíme Fínsko (Miska Siikonen – 2 min., sekanie).
     
    34:22
    Vylúčenie v tíme Fínsko (Jukka Peltola – 2 min., hrubosť).
     
    34:22
    Vylúčenie v tíme Rusko (Ilja Safonov – 2 min., hrubosť).
     
    34:32
    Vylučovalo sa na oboch stranách, napokon je z toho ruská presilovka o jedného hráča.
     
    35:47
    Rusko dalo gól!

    Rusi využívajú presilovku o jedného hráča a vracajú sa späť do vedenia o tri góly! Na konci úspešnej kombinácie stál DANIIL ČAJKA a od modrej čiary prepálil všetko čo mu stálo v ceste – 4:1!
    Asistencia: Jegor Afanasjev.
    35:47 Daniil Čajka (RUS) - 4:1
     
    36:10
    Sme v závere druhej tretiny. Pred malou chvíľou Rusko navýšilo svoje vedenie a vyzerá to, že pomaly bude o osude zápasu rozhodnuté.
     
    36:48
    Fíni sa však ešte nevzdávajú a skúšajú niečo vymyslieť, gól do šatne by im určite pomohol.
     
    37:16
    No a Rusi teraz čelia vysokému tlaku zo strany súpera. Zatiaľ však žiadne fínske gólové šance neprichádzajú.
     
    38:20
    Rusko dalo gól!

    Krátko pred koncom druhej tretiny Rusko opäť navyšuje svoje vedenie! Fínsko síce útočilo, ale stratilo puk v strednom pásme a do úniku na bránku súpera sa dostal JEGOR ČINACHOV, ktorý svoj nájazd premenil na gól – 5:1! Činachov bol faulovaný, keby šancu nepremenil Fíni by išli do oslabenia.
    Asistencia: Ilja Safonov, Maxim Grošev.
    38:20 Jegor Činachov (RUS) - 5:1
     
    39:01
    Prebieha posledná minúta druhej tretiny!
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Aj druhá tretina nám ponúkla presné zásahy. Fínsko vstúpilo do prostrednej časti zápasu aktívne a znížlo na 1:3. Domáca reprezentácia aj naďalej pokračovala v zlepšenej hre, ale nezvládla záver druhej tretiny, keď inkasovala dva góly a momentálne tak Rusko vyhráva nad Fínskom vysoko 5:1!

    Posledná tretia tretina sa začne približne o 19:20.
     
    Obe mužstvá sú už spoločne s rozhodcami zápasu späť na ľadovej ploche, posledná tretia tretina sa tak čoskoro začne!
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:10
    Posledná tretia tretina je už v plnom prúde, buly vyhralo Rusko, ktoré by už malo toto stretnutie dotiahnúť do úspešného konca.
     
    40:46
    Fínsko dalo gól!

    Domáca reprezentácie v úvode tretej tretiny dáva svoj druhý gól v tomto zápase! Fínsko úspešne zakombinovalo v útočnom pásme, k puku sa napokon dostal JERE SALLINEN a od modrej čiary umiestnil svoju strelu do horného rohu brány – 5:2!
    Asistencia: Valtteri Kemiläinen.
    40:46 Jere Sallinen (FIN) - 5:2
     
    41:46
    Žeby predsa len ešte Fínsku svitla nádej? Rusko vyhráva o tri góly a sme v poslednej tretine. Nechajme sa teda prevapiť.
     
    42:23
    Sledovali sme rýchle útočné výpady na oboch stranách, ale nič zaujímavého nám neponúkli.
     
    43:21
    Rusko teraz dlhšie kombinovalo v útočnom pásme, ale strela na bránku súpera z toho nebola.
     
    44:32
    Tlak ruskej reprezentácie začína znova narastať, Fínsko sa oslobodilo len za cenu zakázaného uvoľnenia.
     
    45:21
    Po dlhšej dobe sme teraz sledovali útok zo strany domácej reprezentácie, ale strela od Kemiläinena nebola nijak nebezpečná.
     
    46:10
    Na druhej strane však musel zasahovať brankár Setänen, ale nemal žiadny ťažkú prácu a betónom pohodlne vyrazil strelu súpera.
     
    46:52
    Zakrátko zakončoval Podkolzin, ale k asistencii teraz gól nepridal. Jeho strela z bekhendu smerovala mimo fínskej brány.
     
    47:32
    Hra má teraz rýchly spád, takmer sa neprerušuje. Koivistoinen sa snažil presadiť inidividuálne, ale cez pozorných ruských obrancov sa nedostal.
     
    48:19
    Nasleduje reklamná prestávka.
     
    48:38
    Od modrej čiary sa tvrdým streleckým pokusom prezentoval Sedov, ale puk sa na fínskeho brankára nedostal.
     
    49:10
    Aj naďalej drží Rusko puk na svojich hokejkách, ale hosťujúca reprezentácia sa nemusí nikam ponáhľať.
     
    50:01
    Dostávame sa do druhej polovice poslednej tretej tretiny. Rusko aj naďalej vyhráva nad Fínskom 5:2 a smeruje za ziskom prvých troch bodov na tomto turnaji.
     
    50:10
    Vylúčenie v tíme Fínsko (Alex Lintuniemi – 2 min., podrazenie).
     
    50:25
    Rusko získalo svoju štvrtú presilovku v tomto zápase. Zatiaľ sa hosťom podarilo využiť jednu početnú výhodu.
     
    51:20
    Fínsko úspešne zvláda toto oslabenie a súpera zatiaľ ani nepustilo k strele na bránku.
     
    52:01
    Rusko dalo gól!

    Tak predsa len ruská reprezentácia využíva túto presilovú hru a navyšuje svoje vedenie na 6:2! JEGOR AFANASJEV bol na konci úspešnej kombinácie a jeho strela putovala až do siete fínskej bránky.
    Asistencia: Šakir Muchamadullin, Semjon Čisťakov.
    52:01 Jegor Afanasjev (RUS) - 6:2
     
    52:41
    Vylúčenie v tíme Rusko (Daniil Čajka – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).
     
    53:10
    Krátko po inkasovanom góle hrajú presilovku aj Fíni. Podarí sa im aspoň kozmeticky upraviť skóre?
     
    53:28
    Rusi sa však v oslabení bránia úspešne a dostávajú puk do stredného pásma.
     
    54:41
    Fínsko v plnom počte.
     
    55:06
    Dostávame sa do záverečnej časti tohto zápasu. O všetkom je už rozhodnuté, hrá sa len o konečnú podobu výsledku.
     
    55:29
    Vylúčenie v tíme Fínsko (Otto Karvinen – 5 min. + 10 min. osobný trest, napadnutie oblasti hlavy a krku).
     
    55:29
    Vylúčenie v tíme Rusko (Zachar Bardakov – 2 min. + 10 min. osobný trest, hrubosť).
     
    55:39
    Vylučovalo sa po potýčke na oboch stranách, uvidíme tak v závere zápasu hru 4 na 4.
     
    56:10
    Hra sa rýchlo prelieva z jednej strany na druhú, ale nič zaujímavého to neprináša.
     
    57:29
    Obe mužstvá hrajú v plnom počte hráčov.
     
    58:01
    Boli ohlásené posledné dve minúty tretej tretiny a tak aj tohto zápasu.
     
    59:23
    Už sa hrajú posledné sekundy tohto stretnutia, Rusko sa čoskoro môže tešiť zo zaslúženého víťazstva.
     
    Koniec zápasu.
     
    Aj posledná tretina ešte ponúkla presné zásahy a to po jednom na oboch stranách. Rusko dnes v tomto zápase jasne dominovalo a po výhre 6:2 získava tri body do tabuľky.

    Ďakujem za pozornosť a prajem ešte pekný zvyšok večera! (19:58:36)

    Miroslav Revaj

    Góly a asistencie: 2. Amirov, 12. Chusnutdinov (Čajka), 17. Safonov (Podkolzin, Afanasjev), 36. Čajka (Afanasjev), 39. Činachov, 53. Afanasjev – 23. Eronen (J. Peltola), 41. Sallinen (Kemiläinen)


    Rusko: Askarov (Achťamov) – Čajka, Sedov, Muchamadullin (A), Čisťakov, Kirsanov, Šechovcov, Byčkov – Afanasjev, Chusnutdinov, Podkolzin (C) – Grošev, Safonov, Činachov (A) – Gricjuk, Baškirov, Amirov – Spiridonov, Bardakov, Alaljkin.
    Fínsko: Setänen (Rajaniemi) – Parikka, Saarijärvi, Lappalainen, Kemiläinen (A), Seppälä, Rindell, Lintuniemi, Eronen – Innala, Koivistoinen, Saarela – Sallinen (C), Tiivola, Turkulainen – Björkqvist, Björninen, Oksanen – J. Peltola (A), Siikonen, Karvinen – Nurmi.

    Rozhodca: Suominen, Kaukokari – Jusi, Hägerström (všetci Fínsko)