Sheffield Utd. – Leeds 0:1 (kon.) | Tottenham – Newcastle 1:1 (kon.) | Manchester City – Leicester 2:5 (kon.)
West Ham – Wolverhampton 4:0 (kon.)
koniec
Tottenham Hotspur
1:1 (1:0)
Newcastle United
Nedeľa 27.09.2020, 15:00 • Tottenham Hotspur Stadium • Anglická Premier League • 3. kolo
Predzápasové kurzy
     
    90+9
    Jamaal Lascelles zrazil prihrávku do svojej šestnástky rukou, ale mal ju presne na bruchu, čiže nijako lopte nezamedzil v pohybe, keďže aj tak by hral bruchom. Nejako takto je to v pravidlách.
     
    90+8
    Žltú kartu dostáva Harry Winks (Tottenham Hotspur).
    90+7. Callum Wilson (NEW) - 1:1
     
    90+7
    Newcastle United dal gól!
    Hugo Lloris síce vystihol stranu, ale CALLUM WILSON poslal tak tvrdú strelu, že gólmana Spurs prestrelil. Hostia berú bod vďaka prvej strele na bránku. Neuveriteľné, neuveriteľné... Presne o tomto je Premier League, kde si nemôžete byť nikdy istý. Mourinho nahnevane odišiel rovno do šatne.
     
    90+5
    Neuveriteľné. José Mourinho sa dnes asi zblázni. Newcastle bude kopať penaltu za ruku Erica Diera. To je presne to o čom som písal, že ak Spurs nezvýšia, v závere sa môže stať hocičo. Aj keď neviem prečo som to kvázi "privolával", keď na tikete je 1...
     
    90+5
    Andy Carroll v ofsajde nebol, ale rozhodovali milimetre. To by malo znamenať, že uvidíme penaltu, ale hlavný arbiter si to ešte ide aj sám pozrieť.
     
    90+4
    Eric Dier naozaj zahral rukou, čo ukázal systém VAR, keďže situácia sa spätne rozoberala, to je jasné. Avšak, teraz sa rieši možný ofsajd Carrola pri centri Shelveyho.
    90+3.
     
    90+3
    Jonjo Shelvey centroval do šestnástky, Andy Carroll hlavičkoval pred bránku. Hráči Spurs odkopli, hostia chceli znova penaltu za ruku. Opäť sa nepískalo.
     
    90
    Žltú kartu dostáva Isaac Hayden (Newcastle United).
     
    89
    Písal som o tom, že Ben Davies musí hrať skvele, aby si udržal miesto. Teraz to nepotvrdil, pretože jeho odkop zo šestnástky nasmeroval priamo pred seba, kde bol Pierre-Emile Höjbjerg a od Dána sa lopta so šťastím odráža iba tesne vedľa vlastnej bránky. Takmer kuriózny vlastný gól.
     
    88
    Eric Dier teoreticky mohol zahrať rukou vo vlastnej šestnástke. Penalta sa ale nepískala a Newcastle kombinuje ďalej.
     
    83
    Domáci teda získali na pravom krídle tesne vedľa šestnástky súpera priamy kop. Bola to pozícia na center, ale Érik Lamela chcel Darlowa nachytať strelou do bránky. Anglický gólman fantasticky reflexívne zasiahol.
     
    82
    Žltú kartu dostáva Jamal Lewis (Newcastle United).
     
    80
    Striedanie v tíme Tottenham Hotspur: z ihriska odchádza Lucas Moura, prichádza Érik Lamela.
     
    78
    Striedanie v tíme Newcastle United: z ihriska odchádza Miguel Almirón, prichádza Andy Carroll.
     
    77
    Striedanie v tíme Tottenham Hotspur: z ihriska odchádza Giovani Lo Celso, prichádza Tanguy NDombèlé.
     
    74
    Striedanie v tíme Newcastle United: z ihriska odchádza Jeffrey Hendrick, prichádza Jacob Murphy.
     
    69
    Striedanie v tíme Newcastle United: z ihriska odchádza Matt Ritchie, prichádza Jamal Lewis.
     
    62
    Najskôr dobre strieľal Giovani Lo Celso, ale Karl Darlow na pokus k žrdi znova výborne zareagoval. Potom Harry Kane poslal prudký center do päťky, obetavo ho zrazil Jamaal Lascelles a defenzíva Newcastle ustála aj ďalší pas pred bránku.
     
    53
    Žltú kartu dostáva Joelinton (Newcastle United).
     
    46
    Striedanie v tíme Tottenham Hotspur: z ihriska odchádza Son Hung-min, prichádza Steven Bergwijn.
     
    45+2
    Newcastle rohový kop nepretavilo k zakončeniu. Následne ale centroval naspäť Matt Ritchie a Jonjo Shelvey z voleja tesne minul vzdialenejšiu žrď.
     
    27
    Tottenham pokračuje v obrovskom tlaku. Harry Kane technicky strieľal spred pokutového územia k vzdialenejšej žrdi, no Karl Darlow je dnes jeho nočná mora. Znova fantasticky zasiahol.
     
    26
    Son Hung-min dostal krásnu kolmicu za obranu súpera. Dobiehal s ním Federico Fernández a v situácii dvoch proti jednému prihrávku na Lucasa Mouru zrazil, inak by Brazílčan strelil druhý gól do prázdnej bránky.
    25. Lucas Moura (TOT) - 1:0
     
    25
    Tottenham dal gól!
    Spurs vďaka svojej aktivite otvárajú skóre, na tribúne sa výrazne potešil aj Gareth Bale, ktorý takúto emóciu v Reale Madrid na verejnosti neukázali niekoľko rokov. Harry Kane sa dostal do šestnástky, z uhlu prudko prihrával do päťky. Karl Darlow a jeho defenzíva neuspela, na zadnej žrdi zakončoval LUCAS MOURA.
     
    9
    Pierre-Emile Höjbjerg poslal sprava výborný pas do malého vápna a Harry Kane mal obrovskú šancu. Jeho hlavičku zblízka však fantasticky vytesnil Karl Darlow. Martin Dúbravka by sa mohol začať obávať o miesto v zostave.
     
    3
    Lo Celso bol faulovaný tesne pred šestnástkou súpera. Spurs získali priamy kop. Práve Argentínčan to skúsil priamo. Darlow fantasticky na čiare vyrazil loptu pred seba a v polohe ležiac nepustil za čiaru bravúrne ani dorážku od Kanea. Famózne zákroky.

    Matej Kubove

    Góly: 25. Lucas Moura – 90+7. C. Wilson (pen.)

    Karty:   90+8. Winks (TOT) – 53. Joelinton (NEW), 82. Lewis (NEW), 90. Hayden (NEW)


    Tottenham Hotspur: Lloris – Doherty, D. Sánchez, Dier, B. Davies – P.-E. Höjbjerg, Winks, Lo Celso (77. NDombèlé) – Lucas Moura (80. Lamela), Kane, Son Hung-min (46. Bergwijn).
    Náhradníci: Hart – Alderweireld, Reguilón, Lamela, Bergwijn, NDombèlé, G. Fernandes.

    Newcastle United: Darlow – Ritchie (69. Lewis), F. Fernández, Lascelles, Manquillo – Almirón (78. Carroll), Hayden, Shelvey, Hendrick (74. Jacob Murphy) – C. Wilson, Joelinton.
    Náhradníci: Gillespie – Yedlin, Krafth, Lewis, S. Longstaff, Carroll, Jacob Murphy.