Lorient – Marseille 0:1 (kon.) | Paríž – Dijon 4:0 (kon.)
koniec
Paríž Saint-Germain
4:0 (2:0)
Dijon FCO
cz Sobota 24.10.2020, 21:00 • Parc des Princes, Paříž • Ligue 1 Uber Eats • 8. kolo
Predzápasové kurzy
    88. Kylian MBAPPÉ - 4:0
     
    88
    Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku!
    To byl ťukec, kterým PSG rozebralo obranu soupeře do posledního šroubku a vede už 4:0! Neymar navedl míč k šestnáctce a následně přihrál na její pravou stranu. Pablo Sarabia už mohl střílet, ale celou situaci vyšperkoval přihrávkou na KYLIANA MBAPPÉHO, jenž už byl před opuštěnou bránou. Asistence: Pablo Sarabia.
     
    85
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain FC: ze hřiště odchází Rafinha Alcântara, přichází Bandiougou Fadiga.
    82. Kylian MBAPPÉ - 3:0
     
    82
    Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku!
    Neymarova kolmice mířila za obranu, kam zabíhal také KYLIAN MBAPPÉ, jenž měl proti sobě Mangu. Francouzský reprezentant předvedl koloběžku a následně zamířil mezi brankářovy nohy. Asistence: Neymar.
     
    79
    Střídání v týmu Dijon FCO: ze hřiště odchází Mama Baldé, přichází Aurélien Scheidler.
    Střídání v týmu Dijon FCO: ze hřiště odchází Sacha Boey, přichází Fouad Chafik.
    77. Neymar (PSG)
     
    77
    Hra se velmi rychle otočila na druhou stranu, kde Neymar nabíhal na levou stranu a také na něj mířil míč. Brazilec vnikl do pokutového území a pokusil se přehodit vybíhajícího gólmana, který to ustál a zasáhl.
     
    76
    Z čeho chce Dijon skórovat, to opravdu už netuším! Eric Junior Dina Ebimbe obešel soupeře a vnikl do šestnáctky, kde přihrával na střed. Míče se chopil Mama Baldé, jehož pokus byl nepřesný a zamířil jen vedle brány.
     
    72
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain FC: ze hřiště odchází Marquinhos, přichází Kays Ruiz-Atil.
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain FC: ze hřiště odchází Moise Kean, přichází Kylian Mbappé.
     
    70
    Střídání v týmu Dijon FCO: ze hřiště odchází Moussa Konaté, přichází Bersant Celina.
     
    69
    Dalším potrestaným hráčem je Jonathan Panzo (Dijon), který došlápl na kotník Rafinha Alcântara. Hned poté se bude střídat na straně hostujícího mužstva.
     
    59
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain FC: ze hřiště odchází Julian Draxler, přichází Ander Herrera.
     
    55
    Střídání v týmu Dijon FCO: ze hřiště odchází Wesley Lautoa, přichází Pape Diop.
    50. Moise Kean (PSG)
     
    50
    Moise Kean byl blízko hattricku! Italský fotbalista si přehodil balon na silnější pravou nohu a z hranice šestnáctky zamířil vedle pravé tyče. Dle opakovaného záběru bylo vidět, že míč ještě tečoval Jonathan Panzo, avšak se bude kopat jen od branky.
     
    45+1
    Moussa Konaté (Dijon) a Neymar se pustili do strkanice, celé situaci přecházel faul na Brazilce. Hlavní rozhodčí v závěru poločasu vytahuje první žlutou kartu, kterou vidí hostující hráč.
     
    33
    K rohovému praporku znovu spěchá Mounir Chouiar a Dijon bude rozehrávat rohový kop. Na centr si naskočil Mama Baldé, jehož hlavička zamířila těsně nad břevno!
     
    30
    Brazilská superstar hraje opravdu skvěle! Neymar na sebe navázal dva hráče a přihrál na pravou stranu pokutového území, odkud pálil Pablo Sarabia. Avšak Saturnin Allagbé se vrátil do správné pozici a balon zastavil – skvělý zákrok.
    23. Moise KEAN - 2:0
     
    23
    Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku!
    Tak to byl protiútok, kterým PSG potvrdilo svou kvalitu! Rohový kop Dijon rozehrál nakrátko a následně přišel centr, jenž odvrátil Mitchel Bakker. Následně míč letěl na Neymara, který ze středového kruhu unikl až do vápna, kde udělal soupeři kličku. Následně brazilský kouzelník zvedl hlavu a naservíroval míč italskému spoluhráči, jenž neměl žádný problém skórovat. MOISE KEAN tak dává druhou branku večera. Asistence: Neymar.
    20. Eric Junior Dina Ebimbe (DIJ)
     
    20
    Aktuálně si favorit zahrával a Dijon byl blízko k vyrovnání stavu zápasu! Eric Junior Dina Ebimbe si navedl míč na střed a z hranice šestnáctky zamířil jen těsně vedle pravé tyče. Tohle byla opravdu krásná rána!
    8. Neymar (PSG)
     
    8
    Z pravé strany odcentroval Pablo Sarabia, na jehož centr si naskočil Neymar a nezvykle hlavou orazítkoval levou tyč. Brazilská superstar ještě v pádu dorážela, ale míč mířil nad břevno.
     
    6
    Sledujeme velice zajímavý úvod zápasu, Dijon se pokoušel o odpověď. Marquinhos nepřesně přihrál do vlastní šestnáctky a míče se chopil Mama Baldé, jehož pokus zamířil do soupeře a bude se kopat roh!
    3. Moise KEAN - 1:0
     
    3
    Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku!
    Už jsem chtěl psát, že hostující celek zalezl se všemi hráči za balon a PSG bude složitě kombinovat. V tu chvíli se na levé straně rozeběhl Mitchel Bakker, který odcentroval a na první tyči se pohyboval MOISE KEAN. Jeho pokus z jedné pak zamířil pod břevno a Saturnin Allagbé byl bez šance zasáhnout. Asistence: Mitchel Bakker.

    Michal Luxa

    Góly: 3. Kean (Bakker), 23. Kean (Neymar), 82. Mbappé (Neymar), 88. Mbappé (Sarabia)

    Karty:   45+1. Mou. Konaté (DIJ), 69. Panzo (DIJ)


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 9:3. Střely mimo: 8:8. Rohy: 4:10. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 12:18.
    Paríž Saint-Germain: S. Rico – Dagba, A. Diallo, Marquinhos (C) (72. Ruiz-Atil), Bakker – Danilo Pereira, Draxler (59. A. Herrera), Rafinha Alcântara (85. Fadiga) – Sarabia, Kean (72. Mbappé), Neymar.
    Náhradníci: Navas – Kimpembe, Florenzi, Pembele, A. Herrera, Kapo, Ruiz-Atil, Fadiga, Mbappé.

    Dijon FCO: Allagbé – Boey (79. Chafik), Écuélé Manga (C), Panzo, Muzinga – Dina Ebimbe, Lautoa (55. Pape Diop), Ndong – M. Baldé (79. Scheidler), Mou. Konaté (70. Celina), Chouiar.
    Náhradníci: Racioppi – Coulibaly, Zagre, Chafik, Pape Diop, Sammaritano, Celina, Marié, Scheidler.

    Rozhodca: Hamel – Grosbost, Luzi