Chabarovsk – Petrohrad 1:3 (kon.) | Novosibirsk – Novgorod 4:2 (kon.) | Metallurg Magnitogorsk – Jekaterinburg 2:3 (kon.)
koniec
HC Sibir Novosibirsk
4:2 (2:1, 2:0, 0:1)
HC Torpedo Nižnij Novgorod
cz Piatok 02.10.2020, 14:30 • Ledovyj dvorec sporta, Sibir • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:30.
     
    Všem hokejovým fanynkám a fanouškům přeji příjemné odpoledne! KHL pokračuje pátečními zápasy, v jednom z nich se utkají i HC Sibir Novosibirsk a Torpedo Nižnij Novgorod.
     
    HC Sibir Novosibirsk

    Ambiciózní Novosibirsk se po dvanácti odehraných zápasech nachází na osmé pozici východní konference, což je daleko za očekáváním. Sibiru se totiž povedlo do vítězného konce dotáhnout pouze čtyři duely, zbylých osm přineslo porážku. Novosibirsk tak momentálně na vedoucí celek konference ztrácí propastných dvanáct bodů, Omsk má ale o jedno utkání více. Sibir v posledním kole nedokázal potvrdit roli favorita, v souboji proti oslabenému Petrohradu sice bylo k vidění hned deset branek, avšak šest z nich obstaral právě soupeř. Sibir má zatím na domácím stadionu za sebou šest duelů, během kterých třikrát vyhrál a třikrát prohrál.
     
    Torpedo Nižnij Novgorod

    Na opačné straně stojí Nižnij Novgorod, který si v úvodu tohoto ročníku počíná hodně podobně. Torpedo se totiž momentálně nachází na sedmé pozici, tedy o jednu pozici výše, než jeho dnešní soupeř. Nižnij Novgorod má na svém kontě deset bodů, navíc doposud nastoupil do jedenácti duelů. Torpedo dokázalo přerušit dlouhou sérii bez vítězství, nyní má na svém kontě dvě výhry v řadě. Nižnij Novgorod nejprve na domácím ledě dokázal zdolat Nižněkamsk vysoko 5:1, v dalším domácím duelu pro změnu porazil druhou Kazaň, tentokráte výsledkem 4:2.
     
    Československá stopa

    Do utkání nezasáhne žádný český ani slovenský hráč.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Sibir Novosibirsk: Krasotkin (Krasikov) – Ilja Morozov, Jokipakka, Timašov, Gurkin, Chochlov, J. Chabarov, Pastuchov – Puustinen, Ruohomaa, Šarov – Sannikov (C), Sajustov (A), O'Dell – Milovzorov, Romancev, Česalin (A) – Šaškov, Torčeňuk, Pervušin – Romajev.

    Torpedo Nižnij Novgorod: Tichomirov – Ch. Wideman, Ručkin, Orlov, Pajgin, Mišarin, Marin, Bobrjašov – Žafjarov (A), Miele, Szwarz – Kloos, Belevič, Šenfeld (C) – Gončaruk, D. Iljin (A), Urakov – Pereskokov, Drobin, Varnakov – Vengrižanovskij.

    Rozhodčí: Fatejev, Gamalej – Stroganov, Šadrin.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Úvodní vhazování tohoto zápasu dopadlo lépe pro domácí celek, který ale málem ihned přišel o kotouč. Napadající Miele se k němu nedostal, Morozov měl ale problémy.
     
    01:13
    Serebrjakov si připsal první dnešní zákrok, přičemž to od pravého kruhu zkoušel domácí Šarov. Jeho rána směřovala pouze do lapačky, hra je poprvé přerušena.
     
    02:07
    Další rozruch před domácím brankářem Krasotkinem, který raději nechal kotouč pod lapačkou. Poté jsme sledovali menší strkanici, jenž byla rychle u konce.
     
    03:12
    Novosibirsk dokázal udržet puk v útočném pásmu, načež si do střelecké pozice sjel obránce Gurkin, jehož zakončení zápěstím směřovalo do lapačky Serebrjakova.
     
    03:53
    Vyloučení v týmu Torpedo Nižnij Novgorod (Zijat Pajgin – 2 min., držení).
     
    04:17
    Hned po vhazování měl hostující brankář plné ruce práce. Po jedné ze střel padal puk do brankoviště, jenomže zodpovědní protihráči nepřipustili žádnou změnu skóre. Nejblíže ke skórování měl O´Dell.
     
    05:02
    Novgorod se nedokázal dostat přes červenou čáru, tam totiž číhal pozorný Chabarov. Následně se domácím povedlo vyšachovat obranu, Austin ovšem střelu zablokoval.
     
    06:12
    Do protiútoku se vydal hostující Belevič, který to zkoušel velice sympatickým zakončením. To směřovalo nad beton domácího brankáře Krasotkina, který reflexivně zakročil.
     
    06:41
    Vyloučení v týmu Torpedo Nižnij Novgorod (Chris Wideman – 2 min., podrážení).
     
    07:10
    Hodně prostoru měl u levého kruhu domácí Šarov, což mohlo být pro soupeře trestuhodné. Nakonec se jeho dělovka snesla kousek vedle bližší brankové konstrukce.
     
    08:14
    Sibir se musel pro puk vracet za vlastní branku, kde to rozehrávkou zkoušel obránce Timašov. Tomu se povedlo zavézt kotouč, avšak Torpedo se znovu osvobodilo.
     
    09:08
    Sibir právě vstřelil branku!
    Závar před brankářem Serebrjakovem nakonec končí vedoucí brankou Sibiru! K tvrdému projektilu se dokázal napřáhnout obránce Chochlov, který prověřil připravenost brankáře Serebrjakova. Ten vyrážel před sebe, kde jeho spoluhráči nedokázali neposedný kotouč odpravit do bezpečí, čehož využil důrazný NIKITA ŠAŠKOV.
    Asistence: Ilja Chochlov, Vladimir Pervušin.
    09:08 Nikita ŠAŠKOV - 1:0
     
    10:45
    Vyloučení v týmu HC Sibir Novosibirsk (Jevgenij Česalin – 2 min., hákování).
     
    11:01
    Torpedo právě vstřelilo branku!
    První přesilová hra hostujícího celku končí vyrovnávací trefou! Torpedo totiž uspělo na vhazování, díky čemuž se usadilo v pásmu soupeře. Od modré čáry sice napřahoval Wideman, který si střelu rozmyslel a místo toho předal kotouč vedle stojícímu ANTONU ŠENFELDOVI, jehož zakončení směřovalo mimo dosah brankáře Krasotkina.
    Asistence: Chris Wideman, Andy Miele.
    11:01 Anton ŠENFELD - 1:1
     
    11:47
    Krátce po vhazování se na druhou stranu pokoušel dostat domácí Česalin, který raději počkal na své spoluhráče. Na ledovou plochu tak naskočila třetí formace.
     
    12:23
    Serebrjakov tentokráte vyrážel pouze před sebe, kde se naštěstí pro něj nacházel obránce Ručkin. Tomu pomohl také Wideman, který konstruktivně rozehrál.
     
    13:59
    Sibir právě vstřelil branku!
    Jenomže domácí se bleskově dostávají zpět do vedení! Do mezikruží vtrh domácí Romancev, který nedokázal propálit brankáře, nicméně k odraženému kotouči se jako první dostal JEVGENIJ ČESALIN, jehož dorážka putovala do prázdné branky
    Asistence: Danil Romancev.
    13:59 Jevgenij ČESALIN - 2:1
     
    14:33
    Je tu další přerušení, po kterém bude následovat druhá komerční přestávka tohoto zápasu. Vhazovat se bude v pásmu Novgorodu, na ledě jsou třetí formace.
     
    16:11
    V posledních minutách nesledujeme nic moc zajímavého. Torpedo to zkoušelo po levém křídle, kde ovšem číhal domácí Sajustov, který poslal kotouč do volného prostoru.
     
    17:25
    Gončaruk se daleko s pukem nedostal, u levého hrazení totiž narazil na brusli protihráče. Následná protiakce domácích skončila nepovedeným zakončením.
     
    18:17
    Po jednom ze soubojů na ledě skončil Kloos, avšak dle sudího se o nedovolený zákrok nejednalo. Sibir se dostal pod menší tlak, který je ovšem minulostí.
     
    18:44
    Vyloučení v týmu HC Sibir Novosibirsk (Nikita Šaškov – 2 min., držení).
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Máme za sebou první periodu, která nám nabídla celkem zajímavou podívanou. Lépe do utkání vstoupil Sibir, který se dostal do vedení, které mu ovšem moc dlouho nevydrželo. Novgorod díky přesilové hře dokázal výsledek srovnat, jenomže o pár desítek vteřin později se domácí dostali zpět do vedení, což vydrželo až do konce třetiny. Uvidíme tedy, co nám nabídne druhá perioda.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Úvodní vhazování druhé třetiny dopadlo lépe pro hosty, kteří pochopitelně pokračují ve své další přesilové hře. Torpedu se zatím nedaří přechod za modrou čáru.
     
    21:03
    Předchozí přesilová hra nakonec nepřinesla vůbec nic nebezpečného. Za zmínku stojí pouze střela od modré čáry v podání Ručkina, který ovšem nemířil přesně.
     
    22:08
    Za vlastní brankou se do menších problémů dostal domácí Jokipakka, který nakonec kostrbatě rozehrál pomocí pravého hrazení. Úvodní minuty přináší nepřesnosti.
     
    23:13
    Posléze z vlastního pásma vyvážel hrací předmět Chochlov, který se protáhl podél mantinelu až na druhou stranu, kde se mu málem povedla předávka na Romanceva.
     
    24:20
    Na druhé straně se pokoušel zahrozit Šenfeld, kterému ovšem ujel kotouč daleko od hokejky. Sibir se pouštěl do rychlého protiútoku, který málem skončil ofsajdem.
     
    25:16
    Sibiru se povedlo dobře kombinovat, načež mel na modré čáře hodně prostoru Gurkin. S jeho přízemním zakončením si brankář Serebrjakov dokázal poradit.
     
    26:08
    Jenomže se nehraje vůbec plynule, v krátkém časovém sledu tu máme další přerušení, po kterém přichází na řadu první komerční přestávka prostřední periody.
     
    27:14
    Po delší době musel do akce domácí brankář Krasotkin, který si s jednoduchým nahozením od modré čáry dokázal poradit. Vhazovat se bude po jeho levici.
     
    28:06
    Na vrcholku pravého kruhu měl celkem dost prostoru na zakončení Pereskokov, který ovšem vypálil do výstroje brankáře. Následně Torpedo zahrálo za cenu icingu.
     
    29:14
    Druhá třetina zatím nenabídla moc zajímavých momentů, oba celky hrají směrem dozadu hodně zodpovědně. Nyní přes všechny čáry vyhazoval hostující Bobrjašov.
     
    30:00
    Tutová šance na holi Jokipakky nekončí v brance! První formace nyní vyšachovala tu soupeřovu, až před brankáře si sjel finský obránce, který ale mířil vedle.
     
    30:25
    Sibir právě vstřelil branku!
    Zničehonic přichází třetí přesný zářez domácích! Milovzorov adresoval velice přesnou nahrávku do jízdy na DANILA ROMANCEVA, který se dostal do samostatného úniku na brankáře Serebrjakova, kterého překonal kličkou do forhendu. Nižnij Novgorod to bude mít v tuto chvíli nesmírně složité!
    Asistence: Jegor Milovzorov, Jevgenij Česalin.
    30:25 Danil ROMANCEV - 3:1
     
    31:17
    Další nahození tentokráte vypustil ze své hokejky hostující Wideman, který ovšem na brankáře Krasotkina nevyzrál. Hra je přerušena, Torpedo je stále v útočném pásmu.
     
    32:20
    Torpedo se muselo vystěhovat ven z útočného pásma, jednalo by se totiž o úmyslný ofsajd. Domácí tak v poklidu přešli na druhou stranu, kde ale nic nevymysleli.
     
    33:15
    Napadat rozehrávku se pokoušel Belevič, který měl k puku hodně daleko. Sibir následně zakládal útočný výpad po levém křídle, kde Romancev narazil na soupeře.
     
    34:10
    Dobře napadala také domácí smečka hráčů, které se povedlo vybojovat kotouč zpět. Riskantně ale nahrával Morozov, jehož nahrávku na Jokipakku soupeř vystihl.
     
    35:12
    Už se hraje celkem dlouho bez přerušení, zřejmě nejdéle v tomto duelu. Sibir při další akci pouze protečoval kotouč do pásma, kde se ho zmocnil zadák Austin.
     
    36:02
    Sibiru se opět vyvedla kombinace, po které se do vyložené šance natlačil Šaškov, který se střelou mezi ruku brankáře neuspěl. Posléze došlo k menší strkanici.
     
    36:15
    Vyloučení v týmu Torpedo Nižnij Novgorod (Chris Wideman – 2 min., hákování).
     
    37:20
    Jokipakka to nyní neudělal nejlépe, místo nahrávky na lépe postaveného Puustinena zkoušel sám nahodit kotouč, jenomže trefil prvního protihráče, který vyhodil na druhou stranu.
     
    38:36
    Sibir právě vstřelil branku!
    Po skončení přesilové hry se domácí celek prosazuje již počtvrté, a znovu u toho byla třetí formace! Po souboji i zadního hrazení měl za pravým kruhem napřaženo JAROSLAV CHABAROV, který nepříliš dobře umístěnou střelou překonal brankáře Serebrjakova, jenž toho zřejmě moc neviděl.
    Asistence: Alexandr Torčeňuk, Ilja Chochlov.
    38:36 Jaroslav CHABAROV - 4:1
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Je za námi také druhá perioda, která absolutně nenavázala na tu předchozí. Tentokráte byl k vidění hodně nezáživný hokej, jenž dlouhou dobu nepřinesl nic moc zajímavého. I přesto byl směrem dopředu o něco aktivnější Novosibirsk, kterému se nakonec povedlo odskočit na rozdíl tří branek. Torpedo si během druhé třetiny nevytvořilo ani jednu vyloženou šanci, v poslední periodě to bude mít hodně složité. Dočkáme se zápletky, nebo si domácí připíší plný počet bodů?
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:01
    Střídání v týmu Torpedo Nižnij Novgorod: ze hřiště odchází Nikita Serebrjakov, přichází Andrej Tichomirov.
     
    40:10
    Odstartovala nám poslední perioda, která dopadla lépe pro domácí celek. Ten se ihned vydal k prvnímu zakončení, zakončující Ruohomaa ovšem trefil pouze brankáře.
     
    41:02
    Torpedo to zkoušelo tvrdým nástřelem od vlastní poloviny, jenomže se jednalo pouze o icing. Hosté se výroku hodně divili, jako první byl u kotouče domácí hráč.
     
    42:16
    Od modré čáry to zkoušel Austin, jehož nahození putovalo výrazně vedle domácí branky. Nižnij Novgorod přesto vybojoval kotouč zpět, domácí se tak brání.
     
    43:08
    Do palebné pozice si na opačné straně sjel urostlý Chabarov, který nedokázal propálit blok protihráčů. Protiakce soupeře pro změnu přinesla zablokovanou střelu.
     
    43:37
    Vyloučení v týmu HC Sibir Novosibirsk (Eric O'Dell – 2 min., podrážení).
     
    44:15
    Vhazovalo se po pravici brankáře Tichomirova, i tentokráte byl úspěšnější Novosibirsk. Pokus o vyhození dokázal zachytit Gurkin, který vracel puk k mantinelu.
     
    45:08
    Wideman hodně zariskoval, v roli posledního hráče na modré čáře dokázal včas odehrát puk před dotírajícím protihráčem, který by se jinak dostal do úniku.
     
    46:19
    Austin to znovu zkoušel od modré čáry, jenomže trefil pouze protihráč před sebou. Další střelecký pokus pro změnu vyprodukoval Pajgin, jenž rovněž neuspěl. Aby toho nebylo málo, tak se do úniku dostal domácí O´Dell, kterého Tichomirov dokázal vychytat.
     
    46:57
    Vyloučení v týmu HC Sibir Novosibirsk (Eric O'Dell – 2 min. + 10 min. osobní trest, zásah do hlavy nebo krku).
     
    47:04
    Jeden z domácích upadl na zem, což přineslo slušnou šanci pro Gončaruka. Ten nedotlačil kotouč za Krasotkina, po velkém rozruchu domácí brankář přerušil hru.
     
    48:01
    Szwarz se štěstím procedil puk do jízdy na Žafjarova, který se dostal do další velice slušné šance, avšak zakončení trefil pouze do ruky brankáře.
     
    48:12
    Torpedo právě vstřelilo branku!
    Tak přeci jenom je tu využitá přesilová hra Torpeda! Nižnij Novgorod totiž pokračoval v kombinaci v útočném pásmu, načež Žafjarov hezkou nahrávkou našel v mezikruží obránce CHRISE WIDEMANA, který šikovně nastavil hokejku tak, aby dokonale zaskočil Krasotkina.
    Asistence: Damir Žafjarov.
    48:12 Chris WIDEMAN - 4:2
     
    49:07
    To jsou věci! Sibir se dostal do přečíslení tří na jednoho, přičemž nakonec zakončoval Sajustov, který fotbalovým způsobem trefil kotouč za Tichomirova. Branka pochopitelně platit nemůže!
     
    50:00
    Do konce tohoto zápasu zbývá poslední desetiminutovka. Před malým momentem skončil po souboji na zemi Krasotkin, stejně tak tomu bylo i u hostujícího Gončaruka.
     
    50:41
    Dvě bitky! Nejprve se do sebe pustili Šaškov a Szwarz. Následně mnohem větší rozruch vyvolal souboj mezi Marinem a Morozovem.
     
    50:41
    Vyloučení v týmu HC Sibir Novosibirsk (Ilja Morozov – 5 min., bitka).
    Vyloučení v týmu HC Sibir Novosibirsk (Nikita Šaškov – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Torpedo Nižnij Novgorod (Chris Wideman – 2 min., nesportovní chování).
    Vyloučení v týmu Torpedo Nižnij Novgorod (Mark Marin – 5 min., bitka).
    Vyloučení v týmu Torpedo Nižnij Novgorod (Jordan Szwarz – 2 min., hrubost).
     
    51:06
    Další úspěšný zákrok pro hostujícího brankáře Tichomirova, který raději ukryl kotouč ve své lapačce. Hra je přerušena, na řadu přichází vhazování po pravici hostujícího brankáře.
     
    53:34
    Vyloučení v týmu Torpedo Nižnij Novgorod (Brady Austin – 2 min., hákování).
    Vyloučení v týmu HC Sibir Novosibirsk (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů).
     
    54:20
    Znovu se vhazovalo před brankářem Tichomirovem, úspěšnější byl hostující Miele. Ten ovšem vyhrál vhazování na protihráče, který okamžitě rozjel kombinaci.
     
    55:15
    Do úniku se pokoušel dostat Romancev, který se sice prodral přes posledního protihráče, avšak ten mu do zakončení vložil hokejku. Puk zamířil do ochranné sítě.
     
    55:30
    Vyloučení v týmu Torpedo Nižnij Novgorod (Daniil Iljin – 10 min. osobní trest, nesportovní chování).
     
    56:01
    Vypadalo to, že se Torpedu povedlo snížit na rozdíl jediné branky, avšak puk nakonec směřoval do horní brankové konstrukce. Postaral se o to Pajgin.
     
    57:22
    Torpedo hraje v šesti!
     
    58:11
    Novosibirsk doslova ostřeluje prázdnou branku, v jednom případě dokonce obětavě zakročil obránce Ručkin, který se vrhl proti kotouči.
     
    59:11
    Ofsajd Torpeda, hra se tak vrací zpět do středního pásma.
     
    Konec zápasu.
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku – 32:30.
    Zblokované střely – 13:12.
    Vyloučení – 8:8.
    Využití přesilovek 0/8 – 2/8.
    Vhazování – 29:36.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Sibiru, který svého soupeře dokázal porazit výsledkem 4:2. Poslední perioda nám přinesla hodně vypjatou podívanou, dočkali jsme se jediné branky, o kterou se postaral hostující celek, který snížil na rozdíl dvou branek. Zároveň jsme sledovali hned dva pěstní souboje, koncovka zápasu byla skutečně hodně vypjatá. Sibir si přesto náskok dokázal udržet až do konce, z tohoto zápasu bere dva body. (16:56:28)

    David Suchý

    Góly a asistencie: 10. Šaškov (Chochlov, Pervušin), 14. Česalin (Romancev), 31. Romancev (Milovzorov, Česalin), 39. J. Chabarov (Torčeňuk, Chochlov) – 12. Šenfeld (Ch. Wideman, Miele), 49. Ch. Wideman (Žafiarov)


    HC Sibir Novosibirsk: Krasotkin (Krasikov) – Ilja Morozov, Jokipakka, Timašov, Gurkin, Chochlov, J. Chabarov, Pastuchov – Puustinen, Ruohomaa, Šarov – Sannikov (C), Sajustov (A), O'Dell – Milovzorov, Romancev, Česalin (A) – Šaškov, Torčeňuk, Pervušin – Romajev.
    HC Torpedo Nižnij Novgorod: Serebrjakov (41. Tichomirov) – Ch. Wideman, Ručkin, Orlov, Pajgin, Austin, Marin, Bobrjašov – Žafiarov (A), Miele, Szwarz – Kloos, Belevič (C), Šenfeld – Gončaruk, Iľjin (A), Urakov – Pereskokov, Drobin, Varnakov.

    Rozhodca: Fatejev, Gamalej – Stroganov, Šadrin

    Diváci: 3190