Hoffenheim – Bayern 4:1 (kon.) | Freiburg – Wolfsburg 1:1 (kon.)
koniec
TSG 1899 Hoffenheim
4:1 (2:1)
Bayern Mníchov
Nedeľa 27.09.2020, 15:30 • PreZero Arena, Sinsheim • Nemecká Bundesliga • 2. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vitajte pri on-line prenose zo zápasu TSG 1899 Hoffenheim – Bayern Mníchov. Stretnutie 2. kola nemeckej Bundesligy sa začne o 15:30.
     


    TSG 1899 Hoffenheim

    Hoffenheim sa vďaka výbornému záveru minulej sezóny dostal na šieste miesto a v tomto ročníku si zahrá Európsku ligu. Jedinou výraznou posilou Hoffenheimu sa stal Mijat Gaćinović, ktorý prišiel z Frankfurtu. Tím naopak opustili Leonardo Bittencourt (do Werderu Brémy) či Steven Zuber (do Frankfurtu). Hoffenheim vstúpil do nového ročníka výborne, keď vyhral v prvom kole 3:2 na pôde Kolínu nad Rýnom.
     


    Bayern Mníchov

    Bayern ovládol minulú sezónu, keď vyhral Bundesligu, Nemecký pohár a v auguste i Ligu majstrov. Vo štvrtok k týmto trofejam navyše pridal štvrtú, keď získal po výhre 2:1 po predĺžení nad Sevillou Superpohár UEFA. Vo všetkých súťažiach vrátane prvého kola novej sezóny, v ktorom doma zničil Schalke 8:0, ťahá neuveriteľnú sériu 23 výhier za sebou. Mníchovčania naposledy prehrali ešte v decembri 2019, keď prehrali v Mönchengladbachu v Bundeslige 1:2. Veľké zmeny teda cez leto v Mníchove neboli nutné. Jedinou skutočne veľkou stratou je a určite bude odchod Thiaga Alcantaru (do Liverpoolu), naopak najvýraznejšou posilou bol Leroy Sané (z Manchesteru City).
     


    Vzájomné zápasy

    Vzájomná bilancia hovorí jasne v prospech Bayernu, ktorý z 24 vzájomných ligových zápasov proti Hoffenheimu vyhral 16, remizoval 5 a prehral tri. Z posledných piatich zápasov v Bundeslige vyhral Bayern 4. V minulej sezóne sa z výhier radovali tímy hrajúce vonku – Hoffenheim vyhral v Mníchove 2:1, naopak Bayern dal Hoffenheimu na jeho pôde tenisového kanárika 6:0.

    Posledných 5 vzájomných ligových zápasov:
    27.1.2018: Bayern – Hoffenheim 5:2
    24.8.2018: Bayern – Hoffenheim 3:1
    18.1.2019: Hoffenheim – Bayern 1:3
    5.10.2019: Bayern – Hoffenheim 1:2
    29.2.2020: Hoffenheim – Bayern 0:6
     
    Tento zápas sa, rovnako ako všetky ostatné zápasy tohto kola nemeckej Bundesligy, bude kvôli nariadeniam v súvislosti so šírením ochorenia COVID-19 hrať s obmedzeným počtom divákov.
     
    Úvodné zostavy:

    TSG 1899 Hoffenheim: Baumann (C) – S. Posch, Vogt, Bičakčić – Akpoguma, Geiger, Samassékou, Kadeřábek – Baumgartner, Kramarić, Dabbur.
    Náhradníci: Pentke – Bebou, Belfodil, Bruun Larsen, Gaćinović, Nuhu, Grillitsch, Klauss, Skov.

    Bayern Mníchov: Neuer (C) – Pavard, J. Boateng, Alaba, A. Davies – Kimmich, Tolisso – Gnabry, T. Müller, Sané – Zirkzee.
    Náhradníci: Ulreich – Coman, Goretzka, Lucas Hernández, Lewandowski, Javi Martínez, Musiala, Richards, Süle.

    Rozhodca: Brand – Kempkes, Gerach.
     
    Oba tímy práve nastupujú na hraciu plochu, zápas sa tak o malú chvíľu začne.
     
    Hoffenheim bude hrať v modrých dresoch, Bayern v červených.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Výkop zápasu mali hostia, ktorí loptu okamžite nakopli na polovicu Hoffenheimu. Kadeřábek musel prvýkrát odkopávať loptu do autu pred rozbehnutým Zirkzeem.
     
    2
    Hostia sa usadili na polovici Hoffenheimu, kde rozvíjajú svoj postupný útok plný krátkych prihrávok.
     
    3
    Baumgartner zrazil faulom kolenom o koleno na trávnik Tolissa. Záložník Bayernu zostáva ležať na trávniku a musí byť ošetrený.
     
    4
    Tolisso odišiel za autovú čiaru po vlastných a uvidíme, či sa vráti do hry. Alaba rozohral následný priamy kop nákopom na zadnú tyč, jeden z nabiehajúcich si hráčov Bayernu však stál v ofsajde.
     
    5
    Dlhá kombinácia Bayernu na polovici Hoffenheimu skončila po nepresnej prihrávke Alabu, hostia však okamžite vyrazili napádať domácich a loptu získali naspäť pod svoju kontrolu.
     
    6
    Mníchovčania znovu zatláčajú domácich do obrany a v úvode zápasu im loptu veľmi nepožičali. Hoffenheim stojí zoradený v obranných líniách pred vlastnou šestnástkou.
     
    7
    Obliehanie šestnástky Hoffenheimu pokračovalo. Saného center z ľavej strany vyboxoval brankár Baumann, pri nábehu na tento center sa však previnil útočným faulom Müller a loptu teda získavajú domáci.
     
    8
    Po malej domov od Alabu rozohral Manuel Neuer veľmi zle a z prvej odkopol loptu len do autu. Domáci majú možnosť prvýkrát sa usadiť na polovici súpera.
     
    9
    Dlho však modrí loptu na svojich kopačkách nemali a znovu sa museli rýchlo vrátiť dozadu. Bayernu získal zablokovaným centrom Gnabryho rohový kop.
     
    10
    S rohovým kopom Bayernu si domáca obrana poradila a Kramarić sa po zisku lopty rozbehol po pravom krídle dopredu. Hrací predmet ale zatiahol do príliš ostrého uhla, odkiaľ nedokázal už ani vystreliť, ani nacentrovať.
     
    12
    Hneď po zisku lopty poslali domáci nákop na útočnú polovicu na Kramarića, ktorý však vybiehal z ofsajdu.
     
    13
    Daviesov prízemný center z ľavej strany prepustil Müller na hranici šestnástky na Zirkzeeho, ktorého strelu zrazil nad svoju bránu Bičakčić.
     
    14
    Center z rohu domáci odvrátili mimo vlastnej šestnástky a Kimmicha následne obral o loptu Geiger. Domáci sa však dostali pod tlak napádajúcich hostí a hrací predmet pod tlakom odkopli do autu.
     
    15
    Posch podrazil pri spracovávaní lopty Saného. Priamy kop pre Bayern z ľavej strany útočnej polovice.
     
    16
    I tentokrát center zo štandardky odvrátili domáci zo svojej šestnástky a Kadeřábek potom svojim prienikom po ľavom krídle získal pre Hoffenheim rohový kop.
     
    16
    Hoffenheim dal gól!
    Domáci zo svojej prvej gólovej príležitosti otvárajú skóre! Geiger nacentroval na prednú tyč, kde si na nákop najlepšie vyskočil ERMIN BIČAKČIĆ a prudkou hlavičkou nasmeroval loptu k zadnej tyči. Davies, stojaci pri tyči, pri svojej snahe odhlavičkovať loptu, nadvihol hrací predmet pod brvno svojej brány.
     
    18
    Bayern sa snaží o rýchlu odpoveď a domácich zatlačil svojou ďalšou postupnou kombináciou znovu hlboko do obrany.
     
    19
    Gnabry sa z ľavého krídla rozbehol smerom na os ihriska, kde spadol v súboji s obrancom Hoffenheimu. Hra pokračuje ďalej.
     
    20
    Geiger svojim sklzom v súboji o loptu podrazil Boatenga. Obranca Bayernu zostáva ležať na trávniku, zdá sa ale, že bude v poriadku.
     
    21
    Dennis Geiger (TSG 1899 Hoffenheim) napokon za svoj sklz do Boatenga dostáva ako prvý hráč v tomto zápase žltú kartu.
     
    22
    Saného center sprava bol zablokovaný na rohový kop. Ten rozohral Kimmich centrom na Pavarda, ktorý však hlavičkoval mimo Baumannovej brány.
     
    23
    Kimmich vysunul oblúčikom do šestnástky Müllera, ktorý spadol po tom, čo ho Bičakčić trochu potiahol za dres. Hostia reklamujú faul, i teraz ale hlavný rozhodca necháva hru pokračovať.
     
    24
    Hoffenheim dal gól!
    Domáci odskakujú do dvojgólového náskoku! Kramarićovi pri snahe odkopnúť loptu v súboji v strede poľa vyrazil Pavard loptu tak, že sa odrazila za obranu Bayernu do samostatného úniku MUNASOVI DABBUROVI. Ten si loptu potiahol na pravú stranu šestnástky a oblúčikom ponad vybiehajúceho brankára Neuera ju poslal do odkrytej brány Bayernu.
     
    26
    Bayern sa, podobne ako po prvom inkasovanom góle, usadil na polovici Hoffenheimu a zatlačil ho do obrany.
     
    27
    Gnabry našiel centrom z ľavej strany medzi stopérmi Hoffenheimu Zirkzeeho, ktorý hlavičkoval vysoko nad Baumannovu bránu.
     
    28
    Žltú kartu za šliapnutie na nohu protihráča v súboji o loptu dostáva Christoph Baumgartner (TSG 1899 Hoffenheim).
     
    29
    Samassékou vysunul za obranu Bayernu do šestnástky Baumgartnera, ktorý v páde pri súboji s obrancom hosťujúceho tímu zakončil nad Neuerovu bránu.
     
    30
    Pavard hľadal kolmicou na pravé krídlo rozbehnutého Müllera, ten si ale túto prudkú prihrávku nedokázal spracovať. Lopta končí za bránkovou čiarou.
     
    31
    Kramarić si spracoval predĺžený nákop Baumanna na pravé krídlo a potiahol si loptu cez trojicu hráčov Bayernu do šestnástky. Napokon zakončoval po zemi k ľavej tyči, jeho pomerne pomalú strelu ale chytil brankár Neuer.
     
    33
    Domáci sú pri chuti a svojimi rýchlymi akciami hrozia hosťom. Kramarić si prevzal loptu pred šestnástkou Bayernu, naviedol si ju na pravačkou a zrazenou strelou získal pre Hoffenheim roh.
     
    34
    Pri nábehu na center z rohu fauloval v šestnástke hostí Bičakčić. Domáci bleskurýchlo zacúvali do obranného postavenia a Bayern musí znovu útočiť „do plných“.
     
    35
    Gnabry pristavil pred pokutovým územím Hoffenheimu loptu na strelu Müllerovi, ktorý však svojim pokusom trafil v šestnástke stojaceho Zirkzeeho.
     
    36
    Gnabry tentokrát našiel centrom zľava na zadnej tyči Saného, ktorý tiesnený obrancom Hoffenheimu hlavičkoval tesne mimo ľavej spojnice Baumannovej brány.
     
    36
    Bayern dal gól!
    Hostia sa vracajú do zápasu! Center Saného z pravej strany sklepol Gnabry za seba a lopta sa dostala tesne za šestnástku k JOSHUOVI KIMMICHOVI, ktorý krásnou technickou strelu zakrútil loptu od brvna do ľavého horného rohu Baumannovej brány.
     
    38
    Bičakčić, ktorý zostal ležať ešte po súboji so Saném pred gólom Bayernu, je ošetrený a hra je tak prerušená.
     
    39
    Striedanie v tíme TSG 1899 Hoffenheim: z ihriska odchádza Ermin Bičakčić, prichádza Robert Skov.
     
    40
    Rýchlu akciu Hoffenheimu po pravom krídle zakončil centrom na Dabbura Kramarić, pred Dabburom však na poslednú chvíľu odkopol loptu v sklze na rohový kop Boateng.
     
    41
    Center z rohu domácich obrana Bayernu vyriešila a hostia vyrazili dopredu. Sané ale nedokázal presne nacentrovať na rozbehnutého Gnabryho a jeho nákop skončil za bránkovou čiarou.
     
    42
    Bayern zatláča domácich do obrany. Všetci hráči Hoffenheimu sú vo vzdialenosti maximálne 40 metrov od svojej brány.
     
    43
    Alaba veľmi nevydareným nákopom poslal loptu priamo do rukavíc domáceho gólmana Baumanna. Ten podobne nepresným výkopom vrátil loptu obrancom mníchovského klubu.
     
    44
    Kramarić mohol utiecť do ďalšieho samostatného úniku, Kimmich sa s ním ale dobre vrátil a loptu mu vypichol. Hostia potom napriek vysokému presingu domácich úspešne rozohrali.
     
    45
    Bude sa hrať ešte tri minúty.
     
    45+1
    Kramarić prenikol z ľavej strany do šestnástky Bayernu, zasekol si Boatenga a zblízka trafil tvrdou strelou, ktorú ešte tečoval brankár Neuer, brvno brány hostí.
     
    45+1
    Žltú kartu za zakopnutie lopty po prerušení hry dostáva Andrej Kramarić (TSG 1899 Hoffenheim).
     
    45+3
    Hoffenheim získal ešte na záver prvého dejstva priamy kop. Geiger centroval na hranicu bránkoviska do priestoru, kde boli len hráči Bayernu a tí loptu odkopli.
     
    45+4
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Po prvom polčase idú do šatní spokojnejší hráči Hoffenheimu, ktorí vedú nad veľkým favoritom 2:1. Hostia mali veľkú územnú prevahu, domáci ale napriek tomu hrozili obrane Bayernu neustálymi rýchlymi protiútokmi. Po rohovom kope otvoril skóre Bičakčić, ktorý neskôr musel striedať kvôli zraneniu, a o pár minút navýšil skóre Dabbur. Hoffenheim mal i ďalšie gólové príležitosti, hlavne Kramarić bol veľmi aktívny, ani jednu už ale premeniť nedokázal. Bayern sa vrátil do zápasu krásnym gólom Kimmicha a v druhom polčase sa teda máme rozhodne na čo tešiť.

    Štatistiky po 1.polčase:

    Držanie lopty: 30 % : 70 %
    Strely na bránu: 4:1
    Strely mimo: 4:6
    Rohy: 3:3
    Ofsajdy: 1:2
    Fauly: 7:5
     
    Druhý polčas sa začne približne o 16:36.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Výkop druhého polčasu mali domáci. Cez prestávku nedošlo k žiadnemu striedaniu.
     
    47
    Bayern hneď po výkope obral domácich o loptu a nasťahoval sa na ich polovicu. Zo svojej snahy ale vyťažil len jeden nepresný Saného center.
     
    48
    Po odkope brankára Baumanna od svojej brány sa znovu dostali k lopte Mníchovčania. Tí opäť prechádzajú k postupnému útoku.
     
    49
    Úvod druhého polčasu je zatiaľ z oboch strán plný nepresností a ani jeden z tímov sa ešte nedostal na dlhšiu dobu na polovicu súpera.
     
    50
    Tolisso šliapol v strede poľa na nohu Dabburovi, ktorý zostáva ležať na trávniku. Určite sa ale nejedná o vážnejšie zranenie a útočník Hoffenheimu bude pokračovať v hre.
     
    51
    Po zisku lopty pred vlastnou šestnástkou si neporozumeli hráči Bayernu a nechtiac pripravili gólovú príležitosť Dabburovi, ktorý z hranice pokutového územia tesne minul ľavú spojnicu Neuerovej brány.
     
    52
    Müller z prvej vysunul na ľavú stranu šestnástky do nábehu Saného, ktorý loptu posunul do stredu na Zirkzeeho. Tomu sa zakončenie nevydarilo a slabou strelou loptu nasmeroval len ku gólmanovi Baumannovi.
     
    54
    Za autovou čiarou sa pripravuje na striedanie Robert Lewandowski. Na trávniku medzi tým sledujeme kombináciu Hoffenheimu v strede poľa.
     
    55
    Posch taktickým faulom v strede poľa zastavil rozbehnutého Daviesa. Bayern musí znovu prejsť do postupného útoku.
     
    56
    Vogt odhlavičkoval center z pravej strany len k Gnabrymu, ktorý loptu posunul v šestnástke na Zirkzeeho. Útočník Bayernu zblízka z pomerne ostrého uhla trafil tvrdou strelou brvno domácej brány.
     
    57
    Striedanie v tíme Bayern Mníchov: z ihriska odchádza Joshua Zirkzee, prichádza Robert Lewandowski.
     
    57
    Striedanie v tíme Bayern Mníchov: z ihriska odchádza Benjamin Pavard, prichádza Leon Goretzka.
     
    58
    Striedanie v tíme TSG 1899 Hoffenheim: z ihriska odchádza Dennis Geiger, prichádza Ihlas Bebou.
     
    59
    Striedanie v tíme TSG 1899 Hoffenheim: z ihriska odchádza Christoph Baumgartner, prichádza Mijat Gaćinović.
     
    60
    Striedajúci Goretzka si hneď po svojom príchode na trávnik vypýtal na útočnej polovici faul. Bayern bude mať k dispozícii priamy kop.
     
    61
    Kimmichovi sa ale jeho rozohrávka vôbec nevydarila a jeho center bez problémov vyriešila domáca obrana. Odrazenú loptu potom získali na svoje kopačky naspäť hostia.
     
    62
    Lewandowski vysunul na pravej strane do nábehu Gnabryho, ktorý nacentroval do šestnástky. Ten loptu zasiahol v sklze a nasmeroval nad Baumannovu bránu.
     
    63
    Lewandowski si nabiehal za oblúčikom Müllera za obranu Hoffenheimu a vysoko letiacu loptu predĺžil mimo domácej brány, prípadný gól by ale kvôli ofsajdu poľského útočníka neplatil.
     
    64
    Hra sa prelieva zo strany na stranu a aj keď má Bayern územnú prevahu, tak domáci rozhodne nie sú v hlbokej obrane. Kadeřábkov center sprava bol teraz zablokovaný do autu.
     
    65
    Strely: 10:11
    Držanie lopty: 33 % : 67 %
     
    66
    Domáci sa nasťahovali na útočnú polovicu. Kramarić si chcel naraziť loptu na ľavej strane s Akpogumom, ten mu ale poslal príliš prudkú prihrávku a guľatý nezmysel tak skončil mimo hracej plochy.
     
    67
    Posch nakopol loptu na pravé krídlo na Kadeřábka, ktorý ju podržal na útočnej polovici. Hoffenheim je teraz iniciatívnejším tímom.
     
    68
    Kimmich veľmi riskantnou hlavičkou po Kadeřábkovom centri vracal loptu malou domov brankárovi Neuerovi a mal veľké šťastie, že blízko stojaci Dabbur nedokázal rýchlo zareagovať.
     
    70
    Davies si zle spracovával Saného nákop na ľavú stranu a lopta mu odskočila do autu. Domáci stratili pri autovom vhadzovaní loptu a tá sa odrazila do šestnástky k Lewandowskému, ktorý trafil Akpogumu.
     
    71
    Bayern rozohral roh na krátko a Gnabryho center vyboxoval na opačnú stranu brankár Baumann. Dabbur na krídle následne o loptu prišiel.
     
    72
    Bayern opäť začína získavať územnú prevahu a s blížiacim sa záverom zápasu sa dá očakávať, že sa jeho tlak bude stupňovať. Gnabry chcel z prvej vysunúť do šestnástky Saného, jeho prihrávka ale bola privysoká pre spoluhráča.
     
    72
    Striedanie v tíme Bayern Mníchov: z ihriska odchádza Corentin Tolisso, prichádza Jamal Musiala.
     
    73
    Striedanie v tíme Bayern Mníchov: z ihriska odchádza Leroy Sané, prichádza Kingsley Coman.
     
    73
    Lewandowski si spracoval nákop zo stredu poľa v šestnástke Hoffenheimu hruďou a chcel zakončovať nožničkami. Lopta mu ale odskočila a navyše bol v momente prihrávky v ofsajde.
     
    74
    Na konci rýchleho protiútoku pripravil Kramarić prihrávkou doľava streleckú pozíciu na hranici šestnástky voľnému Skovovi, ktorého strelu z prvej vyrazil nohou brankár Bayernu Manuel Neuer.
     
    76
    Bayernu sa rozohrávka vôbec nevydarila a obrancovia hostí odovzdali loptu nepresnou prihrávkou domácim.
     
    77
    Hoffenheim dal gól!
    Domáci jednoduchou akciou navyšujú skóre a približujú sa k cennému víťazstvu! Odkop Baumanna od brány predĺžil hlavou Kadeřábek pred šestnástku hostí na Gaćinovića, ktorý loptu ešte posunul na pravé krídlo na Beboua. Ten ju prihral na prednú tyč ANDREJOVI KRAMARIĆOVI, ktorý si loptu spracoval a z voleja poslal k vzdialenejšej tyči Neuerovej brány.
     
    79
    Bayern sa snaží zvýšiť svoj tlak, zatiaľ sa mu to ale príliš nedarí. Gnabryho nevydarený center skončil v rukách brankára Baumanna.
     
    80
    Striedanie v tíme TSG 1899 Hoffenheim: z ihriska odchádza Munas Dabbur, prichádza Florian Grillitsch.
     
    81
    Kadeřábek zablokoval Comanov center, čím dal Bayernu rohový kop. Po ňom sa práve Coman dostal k strele, z dobrej pozície ale vypálil nad Baumannovu bránu.
     
    83
    Mladík Musiala sa rozbehol po pravej strane do šestnástky Hoffenheimu, jeho dravý prienik sa ale skončil nepresnou prihrávkou, ktorú zachytil Vogt.
     
    84
    Kramarić sa po dobrej prihrávke dostal k strele zvnútra pokutového územia Bayernu, tentokrát ale trafil len obrancu mníchovského veľkoklubu.
     
    85
    Bayern si konečne vytvoril veľký tlak a dlhšiu dobu nepožičal hosťom loptu, do šestnástky a dobrej streleckej pozície sa ale hostia stále nie a nie dostať.
     
    86
    Kimmich to nakoniec zobral na seba a vystrelil zo zhruba 25 metrov. Jeho pokus bol síce tvrdý, avšak len do stredu brány. Brankár Baumann strelu chytil.
     
    87
    Domáci následne vyrazili do rýchlej protiakcie. Bebou prihrávkou na pravú stranu vysunul za obrancu Bayernu Kramarića, ktorý z hranice šestnástky poslal loptu tesne nad Neuerovu bránu.
     
    88
    Kadeřábek svojou aktivitou vytlačil Daviesa až k jeho šestnástke a keď už sa dostal k lopte, tak mu odskočila za bránkovú čiaru. Napriek tomu získal pre Hoffenheim niekoľko desiatok cenných sekúnd.
     
    89
    Goretzka si spracoval v šestnástke center Daviesa, svojou strelou ale trafil len Poscha. Ten hneď nakopol loptu na Kramarića, ktorý je už v posledných minútach jediným hráčom Hoffenheimu na útočnej polovici.
     
    90
    Kramarić chcel hneď využiť, že Neuer je ďaleko pred svojou bránou, svojím pokusom však trafil len Boatenga.
     
    90+1
    Bebou sa dostal cez dvojicu protihráčov a pri kľučke do ľavej strany ho už vo vlastnej šestnástky podrazil vybiehajúci brankár Bayernu Manuel Neuer. Penalta pre Hoffenheim.
     
    90+1
    Žltú kartu za podrazenie Beboua vo vlastnom pokutovom území dostáva Manuel Neuer (Bayern Mníchov).
     
    90+1
    Žltú kartu za protesty proti odpískanej penalte dostáva Jérôme Boateng (Bayern Mníchov).
     
    90+2
    Hoffenheim dal gól!
    Je definitívne rozhodnuté! ANDREJ KRAMARIĆ kopol loptu z penaltového bodu tvrdou strelou doľava pod brvno a aj keď brankár Neuer vystihol smer, tak nemal žiadnu šancu zasiahnuť.
     
    90+4
    Kimmich nacentroval z pravej strany do šestnástky na nabiehajúceho Müllera, ktorý v sklze nasmeroval loptu tesne mimo Baumannovej brány.
     
    90+5
    Hoffenheim je pri chuti a ešte mohol prikrášiť svoje víťazstvo. Akpoguma našiel prízemným centrom pomedzi vracajúcich sa hráčov Bayernu nabiehajúceho Kramarića, ktorý z prvej vystrelil tesne mimo Neuerovej brány.
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    Hoffenheim predviedol v druhom polčase výborný výkon a zaslúžene poráža obhajcu titulu Bayern Mníchov. Hostia síce mali výraznú územnú prevahu, gólových príležitostí si však omnoho viac vytvorili priamočiaro hrajúci domáci, ktorí napokon dokázali sľubne rozohraný zápas definitívne zlomiť vo svoj prospech. Do dvojgólového náskoku dostal Hoffenheim po krásnej jednoduchej akcii Andrej Kramarić, ktorý neskôr už v nadstavenom čase premenil i penaltu nariadenú po faule Neuera na prenikajúceho Beboua. Bayern si nedokázal v závere vytvoriť ani výraznejší tlak a Hoffenheim tak záver ustál. Domáci teda vyhrali i druhý zápas v novej sezóne Bundesligy a priebežne sú na prvom mieste tabuľky. Bayern prehral prvý súťažný zápas od začiatku decembra 2019 a v tabuľke má na konte tri body.
     
    Držanie lopty: 30 % : 70 %.
    Strely na bránu: 8:2.
    Strely mimo: 9:12.
    Rohy: 3:5.
    Ofsajdy: 1:5.
    Fauly: 15:11.
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok nedele. (17:35:52)

    Michal Sadlek

    Góly: 16. Bičakčić, 24. Dabbur, 77. Kramarić, 90+2. Kramarić (pen.) – 36. Kimmich

    Karty:   21. Geiger (HOF), 28. Baumgartner (HOF), 45+1. Kramarić (HOF) – 90+1. Neuer (BAY), 90+1. J. Boateng (BAY)


    Držení míče: 30 % : 70 %.
    Střely na branku: 8:2. Střely mimo: 9:12. Rohy: 3:5. Ofsajdy: 1:5. Fauly: 15:11.
    TSG 1899 Hoffenheim: Baumann (C) – S. Posch, Vogt, Bičakčić (39. Skov) – Akpoguma, Geiger (58. Bebou), Samassékou, Kadeřábek – Baumgartner (59. Gaćinović), Kramarić, Dabbur (80. Grillitsch).
    Náhradníci: Pentke – Bebou, Belfodil, Bruun Larsen, Gaćinović, Nuhu, Grillitsch, Klauss, Skov.

    Bayern Mníchov: Neuer (C) – Pavard (57. Goretzka), J. Boateng, Alaba, A. Davies – Kimmich, Tolisso (72. Musiala) – Gnabry, T. Müller, Sané (73. Coman) – Zirkzee (57. Lewandowski).
    Náhradníci: Ulreich – Coman, Goretzka, Lucas Hernández, Lewandowski, Javi Martínez, Musiala, Richards, Süle.

    Rozhodca: Brand – Kempkes, Gerach

    Diváci: 6 030