Bayern – Frankfurt 5:0 (kon.) | Mainz – Mönchengladbach 2:3 (kon.) | Lipsko – Hertha 2:1 (kon.)
Union Berlín – Freiburg 1:1 (kon.) | Dortmund – Schalke 3:0 (kon.)
koniec
Borussia Dortmund
3:0 (0:0)
FC Schalke 04
Sobota 24.10.2020, 18:30 • Signal Iduna Park, Dortmund • Nemecká Bundesliga • 5. kolo
Predzápasové kurzy
     
    78
    Dortmund dal gól!
    Domáci odskakujú do trojgólového náskoku a vzhľadom na priebeh zápasu je o víťazovi asi definitívne rozhodnuté! Guerreiro nacentroval z rohu na zadnú tyč, kde na hranici bránkoviska vyskočil MATS HUMMELS vyššie ako Nastasić a prudkou hlavičkou poslal loptu nechytateľne pod brvno Rönnowovej brány.
     
    61
    Dortmund dal gól!
    Domáci po krásnej akcii odskakujú do dvojgólového náskoku! ERLING HÄLAND podržal loptu na útočnej polovici, prenechal ju Sanchovi a potom si nabehol na jeho kolmicu do šestnástky. Nastasić, ktorý sa ešte snažil Hälandovi loptu vypichnúť, ju v sklze nedokázal zasiahnuť a Häland sám pred gólmanom Rönnowom už nezaváhal, keď oblúčikom ponad padajúceho gólmana Schalke poslal loptu do siete.
     
    55
    Dortmund dal gól!
    Domáci otvárajú skóre! Rohový kop rozohral Dortmund na krátko na pravej strane, kde si prihrávku pätičkou od Brandta spracoval Guerreiro. Ten zo vzduchu vystrelil, jeho strelu k ľavej tyči však ešte dokázal brankár Rönnow vyraziť. Hrací predmet sa ale po zákroku dánskeho brankára odrazil pred dobiehajúceho MANUELA AKANJIHO, ktorý už okolo pravej nohy Rönnowa namieril presne k vzdialenejšej tyči brány Schalke.

    Michal Sadlek

    Góly: 55. Akanji, 61. Häland, 78. Hummels

    Karty:   13. Mascarell (SCH)


    Držení míče: 70 % : 30 %.
    Střely na branku: 7:0. Střely mimo: 10:3. Rohy: 7:2. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 5:15.
    Borussia Dortmund: Bürki – Akanji, Hummels (C), Delaney – Meunier (80. Morey), Dahoud (71. Witsel), Reyna (71. Passlack), Guerreiro – Sancho (77. T. Hazard), Brandt (77. Reus) – Häland.
    Náhradníci: Hitz – Bellingham, T. Hazard, Morey, Passlack, Ł. Piszczek, Reinier, Reus, Witsel.

    FC Schalke 04: Rönnow – Thiaw, Sané, Nastasić – Ludewig, Harít, Mascarell (C), bin Tálib (56. Bozdogan), Oczipka – Matondo (71. Raman), Paciência (56. Kutucu).
    Náhradníci: Langer – Bozdogan, Ibišević, Kutucu, Mendyl, Raman, Schöpf, Skrzybski, Stambouli.

    Rozhodca: Zwayer – Schiffner, Achmüller