Lorient – Marseille 0:1 (kon.) | Paríž – Dijon 4:0 (kon.)
koniec
Paríž Saint-Germain
4:0 (2:0)
Dijon FCO
cz Sobota 24.10.2020, 21:00 • Parc des Princes, Paříž • Ligue 1 Uber Eats • 8. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.
     
    Vítám všechny fanoušky francouzského fotbalu u textového přenosu z osmého kola Ligue 1 Uber Eats, v němž se potkají Paris Saint-Germain FC a Dijon FCO.
     
    Favorit zápasu je jasný, jelikož Paris Saint-Germain kraluje francouzskému fotbalu! Domácí celek se musí obejít bez osmi hráčů, mezi kterými jsou třeba Icardi nebo Di María. PSG nevstoupilo do sezóny dobře, ale už je znovu na vítězné vlně a nachází se aktuálně na třetím místě tabulky. Pokud mužstvo z Paříže vyhraje, může se posunout až na vedoucí pozici Ligue 1. Pokud budeme hledat Dijon, musíme se podívat až na poslední příčku tabulky. Hostující mužstvo zatím posbíralo pouze dva body a také se pyšní nejhorším útokem a druhou nejhorší obranou. Tento tým musí se sebou rychle něco udělat, jinak by na jaře roku 2021 mohl přijít o příslušnost mezi francouzskou smetánkou.
     
    Ještě jednou vás vítám u dnešního střetnutí, které zhruba za čtyřicet minut odstartuje. Favoritem duelu bude domácí PSG, ovšem Dijon se potřebuje už vzepřít papírovým předpokladům. Již jsou známy sestavy, které si představíme v následujícím příspěvku.
     
    Úvodní sestavy:

    Paris Saint-Germain FC: S. Rico – Dagba, A. Diallo, Marquinhos (C), Bakker – Danilo Pereira, Draxler, Rafinha Alcântara – Sarabia, Kean, Neymar.
    Náhradníci: Navas – Kimpembe, Florenzi, Pembele, A. Herrera, Kapo, Ruiz-Atil, Fadiga, Mbappé.

    Dijon FCO: Allagbé – Boey, Écuélé Manga (C), Panzo, Muzinga – Dina Ebimbe, Lautoa, Ndong – M. Baldé, Mou. Konaté, Chouiar.
    Náhradníci: Racioppi – Coulibaly, Zagre, Chafik, Pape Diop, Sammaritano, Celina, Marié, Scheidler.

    Rozhodčí: Hamel – Grosbost, Luzi.
     
    Oba celky přicházejí na zelený pažit, kde se kapitáni přivítají a rozhodčí Johan Hamel povede los. Poté už bude všechno směřovat k úvodnímu výkopu.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Park Princů v Paříži je sice prázdný, ovšem utkání dalšího kola Ligue 1 právě začalo. Jako první se míče chopili hráči domácího celku, který začíná kombinací na vlastní polovině.
     
    2
    Do dnešního střetnutí nastoupilo Paris Saint-Germain v tradičních tmavě modrých dresech, naopak poslední Dijon se oblékl do bílé sady. Vraťme se na trávník, kde hosté ztratili míč na útočné polovině.
     
    3
    Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku!
    Už jsem chtěl psát, že hostující celek zalezl se všemi hráči za balon a PSG bude složitě kombinovat. V tu chvíli se na levé straně rozeběhl Mitchel Bakker, který odcentroval a na první tyči se pohyboval MOISE KEAN. Jeho pokus z jedné pak zamířil pod břevno a Saturnin Allagbé byl bez šance zasáhnout. Asistence: Mitchel Bakker.
    3. Moise KEAN - 1:0
     
    5
    Pablo Sarabia se snažil odcentrovat přes soupeře, kterého trefil. Následně se to španělskému hráči přeci podařilo. Jeho pas našel na zadní tyči autora úvodní branky, který na míč sotva doskočil a branku tak přestřelil.
     
    6
    Sledujeme velice zajímavý úvod zápasu, Dijon se pokoušel o odpověď. Marquinhos nepřesně přihrál do vlastní šestnáctky a míče se chopil Mama Baldé, jehož pokus zamířil do soupeře a bude se kopat roh!
     
    7
    Centr od rohového praporku zamířil k první tyči, kde míč sice podskočil Moussa Konaté, avšak za ním číhal Mama Baldé, který hlavičkoval nad horní tyčku.
     
    8
    Z pravé strany odcentroval Pablo Sarabia, na jehož centr si naskočil Neymar a nezvykle hlavou orazítkoval levou tyč. Brazilská superstar ještě v pádu dorážela, ale míč mířil nad břevno.
    8. Neymar (PSG)
     
    9
    A znovu Brazilec Neymar, který se chtěl do šestnáctky prokličkovat sám a byl před ní faulován. Paris Saint-Germain bude rozehrávat volný kop ze skvělé pozice!
     
    10
    K přímému kopu se postavil sám faulovaný Neymar, který sice přestřelil zeď, ale také branku Dijonu. Budeme sledovat odkop od brány.
     
    11
    Pablo Sarabia hraje opravdu skvěle a znovu přihrával do velkého vápna, kde se pohyboval Neymar. Brazilec udělal kličku soupeři a po kontaktu se soupeřem skončil na zemi. Hlavní rozhodčí ukazuje, že pokutový kop nenařídí.
     
    12
    Podle opakovaného se penalta klidně nařídit mohla. Neymar dostal totiž pořádně naloženo a potřebuje lékařskou pomoc. Snad bude Brazilec v pořádku a uvidíme jej i v následujících momentech zápasu.
     
    14
    Dijon se nákopem hnal za akcí, kterou zastavil praporek pomezního sudího – ofsajd. Mezitím se Neymar přezul a bude moci pokračovat v utkání.
     
    15
    Favorit zápasu má obrovskou sílu a hraje opravdu v klidu. Sledujeme další postupnou kombinaci, kterou se PSG snaží soupeře vylákat z hlubokého bloku.
     
    16
    Z levé strany vnikl do pokutového území Moise Kean, jenž měl proti sobě dva soupeře, a tak raději přihrál zpátky. Za šestnáctkou byl následně faulován aktivní Pablo Sarabia.
     
    18
    Brazilský kouzelník Neymar dlouho vymýšlel, a tak jeho čáry překazil soupeř. Dijon jen odkopl balon ke stoperům a bude se znovu bránit postupnému útoku domácího mužstva.
     
    19
    Moise Kean běžel napadat brankáře Saturnina Allagbého, který prokázal pevné nervy, když si balon stáhl za sebe a Dijon dál pokračuje v rozehrávce. Následně hosté vyslali pas, za nímž běžel Mounir Chouiar, avšak míč skončil v moci brankáře PSG.
     
    20
    Aktuálně si favorit zahrával a Dijon byl blízko k vyrovnání stavu zápasu! Eric Junior Dina Ebimbe si navedl míč na střed a z hranice šestnáctky zamířil jen těsně vedle pravé tyče. Tohle byla opravdu krásná rána!
    20. Eric Junior Dina Ebimbe (DIJ)
     
    22
    Hra se v posledních minutách vyrovnává a hostující celek se znovu vydal na útočnou polovinu, kde byl faulován Didier Ndong. Dijon se bude muset ukázat v postupném útoku.
     
    23
    Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku!
    Tak to byl protiútok, kterým PSG potvrdilo svou kvalitu! Rohový kop Dijon rozehrál nakrátko a následně přišel centr, jenž odvrátil Mitchel Bakker. Následně míč letěl na Neymara, který ze středového kruhu unikl až do vápna, kde udělal soupeři kličku. Následně brazilský kouzelník zvedl hlavu a naservíroval míč italskému spoluhráči, jenž neměl žádný problém skórovat. MOISE KEAN tak dává druhou branku večera. Asistence: Neymar.
    23. Moise KEAN - 2:0
     
    25
    Dijon donutil soupeře k faulu, který rozehrával Mounir Chouiar. Hostující hráč z úhlu zamířil přímo na branku a Sergio Rico měl co dělat, aby míč vyrazil na roh.
     
    26
    A znovu se míče chopil Mounir Chouiar, který centroval do zadní části pokutového území. Balon hráče v bílých dresech přeletěl a PSG bude moci uklidnit situaci.
     
    27
    Hostující tým už pochopil, že nemá co ztratit a vyslal do šestnáctky další centr, který na roh odvrátil Colin Dagba. Následoval centr od praporku, který byl na první tyči odvrácen.
     
    28
    Na druhé straně se ocitl španělský záložník Pablo Sarabia, který se snažil zakončit přes soupeře, jehož trefil. Paris Saint-Germain bude také rozehrávat rohový kop.
     
    29
    K rohovému praporku přispěchal Neymar, který na první tyči našel španělského spoluhráče. Pablo Sarabia okamžitě střílel, jenomže proti němu skvěle vystoupila dvojice soupeře.
     
    30
    Brazilská superstar hraje opravdu skvěle! Neymar na sebe navázal dva hráče a přihrál na pravou stranu pokutového území, odkud pálil Pablo Sarabia. Avšak Saturnin Allagbé se vrátil do správné pozici a balon zastavil – skvělý zákrok.
     
    33
    K rohovému praporku znovu spěchá Mounir Chouiar a Dijon bude rozehrávat rohový kop. Na centr si naskočil Mama Baldé, jehož hlavička zamířila těsně nad břevno!
     
    34
    Domácí favorit zápasu trochu uklidňuje tempo hry, sledujeme další postupnou akci PSG, které už vede dvoubrankovým rozdílem.
     
    35
    Neymar se elegantně otočil na míči a přihrál na Pabla Sarabiu, který odcentroval. Jeho pas ale přeletěl autora obou branek PSG. Domácí budou kopat alespoň roh.
     
    36
    Na centr od rohového praporku si naskočil Danilo Pereira, jehož hlavička proletěla kolem levé tyče. Režie si vybírá na tribuně Di Máriu, jenž si odpykává trest.
     
    38
    Kapitán Marquinhos často vystupuje až do středu zálohy, aby pomohl s rozehrávkou. Dijon tentokrát přečetl hru soupeře a zmocnil se míče. Jenomže následně přišel pas, který byl dlouhý a odevzdaného balonu se chopil Sergio Rico.
     
    39
    Jako buldog se tentokrát choval Moise Kean, jenž chtěl získat míč. Avšak italský útočník si pomohl faulem a Bruno Écuélé Manga skončil na hrací ploše – je odpískán faul.
     
    40
    Pablo Sarabia přihrával na levou stranu šestnáctky, kde se pohyboval Neymar. Brazilec chtěl celou situaci vyšperkovat a přihrával na zadní tyč, kde tak půlmetru chybělo Keanovi.
     
    42
    Rafinha Alcântara hraje tvrdě a dopustil se už druhého většího zákroku, třetí by mohl být za kartu. Dijon rozehrával volný kop, který proskočil až k obránci, jenž balon poslal za postranní čáru.
     
    43
    Neymar hraje skvěle, ale aktuálně si vzal velké sousto a o balon přišel. Dijon rychle otočil hru na druhou stranu a střelou se prezentoval Moussa Konaté, jehož pokus byl zastaven.
     
    44
    Pablo Sarabia je dalším fotbalistou, kterému utkání sedí! Španělský záložník převzal balon na pravé straně šestnáctky, kde míč zasekl a následně jeho zakončení zastavil soupeř.
     
    45+1
    V první pětačtyřiceti minutovce se bude hrát šedesát vteřin navíc.
     
    45+1
    Moussa Konaté (Dijon) a Neymar se pustili do strkanice, celé situaci přecházel faul na Brazilce. Hlavní rozhodčí v závěru poločasu vytahuje první žlutou kartu, kterou vidí hostující hráč.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Sledovali jsme velmi zajímavý první poločas, v němž se PSG dostalo velmi brzy do vedení. Moise Kean zaznamenal první zásah v Ligue 1 a po dvaceti minutách přidal další. Dijon následně hru vyrovnal a také měl své šance, ovšem v největších selhali Eric Junior Dina Ebimbe a Mama Baldé. Uvidíme, co se stane ve druhé části zápasu. Doufejme, že se bude hrát stejně atraktivní fotbal.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Pokračujeme druhým poločasem a zdá se, že i v zahajovacích sestavách. Dijon se chopil míče, ovšem pas za obranu zastavil Danilo Pereira. PSG bude kombinovat do plných.
     
    47
    Domácí favorit zápasu dlouhou dobu kombinoval mezi obránci a následně se rozeběhl na levé straně Mitchel Bakker. Nizozemský hráč neměl komu přihrát, a tak poslal balon zase zpátky.
     
    48
    Dijon získal míč a okamžitě se s ním přesunul na útočnou polovinu, kde fauloval Neymar. Následně hosté znovu kombinovali a přihrávku přečetl Mitchel Bakker.
     
    49
    Brazilec Neymar zachytil přihrávku těsně za pokutovým územím a se štěstím vnikl do jeho pravé strany. Největší hvězda PSG poté chtěla přihrát na zadní tyč, avšak hrdinou okamžiku se stal brankář Saturnin Allagbé.
     
    50
    Moise Kean byl blízko hattricku! Italský fotbalista si přehodil balon na silnější pravou nohu a z hranice šestnáctky zamířil vedle pravé tyče. Dle opakovaného záběru bylo vidět, že míč ještě tečoval Jonathan Panzo, avšak se bude kopat jen od branky.
    50. Moise Kean (PSG)
     
    52
    Za pokutovým územím byl znovu faulován hvězdný Brazilec. Sám Neymar se tak postaví k rozehrání volného kopu, míč se nachází dvaadvacet metrů od brány.
     
    53
    A je to tak! Neymar z přímého kopu trefil zeď. PSG pokračovalo v akci a hvězdný Brazilec odcentroval na zadní tyč, odkud okamžitě vypálil Pablo Sarabia. Jenomže Saturnin Allagbé se skvěle přesunul a míč vyrazil.
     
    54
    Domácí celek kombinoval mezi obránci a se míče chopil kapitán Marquinhos, který viděl nabíhajícího Pabla Sarabiu. Hostující stopeři si situaci pohlídali.
     
    55
    Střídání v týmu Dijon FCO: ze hřiště odchází Wesley Lautoa, přichází Pape Diop.
     
    56
    Moc nechybělo a PSG mohlo vést rozdílem tří gólů! Julian Draxler obloučkem vyslal balon za obranu, kam mířil Pablo Sarabia, jemuž chyběl kousek.
     
    58
    Mounir Chouiar se neodhodlal ke střele, ovšem Sacha Boey už ano, ale trefil jen soupeře. Dijon pokračoval v akci a odraženého míče se chopil Eric Junior Dina Ebimbe, jenž vyslal slabý pokus doprostřed braná, kde byl připravený Sergio Rico.
     
    59
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain FC: ze hřiště odchází Julian Draxler, přichází Ander Herrera.
     
    59
    Julian Draxler se znovu zranil a bude zase nějakou chvíli absentovat. Německý záložník se drží za zadní stehenní sval ...
     
    60
    Moussa Konaté si pokryl balon a u půlící čáry jej fauloval Danilo Pereira. Dijon se po chvíli znovu pokusil o pas po pravé straně, jenže Paris Saint-Germain se nenechalo překvapit.
     
    62
    Domácí celek se u půlící čáry zmocnil balonu a následně přeneslo hru na levou stranu. Mitchel Bakker ihned přihrával do šestnáctky, ale místo spoluhráčů našel jen brankáře.
     
    63
    Ve druhém poločase už se nehraje tak atraktivní fotbal jako před přestávkou. Sledujeme spíše taktickou bitvu a především PSG hodně polevilo.
     
    64
    Hostující mužstvo dlouhou dobu kombinovalo na útočné polovině, ale chyběl tomu moment překvapení nebo nějaká myšlenka. PSG soupeře donutilo k přihrávce až na obránce.
     
    65
    Dijon velmi dlouho držel míč, ale ten putoval až k brankáři. Saturnin Allagbé musel pomoci s rozehrávkou a po chvíli byl faulován Mama Baldé.
     
    66
    Z lavičky se zvedl talentovaný Kylian Mbappé, který by mohl přijít rozhýbat hru. Francouzský reprezentant už se pečlivě rozcvičuje. Doufejme, že uvidíme jeho umění.
     
    67
    Paris Saint-Germain mohlo jít do protiakce, avšak nebezpečnou situaci zastavil Pape Diop. Domácí se tak budou snažit prosadit po dalším postupném útokem.
     
    68
    Neymar v osobním souboji získal míč, ale následně soupeři nenasadil jesličky. K centru se tak dostal až Mitchel Bakker, jehož pas mířil před branku, odkud byl odvrácen do bezpečných míst.
     
    69
    Dalším potrestaným hráčem je Jonathan Panzo (Dijon), který došlápl na kotník Rafinha Alcântara. Hned poté se bude střídat na straně hostujícího mužstva.
     
    70
    Střídání v týmu Dijon FCO: ze hřiště odchází Moussa Konaté, přichází Bersant Celina.
     
    71
    Kylian Mbappé už se obléká do dresu a i francouzský reprezentant se objeví na zeleném pažitu. Zatím sledujeme další postupnou kombinaci Paris Saint-Germain.
     
    72
    U rohového praporku zůstal ležet Moise Kean, kterého trefil při odkupu Bruno Écuélé Manga. Italský útočník inkasoval ránu přesně pod koleno.
     
    72
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain FC: ze hřiště odchází Marquinhos, přichází Kays Ruiz-Atil.
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain FC: ze hřiště odchází Moise Kean, přichází Kylian Mbappé.
     
    73
    Je jasné, že Moise Kean hattrick nezkompletuje. Kapitánskou pásku od Marquinhose přebral druhý Brazilec, tedy Neymar!
     
    74
    Kylian Mbappé napadal rozehrávku, kterou pokazil Bruno Écuélé Manga. Domácí mužstvo sice vhazovalo, jenomže tentokrát se u balonu dlouho neudrželo.
     
    75
    Na levé straně se rozeběhl Colin Dagba, avšak přihrávka byla hodně nepřesná. Míče se zmocnil až brankář Saturnin Allagbé, u kterého začne akce Dijonu.
     
    76
    Z čeho chce Dijon skórovat, to opravdu už netuším! Eric Junior Dina Ebimbe obešel soupeře a vnikl do šestnáctky, kde přihrával na střed. Míče se chopil Mama Baldé, jehož pokus byl nepřesný a zamířil jen vedle brány.
     
    77
    Hra se velmi rychle otočila na druhou stranu, kde Neymar nabíhal na levou stranu a také na něj mířil míč. Brazilec vnikl do pokutového území a pokusil se přehodit vybíhajícího gólmana, který to ustál a zasáhl.
    77. Neymar (PSG)
     
    78
    Hostující mužstvo se za dnešní výkon nemusí stydět, tedy až na koncovku. Dijon táhl další akci po levé straně a vybojoval právo dalšího rohového kopu.
     
    79
    Střídání v týmu Dijon FCO: ze hřiště odchází Mama Baldé, přichází Aurélien Scheidler.
    Střídání v týmu Dijon FCO: ze hřiště odchází Sacha Boey, přichází Fouad Chafik.
     
    80
    Brazilec Neymar se protáhl kolem soupeřů až na hranici pokutového území, kde byl zatažen za ruku. PSG bude rozehrávat standardní situaci z výborné pozice! Míč se nachází jednadvacet metrů od branky.
     
    81
    K volnému kopu se postavil hráč, jenž má kapitánskou pásku na ruce. Neymarův pokus mířil jen těsně nad branku, i když míč byl v luxusní pozici.
     
    82
    Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku!
    Neymarova kolmice mířila za obranu, kam zabíhal také KYLIAN MBAPPÉ, jenž měl proti sobě Mangu. Francouzský reprezentant předvedl koloběžku a následně zamířil mezi brankářovy nohy. Asistence: Neymar.
    82. Kylian MBAPPÉ - 3:0
     
    84
    Dijon rozehrával další rohový kop a ačkoliv situaci zakončil, neraduje se. K hlavičce se dostal Jonathan Panzo, jehož pokus mířil do rukavic Rica.
     
    85
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain FC: ze hřiště odchází Rafinha Alcântara, přichází Bandiougou Fadiga.
     
    86
    Nejlepším hráčem Dijonu je Eric Junior Dina Ebimbe, který opět útočil po pravé straně. Pokusil se o centr, který byl sražen na rohový kop.
     
    87
    Po rohovém kopu se PSG vydalo do otevřené obrany! Neymar se už nacházel v pokutovým území, kde udělal kličku brankáři a potácel se k zemi.
     
    88
    Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku!
    To byl ťukec, kterým PSG rozebralo obranu soupeře do posledního šroubku a vede už 4:0! Neymar navedl míč k šestnáctce a následně přihrál na její pravou stranu. Pablo Sarabia už mohl střílet, ale celou situaci vyšperkoval přihrávkou na KYLIANA MBAPPÉHO, jenž už byl před opuštěnou bránou. Asistence: Pablo Sarabia.
    88. Kylian MBAPPÉ - 4:0
     
    90+1
    Už jen šedesát vteřin se bude hrát toto střetnutí! V poslední minutě se rozeběhl ještě Neymar, jehož odzbrojil poslední bránící hráč Dijonu.
     
    90+1
    Konec zápasu.
     
    Sledovali jsme utkání, v němž PSG od začátku kráčelo za vítězstvím a prvním místem v tabulce Ligue 1. O dva zásahy se postarali Moise Kean a střídající Kylian Mbappé. Domácí mužstvo odehrálo skvělé utkání a ve druhém poločase kontrolovalo vývoj. Ani Dijon se nemusí stydět, i když výsledek vypadá jednoznačně. Hostující celek doplatil na koncovku, protože si vypracoval několik zajímavých příležitostí. Dijon tak dál zůstává poslední a bude muset zabrat v následujících duelech.
     
    S konstatováním, že PSG se poprvé v sezóně posouvá na první příčku domácí soutěže, se loučím a přeji vám dobrou noc. (22:55:06)

    Michal Luxa

    Góly: 3. Kean (Bakker), 23. Kean (Neymar), 82. Mbappé (Neymar), 88. Mbappé (Sarabia)

    Karty:   45+1. Mou. Konaté (DIJ), 69. Panzo (DIJ)


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 9:3. Střely mimo: 8:8. Rohy: 4:10. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 12:18.
    Paríž Saint-Germain: S. Rico – Dagba, A. Diallo, Marquinhos (C) (72. Ruiz-Atil), Bakker – Danilo Pereira, Draxler (59. A. Herrera), Rafinha Alcântara (85. Fadiga) – Sarabia, Kean (72. Mbappé), Neymar.
    Náhradníci: Navas – Kimpembe, Florenzi, Pembele, A. Herrera, Kapo, Ruiz-Atil, Fadiga, Mbappé.

    Dijon FCO: Allagbé – Boey (79. Chafik), Écuélé Manga (C), Panzo, Muzinga – Dina Ebimbe, Lautoa (55. Pape Diop), Ndong – M. Baldé (79. Scheidler), Mou. Konaté (70. Celina), Chouiar.
    Náhradníci: Racioppi – Coulibaly, Zagre, Chafik, Pape Diop, Sammaritano, Celina, Marié, Scheidler.

    Rozhodca: Hamel – Grosbost, Luzi