František Fodor - Matěj Kuzník Vítěz: M. Kuzník (TKO) (kon.) | Andrej Kalašník - Ole-Jorgen Johnsen Vítěz: A. Kalašník (KO) (kon.)
Vlasto Čepo - Mateusz Strzelczyk Vítěz: M. Strzelczyk (submise) (kon.) | Karlos Vémola - Thomas Robertsen Víťaz: Karlos Vémola (CZE) (kon.)
David Kozma - Máté Kertesz Víťaz: David Kozma (CZE) (kon.)
koniec udalosti
Vlasto Čepo - Mateusz Strzelczyk

Vítěz: M. Strzelczyk (submise)

cz Sobota 17.10.2020, 20:17Oktagon MMA
Predzápasové kurzy
     
    Vítěz: M. Strzelczyk (submise – armbar) (20:30:06)
     
    Třetí duel hlavní karty je minulostí a máme tu velké překvapení. Favorizovaný Vlasto Čepo nakonec svému soupeři podlehl ve druhém kole na submisi. V prvním kole jsme sledovali naprosto vyrovnanou partii, zlom ale přišel v úvodu druhého kola, kdy Mateusz Strzelczyk shodil svého soupeře na zem, kde předvedl suverénní jízdu. Nejprve to vypadalo na ukončení via TKO, Polák se však odvážil k armbaru, který slavil úspěch.
     
    Konec zápasu.
     
    04:20
    To jsou věci! Mateusz Strzelczyk měl naprosto dominantní pozici na zemi, kde se pokusil o další ground and pound. Vlasto Čepo to ustál, jenomže poté si nedal pozor na ukázkový armbar, který v podání Poláka slavil úspěch.
     
    04:00
    Minuta do konce druhého kola.
     
    03:12
    Čepo dokonce svému soupeři umožnil plný mount, což pro Poláka znamenalo signál ke ground and pound. Jeho protivník se však stále drží ve hře.
     
    02:25
    Mateusz Strzelczyk to udělal zkušeně, soupeřovu ruku totiž zahákl mezi své nohy, což je pro Čepa velice nepříjemné. Polák začíná na zemi dominovat.
     
    01:58
    Strzelczyk si snaží na zemi vylepšit pozici, což se mu nedaří dle představ. Naopak Čepo svého soupeře drží blízko svému tělu, čímž znemožňuje údery.
     
    01:18
    Tak až nyní to Polákovi vyšlo, neboť soupeře celkem jednoduše hodil na zem. Mateusz Strzelczyk se nachází v sidu, Čepo zatím nemá sebemenší problém.
     
    00:48
    Mateusz Strzelczyk se pokoušel svého soupeře podrazit k zemi, což se málem povedlo. Čepo však ustál rovnováhu a stále se nacházíme u pletiva.
     
    00:20
    Aktivní nástup do druhého kola v podání Vlasta Čepa, který se rozmáchl pravou zadní, jenomže poté se mu nepovedlo trefit. Sledujeme klinč u pletiva.
     
    Začalo druhé kolo.
     
    Skončilo první kolo.
     
    04:26
    Strzelczyk možná trochu zbytečně nechal ruce dole, což dalo Čepovi podnět k útoku. Polák však Čepa zničehonic podrazil k zemi, kde zřejmě do konce kola zůstaneme.
     
    03:44
    Mateusz Strzelczyk v ideální moment vystartoval a trefil dobrou levačku. Čepo však přidal na aktivitě, jenomže jeho soupeř je velmi dobře připraven.
     
    03:17
    Polák to zkoušel prošlápnutím na koleno, vzápětí Čepo útočil low kickem na stejnou nohu. Mateusz Strzelczyk se nechal zatlačit a poté útočil zvedákem.
     
    02:36
    Je za námi polovina prvního kola a nic moc zajímavého jsme zatím neviděli. Sledujeme opatrnou podívanou, ani jeden z borců nechce udělat chybu.
     
    01:58
    O pár vteřinek později další low kick v podání Čepa, načež to jeho soupeř zkoušel kopem na hlavu. To bylo hodně naivní, jednalo se o čitelný úder.
     
    01:22
    Mateusz Strzelczyk byl zatlačen směrem k pletivu, přičemž to Čepo zkoušel útokem na spodek. Polák to dokázal přečkat a poté útočil levou přední.
     
    00:58
    O rychlý nástup se pokoušel Mateusz Strzelczyk, který ovšem promáchl. Čepovi se povedlo včas uskočit, nyní se oba borci nachází ve středu oktagonu.
     
    00:15
    První úder tohoto zápasu měl na svědomí Vlasto Čepo, který to zkoušel low kickem. Ten nebyl nikterak drtivý, avšak v dalších případech to může mít účinek.
     
    Začalo první kolo.
     
    Na scénu přichází Vlasto Čepo, po něm si to do dějiště utkání namíří také Mateusz Strzelczyk.
     
    Mateusz Strzelczyk (8-8)

    Na opačné straně stojí polský zápasník Mateusz Strzelczyk, který má na profesionální scéně mnohem více zkušeností. Mateusz Strzelczyk doposud nastoupil do šestnácti zápasů, přičemž si drží vyrovnanou bilanci osmi výher a osmi porážek. Polák však není v nejlepší formě, poslední tři zápasy totiž pokaždé prohrál, přičemž se pokaždé jednalo o porážku skrze submisi. Od Strzelczyka se zřejmě nedá očekávat nic světoborného, hned pět výher přišlo až po limitu, Polák tak ukončil pouhé tři duely z osmi.
     
    Vlasto Čepo (4-0)

    Vlasto Čepo je papírovým favoritem tohoto zápasu, pokusí se mu tuto nálepku potvrdit? El Chapo má na svém kontě čtyři profesionální zápasy, přičemž uspěl ve všech čtyřech případech. Naposledy tomu tak bylo na turnaji PCF, kdy via TKO porazil Filipe Leho. Čepo se navíc zapojil do OKTAGONU Underground, kde se stal neoficiálním vítězem pyramidy do 90 kilogramů. Čepo totiž dokázal porazit Patrika Jevického, Erik Tlkance a také Samuela Krištofiče. V samotném super-finále se měl představí proti obávanému Matěji Peňázovi, který nakonec do zápasu nenastoupil kvůli zdravotním problémům.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 20:00.

    David Suchý