Zvolen – B. Bystrica 4:1 (kon.) | Michalovce – HC Slovan 4:1 (kon.) | Miškovec – Trenčín 0:0 (odl.)
Detva – Lipt. Mikuláš 5:3 (kon.) | Poprad – Nitra 2:3 (kon.)
koniec
Mountfield HK
5:6 (2:1, 1:4, 2:1)
HC Kometa Brno
cz Piatok 02.10.2020, 17:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Juniorská liga akademií • 9. kolo
Partner:
     
    59:59
    Ještě se píská zakázané uvolnění Hradce a Jakub Tichý se symbolicky vrací do brány, o osudu duelu je však rozhodnuto!
     
    59:37
    Patrik Fajmon vyhodil puk mimo hřiště, za což půjde na dvě minuty za katr, po oddechovém čase tak Hradečtí budou hrát v šesti proti čtyřem!
     
    59:30
    Jakub Tichý míří na střídačku a Hradec zkouší hru v šesti!
     
    59:02
    A Lukáš Pajer měl na holi hattrick, jenže z dorážky trefil tyčku!
     
    55:38
    Hradec právě vstřelil branku!
    Tak s tím útokem na body to Lvi myslí opravdu vážně, protože čtyři minuty a dvaadvacet vteřin před třetí sirénou střílí kontaktní branku! Východočeši šli dopředu v rychlém útoku, kdy zakončení na sebe vzal LUKÁŠ PAJER, který bekhendem napodruhé překonal hostujícího strážce svatyně – 5:6. Asistence: Tadeáš Pinkas, Marek Pelda.
     
    54:28
    Hradec právě vstřelil branku!
    Domácí se prosazují v oslabení a dál živí šanci na body! PETR POPPEL vystihl hostující rozehrávku a upaloval dopředu v samostatném úniku. Napoprvé trefil jenom výstroj brankáře, z dorážky ale už dokázal propasírovat puk skrz jeho výstroj do sítě a mohl slavit hattrick – 4:6. Bez asistence.
     
    53:29
    Krátce po buly jde Hradec opět do čtyřech, Jakub Naar totiž nedovoleně napadl protihráče a odpyká si faul loktem.
     
    50:24
    Jakub Naar se snažil zablokovat hostující rozehrávku, místo toho ale jen oslabil Hradec, protože je vyloučen za sekání.
     
    49:16
    Kometa právě vstřelila branku!
    Nedáš – dostaneš dnes opravdu platí, vzápětí totiž Kometa střílí svou šestou branku! Adam Studený našel DOMINICKA VAŠÍČKA mezi kruhy a pro brněnskou dvaadvacítku tato příležitost znamenala přesně umístěnou ránu – 3:6. Asistence: Adam Studený.
     
    48:29
    Jan Gaspar měl na holi čtvrtý domácí gól, ten mu byl ale na poslední chvíli ukradnut! Gaspar totiž tváří v tvář brankáři poslal touš pod jeho betonem a černá pryž už putovala do sítě, Michal Postava ale ještě stihl pravým betonem po ledě pohnout a vychýlil puk mimo brankovou konstrukci!
     
    47:56
    Kometa se ale nevzdává útočného snažení a Sebastian Bartes číhal na střelu za přesouvajícího se brankáře, Jakub Tichý byl ale tentokrát rychlý a pokus vykryl!
     
    46:41
    Jeden z Brněnských si nyní najížděl osamocen k levé tyči, rychlou přihrávku ale zpracoval jenom k příklepu na zadní mantinel!
     
    45:26
    Marco Lukačka obdržel trest za podrážení, oslabení teď Hradci zkomplikuje snahu vyrovnat.
     
    40:52
    Petr Poppel mohl završit hattrick, z levého kruhu však napálil jenom tyč!
     
    39:40
    Východočeši tráví poslední vteřiny třetiny v útočném pásmu a střílí, odkud se dá, Postava ale všechny střely odráží pryč.
     
    37:57
    Patrik Fajmon je poslán na trestnou lavici za držení, domácí tak mají k dispozici další přesilovku.
     
    36:18
    Matyáš Budina chtěl v přečíslení nahrávat Marku Peldovi, přes bránící hokejku ale puk neprošel.
     
    34:55
    Hradec právě vstřelil branku!
    Mountfield přesilovku využívá a rozdíl ve skóre se tenčí na dva góly! Kryštof Lang vypálil z vrcholu pravého kruhu a kotouč se od betonů gólmana odrazil na hůl PETRA POPPLA, jenž jej pohotově uklidil do sítě – 3:5. Asistence: Kryštof Lang, Matyáš Budina.
     
    33:59
    Tadeáš Hrnčíř jde pykat za podrážení a Mountfieldu se naskytuje možnost početní převahy.
     
    33:02
    Tadeáš Hrnčíř nejprve zakončil přečíslení tři na jednoho, hned nato se ještě postavil před bránu a tečoval střelu od modré. V obou případech předvedl výborný zákrok Jakub Tichý!
     
    28:14
    Kometa právě vstřelila branku!
    Brno využilo i svou druhou přesilovku utkání a odskakuje soupeři už na rozdíl tří branek! Brankář Michal Postava rozehrál kotouč na ADAMA STUDENÉHO, který z levého kruhu našel mezírku u bližší tyče – 2:5. Asistence: Michal Postava.
     
    27:23
    Matěj Beneš je vyloučen za hákování, což znamená oslabení pro Hradec a přesilovku pro Kometu.
     
    24:51
    Na obou stranách teď bylo živo – v hradeckém obranném pásmu domácí zlikvidovali únik dvou na jednoho, na opačné straně zase hosté přestáli situaci, kdy byl gólman úplně mimo bránu!
     
    23:59
    Čtvrtá branka v síti Hradce vyhnala na střídačku Tomáše Sajdla, mezi tři tyče domácích se postavil nově Jakub Tichý.
     
    23:59
    Kometa právě vstřelila branku!
    Kometa je v rauši a už vede o dvě branky! Brněnští využili zaváhání domácí obrany, kdy PATRIK KRŠKA obdržel nahrávku do samostatného úniku, kterou využil po vymíchání brankáře k přesné střele do horní části sítě – 2:4. Asistence: Jakub Malý, František Němec.
     
    22:25
    Kometa právě vstřelila branku!
    Zatím tu máme duel rychlých obratů, Kometa totiž v krátkém časovém úseku přidává další gól a je podruhé v mači ve vedení! PETR ŽÁK najížděl na bránu od pravého mantinelu, přičemž na druhé straně se mu nabízel spoluhráče. Rozhodl se ale nenahrávat přes hokejku a udělal dobře, střelou po ledu totiž našel místo pod gólmanovým betonem – 2:3. Bez asistence.
     
    20:40
    Kometa právě vstřelila branku!
    Začátek třetiny v oslabení zvládl Hradec dobře, Brno ale našlo recept na soupeře rychle a přesilovku přeci jen využilo! Eduard Šalé našel zpoza brankové lajny hůl JAKUBA MALÉHO, který neměl problém umístit touš do nechráněné části domácí svatyně – 2:2. Asistence: Eduard Šalé, Jan Holemý.
     
    19:30
    Brno ale má vzápětí možnost srovnat z přesilovky, Lukáš Pajer je totiž vyloučen za držení.
     
    18:59
    Hradec právě vstřelil branku!
    A hradecké přání se stalo skutečností, Mountfield se ujímá vedení! Jakub Naar vypálil od modré čáry a dorážek se ujala dvojice Tadeáš Pinkas – PETR POPPEL, přičemž druhý jmenovaný dokázal bekhendem zvednout hrací předmět nad ležícího gólmana – 2:1. Asistence: Tadeáš Pinkas, Jakub Naar.
     
    17:01
    Hradec právě vstřelil branku!
    Předchozí střela nevyšla, rychlá akce po vhazování už ano! Petr Moravec přiklepl puk skrz brankoviště sjíždějícímu si LUKÁŠI PAJEROVI, který jen nastavil hokejku a usměrnil kotouč do odkryté části klece – 1:1. Asistence: Petr Moravec.
     
    13:32
    Kometa právě vstřelila branku!
    Na jedné straně Hradečtí nevyužili šanci, na té druhé Brněnští ano! SEBASTIAN BARTES obdržel nahrávku na levý kruh, kde si připravil střelu a švihem vymetl vzdálenější horní růžek – 0:1. Asistence: Karel Dufek, Patrik Krška.
     
    13:23
    Před bránou teď stál dobře postavený Tadeáš Pinkas, který zkoušel tečovat střílenou nahrávku mezi betony, Michal Postava ale byl proti!
     
    08:02
    Kryštof Lang načasoval parádně nahrávku z rohu kluziště na osu hřiště, kam akorát dojížděl Tadeáš Pinkas. Ten ale svým příklepem Postavovy betony nepřekonal!
     
    07:19
    Patrik Fajmon předvedl svižnou práci z hokejkou, když během chvilky obešel na levém kruhu obránce a následně cpal puk na bližší tyč, najít místo vedle Sajdlovy výstroje se mu ale nepovedlo.
     
    02:32
    Hosté jsou v plném počtu, ještě před tím ale mohli přeci jen inkasovat! Petr Moravec měl totiž v závěru přesilovky prostor v mezikruží a mířil do pravé části brány, kde touš na poslední chvíli vyškrábla Postavova lapačka!
     
    00:28
    Dominick Vašíček se od pravého hrazení cpal do zakončení zblízka, vyfasoval ale jen dvě minuty za nedovolené bránění a Hradec si velmi rychle po startu zahraje početní výhodu.

    Klára Petrásková

    Góly a asistencie: 18. Pajer (Moravec), 19. Poppel (T. Pinkas, Naar), 35. Poppel (Lang, Budina), 55. Poppel, 56. Pajer (T. Pinkas, Pelda) – 14. Bartes (Dufek, Krška), 21. Malý (Šalé, Holemý), 23. Žák, 24. Krška (Malý, Němec), 29. Studený (Postava), 50. Vašíček (Studený)


    Mountfield HK: Sajdl (24. Tichý) – Králik, M. Pinkas, Naar (A), Janoušek, Perička, Pelda – Lukačka, Matěj Beneš, Gaspar, T. Pinkas (C), Kašpar, Lang, Pajer, Michal Beneš, Budina, Šedivý, Moravec, Poppel.
    HC Kometa Brno: Postava (Rachůnek) – Řehák, Grauer, Fajmon, Holemý (C), Běhůnek, Studený (A), Němec – Žák, Šalé, Bartes, Hrnčíř, Dufek, Sever, Malý (A), Krška, Vašíček, Boltvan.

    Rozhodca: Barek – Pechánek, Bohuněk