Bayern – Frankfurt 5:0 (kon.) | Mainz – Mönchengladbach 2:3 (kon.) | Lipsko – Hertha 2:1 (kon.)
Union Berlín – Freiburg 1:1 (kon.) | Dortmund – Schalke 3:0 (kon.)
koniec
RB Lipsko
2:1 (1:1)
Hertha BSC
Sobota 24.10.2020, 15:30 • Red Bull Arena, Lipsko • Nemecká Bundesliga • 5. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vitajte pri on-line prenose zo zápasu RB Lipsko – Hertha BSC. Stretnutie 5. kola nemeckej Bundesligy sa začne o 15:30.
     


    RB Lipsko

    Lipsko vstúpilo do sezóny skvele a po štyroch kolách je bez prehry lídrom Bundesligy. Za štyri úvodné zápasy navyše inkasovalo len dva góly. Obrana domácich teda funguje skvele, podobne je ale na tom i útok, ktorý je po ofenzíve Bayernu druhým najproduktívnejším v súťaži (10 strelených gólov). Vzhľadom na skvelú formu je tak Lipsko v tomto zápase favoritom.

    Predošlé ligové zápasy:
    Lipsko – Mainz 3:1
    Leverkusen – Lipsko 1:1
    Lipsko – Schalke 4:0
    Augsburg – Lipsko 0:2
     


    Hertha BSC

    Hertha vstúpila do nového ročníku Bundesligy jasnou výhrou 4:1 v Brémach, odvtedy už ale nezískala ani bod. Po troch prehrách za sebou sa tak v tabuľke prepadla až na 15. miesto. Berlínčania pritom doplácajú predovšetkým na slabú obranu, keďže inkasovali už 10 gólov. Dnes na pôde lídra súťaže, proti ktorému sa im navyše historicky príliš nedarí, teda budú outsiderom.

    Predošlé ligové zápasy:
    Brémy – Hertha 1:4
    Hertha – Frankfurt 1:3
    Bayern – Hertha 4:3
    Hertha – Stuttgart 0:2
     


    Vzájomné zápasy

    Oba tímy sa doteraz v Bundeslige stretli osemkrát a vzájomná bilancia hovorí jasne v prospech Lipska. Lipsko vyhralo šesťkrát, Hertha raz a jeden zápas sa skončil remízou. Posledných päť zápasov za sebou Lipsko s Herthou neprehralo. V minulej sezóne vyhralo Lipsko na pôde Herthy 4:2 a doma s ňou remizovalo 2:2.

    Posledných 5 vzájomných ligových zápasov:
    12.5.2018: Hertha – Lipsko 2:6
    3.11.2018: Hertha – Lipsko 0:3
    30.3.2019: Lipsko – Hertha 5:0
    9.11.2019: Hertha – Lipsko 2:4
    27.5.2020: Lipsko – Hertha 2:2
     
    Tento zápas sa vzhľadom na opatrenia na zamedzenie šírenia ochorenia COVID-19 odohrá s obmedzeným počtom divákov.
     
    Úvodné zostavy:

    RB Lipsko: Gulácsi (C) – Mukiele, Orban, Upamecano, Angeliño – Kampl – Nkunku, Henrichs, Forsberg, Kluivert – Sörloth.
    Náhradníci: Martínez – Konaté, Samardžič, Sabitzer, Olmo, Hwang Hi-čchan, Wosz, Y. Poulsen, Martel.

    Hertha BSC: Schwolow – Pekarík, Stark, Boyata (C), Alderete – Tousart, Mittelstädt – Lukebakio, Darida, Cunha – J. Córdoba.
    Náhradníci: Jarstein – Plattenhardt, Zeefuik, Dilrosun, Leckie, Ngankam, K. Piątek, Dárdai, Löwen.

    Rozhodca: Stieler – Foltyn, Unger.
     
    Oba tímy práve vybiehajú na hraciu plochu, zápas sa tak o malú chvíľu začne.
     
    Lipsko bude hrať v bielych dresoch, Hertha v modrých.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Hostia sa hneď po výkope takmer dostali do prvej gólovej príležitosti. Lukebakio sa tlačil po ľavej strane šestnástky k bráne okolo Orbana, domáci obranca ale napokon dokázal Lukebakia odtlačiť od lopty.
     
    2
    Lipsko sa pokúsilo o okamžitý útok, Upamecanov nákop za obranu Herthy si ale spracovával Forsberg vybiehajúci z ofsajdového postavenia.
     
    3
    Daridov center z ľavej strany zablokoval Angeliño na rohový kop. Cunha z neho nacentroval zhruba na penaltový bod, odkiaľ hlavičkoval vysoko nad domácu bránu Córdoba.
     
    4
    Domáci sa snažia o založenie postupného útoku, vysoko napádajúci hostia ich ale dobrým pohybom držia pri ich šestnástke.
     
    5
    Lipsko sa ale predsa len na polovicu Herthy dostalo. Kombinácia na jeden dotyk na pravej strane útočnej polovice však skončila neúspechom, lebo Mukiele nedokázal presne prihrať spoluhráčovi.
     
    6
    Forsberg chcel z prvej vysunúť na ľavom krídle do nábehu Angeliña, ten si ale tento prudký pas nedokázal spracovať. O postupnú rozohrávku sa tak teraz snažia hostia.
     
    7
    Angeliño našiel prihrávkou pomedzi brániacich hráčov Herthy pred šestnástkou Henrichsa, ktorý vystrelil po zemi do stredu brány. Brankár Schwolow strelu bez problémov chytil.
     
    8
    Kampl krásnou prihrávkou vysunul na ľavej strane šestnástky za obranu hostí Kluiverta, ktorého technickú strelu po zemi vyrazil končekmi prstov na rohový kop brankár Schwolow.
     
    8
    Hertha dala gól!
    Nedáš, dostaneš! O platnosti tohto hesla sa veľmi rýchlo presvedčili domáci. Hostia po odvrátení centru z rohu vyrazili do rýchleho protiútoku. Darida prihrávkou z pravého krídla vysunul do nábehu Lukebakia, ktorý posunul loptu cez posledného obrancu Lipska na JHONA CÓRDOBU. Ten zoči-voči vybiehajúcemu brankárovi Gulácsimu nezaváhal a z prvej poslal loptu k pravej tyči domácej brány.
     
    10
    Domáci sa snažia o rýchlu odpoveď a okamžite po inkasovanom góle sa natlačili na útočnú polovicu.
     
    11
    Tím RB Lipsko práve strelil gól!
    Domáci bleskurýchlo vyrovnávajú! Forsbergov center zo štandardky z ľavej strany nasmeroval hlavou do brvna brány hostí Nkunku a od neho sa hrací predmet odrazil naspäť do šestnástky Herthy. Strelu DAVOTA UPAMECANA zablokoval Alderete, loptu ale obranca hostí nedokázal odkopnúť, a tak sa dostala naspäť k Upamecanovi. Obranca Lipska už druhou možnosťou nepohrdol, posunul si loptu doprava a nekompromisne ju poslal pod brvno Schwolowovej brány.
     
    13
    Domáci sa znovu tlačia dopredu. Angeliño si obhodil Tousarta pri snahe o prienik po ľavej strane, k centru sa ale nedostal.
     
    14
    Na opačnej strane obral strelca gólu domácich Upamecana na pravom krídle o loptu Cunha a okamžite centroval pred bránu na nabiehajúceho Córdobu. Brankár Gulácsi loptu vyrazil.
     
    15
    Po súboji s Upamecanom zostal na trávniku ležať Lukebakio, ktorý veľmi zle došliapol. Okamžite sú pri ňom lekári Herthy.
     
    16
    Lukebakio odkríval za autovú čiaru a uvidíme, či sa ešte vráti do hry. Tá pokračovala prienikom Angeliña na ľavom krídle, ktorý čistým sklzom ukončil Peter Pekarík.
     
    17
    Prvú žltú kartu zápasu dostáva za zásah Henrichsa vysokou nohou Lucas Tousart (Hertha BSC).
     
    18
    Hostia prenechali iniciatívu domácim, rozhodne ale nie sú zatiaľ zatiahnutí v hlbokom obrannom bloku. Práve naopak, dobrým pohybom nútia domácich cúvať dozadu a pokiaľ sa im naskytne priestor, tak vyrážajú do rýchlych protiútokov.
     
    19
    Upamecano musel pod tlakom prihrať loptu malou domov brankárovi Gulácsimu. Ten okamžite nakopol hrací predmet na pravé krídlo na Kluiverta, ktorý však túto prihrávku spracovať nedokázal.
     
    20
    Hostia sa s postupnou rozohrávkou nezdržovali a Boyata nakopol loptu na hrot útoku na Córdobu. Ten však prehral vzdušný súboj s Orbanom.
     
    21
    Nkunku si nabiehal za pasom do šestnástky zo stredu poľa, po kontakte s Boyatom ale spadol. Hlavný rozhodca necháva hru pokračovať ďalej rozohrávkou brankára Herthy Schwolowa.
     
    23
    Alderete trafil svojou rozohrávkou napádajúceho Kluiverta. Hostia ale následne predsa len dokázali rozohrať a po faule na Cunhu na polovici Lipska získali i priestor na svoju útočnú akciu.
     
    24
    Lukebakio potiahol po ľavej strane loptu k šestnástke Lipska a posunul ju do druhej vlny na dobiehajúceho Cunhu. Ten už mohol strieľať, namiesto toho ale začal kľučkovať a musel zacúvať dozadu.
     
    25
    Po zrážke s Nkunkum zostal na trávniku ležať Pekarík, ktorý sa drží za tvár. Podľa opakovaných záberov narazil do ramena Nkunkuho.
     
    26
    Po zhruba minúte sa otrasený Pekarík vrátil do hry. Darida z autového vhadzovania vrátil loptu domácim, ktorí od vlastných obrancov zakladajú svoj postupný útok.
     
    27
    Upamecano však nepresnou prihrávkou posunul loptu len ku Cunhovi. Ten si loptu naviedol k domácej šestnástke a vystrelil, práve Upamecano ale jeho strelu zablokoval.
     
    29
    Hra sa v posledných minútach trochu upokojila a odohráva sa omnoho viac medzi šestnástkami. Domáci majú teraz loptu na kopačkách.
     
    30
    Angeliño sa na ľavom krídle uvoľnil cez Pekaríka a našiel pred šestnástkou Nkunkuho, ktorého strelu zablokoval Stark. Lopta sa potom odrazila naspäť k domácim.
     
    31
    Forsberg si dlho navádzal loptu na strelu, tesne spoza šestnástky hostí ale napokon vystrelil po zemi k ľavej tyči. Brankár Schwolow ďalším výborným zákrokom dokázal loptu končekmi prstov vyraziť.
     
    32
    Domáci začínajú preberať iniciatívu a už viac ako minútu kombinujú na polovici Herthy. K šestnástke hostí sa ale v tejto chvíli nedokázali dostať.
     
    33
    Hostia napokon prerušili útok Lipska, Darida však pri nábehu na nákop z vlastnej polovice fauloval Henrichsa. Domáci tak loptu veľmi rýchlo získali naspäť pod svoju kontrolu.
     
    34
    Darida vysunul na pravom krídle za obrancu Lukebakia, ktorý potiahol loptu k šestnástke Lipska. Jeho center sa snažil zasiahnuť Córdoba, cez Upamecana sa ale k zakončeniu nedostal.
     
    35
    Hostia sa znovu dostali pod tlak pri vlastnej rozohrávke, dokázali sa však posunúť aspoň do stredu poľa. Tam však Córdoba o loptu prišiel a hneď taktickým faulom stiahol za ruku na trávnik Kampla.
     
    36
    Boyata trafil odkopom Angeliñovho centru Pekaríka do ramena. Domáci ešte reklamujú ruku slovenského reprezentanta, hlavný rozhodca ale po konzultácii s videoasistentom ukazuje, že sa má pokračovať autovým vhadzovaním.
     
    37
    Lipsko teda pokračuje vo svojej útočnej snahe. Angeliñov center zľava preletel tesne nad hlavami nabiehajúceho Sörlotha a i Kluiverta za ním a zastavil ho až na opačnej strane Mukiele.
     
    39
    Hostia vytlačili kombinujúcich domácich na ich polovicu a napokon donútili Angeliña k chybe v rozohrávke. Lopta končí u gólmana Herthy Schwolowa.
     
    40
    Kluivert sa pekne uvoľnil na pravom krídle a na konci svojho prieniku hľadal dobiehajúceho Nkunkuho. Pred ním loptu zastavil Mittelstädt, ktorý ju v spolupráci s brankárom Schwolowom odkopol aspoň do autu.
     
    41
    Nkunkuho center z ľavej strany predĺžil Sörloth za seba na Forsberga, ktorý stál na zadnej tyči v ofsajde.
     
    42
    Domáci znovu rýchlo získali hrací predmet a tlačia sa na útočnú polovicu. Hertha ich nateraz zastavila v strede poľa.
     
    43
    Forsberg vysunul na ľavom krídle do nábehu Angeliña, ktorý nacentroval do druhej vlny na Sörlotha. Jeho strelu zablokoval obranca Herthy.
     
    44
    Sörloth po ďalšej prihrávke Angeliña z ľavej strany pristavil na hranici šestnástky loptu pre Forsberga, ktorý z dobrej streleckej pozícii vypálil nad Schwolowovu bránu.
     
    45
    Darida sklepol loptu v šestnástke Lipska po prihrávke sprava na Tousarta, ktorý vystrelil po zemi slabo mimo Gulácsiho brány. Na opačnej strane vyslal technickú strelu spoza šestnástky Kampl, Schwolowovu bránu ale prestrelil.
     
    45
    Bude sa hrať ešte tri minúty.
     
    45+1
    Córdoba pokazil možný protiútok Herthy zbytočným útočným faulom v strede poľa. Domáci po zisku lopty prechádzajú k ďalšiemu postupnému útoku.
     
    45+2
    Forsberg vysunul do šestnástky Nkunkuho, ktorého čisto odtlačil od lopty Boyata. Domáci sa znovu dožadujú penalty, hlavný rozhodca ale tentokrát ani nevolal s videoasistentom.
     
    45+3
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Prvý polčas priniesol výborný futbal zo strany na stranu, góly sme ale videli len v jeho úvodnej časti. Skóre otvoril Córdoba, ktorý premenil skvele zahraný rýchly protiútok Herthy, prakticky už z protiakcie ale dokázal vyrovnať Upamecano. Lipsko postupne získalo územnú prevahu a bolo omnoho častejšie na polovici hostí, tí ale neustále hrozili svojimi rýchlymi protiútokmi. Častejšie však bol predsa len v akcii gólman Herthy Schwolow, ktorý niekoľkými výbornými zákrokmi udržal nerozhodné polčasové skóre. V druhom polčase sa teda určite máme na čo tešiť.

    Štatistiky po 1. polčase:

    Držanie lopty: 61 % : 39 %
    Strely na bránu: 4:2
    Strely mimo: 6:6
    Rohy: 1:1
    Ofsajdy: 2:0
    Fauly: 6:11
     
    Druhý polčas sa začne približne o 16:36.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie v tíme Hertha BSC: z ihriska odchádza Peter Pekarík, prichádza Deyovaisio Zeefuik.
     
    47
    Žltú kartu dostáva už po minúte na trávniku za podrazenie Nkunkuho Deyovaisio Zeefuik (Hertha BSC).
     
    48
    Angeliñov center zo štandardky po Zeefuikovom faule odhlavičkoval Tousart. Hostia potom vyrazili do rýchleho protiútoku, na konci ktorého vysunul Darida na ľavú stranu šestnástky Cunhu, jeho strelu z ostrého uhla ale vyrazil nohou brankár Lipska Gulácsi.
     
    49
    Žltú kartu za nešportové správanie dostáva Dayot Upamecano (RB Lipsko).
     
    50
    Druhú žltú a následne červenú kartu dostáva už po zhruba 5 minútach na trávniku striedajúci Deyovaisio Zeefuik (Hertha BSC). Zeefuik nedovoleným spôsobom zastavil prenikajúceho Kluiverta a Hertha bude dohrávať zápas v oslabení.
     
    51
    Na center Nkunkuho z priameho kopu si nabehol Sörloth, ktorý z hranice bránkoviska zakončil hlavou nad Schwolowovu bránu.
     
    53
    Nkunku sa uvoľnil na ľavej strane šestnástky a dostal sa i k strele, ktorú zablokoval obranca Herthy na rohový kop.
     
    54
    Center od rohovej zástavky preletel šestnástkou Herthy na opačnú stranu k Forsbergovi, ktorého center bol zrazený na ďalší roh.
     
    55
    Angeliñov center vyboxoval brankár Schwolow, lopta sa ale vrátila do šestnástky a z ostrého uhla z voleja strieľal Angeliño. Jeho pokus letel priamo do rúk pripraveného brankára Schwolowa.
     
    56
    Kluivert si nedokázal spracovať Forsbergovu kolmicu, v súboji so Starkom ale dokázal hrací predmet vybojovať pre svoj tím. Domáci majú po vylúčení Zeefuika obrovský tlak.
     
    57
    Prvýkrát od červenej karty majú hostia možnosť založiť postupný útok. Aldereteho nákop si spracoval Lukebakio a ten posunul loptu na pravú stranu k Daridovi, ktorého veľmi nepresný center doletel priamo na Mukieleho.
     
    58
    Angeliño hľadal okamžitým nákopom za obranu Herthy nabiehajúceho Forsberga, včas ale zo svojej brány vybehol brankár Schwolow, ktorý tento vysoký pas chytil.
     
    59
    Práve od svojho brankára začala Hertha svoju postupnú útočnú akciu. Cunhovi pri pokuse o prienik do šestnástky z ľavej strany odkopol loptu na rohový kop Mukiele.
     
    60
    Sám Cunha nacentroval z rohu na zadnú tyč, odkiaľ domáci loptu odhlavičkovali naspäť ku krídelníkovi Herthy. Ten sa pokúsil o ďalší individuálny prienik, na jeho konci ale loptu prakticky prihral brankárovi Gulácsimu.
     
    61
    Mittelstädt našiel oblúčikom na ľavú stranu Tousarta, ktorého center zablokoval Orban. Domáci majú možnosť prejsť do útoku.
     
    62
    Hostia sa však bleskurýchlo zatiahli dozadu a domáci museli útočiť „do plných“. Asi z frustrácie na konci tohto postupného útoku Lipska vystrelil zo strednej vzdialenosti vysoko nad Schwolowovu bránu Upamecano.
     
    64
    Mukiele prešiel po ľavej strane až takmer k bránkovej čiare, jeho center ale preletel na opačnú stranu k Nkunkuovi. Tomu loptu vypichol čistým sklzom do autu Mittelstädt.
     
    65
    Striedanie v tíme RB Lipsko: z ihriska odchádza Emil Forsberg, prichádza Yussuf Poulsen.
     
    65
    Striedanie v tíme RB Lipsko: z ihriska odchádza Justin Kluivert, prichádza Dani Olmo.
     
    66
    Obaja striedajúci hráči sa okamžite zapojili do útoku Lipska. Poulsen vysunul do nábehu na ľavé krídlo Olma, ktorého center vyriešil na neobvyklom mieste vo vlastnej šestnástke Lukebakio.
     
    66
    Strely: 17:10
    Strely na bránu: 5:3
     
    67
    Angeliño presným centrom z ľavej strany našiel v strede šestnástky Poulsena, ktorý hlavičkoval vysoko nad Schwolowovu bránu.
     
    68
    Mukiele odkríval za autovú čiaru po tom, čo sa chytil za nohu pri šprinte za loptou. Na domácej striedačke sa pripravuje na striedanie Sabitzer.
     
    69
    Angeliño si nabehol na pekný pas Olma na ľavé krídlo a už takmer z bránkovej čiary centroval na Sörlotha. Pred ním loptu odkopol na rohový kop Boyata.
     
    69
    Striedanie v tíme RB Lipsko: z ihriska odchádza Nordi Mukiele, prichádza Marcel Sabitzer.
     
    70
    Lipsko má už veľký tlak. Henrichsov center letel na Nkunkuho, pred ktorým zasiahol loptu Stark. Hlavný rozhodca si to však nevšimol a namiesto rohového kopu nariadil odkop od Schwolowovej brány.
     
    71
    Lukebakio sa dokázal cez dvojicu domácich hráčov dostať až k šestnástke Lipska, k centru sa už ale nepretlačil. V pokračovaní tejto akcie sa však k možnosti nakopnúť loptu do šestnástky dostal Córdoba, ktorého pas zrazil na roh Upamecano.
     
    72
    Cunhov center na zadnú tyč odhlavičkoval Sörloth na hranicu šestnástky, odkiaľ z voleja vypálil vysoko nad Gulácsiho bránu Darida.
     
    73
    Angeliño dvakrát za sebou centroval z ľavej strany, oba nákopy ale obrana Herthy odvrátila mimo vlastnej šestnástky. Odrazené lopty sa však teraz dostávajú k hráčom Lipska, ktorý môžu pokračovať vo svojej útočnej snahe.
     
    74
    Sabitzer vystrelil po zemi tesne spoza šestnástky Herthy a jeho pokus letiaci k ľavej tyči vyrazil opäť len končekmi prstov gólman hostí Schwolow.
     
    75
    Olmo nakopol loptu na ľavú stranu šestnástky na Sörlotha, ktorý však hrací predmet nedobehol včas a jeho nákop chytil brankár Schwolow.
     
    76
    Orban sa rozbehol do šestnástky po ľavej strane a už vo vnútri pokutového územia mu šliapol na nohu Córdoba. Penalta pre Lipsko!
     
    77
    Tím RB Lipsko práve strelil gól!
    Domáci sa dostávajú do vedenia! K exekúcii pokutového kopu sa postavil MARCEL SABITZER, ktorý poslal brankára Schwolowa do ľavej strany a prízemnou strelou z penaltového bodu kopol loptu do pravej časti brány.
     
    79
    Hostia už nemajú na výber a musia sa omnoho viac tlačiť dopredu. Lipsko teraz necháva hráčom Herthy priestor na postupný útok.
     
    80
    Po faule na Cunhu mali hostia navyše možnosť zo štandardky nakopnúť loptu do domáceho pokutového územia. Mittelstädt s ňou ale naložil mizerne a vysokým nákopom poslal loptu do rúk brankára Gulácsiho.
     
    81
    Domáci sa následne postupným útokom posunuli na útočnú polovicu a hostia sa znovu museli zatiahnuť do obranného bloku k vlastnej šestnástke.
     
    82
    Sörloth sklepol hlavou Sabitzerov nákop na zadnú tyč do druhej vlny na dobiehajúceho Olma, ktorého strelu zablokoval jeden z obrancov Herthy.
     
    83
    Poulsen pristavil na hranici šestnástky loptu pre Olma, ktorého tvrdú strelu vyrazil efektným zákrokom nad svoju svätyňu brankár Schwolow.
     
    84
    Na Angeliñov center si na prednej tyči nabehol Poulsen, ktorý predskočil Daridu, a prudkou strelou z prvej trafil pravú tyč Schwolowovej brány.
     
    84
    Striedanie v tíme Hertha BSC: z ihriska odchádza Dodi Lukebakio, prichádza Javairo Dilrosun.
     
    84
    Striedanie v tíme Hertha BSC: z ihriska odchádza Maximilian Mittelstädt, prichádza Jessic Ngankam.
     
    84
    Striedanie v tíme Hertha BSC: z ihriska odchádza Jhon Córdoba, prichádza Krzysztof Piątek.
     
    86
    Dilrosun prenikol po ľavej strane na útočnú polovicu a kolmicou pomedzi domácich obrancov hľadal Piąteka. Ten túto prihrávku spracovať nedokázal.
     
    87
    Hertha sa s blížiacim sa záverom snaží tlačiť viac a viac dopredu, domáci ale výborným presingom držia hostí zväčša na ich polovici ihriska. Berlínčanom tak nezostáva nič iné, len nakopávať lopty na útočnú polovicu.
     
    88
    Jednu z nich si spracoval Ngankam, ktorého čisto pripravil o loptu Kampl. Ten však zle rozohral a Piątek po zisku lopty hľadal Ngankama v šestnástke Lipska, k lopte sa ale ako prvý dostal brankár Gulácsi.
     
    89
    Sörloth zjavne chcel nacentrovať z pravej strany, nákop sa mu ale „nevydaril“ a lopta po jeho centri začala padať smerom k bráne Herthy. Napokon spadla na brvno Schwolowovej brány.
     
    89
    Striedanie v tíme Hertha BSC: z ihriska odchádza Vladimír Darida, prichádza Eduard Löwen.
     
    90
    Striedanie v tíme RB Lipsko: z ihriska odchádza Kevin Kampl, prichádza Ibrahima Konaté.
     
    90+1
    Žltú kartu dostáva za protesty proti neodpískanému faulu Sabitzera v strede poľa tréner Bruno Labbadia (Hertha BSC).
     
    90+1
    Bude sa hrať ešte tri minúty.
     
    90+1
    Nkunku zakončil rýchly protiútok Lipska strelou tesne spoza šestnástky Herthy, jeho pokus mierený k pravej tyči brány hostí sa ale zakrútil tesne mimo Schwolowovej svätyne.
     
    90+2
    Červenú kartu dostáva za podrazenie Angeliña po odcentrovaní z bránkovej čiary Jessic Ngankam (Hertha BSC). Ngankam je druhým striedajúcim hráčom Herthy, ktorý dostáva červenú kartu, toto rozhodnutie je ale z kategórie veľmi prísnych, pretože nešlo o nijak tvrdý súboj.
     
    90+2
    VAR však zasiahol a presvedčil hlavného rozhodcu, aby sa šiel pozrieť na videozáznam. Ngankam ešte čaká za autovou čiarou.
     
    90+2
    Po zásahu videoasistenta je napokon červená karta pre Jessica Ngankama (Hertha BSC) odvolaná a striedajúci hráč hostí dostáva za svoj zákrok na Angeliña žltú kartu.
     
    90+5
    Domáci kontrolujú záver zápasu a s prehľadom držia loptu na útočnej polovici. Sörloth sa navyše dostal zľava do šestnástky, jeho prihrávka ale letela priamo medzi jeho nabiehajúcich spoluhráčov v pokutovom území Herthy.
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    Domáci získavajú po veľkom boji s oslabeným súperom síce veľmi vydreté, avšak úplne zaslúžené víťazstvo. Herthu oslabil už po zhruba 5 minútach na hracej ploche Zeefuik, ktorý cez polčasovú prestávku vystriedal Pekaríka. Domáci si s pribúdajúcimi minútami vytvárali väčší a väčší tlak, hostí ale držal skvelými zákrokmi gólman Schwolow a niekoľkokrát im pomohla i konštrukcia brány. Napokon sa ale domáci predsa len dočkali, keď po faule Córdobu premenil pokutový kop Marcel Sabitzer. Hostia sa následne síce snažili ešte aspoň o nejaký záverečný tlak, doňho sa ale vôbec nedostali a z rytmu ich úplne vyhodil v závere neskôr odvolanou červenou kartou Ngankam. Lipsko sa teda ziskom ďalších troch bodov udržalo na čele Bundesligy, naopak Hertha prehrala štvrtýkrát za sebou.
     
    Štatistiky zápasu:

    Držanie lopty: 61 % : 39 %.
    Strely na bránu: 8:3.
    Strely mimo: 21:8.
    Rohy: 8:3.
    Ofsajdy: 2:0.
    Fauly: 10:20.
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok soboty. (18:15:52)

    Michal Sadlek

    Góly: 11. Upamecano, 77. Sabitzer (pen.) – 8. J. Córdoba

    Karty:   49. Upamecano (RBL) – 17. Tousart (HER), 47. Zeefuik (HER), 90+1. tréner B. Labbadia (HER), 90+2. Ngankam (HER)   50. Zeefuik (HER)


    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 8:3. Střely mimo: 21:8. Rohy: 8:3. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 10:20.
    RB Lipsko: Gulácsi (C) – Mukiele (69. Sabitzer), Orban, Upamecano, Angeliño – Kampl (90. Konaté) – Nkunku, Henrichs, Forsberg (65. Y. Poulsen), Kluivert (65. Olmo) – Sörloth.
    Náhradníci: Martínez – Konaté, Samardžič, Sabitzer, Olmo, Hwang Hi-čchan, Wosz, Y. Poulsen, Martel.

    Hertha BSC: Schwolow – Pekarík (46. Zeefuik), Stark, Boyata (C), Alderete – Tousart, Mittelstädt (84. Ngankam) – Lukebakio (84. Dilrosun), Darida (89. Löwen), Cunha – J. Córdoba (84. K. Piątek).
    Náhradníci: Jarstein – Plattenhardt, Zeefuik, Dilrosun, Leckie, Ngankam, K. Piątek, Dárdai, Löwen.

    Rozhodca: Stieler – Foltyn, Unger