Sheffield Utd. – Manchester City 0:1 (kon.) | Burnley – Chelsea 0:3 (kon.) | Liverpool – West Ham 2:1 (kon.)
koniec
Sheffield United
0:1 (0:1)
Manchester City
Sobota 31.10.2020, 13:30 • Bramall Lane • Anglická Premier League • 7. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Sheffield United síce predvádzal veľmi dobrú hru v defenzíve, ale jeden gól inkasoval a ten Manchestru City nakoniec na tri body stačil. Presadil sa iba obranca Kyle Walker. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný večer. (15:31:55)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Philip Foden mal na ľavom krídle otvorený priestor, v pokutovom území ho zastavil Chris Basham a Kevin De Bruyne následne získal aut.
     
    90+2
    Raheem Sterling si to zľava hodil do šestnástky, loptu mu vypichol Egan. Následne strieľal Kevin De Bruyne, cez obrancu mieril priamo na Ramsdalea.
     
    90+1
    Hráči Manchestru City držia loptu na útočnej polovici ihriska, záver zvládajú na jednotku. Takto sa domáci nemôžu dostať k ohrozeniu Edersona.
     
    90
    Nadstavujú sa 3 minúty.
     
    89
    Čas sa pre domácich kráti. Po tých dvoch veľkých šanciach spred takmer 20 minút si hostia ako keby vstúpili do svedomia a bránia oveľa zodpovednejšie.
     
    88
    Raheem Sterling sa síce cez Norwooda k prudkému centru do malého vápna, tam bol iba Aaron Ramsdale a situáciu vyriešil.
     
    87
    Strely: 4 – 15
    Strely na bránku: 1 – 8
     
    86
    Ederson obstaral veľmi zaujímavý výkop. Lopta sa odrazila tak, že odskočila od obrancov a smerovala na hranicu šestnástky. Raheem Sterling a Aaron Ramsdale to mali na rovnako, anglický brankár tam bol asi o sekundu skôr.
     
    85
    Striedanie v tíme Manchester City: z ihriska odchádza Riyad Mahrez, prichádza Ilkay Gündoğan.
     
    84
    Bernardo Silva sa veľmi pekne z krídla preštrikoval až do pokutového územia, pokus ľavačkou nebol prudký, Aaron Ramsdale si s ním poradil.
     
    83
    Philip Foden potiahol loptu po ľavom krídle až k šestnástky, nepresne hľadal Sterlinga. Hostia napriek tomu naďalej kombinujú v ofenzíve.
     
    82
    Striedanie v tíme Manchester City: z ihriska odchádza Ferrán Torres, prichádza Philip Foden.
    Striedanie v tíme Sheffield United FC: z ihriska odchádza Max Lowe, prichádza David McGoldrick.
     
    81
    Kevin De Bruyne prihral do šestnástky, Riyad Mahrez sa cez Lowea nedostal nikam. Alžírčanovi lopta ušla, Aaron Ramsdale obstará päťku.
     
    80
    Manchester City drží loptu v strede ihriska. Snaží sa s ňou kombinovať a hlavne ju vôbec nepožičať domácemu celku.
     
    78
    Španiel Ferrán Torres tentoraz padá na trávnik, cez nohy ho sklzom zobral obranca John Egan a prerušil rodiacu sa akciu City.
     
    77
    Ferrán Torres si nabiehal do šestnástky, povedľa neho smerovala kolmica. Výborne ju prečítal Enda Stevens.
     
    76
    João Cancelo končí na trávniku v strede poľa. Manchester City rozohral na krátko, jeho hráči držia loptu v okolí poliacej čiary.
     
    75
    Pätnásť minút do konca riadneho hracieho času. Dokáže Sheffield United gólom zaskočiť favorita, alebo si to hostia postrážia a získajú tri body?
     
    74
    Raheem Sterling vošiel do malého vápna a aj keď mal vedľa seba dvoch obrancov a bol z veľkého uhlu, tak to nastrelil do Bashama, aby bola lopta zrazená do bránky. Aaron Ramsdale si na to dal veľký pozor.
     
    73
    João Cancelo na ľavom krídle získal rohový kop. Center na zadnú žrď poslal do bezpečia obranca Max Lowe.
     
    72
    Raheem Sterling je po zmene strán mimo lopty, teraz ju mal po dlhšom čase. Nepodarilo sa mu vymyslieť absolútne nič.
    71.
     
    71
    John Lundstram sa dostal k lopte a okamžite ju posunul za obranu City. Razom išiel Rhian Brewster sám na Edersona. Pokus o lob Brazílčan fantasticky vystihol.
    70.
     
    70
    Sander Berge sa nádherne dostal na pravom krídle cez dvojicu protihráčov. Vošiel do šestnástky, okolo De Bruyneho prihral na hranicu vápna a John Lundstram z výbornej pozície tesne minul brvno bránky Edersona.
     
    70
    Manchester City v druhom dejstve nie je tak nebezpečný tím ako v prvom. Sheffield United sa dopredu tlačí viac a stále je tu reálna šanca na aspoň bod pre domáci celok.
     
    69
    Kevin De Bruyne sa sprava cez Egana nedostal do pokutového územia, a tak prihral pod seba. Riyad Mahrez prvú časť zvládol, cez trojicu protihráčov nevystrelil.
     
    68
    Oliver Norwood síce nedokázal poslať sprava dobrý center, avšak Sander Berge si jeho pokus prebral v šestnástke a prudko napálil do päťky. Výborne zareagoval Ederson.
     
    67
    Chris Basham na pravom krídle zabojoval, udržal loptu a presne pred zrakom postranného arbitra ju posunul do ruky Laporteho. Toto mal byť priamy kop pre domácich, je z toho len aut.
     
    66
    Striedanie v tíme Sheffield United FC: z ihriska odchádza Ethan Ampadu, prichádza Oliver Norwood.
     
    65
    Chris Basham padá na pravom krídle vedľa vápna súpera, João Cancelo ho zastavil bez faulu, poukázal hlavný rozhodca Michael Oliver.
     
    64
    Sheffield United má v druhom dejstve pasáže, kedy dokáže kombinovať pred šestnástkou hostí. Zatiaľ to ale nevedie k zakončeniam.
     
    63
    Kevin De Bruyne prihrával do šestnástky, Ferrán Torres sa k jeho lopte nedostal. Dobre zareagoval obranca Chris Basham.
     
    62
    Kevin De Bruyne sa neuvoľnil v strede poľa, kde ho na hranici žltej karty podkopol Max Lowe. Napomenutý však mladý obranca nebol.
     
    61
    Domáci zakombinovali na pravom krídle, center na zadnú žrď dostal do bezpečia obranca Kyle Walker. Rýchla kontra "Citizens" nevyšla.
     
    60
    Manchester City naďalej kontroluje hru, drží loptu na svojich kopačkách a snaží sa nič nepodceniť, lenže na upokojenie by to chcelo pridať ďalšie zásahy.
     
    59
    Center z rohu defenzíva Sheffieldu odvrátila. Lopta sa síce vrátila naspäť, lenže Ferrán Torres sa medzi tromi protihráčmi nepresadil.
     
    58
    Riyad Mahrez dostal šancu zakončiť priamy kop. Ľavačkou pálil okolo múru tesne nad trávnikom k vzdialenejšej žrdi, Aaron Ramsdale vytiahol výborný zákrok.
    57.
     
    57
    Kevin De Bruyne si síce nespracoval prihrávku pred šestnástku, lenže za dres ho potiahol Enda Stevens a Manchester City získal priamy kop z výbornej pozície.
     
    56
    Striedanie v tíme Sheffield United FC: z ihriska odchádza Ben Osborn, prichádza John Lundstram.
     
    55
    Kyle Walker sa sprava krásne dostal do šestnástky, centrom pod seba neobjavil spoluhráčov. Lopta sa ešte odrazila, Kevin De Bruyne mal dobrú pozíciu, tesne minul vzdialenejšiu žrď.
    54.
     
    54
    João Cancelo otočil hru na pravé krídlo, kde si loptu prebral Riyad Mahrez a snaží sa s ňou niečo vymyslieť. Defenzíva domácich je sformovaná.
     
    53
    Sander Berge na pravom krídle nevymyslel nič, pribehol Ethan Ampadu a našiel iba De Bruyneho. City prešli do protiútoku, neujal sa center.
     
    52
    Aaron Ramsdale vybehol z bránky vyššie ako asi mal, lenže Ferrán Torres pokusom o prehodenie anglického gólmana neuspel.
     
    51
    Hráči Manchestru City majú loptu vo svojej moci, avšak domáci vyvinuli dobrý pressing, ktorý robí problémy.
     
    49
    Aaron Ramsdale poslal z päťky dlhý výkop, ten mal znova Oliver McBurnie sklepnúť zo vzduchu. Škótsky útočník sa k lopte nedostal.
     
    48
    Riyad Mahrez sa na pravom krídle nepresadil, zastavila ho dvojica Max Lowe a Ben Osborn.
     
    47
    Oliver McBurnie bol faulovaný na útočnej polovici. Domáci získali priamy kop. Sander Berge centroval dosť nepresne, Ederson loptu pustil mimo ihriska.
     
    46
    Ani jeden tréner cez prestávku nestriedal, takže oba celky nastupujú do druhého dejstva tak ako začali zápas.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Manchester City celých 45 minút dominoval. Z niekoľkých šancí sa dokázal presadiť iba Ferrán Torres, a tak je to o jeden gól, čo je pre Sheffield United stále hrateľný výsledok. Druhé dejstvo bude určite veľmi zaujímavé. Začne sa zhruba o 14:34.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+1
    Nadstavuje sa 1 minúta.
     
    45
    Kevin De Bruyne vyslal kolmicu za obranu domáceho tímu. Raheem Sterling si pomohol rukami proti Bashamovi, takže sa píska faul.
     
    44
    Ben Osborn centrom zľava nenašiel nikoho v červeno-bielom. Sheffield United napriek tomu naďalej kombinuje pred šestnástkou hostí.
     
    43
    Sander Berge v strede poľa podržal loptu, poslal ju na otvorené pravé krídlo, kadiaľ sa George Baldock dostal až do šestnástky. Centrom na zadnú žrď spoluhráčov neobjavil.
     
    42
    João Cancelo sa na ľavom krídle uvoľnil, poslal výborný center na zadnú stranu malého vápna. Dobrú šancu mal Ferrán Torres, zakončil do Egana.
     
    41
    Minútky v úvodnom dejstve sa nám míňajú. Manchester City vedie o gól, lepší je o triedu. Domáci však ako keby pomaličky zvyšovali ofenzívne tempo.
     
    40
    Sander Berge mal na pravom krídle priestor, čiže centroval. Pred päťkou zase vyskočil Rhian Brewster, jeho hlavičke chýbalo nakoniec dosť veľa.
     
    39
    Pred pár minútami poriadne husto pršalo, teraz svieti slnko. Sheffield sa medzitým drží pri lopte, snaží sa ju mať v moci konečne trochu dlhší čas.
     
    38
    Ešte tam bol teč v podaní Ampaduho, čiže roh. Kevin De Bruyne centrom na prvú žrď našiel Rodriho, ten loptu posunul za seba. Riyad Mahrez nevymyslel cez Loweho nič.
     
    37
    Bernardo Silva končí na trávniku, sklzom ho fauloval Ethan Ampadu. City získali pozíciu na ďalší priamy kop. Tentoraz Kevin De Bruyne centroval, Ferrán Torres chrbtom k bránke hlavičkoval mimo troch žrdí.
     
    36
    Sheffield United získal rohový kop. Pas na zadnú žrď takmer zakončil Chris Basham, vo výhodnej pozícii pred ním loptu odvrátil Kyle Walker.
     
    35
    Desať minút do konca riadneho hracieho času v prvom polčase. Uvidíme do prestávky nejaký ďalší gólový moment?
    34.
     
    34
    Skúsil to Kevin De Bruyne. Pálil po trávniku a trafil to presne popod múr, lenže Aaron Ramsdale bol pripravený. Lopta prakticky smerovala priamo na neho.
     
    33
    Ferrán Torres sa tlačil k lopte tesne pred šestnástkou Sheffieldu United, fauloval ho John Egan a hostia získali priamy kop z veľmi výhodnej pozície na zakončenie.
     
    32
    Prihrávky: 82 – 272
     
    31
    Raheem Sterling sa krásne dostal cez dvojicu obrancov do pokutového územia, prihrával pred päťku. Ferrán Torres si tam nespravil priestor, strážil ho Enda Stevens.
     
    30
    Aymeric Laporte a Rhian Brewster po ofsajde druhého menovaného v menšej výmene názorov, hlavný arbiter Michael Oliver všetko rýchlo upokojil.
     
    29
    Manchester City môže byť po prvom strelenom góle pokojnejší. Naďalej sa však dá očakávať, že hostia budú hrať svoju hru, pretože je to stále tesné skóre.
    28. Kyle Walker (MAC) - 0:1
     
    28
    Manchester City dal gól!
    KYLE WALKER strieľa gól proti svojmu materskému klubu, takže sa neteší. Krajný obranca hostí dostal priestor pred šestnástkou a trafil to presne po trávniku k vzdialenejšej žrdi. Aaron Ramsdale nedočiahol.
     
    27
    Ferrán Torres sa takmer sám rútil na gólmana. Prihrával pod seba, nepresne. Celú akciu prerušilo ofsajdové postavenie.
     
    26
    V Sheffielde prší čoraz hustejšie, už je z toho dosť silný lejak. Kvapky pociťoval aj Kevin De Bruyne, keď prudko napálil loptu do päťky, odkiaľ ju poslal preč John Egan.
     
    25
    João Cancelo centroval zľava až na zadnú stranu pokutového územia. Riyad Mahrez si loptu prebral a z voleja vystrelil asi meter a 33 centimetrov nad bránku.
     
    24
    Ferrán Torres si nabehol do päťky, po centri Sterlinga sa natlačil cez Loweho do zakončenia. V obrovskej príležitosti na čiare loptu zastavil Aaron Ramsdale.
    23.
     
    23
    Strely: 0 – 4
    Strely na bránku: 0 – 2
    Držanie lopty: 24% – 76%
     
    22
    Riyad Mahrez si spracoval pas na krídlo, okamžite bol pri ňom Max Lowe a loptu mu odkopol mimo hracej plochy. "Citizens" pokračujú v kombinácii.
     
    21
    Dvadsať minút zápasu nám už ubehlo. Manchester City zatiaľ jasne dominuje, na streleckú listinu sa hostia doposiaľ nezapísali.
     
    20
    Rohový kop sa hosťom nepodaril. Sheffield United síce prešiel do protiútoku, lenže ten bol poľahky zastavený.
     
    19
    Rodri sa pokúsil prekvapiť gólmana domáceho celku a takmer mu to aj vyšlo. Španiel pálil z diaľky do stredu bránky, Aaron Ramsdale loptu iba vyrazil na roh.
     
    18
    Ben Osborn na ľavom krídle narazil do Walkera, faul to nebol. Odrazenú loptu si našiel Max Lowe, centroval priamo do náruče Edersona.
     
    17
    Riyad Mahrez centroval, Enda Stevens loptu nadvihol do vzduchu a Aaron Ramsdale ju razantne boxoval ďaleko od bránky.
     
    16
    Hostia prešli do rýchlej kontry. Kevin De Bruyne posielal dobrú kolmicu na Sterlinga, sklzom ju výborne prečítal John Egan.
     
    15
    Oliver McBurnie sklepol loptu pod seba. Rhian Brewster to na strelu nemal, ešte zabojoval Max Lowe. Jeho center defenzíva City odvrátila.
     
    14
    Manchester City drží loptu na vlastnej polovici ihriska. Domáci sú všetci sformovaní na tej vlastnej, čiže hostia nemajú kadiaľ presjť.
     
    13
    Kevin De Bruyne vymyslel dobrú kolmicu, Raheem Sterling si na ňu zbehol k bránkovej čiare a prihrával pod seba, John Egan loptu zrazil na roh. Center zakončil na hranici päťky len tesne vedľa Aymeric Laporte.
     
    12
    Oliver McBurnie síce vyhral hlavičkový súboj po dlhom výkope od Ramsdalea, avšak nasmeroval ju iba k Edersonovi a nie Brewsterovi ako chcel.
     
    11
    Držanie lopty: 16% – 84%
     
    10
    Ederson vyslal dlhý pas za obranu United, Ferrán Torres a Riyad Mahrez sa k lopte nedostali, našiel si ju iba Aaron Ramsdale.
     
    9
    Manchester City sa pár minút rozbiehal, ale teraz už hrá svoju hru. Naďalej kombinuje na útočnej polovici hracej plochy.
     
    8
    João Cancelo vyslal výborný center pred päťku, odkiaľ cez obrancu hlavičkoval Ferrán Torres a Aaron Ramsdale musel vytiahnuť výborný reflexívny zákrok.
     
    7
    Rhian Brewster sklepol loptu pod seba, Ben Osborn ju posielal za obranu. Pod tlakom Bernarda Silvu vystrúhal veľmi nepresnú prihrávku.
     
    6
    Oliver McBurnie síce ťažkú loptu udržal na hracej ploche a poslal priamo do šestnástky hostí. Rhian Brewster sa k nej pred Edersonom nedostal.
     
    5
    Pas za obranu Sheffieldu United sa nepodaril, lopta skončila mimo ihriska. Rozohrávať päťku tak môže Aaron Ramsdale.
     
    4
    Ďalší nedovolený zákrok v strede poľa, zatiaľ sa hrá dosť do tela, čo deklaroval už po 20 sekundách Oliver McBurnie, keď zrazil na zem Diasa a odvtedy to ide.
     
    3
    John Egan faulovaný na svojej polovici ihriska. Domáci síce prešli dopredu, o loptu rýchlo prišli. Opäť kombinujú "Citizens".
     
    2
    Raheem Sterling z krídla ani na dvakrát neodcentroval, následne mu nevyšla kombinácia s Bernardom Silvom. Aktivita hostí však pokračuje.
     
    1
    Domáci tím nastupuje v tradičných červeno-bielych pásikavých dresoch, hostia majú tiež svoje typické belasé. Favorit je jasný, no toto je Premier League, kde nikdy neviete, čo sa stane.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Sheffield United FC: Ramsdale – Basham, Egan (C), E. Stevens – Baldock, S. Berge, Ampadu, Osborn, Lowe – Brewster, McBurnie.
    Náhradníci: Verrips – Burke, Lundstram, Norwood, McGoldrick, Robinson, Sharp.

    Manchester City: Ederson – Walker, Rúben Dias, Laporte, Cancelo – B. Silva, Rodri, De Bruyne (C) – Mahrez, F. Torres, Sterling.
    Náhradníci: Carson – Aké, Foden, García, Stones, Gündoğan, Zinčenko..
     
    Sheffield United FC

    Minulosezónne prekvapenie Premier League takmer dosiahli na Európu, teraz z toho bude tvrdý boj o záchranu. Sheffield United zatiaľ počas šiestich stretnutí novej ligovej sezóny získal iba jediný bodík za remízu s Fulhamom, inak prehral proti Wolverhamptonu, Aston Ville, Leedsu, Arsenalu aj Liverpoolu. V tabuľke je klub na delenom 18. mieste, keďže len bod majú aj Burnley a Fulham. Sheffield zatiaľ strelil iba tri góly, trafili sa Berge, McGoldrick a Sharp. Navyše, United vypadli už na úvod Carabao Cupu proti Burnley.

    Manchester City

    "Citizens" počas piatich stretnutí Premier League zakopli už trikrát. Prehrali zatiaľ iba s Leicesterom, ale vysoko 2:5, remizovali na pôdach Leedsu aj West Hamu, kde sa očakávali výhry. Manchester City porazili aspoň Wolverhampton a Arsenal, v tabuľke je teda trinástom mieste s ôsmimi bodmi, čo je pri adeptovi na titul poriadne málo. Lepšie to je v Lige majstrov, kde sa zrodili výhry nad Portom a Marseille. Pep Guardiola má ale hlavu v smútku z početných zranení, znova chýba napríklad Aguero. Raheem Sterling sa trafil vo všetkých súťažiach 5-krát.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 13:30.

    Matej Kubove

    Góly: 28. Walker


    Sheffield United: Ramsdale – Basham, Egan (C), E. Stevens – Baldock, S. Berge, Ampadu (66. Norwood), Osborn (56. Lundstram), Lowe (82. McGoldrick) – Brewster, McBurnie.
    Náhradníci: Verrips – Burke, Lundstram, Norwood, McGoldrick, Robinson, Sharp.

    Manchester City: Ederson – Walker, Rúben Dias, Laporte, Cancelo – B. Silva, Rodri, De Bruyne (C) – Mahrez (85. Gündoğan), F. Torres (82. Foden), Sterling.
    Náhradníci: Carson – Aké, Foden, García, Stones, Gündoğan, Zinčenko.