Faerské ostrovy – Lotyšsko 1:1 (kon.) | Lichtenštajnsko – Gibraltar 0:1 (kon.) | Andorra – Malta 0:0 (kon.)
koniec
Faerské ostrovy
1:1 (1:1)
Lotyšsko
cz Sobota 10.10.2020, 18:00 • Tórsvøllur, Torshavn • Liga národov UEFA - Liga D • Skupina 1
Predzápasové kurzy
     
    88
    Märcis Ošs u branky Faeřanů sejmul Klaeminta Olsena a dostává za svůj zákrok žlutou kartu. Olsen se jen těžko zvedá z trávníku.
     
    82
    A dvojí střídání přichází také na straně Lotyšska. Roberts Uldriķis jde ze hřiště místo Raimondse Krollise, dnešní zápas také nedohraje na devadesát minut Artürs Zjuzins, místo kterého si závěrečných deset minut odehraje Eduards Emsis.
     
    82
    Dvojí střídání v týmu Faerských ostrovů. Z placu jde Gilli Rólantsson, kterého nahradí Joannes Danielsen. Dalším střídaným hráčem je Jóannes Bjartalíð, jenž dnes odehrál dobrý zápas. Místo něj jde do hry Patrik Johannesen.
     
    76
    Velká příležitost Faeřeanů. Klaemint Olsen nezpracoval míč ideálně, když byl sám před gólmanem, ale aspoň ho posunul na Edmundssona. Ten ve skluzu zakončoval do volné branky, což se mu povedlo, ale radost Faeřanů je zbytečná – Olsen byl zkraje akce přistižen v ofsajdu.
     
    70
    Po pravé straně prošel do vápna Roberts Uldriķis, který střílel. Míč byl přes Nattestada sražen k Elvisu Stuglisovi, jenž na penaltovém puntíku hlavou přestřelil!
     
    68
    A ještě jedno střídání u Lotyšů. Ze hřiště jde také Kristers Tobers, kterého v záloze nahrazuje Krišs Kārkliņš. Také v tomto případě jde o vyztužení defenzívy.
     
    67
    Střídání také v týmu Lotyšska. Odchází Alvis Jaunzems, jenž dnes nebyl tolik vidět. Jeho pozici v záloze zaujme Mārtiņš Ķigurs.
     
    65
    Dvojí střídání v týmu Faerských ostrovů a celkově už třetí u ostrovanů. Z placu jde Sölvi Vatnhamar a nahradí jej Rógvi Baldvinsson, čímž domácí posilují defenzívu. Z placu jde také Andreas Lava Olsen a místo něj bude na útoku bojovat Jóan Símun Edmundsson.
     
    58
    Taktický faul Sonniho Nattestada na půlící čáře, kterým poslal na zem Jänise Ikauniekse.
     
    51
    Hansson se hezky vyhnul soupeři a hrnul se do rozhozené obrany soupeře. První útok se Faeřanům nevydařil. Při druhém z nich napřáhl Hallur Hansson zhruba z pětatřiceti metrů a jeho rána šla do levé šibenice, kde skvěle zasáhl Pävels Šteinbors.
     
    31
    Zcela jasný faul. Roberts Uldriķis poblíž střídačky Faeřanů přistoupl Odmara Faera, který před malou chvílí vyrovnal. Úspěšný střelec odkopával míč a poté mu lotyšský hráč stoupl na pravou nohu.
    28. Odmar FAERÖ - 1:1
     
    28
    Faerské ostrovy právě vstřelily branku!
    Vedení hostí mělo trvání sotva tří minut. Po Bjartalíðově rohovém kopu nejvýše vyskočil ODMAR FAERØ a hlavičkou poslal míč k levé tyči mimo dosah gólmana. Asistence: Jóannes Bjartalíð.
    25. Jānis IKAUNIEKS - 0:1
     
    25
    Lotyšsko právě vstřelilo branku!
    Hosté se dostávají do důležitého vedení. Roberts Savalnieks poslal dlouhý centr do vápna, kde nejvýše vyskočil Ošs a hlavou sklepl míč na pravou stranu malého čtverce. Tam byl zcela volný JÄNIS IKAUNIEKS a střelou na vzdálenější tyč nedal gólmanovi šanci. Asistence: Märcis Ošs.
     
    18
    Přímo před střídačkami zajel Ritvars Rugins do Jóannese Bjartalíða a i když ukazuje, že šel po míči, šlo o zcela jasný šlapák na koleno záložníka Faeřanů.
     
    15
    Tohle už hodně zavánělo brankou! Po rohovém kopu z pravé strany hlavičkoval na zadní tyčku Tobers. Právě na tyčce byl zcela volný Roberts Uldriķis, jenže z naprosto jasné pozice nedokázal vměstnat míč mezi tři tyče!
     
    14
    Centrovaný míč vrátil na hranici penaltového puntíku jeden z hráčů hostí přímo pro Artürse Zjuzinse, který z dobré pozice mířil nad. Střela byla ještě přizvednuta domácím hráčem nad horní tyčku.
     
    11
    Je to tak. Na plac jde Gunnar Vatnhamar, kteýr nahradí zřejmě zraněného Brandura Hendrikssona.
    5. Šance Bjartalíða
     
    5
    Dobrá kombinace domácích. Z pravé strany odcentroval Hendriksson, jehož centr odhlavičkovala obrana hostí na velké vápno. Tam byl připravený Jóannes Bjartalíð a hezkou střelou o zem zamířil k levé tyči, kde měl plné rukavice práce Pävels Šteinbors. Gólman Lotyšska dobře vyrazil míč mimo tři tyče.

    Tomáš Lysý

    Góly: 28. Faerö (Bjartalid) – 25. J. Ikaunieks (M. Ošs)

    Karty:   58. Nattestad (FAO) – 18. Rugins (LAT), 31. Uldriķis (LAT), 88. M. Ošs (LAT)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 3:2. Střely mimo: 1:6. Rohy: 4:7. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 14:11.
    Faerské ostrovy: Gestsson – Rólantsson (82. Danielsen), Nattestad, Faerö, V. Davidsen – Bjartalid (82. Johannesen), Hansson (C), S. Vatnhamar (65. Baldvinsson), Hendriksson (11. G. Vatnhamar) – A. L. Olsen (65. Edmundsson), K. Olsen.
    Náhradníci: K. Joensen, Thomsen – Danielsen, Vatnsdal, Baldvinsson, Edmundsson, G. Vatnhamar, Johannesen, M. Olsen, Jónsson, Soylu, Hansen.

    Lotyšsko: Šteinbors (C) – Savalnieks, M. Ošs, Stuglis, Rugins – Zjuzins (82. Emsis), Tobers (68. Kārkliņš) – Jaunzems (67. Ķigurs), J. Ikaunieks, Ciganiks – Uldriķis (82. Krollis).
    Náhradníci: Ozols, D. Ošs – Kļuškins, Ontužāns, Emsis, D. Ikaunieks, Jurkovskis, Fjodorovs, Tarasovs, Ķigurs, Kārkliņš, Krollis.

    Rozhodca: Stojanov – Kolev, Mihajlov – Draganov (vš. Bulharsko)