Bayern – Frankfurt 5:0 (kon.) | Mainz – Mönchengladbach 2:3 (kon.) | Lipsko – Hertha 2:1 (kon.)
Union Berlín – Freiburg 1:1 (kon.) | Dortmund – Schalke 3:0 (kon.)
koniec
RB Lipsko
2:1 (1:1)
Hertha BSC
Sobota 24.10.2020, 15:30 • Red Bull Arena, Lipsko • Nemecká Bundesliga • 5. kolo
Predzápasové kurzy
     
    90+2
    Po zásahu videoasistenta je napokon červená karta pre Jessica Ngankama (Hertha BSC) odvolaná a striedajúci hráč hostí dostáva za svoj zákrok na Angeliña žltú kartu.
     
    90+2
    VAR však zasiahol a presvedčil hlavného rozhodcu, aby sa šiel pozrieť na videozáznam. Ngankam ešte čaká za autovou čiarou.
     
    90+2
    Červenú kartu dostáva za podrazenie Angeliña po odcentrovaní z bránkovej čiary Jessic Ngankam (Hertha BSC). Ngankam je druhým striedajúcim hráčom Herthy, ktorý dostáva červenú kartu, toto rozhodnutie je ale z kategórie veľmi prísnych, pretože nešlo o nijak tvrdý súboj.
     
    90+1
    Nkunku zakončil rýchly protiútok Lipska strelou tesne spoza šestnástky Herthy, jeho pokus mierený k pravej tyči brány hostí sa ale zakrútil tesne mimo Schwolowovej svätyne.
     
    90+1
    Žltú kartu dostáva za protesty proti neodpískanému faulu Sabitzera v strede poľa tréner Bruno Labbadia (Hertha BSC).
     
    90
    Striedanie v tíme RB Lipsko: z ihriska odchádza Kevin Kampl, prichádza Ibrahima Konaté.
     
    89
    Striedanie v tíme Hertha BSC: z ihriska odchádza Vladimír Darida, prichádza Eduard Löwen.
     
    89
    Sörloth zjavne chcel nacentrovať z pravej strany, nákop sa mu ale „nevydaril“ a lopta po jeho centri začala padať smerom k bráne Herthy. Napokon spadla na brvno Schwolowovej brány.
     
    84
    Striedanie v tíme Hertha BSC: z ihriska odchádza Jhon Córdoba, prichádza Krzysztof Piątek.
     
    84
    Striedanie v tíme Hertha BSC: z ihriska odchádza Maximilian Mittelstädt, prichádza Jessic Ngankam.
     
    84
    Striedanie v tíme Hertha BSC: z ihriska odchádza Dodi Lukebakio, prichádza Javairo Dilrosun.
     
    84
    Na Angeliñov center si na prednej tyči nabehol Poulsen, ktorý predskočil Daridu, a prudkou strelou z prvej trafil pravú tyč Schwolowovej brány.
     
    83
    Poulsen pristavil na hranici šestnástky loptu pre Olma, ktorého tvrdú strelu vyrazil efektným zákrokom nad svoju svätyňu brankár Schwolow.
     
    77
    Tím RB Lipsko práve strelil gól!
    Domáci sa dostávajú do vedenia! K exekúcii pokutového kopu sa postavil MARCEL SABITZER, ktorý poslal brankára Schwolowa do ľavej strany a prízemnou strelou z penaltového bodu kopol loptu do pravej časti brány.
     
    76
    Orban sa rozbehol do šestnástky po ľavej strane a už vo vnútri pokutového územia mu šliapol na nohu Córdoba. Penalta pre Lipsko!
     
    74
    Sabitzer vystrelil po zemi tesne spoza šestnástky Herthy a jeho pokus letiaci k ľavej tyči vyrazil opäť len končekmi prstov gólman hostí Schwolow.
     
    69
    Striedanie v tíme RB Lipsko: z ihriska odchádza Nordi Mukiele, prichádza Marcel Sabitzer.
     
    65
    Striedanie v tíme RB Lipsko: z ihriska odchádza Justin Kluivert, prichádza Dani Olmo.
     
    65
    Striedanie v tíme RB Lipsko: z ihriska odchádza Emil Forsberg, prichádza Yussuf Poulsen.
     
    51
    Na center Nkunkuho z priameho kopu si nabehol Sörloth, ktorý z hranice bránkoviska zakončil hlavou nad Schwolowovu bránu.
     
    50
    Druhú žltú a následne červenú kartu dostáva už po zhruba 5 minútach na trávniku striedajúci Deyovaisio Zeefuik (Hertha BSC). Zeefuik nedovoleným spôsobom zastavil prenikajúceho Kluiverta a Hertha bude dohrávať zápas v oslabení.
     
    49
    Žltú kartu za nešportové správanie dostáva Dayot Upamecano (RB Lipsko).
     
    48
    Angeliñov center zo štandardky po Zeefuikovom faule odhlavičkoval Tousart. Hostia potom vyrazili do rýchleho protiútoku, na konci ktorého vysunul Darida na ľavú stranu šestnástky Cunhu, jeho strelu z ostrého uhla ale vyrazil nohou brankár Lipska Gulácsi.
     
    47
    Žltú kartu dostáva už po minúte na trávniku za podrazenie Nkunkuho Deyovaisio Zeefuik (Hertha BSC).
     
    46
    Striedanie v tíme Hertha BSC: z ihriska odchádza Peter Pekarík, prichádza Deyovaisio Zeefuik.
     
    44
    Sörloth po ďalšej prihrávke Angeliña z ľavej strany pristavil na hranici šestnástky loptu pre Forsberga, ktorý z dobrej streleckej pozícii vypálil nad Schwolowovu bránu.
     
    31
    Forsberg si dlho navádzal loptu na strelu, tesne spoza šestnástky hostí ale napokon vystrelil po zemi k ľavej tyči. Brankár Schwolow ďalším výborným zákrokom dokázal loptu končekmi prstov vyraziť.
     
    17
    Prvú žltú kartu zápasu dostáva za zásah Henrichsa vysokou nohou Lucas Tousart (Hertha BSC).
     
    11
    Tím RB Lipsko práve strelil gól!
    Domáci bleskurýchlo vyrovnávajú! Forsbergov center zo štandardky z ľavej strany nasmeroval hlavou do brvna brány hostí Nkunku a od neho sa hrací predmet odrazil naspäť do šestnástky Herthy. Strelu DAVOTA UPAMECANA zablokoval Alderete, loptu ale obranca hostí nedokázal odkopnúť, a tak sa dostala naspäť k Upamecanovi. Obranca Lipska už druhou možnosťou nepohrdol, posunul si loptu doprava a nekompromisne ju poslal pod brvno Schwolowovej brány.
     
    8
    Hertha dala gól!
    Nedáš, dostaneš! O platnosti tohto hesla sa veľmi rýchlo presvedčili domáci. Hostia po odvrátení centru z rohu vyrazili do rýchleho protiútoku. Darida prihrávkou z pravého krídla vysunul do nábehu Lukebakia, ktorý posunul loptu cez posledného obrancu Lipska na JHONA CÓRDOBU. Ten zoči-voči vybiehajúcemu brankárovi Gulácsimu nezaváhal a z prvej poslal loptu k pravej tyči domácej brány.
     
    8
    Kampl krásnou prihrávkou vysunul na ľavej strane šestnástky za obranu hostí Kluiverta, ktorého technickú strelu po zemi vyrazil končekmi prstov na rohový kop brankár Schwolow.
     
    Tento zápas sa vzhľadom na opatrenia na zamedzenie šírenia ochorenia COVID-19 odohrá s obmedzeným počtom divákov.

    Michal Sadlek

    Góly: 11. Upamecano, 77. Sabitzer (pen.) – 8. J. Córdoba

    Karty:   49. Upamecano (RBL) – 17. Tousart (HER), 47. Zeefuik (HER), 90+1. tréner B. Labbadia (HER), 90+2. Ngankam (HER)   50. Zeefuik (HER)


    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 8:3. Střely mimo: 21:8. Rohy: 8:3. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 10:20.
    RB Lipsko: Gulácsi (C) – Mukiele (69. Sabitzer), Orban, Upamecano, Angeliño – Kampl (90. Konaté) – Nkunku, Henrichs, Forsberg (65. Y. Poulsen), Kluivert (65. Olmo) – Sörloth.
    Náhradníci: Martínez – Konaté, Samardžič, Sabitzer, Olmo, Hwang Hi-čchan, Wosz, Y. Poulsen, Martel.

    Hertha BSC: Schwolow – Pekarík (46. Zeefuik), Stark, Boyata (C), Alderete – Tousart, Mittelstädt (84. Ngankam) – Lukebakio (84. Dilrosun), Darida (89. Löwen), Cunha – J. Córdoba (84. K. Piątek).
    Náhradníci: Jarstein – Plattenhardt, Zeefuik, Dilrosun, Leckie, Ngankam, K. Piątek, Dárdai, Löwen.

    Rozhodca: Stieler – Foltyn, Unger