Sheffield Utd. – Leeds 0:1 (kon.) | Tottenham – Newcastle 1:1 (kon.) | Manchester City – Leicester 2:5 (kon.)
West Ham – Wolverhampton 4:0 (kon.)
koniec
Tottenham Hotspur
1:1 (1:0)
Newcastle United
Nedeľa 27.09.2020, 15:00 • Tottenham Hotspur Stadium • Anglická Premier League • 3. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok víkendu. (16:59:39)
     
    Tottenham Hotspur bol od začiatku lepším tímom. Hlavne v prvom polčase mal enormný počet šancí, avšak nestrelil viac ako jeden gól. Tam to mohlo byť pokojne 4:0 a tri body vo vrecku už cez polčas. Nakoniec sa ukázala nevyspytateľnosť Premier League, keď Eric Dier zahral rukou a v siedmej minúte nadstavenia premenil penaltu Callum Wilson.
     
    90+9
    Koniec zápasu.
     
    90+9
    Jamaal Lascelles zrazil prihrávku do svojej šestnástky rukou, ale mal ju presne na bruchu, čiže nijako lopte nezamedzil v pohybe, keďže aj tak by hral bruchom. Nejako takto je to v pravidlách.
     
    90+8
    Žltú kartu dostáva Harry Winks (Tottenham Hotspur).
    90+7. Callum Wilson (NEW) - 1:1
     
    90+7
    Newcastle United dal gól!
    Hugo Lloris síce vystihol stranu, ale CALLUM WILSON poslal tak tvrdú strelu, že gólmana Spurs prestrelil. Hostia berú bod vďaka prvej strele na bránku. Neuveriteľné, neuveriteľné... Presne o tomto je Premier League, kde si nemôžete byť nikdy istý. Mourinho nahnevane odišiel rovno do šatne.
     
    90+6
    Zahrávať penaltu bude Callum Wilson. Premenil 5 zo svojich 6 v Premier League.
     
    90+5
    Neuveriteľné. José Mourinho sa dnes asi zblázni. Newcastle bude kopať penaltu za ruku Erica Diera. To je presne to o čom som písal, že ak Spurs nezvýšia, v závere sa môže stať hocičo. Aj keď neviem prečo som to kvázi "privolával", keď na tikete je 1...
     
    90+5
    Andy Carroll v ofsajde nebol, ale rozhodovali milimetre. To by malo znamenať, že uvidíme penaltu, ale hlavný arbiter si to ešte ide aj sám pozrieť.
     
    90+4
    Eric Dier naozaj zahral rukou, čo ukázal systém VAR, keďže situácia sa spätne rozoberala, to je jasné. Avšak, teraz sa rieši možný ofsajd Carrola pri centri Shelveyho.
    90+3.
     
    90+3
    Jonjo Shelvey centroval do šestnástky, Andy Carroll hlavičkoval pred bránku. Hráči Spurs odkopli, hostia chceli znova penaltu za ruku. Opäť sa nepískalo.
     
    90+2
    Pierre-Emile Höjbjerg si počínal nedovolene asi 10 metrov pred vlastnou šestnástkou. Joelinton získal priamy kop a to je silná zbraň Newcastle.
     
    90+1
    Nadstavuje sa 5 minút.
     
    90
    Žltú kartu dostáva Isaac Hayden (Newcastle United).
     
    89
    Písal som o tom, že Ben Davies musí hrať skvele, aby si udržal miesto. Teraz to nepotvrdil, pretože jeho odkop zo šestnástky nasmeroval priamo pred seba, kde bol Pierre-Emile Höjbjerg a od Dána sa lopta so šťastím odráža iba tesne vedľa vlastnej bránky. Takmer kuriózny vlastný gól.
     
    88
    Eric Dier teoreticky mohol zahrať rukou vo vlastnej šestnástke. Penalta sa ale nepískala a Newcastle kombinuje ďalej.
     
    87
    Jacob Murphy sa na pravom krídle nedostal k ničomu zaujímavejšiemu. Lopta mu ušla za postrannú čiaru.
     
    86
    Harry Kane išiel napádať rozohrávku súpera. Javier Manquillo totiž nemal loptu pod kontrolou, avšak odkop trafil Angličana a získal aut.
     
    85
    Posledných päť minút riadneho hracieho času a podľa všetkého minimálne rovnaké nadstavenie. Stať sa môže všeličo. Opakujem, Tottenham mohol v prvom polčase dávno rozhodnúť a dohrať duel pokojne.
     
    84
    Spurs rohovým kopom neuspeli a hostia išli do rýchlej kontry. Tú čistým sklzom prerušil obranca Ben Davies. Walesan musí hrať už iba dobre, pretože jeho konkurent a posila z Realu Madrid – Sergio Reguilón, má obrovské kvality.
     
    83
    Domáci teda získali na pravom krídle tesne vedľa šestnástky súpera priamy kop. Bola to pozícia na center, ale Érik Lamela chcel Darlowa nachytať strelou do bránky. Anglický gólman fantasticky reflexívne zasiahol.
     
    82
    Žltú kartu dostáva Jamal Lewis (Newcastle United).
     
    81
    Andy Carroll síce skončil na trávniku v polohe ležiac, bolo to bez faulu na strane defenzívy Spurs.
     
    80
    Striedanie v tíme Tottenham Hotspur: z ihriska odchádza Lucas Moura, prichádza Érik Lamela.
     
    79
    Lucas Moura strieľal spred pokutového územia, jeho pokus skončil na prvom brániacom hráčovi tímu z Newcastle.
     
    78
    Striedanie v tíme Newcastle United: z ihriska odchádza Miguel Almirón, prichádza Andy Carroll.
     
    77
    Striedanie v tíme Tottenham Hotspur: z ihriska odchádza Giovani Lo Celso, prichádza Tanguy NDombèlé.
     
    76
    Tottenham Hotspur síce získal rohový kop, lenže po centrovanej lopte hlavičkoval nad bránku Davinson Sánchez.
     
    75
    Jacob Murphy získal loptu, dostal ju na ľavé krídlo. Miguel Almirón centroval a Ben Davies loptu odkopol do bezpečia.
     
    74
    Striedanie v tíme Newcastle United: z ihriska odchádza Jeffrey Hendrick, prichádza Jacob Murphy.
     
    73
    Tottenham sa dostal k svojej hre z prvého polčasu. Nemôžem sa ale zbaviť pocitu, že to nebude stačiť. Ak Spurs nedajú gól, očakávajme (nečakané) problémy.
     
    71
    Steven Bergwijn zakončil spred pokutového územia, v náročnej pozícii netrafil loptu ideálne, aj preto ju dokázal zastaviť Karl Darlow.
     
    70
    Dvadsať minút do konca riadneho hracieho času. Tottenham si pokojne mohol vychutnávať záver zápasu, lenže nepremenenými šancami sa dostal do pozície, kedy Newcastle cíti šancu.
     
    69
    Striedanie v tíme Newcastle United: z ihriska odchádza Matt Ritchie, prichádza Jamal Lewis.
     
    68
    Ošetrovanie pokračuje. Matt Ritchie zle dopadol na ruku a podľa jej držania to môže byť pokojne aj zlomenina, čo samozrejme nechceme privolať. Nehrá sa už viac ako dve minúty a podľa všetkého budeme striedať.
     
    66
    Matt Doherty a Matt Ritchie sa stretli v súboji. Nevyzeralo to síce nejako tvrdo, avšak hráč Newcastle má zdravotné problémy, čiže musí byť ošetrovaný.
     
    64
    Obranca Jamaal Lascelles už je v poriadku, a tak mohol riešiť center do jeho vápna efektnou aj efektívnou rybičkou.
     
    63
    Jamaal Lascelles inkasoval tú prihrávku od Harryho Kanea do miest, kde to chlapov bolí najviac, čiže ostal otrasený a situáciu musí poriadne predýchať.
     
    62
    Najskôr dobre strieľal Giovani Lo Celso, ale Karl Darlow na pokus k žrdi znova výborne zareagoval. Potom Harry Kane poslal prudký center do päťky, obetavo ho zrazil Jamaal Lascelles a defenzíva Newcastle ustála aj ďalší pas pred bránku.
     
    61
    Jeffrey Hendrick dostal loptu proti nohe pred šestnástkou súpera, avšak jeho tvrdý pokus smeroval nepresne vedľa bránky Llorisa.
     
    60
    Hodina stretnutia je za nami. Tottenham je síce poriadne aktívne a pokojne mohol vyhrávať už o veľa gólov. Takto však Newcastle cíti šancu vyrovnať.
     
    59
    Lucas Moura sa znova dostal k centrovanej lopte, posunul ju pod seba a Harry Kane strieľal do stredu bránky. Opäť zasiahol Karl Darlow.
     
    57
    Matt Ritchie a Jeffrey Hendrick sa kombináciou nedostali na útočnú polovicu. Tottenham získalo aut a začína kombinovať.
     
    56
    Isaac Hayden síce získal rohový kop, lenže v súboji s Winksom sa lopty dotkol ako posledný práve obranca hostí. Aj tak sa kopala štandardka. Prvotný center nebol presný, potom Joelinton dobre centroval späť. Federico Fernández na pas nedočiahol.
     
    55
    Callum Wilson a Pierre-Emile Höjbjerg v menšej roztržke a výmene názorov, hlavný arbiter všetko upokojil. Newcastle hrá ale po polčase lepšie. Našťastie pre hostí sa Spurs presadili napriek obrovským šanciam len raz.
     
    54
    Federico Fernández končí na trávniku, kde ho nasmeroval jeho krajan Giovani Lo Celso. Argentínsky obranca bude v poriadku.
     
    53
    Žltú kartu dostáva Joelinton (Newcastle United).
     
    52
    Ben Davies si splnil aj defenzívne povinnosti, keď pas k jeho šestnástke odkopol mimo ihriska. Pokračuje aktivita Newcastle.
     
    50
    Giovani Lo Celso udržal v ťažkej pozícii loptu a zakončil ju. Nedal jej smer ani razanciu, čiže Karl Darlow si poradil.
     
    49
    Lucas Moura si na prednej žrdi dobre naskočil na centrovanú loptu a zakončil k bližšej žrdi, kde bol znova pripravený Karl Darlow.
     
    48
    Giovani Lo Celso centroval do pokutového územia, jeho pas odvrátil Jamaal Lascelles a Matt Doherty následne získal rohový kop.
     
    47
    Pas do pokutového územia hostí síce nebol ideálny, avšak Harry Kane sa dostal k odrazenej lopte. Ľavačkou z otočky mieril nepresne.
     
    46
    Striedanie v tíme Tottenham Hotspur: z ihriska odchádza Son Hung-min, prichádza Steven Bergwijn.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Keby Tottenham Hotspur premieňal svoje šance, tak je dávno vymaľované a druhý polčas by sa dohrával. Takto to ale ostáva otvorené, aj keď priebeh hry bol jednoznačný. Niekoľkokrát famózne zasahoval Karl Darlow a dvakrát mu pomohla aj konštrukcia bránky.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+2
    Newcastle rohový kop nepretavilo k zakončeniu. Následne ale centroval naspäť Matt Ritchie a Jonjo Shelvey z voleja tesne minul vzdialenejšiu žrď.
     
    45
    Nadstavujú sa 2 minúty.
     
    42
    Son Hung-min mal priestor na zakončenie pred šestnástkou súpera, lenže svoj výborný pokus nasmeroval do brvna bránky Darlowa.
     
    40
    Útočník Harry Kane sa krásne na päte otočil vo vápne súpera, čím sa uvoľnil. Ľavačkou mieril vysoko nad bránku Darlowa.
     
    39
    Harry Kane a Lucas Moura v protiútoku neuspeli, zlá prihrávka prvého menovaného na toho druhého všetko ukončila.
     
    38
    Joelinton sa teraz z ničoho-nič dostal cez trojicu hráčov zo stredu poľa až na hranicu šestnástky, kde ho čisto zastavil Davinson Sánchez.
     
    37
    Miguel Almirón sa dostal k odrazenej lopte pred šestnástkou súpera, avšak pokus ľavačkou mu zrazil preč Harry Winks.
     
    36
    Necelých desať minút do konca riadneho hracieho času v prvom dejstve. Uvidíme do prestávky ďalší gólový moment?
     
    35
    Harry Kane síce nezakončil pas do pokutového územia, no odrazenú loptu si našiel Giovani Lo Celso a akrobaticky ju nasmeroval nad bránku.
     
    34
    Center do pokutového územia hostí znova takmer skončil v bránke, avšak Davinson Sánchez na loptu nedokázal dosiahnuť.
     
    33
    Callum Wilson opäť osamotený na hrote. Pas na jeho osobu prečítal Davinson Sánchez a anglického útočníka poľahky zastavil.
     
    32
    Harry Winks poslal loptu na pravé krídlo, kde si ju prebral Lucas Moura. Brazílčan prihral dozadu.
     
    31
    Ledva som dopísal predošlý príspevok a Son Hung-min po strele z diaľky opečiatkoval žrď. Štvrtá alebo piata gólovka "Kohútov".
    30.
     
    30
    Polhodina stretnutia je za nami. Tottenham jasne dominuje, čo sa síce ešte výraznejšie na skóre neukázalo, ale čo nie je môže byť. Šance majú domáci veľké.
     
    28
    Harry Kane nevyužil svoju tretiu stopercentnú šancu. Táto spred malej chvíle síce mala asi tak 87,3 percenta, ale aj tak bola veľká. Karl Darlow chytá výborne.
     
    27
    Tottenham pokračuje v obrovskom tlaku. Harry Kane technicky strieľal spred pokutového územia k vzdialenejšej žrdi, no Karl Darlow je dnes jeho nočná mora. Znova fantasticky zasiahol.
     
    26
    Son Hung-min dostal krásnu kolmicu za obranu súpera. Dobiehal s ním Federico Fernández a v situácii dvoch proti jednému prihrávku na Lucasa Mouru zrazil, inak by Brazílčan strelil druhý gól do prázdnej bránky.
    25. Lucas Moura (TOT) - 1:0
     
    25
    Tottenham dal gól!
    Spurs vďaka svojej aktivite otvárajú skóre, na tribúne sa výrazne potešil aj Gareth Bale, ktorý takúto emóciu v Reale Madrid na verejnosti neukázali niekoľko rokov. Harry Kane sa dostal do šestnástky, z uhlu prudko prihrával do päťky. Karl Darlow a jeho defenzíva neuspela, na zadnej žrdi zakončoval LUCAS MOURA.
     
    25
    Giovani Lo Celso sa spomedzi dvojice hráčov súpera nedostal do šestnástky. Ešte avizoval ruku a Jeffrey Hendrick možno ňou aj zahral, ale nepískalo sa.
     
    24
    Matt Doherty získal centrovanú loptu pred jeho šestnástku, následne ale zle rozohral Pierre-Emile Höjbjerg, dlhým pasom našiel obrancov Newcastle.
     
    23
    Tottenham zvládol rohový kop súpera a prešiel do protiútoku. Zlú prihrávku obdržal Harry Kane, navyše fauloval.
     
    22
    Matt Ritchie to kopol zaujímavo na zadnú žrď, obranca Matt Doherty loptu radšej posunul na rohový kop pre Newcastle.
     
    21
    Callum Wilson získal priamy kop na pravom krídle. Hostia teda môžu prvýkrát výraznejšie zahroziť pred bránkou Llorisa.
     
    20
    Dvadsať minút zápasu je za nami, ale obraz hry sa nemení. Spurs útočia, Newcastle bráni.
     
    19
    Držanie lopty: 81% – 19%
     
    18
    Miguel Almirón to síce myslel pekne, avšak na jeho kolmicu do šestnástky nenabehol Joelinton a ani Callum Wilson.
     
    17
    Isaac Hayden dobre zasiahol v malom vápne, odkiaľ posunul center z pravého krídla do bezpečia. Následne fauloval Lucas Moura.
     
    16
    Tottenham zatiaľ na lopte exceluje, hostia sa k nej poriadne ešte nedostali. Hra sa odvíja na polovici Newcastle.
     
    15
    Karl Darlow veľmi dobre čítal hru, pas z rohového kopu stiahol skôr ako sa do zakončenia dostal Davinson Sánchez.
     
    14
    Matt Doherty sa dostal dopredu po pravom krídle, následne loptu prenechal pre Lucasa Mouru. Tottenham pokračuje v kombinácii.
     
    12
    Ofsajd na domácej strane, rozohrávať odkopom bude môcť brankár Karl Darlow.
     
    11
    Spurs naďalej kombinujú na útočnej polovici ihriska, momentálne sa však Newcastle dobre bráni na svojej časti poľa.
     
    10
    Tottenham Hotspur síce mal k dispozícii ešte rohový kop, útočným faulom sa previnil Giovani Lo Celso.
     
    9
    Pierre-Emile Höjbjerg poslal sprava výborný pas do malého vápna a Harry Kane mal obrovskú šancu. Jeho hlavičku zblízka však fantasticky vytesnil Karl Darlow. Martin Dúbravka by sa mohol začať obávať o miesto v zostave.
     
    8
    Javier Manquillo poslal sprava dobrý center na hranicu päťky, tam chcel pätičkou zakončiť Callum Wilson. To sa mu nepodarilo a Matt Doherty všetko vyriešil.
     
    7
    Tottenham sa držal na lopte, avšak potom spravil menšiu chybu Pierre-Emile Höjbjerg a následne si pomohol faulom na Hendricka.
     
    5
    Miguel Almirón ako jediný člen múru center Sona zrazil. Kórejčan dostal loptu na krídlo naspäť, ale nespracoval ju.
     
    4
    Ďalší priamy kop pre Tottenham. Teraz bude z ľavého krídla centrovať Son Hung-min.
     
    3
    Lo Celso bol faulovaný tesne pred šestnástkou súpera. Spurs získali priamy kop. Práve Argentínčan to skúsil priamo. Darlow fantasticky na čiare vyrazil loptu pred seba a v polohe ležiac nepustil za čiaru bravúrne ani dorážku od Kanea. Famózne zákroky.
     
    2
    Lucas Moura síce dostal presný pas do šestnástky, hlavou loptu posúval do miest, kde bol Harry Kane, lenže Hayden včas odkopával.
     
    1
    Domáci Tottenham nastupuje v bielych dresoch, hostia majú čierne prevedenie, nie svoje typické pásikavé. Favorit je jasný, ale v Premier League nikdy neviete.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Tottenham Hotspur

    Spurs v prvom kole doma prehrali proti Evertonu (0:1), no chuť si napravili na pôde Southamptonu (5:2), kde žiarili štvorgólový Heung-min Son. Na všetky zásahy mu prihrával Harry Kane, ktorý sa raz sám aj trafil. Okrem toho "Kohúti" vyhrali v Európskej lige proti Lokomotivu Plodiv aj FK Škendija Tetovo, v 4. predkole ich 1.10. čaká Maccabi Haifa. Stretnutie v Ligovom pohári proti Leytonu Orient bolo odložené. Proti Newcastle by mohol debutovať obranca Sergio Reguilón, Gareth Bale je zranený.

    Newcastle United

    "Straky" sú stále bez zraneného Martina Dúbravku. V prvom kole im síce nechýbal, nakoľko Darlow vychytal čisté konto na pôde West Hamu a o výhre 2:0 rozhodli Wilson s Hendrickom, lenže následne Newcastle doma nestačilo na Brighton, podľahlo mu 0:3. Chuť si zverenci trénera Stevea Brucea v Ligovom pohári, keď rozdrvili Morecambe výsledkom 7:0. Bola to najvyššia výhra Newcastle vonku v histórii klubu. Joelinton sa tratil dvakrát.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:00.

    Matej Kubove

    Góly: 25. Lucas Moura – 90+7. C. Wilson (pen.)

    Karty:   90+8. Winks (TOT) – 53. Joelinton (NEW), 82. Lewis (NEW), 90. Hayden (NEW)


    Tottenham Hotspur: Lloris – Doherty, D. Sánchez, Dier, B. Davies – P.-E. Höjbjerg, Winks, Lo Celso (77. NDombèlé) – Lucas Moura (80. Lamela), Kane, Son Hung-min (46. Bergwijn).
    Náhradníci: Hart – Alderweireld, Reguilón, Lamela, Bergwijn, NDombèlé, G. Fernandes.

    Newcastle United: Darlow – Ritchie (69. Lewis), F. Fernández, Lascelles, Manquillo – Almirón (78. Carroll), Hayden, Shelvey, Hendrick (74. Jacob Murphy) – C. Wilson, Joelinton.
    Náhradníci: Gillespie – Yedlin, Krafth, Lewis, S. Longstaff, Carroll, Jacob Murphy.