Dallas – Tampa Bay sk 2:5 (kon.)
koniec
Dallas Stars
2:5 (1:2, 0:3, 1:0) Stav série: 1:2
Tampa Bay Lightning
Štvrtok 24.09.2020, 02:16 • Rogers Place, Edmonton • Play-off NHL • Finále
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 02:00.
     
    Veľké finále tohto netradičného play-off sa blíži k svojmu koncu. V edmontonskej bubline zdvihne slávny Stanley Cup nad hlavu aj jeden slovenský hokejista. Bude to Erik Černák alebo Andrej Sekera? Pred nami je prvý zo série štyroch až siedmich napínavých, vyrovnaných a extrémne fyzických zápasov.

    Tampa Bay Lightning

    Tampa Bay v prvom kole play-off narazila na Columbus, ktorý ju pred rokom vyradil až príliš hladko 4:0 na zápasy. Teraz sa to ale nestalo. Na úvod vo štvrtom najdlhšom predĺžení v histórii NHL rozhodol Brayden Point, vzápätí Blue Jackets skóre vyrovnali, avšak potom prišli tri výhry "Bleskov". Tá posledná opäť v predĺžení, tiež rozhodol Point. Skóre 4:1 priniesla aj séria ďalšieho kola s Bostonom. Scenár bol dosť podobný. Bruins ale vyhrali prvé stretnutia, následne sa tešila už iba Tampa. Tá bola o niečo lepšia a zaslúžene išla ďalej. Doposiaľ najviac potrápil Cooperovcov New York Islanders. Kouč Barry Trotz so svojim defenzívnym štýlom takmer žal úspech. V prvom zápase Tampa dominovala (8:2), potom mala aj šťastie, keď Kučerov rozhodol osem sekúnd pred koncom riadneho hracieho času (2:1). Tampa si ale ďalšími dvomi výhrami vynútila mečbal a využila ho na druhý pokus. V šiestom zápase rozhodol Anthony Cirelli.

    Hokejisti Tampy Bay sa po výhre vo finále Východnej konferencii dotkli Prince of Wales Trophy, nakoľko pred piatimi rokmi, keď sa jej nedotkli, prehrali finále, a tak poverčivosť zahodili. Zatiaľ jediný raz, kedy floridský tím vyhral Stanley Cup, bol v sezóne 2003/04, keď na súpiske boli také esá ako Vincent Lecavalier, Martin St. Louis, Brad Richards, Fredrik Modin, Ruslan Fedotenko, Dan Boyle, brankár Nikolai Khabibulin, ale aj český obranca Pavel Kubina a hlavne slovenský center Martin Cibák. Pred ním z našich hráčov vyhrali Stanley Cup iba Stan Mikita (1961) a Jiří Bicek (1999).

    Dallas Stars

    Dallas odohral v doterajšom priebehu play-off 18 zápasov, Tampa Bay o dva menej. Série Texasanov boli vyrovnanejšie. V prvom kole dlho vzdorovalo Calgary Flames. To vyhrávalo 1:0 aj 2:1 na zápasy, potom ale Stars trikrát strihli stretnutia na svoju stranu. V šiestom prehrávali 0:3, vyhrali po famóznom obrate 7:3! Ešte viac vyrovnaná séria prišla proti Coloradu, tam vlastne ani nebol favoritom. Za všetko hovorí konečné skóre 4:3 na zápasy. Dallas vyhral hneď úvodné dve merania síl (5:3, 5:2) a aj keď Avalanche znížili, tak Denis Gurianov rozhodol štvrtý zápas a bolo to 3:1. Colorado hneď dvakrát ušlo "hrobárovi z lopaty", aby sa hattrickovým hrdinom GAME 7 stal neznámy fínsky útočník Joel Kiviranta. V NHL debutoval počas tohto ročníka, v základnej časti naskočil iba 11-krát. Nebyť zdravotných problémov v útoku, tak by sa do zostavy tohto stretnutia ani nedostal. Nuž, aj takéto príbehy píše hokej. Niečo podobné ako proti tímu z Denveru sa očakávalo vo finále konferencie, no Vegas vypadlo po výsledku 4:1 na zápasy. V sérii, kde padalo málo gólov vyhral najskôr Dallas, potom "Zlatí rytieri" vyrovnali. Následne dvakrát po sebe o tesných výhrach rozhodol kapitán Benn a všetko pečatil v piatom zápase série Gurianov.

    Rovnako ako Tampa Bay, tak aj Dallas Stars jedenkrát v histórii vyhral Stanley Cup. Podarilo sa mu to tesne pred prelomom milénií, v ročníku 1998/99. Fanúšikovia "Hviezd" nikdy nezabudnú na mená ako Joe Nieuwendyk, Mike Modano, Brett Hull, Jamie Langenbrunner, Jere Lehtinen, Sergei Zubov, Pat Verbeek či Ed Belfour. Ten v play-off nevynechal ani minútu. Dallas na ďalší rok tiež postúpil do finále, vtedy ho ale prehral. Odvtedy bol najďalej raz v konferenčnom finále a niekoľkokrát v konferenčnom semifinále.
     
    Rozpis zápasov finále NHL

    1. zápas:
    20.9. Tampa Bay Lightning – Dallas Stars (01:30)
    2. zápas: 22.9. Tampa Bay Lightning – Dallas Stars (02:00)
    3. zápas: 24.9. Dallas Stars – Tampa Bay Lightning (02:00)
    4. zápas: 26.9. Dallas Stars – Tampa Bay Lightning (02:00)
    5. zápas: 27.9. Tampa Bay Lightning – Dallas Stars (02:00)
    6. zápas: 29.9. Dallas Stars – Tampa Bay Lightning (02:00)
    7. zápas: 1.10. Tampa Bay Lightning – Dallas Stars (02:00)

    Vysvetlenie:

    Dátumy zápasov sú uvádzané v našom čase. Keď sa hrá 20.9. o 1:30, znamená to v noci z 19.9. na 20.9.2020 o 1:30 a tak ďalej...
     
    Prvý zápas

    Dallas prišiel s taktikou, s ktorou eliminoval silu Tampy Bay. Navyše, texaský tím sa mohol oprieť o fantastického Khudobina. Keď sa to všetko spočítalo, Stars po veľmi zodpovednom výkone v defenzíve vyhrali 4:1, vo finále NHL sa ujali vedenia 1:0 na zápasy.

    Tampa Bay Lightning – Dallas Stars 4:1 (1:1, 0:2, 0:1)

    Góly a asistencie:
    13. Gourde (Coleman, Goodrow) – 6. Hanley (Hintz), 33. Oleksiak (Radulov, Heiskanen), 40. Kiviranta (Lindell, J. Klingberg), 59. Dickinson
     
    Druhý zápas

    Tampa Bay Lightning položila základy víťazstva v prvej tretine. Dallas Stars síce manko takmer vyrovnal, no to sa nepodarilo. Finálová séria play-off NHL 2019/20 je po dvoch stretnutiach vyrovnaná 1:1.

    Dallas Stars – Tampa Bay Lightning 3:2 (3:0, 0:1, 0:1)

    Góly a asistencie:
    12. B. Point (Kučerov, Hedman), 15. Palát (Kučerov, Hedman), 16. Shattenkirk (Coleman, Cirelli) – 35. Pavelski (J. Klingberg, Radulov), 46. Janmark (J. Klingberg, Radulov)
     
    Kto nenastúpi do druhého finále kvôli zdravotným problémom?

    Tampa Bay:
    Steven Stamkos (otázny)

    Dallas: Ben Bishop, Stephen Johns, Taylor Fedun, Radek Faksa (otázny)
     
    Úvodné zostavy:

    Dallas Stars: Chudobin (Oettinger) – J. Klingberg (A), Lindell, Heiskanen, Oleksiak, Hanley, Sekera – Radulov, Seguin, Ja. Benn (C) – Gurianov, Pavelski, Janmark – Perry, Hintz, Kiviranta – Comeau (A), Dickinson, Cogliano.

    Tampa Bay Lightning: Vasilevskij (McElhinney) – Rutta, Hedman (A), Shattenkirk, McDonagh (A), Černák, Sergačov – Kučerov, B. Point, Palát – T. Johnson, Cirelli, Killorn (A) – Coleman, Gourde, Goodrow – Verhaeghe, Paquette, Maroon..
     
    Do dnešného zápasu nakoniec nastupuje aj kapitán Tampy Bay – Steven Stamkos. Ten nehral aj s dlhou pauzou kvôli koronavírusu takmer sedem mesiacov.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:34
    Tampa Bay napáda Dallas v jeho pásme, avšak puk majú na hokejkách stále hráči Stars, aj keď sú pod tlakom.
     
    00:55
    Prihrávka rukou v strednom pásme prerušuje hru, previnil sa český obranca Jan Rutta.
     
    01:28
    Brayden Point sa dostal do úvodného náznaku šance. Z vlastnej tretiny dostal puk pred bránku súpera, jeho pokus zrazil na ochrannú sieť Jamie Oleksiak.
     
    01:43
    Andrew Cogliano sa nachádzal v šanci pri bránkovisku súpera, puk sa mu nepodarilo trafiť podľa predstáv.
     
    02:12
    Cédric Paquette po súboji so Sekerom síce skončil na ľade, ale bolo to jasne bez faulu.
     
    02:28
    Prvýkrát na ľade štvrtá formácia Tampy Bay, takže debut po siedmich mesiacoch zažíva aj Steven Stamkos.
     
    02:55
    Až teraz prichádza prvý zákrok zápasu. Strelu z ľavého krídla bez problémov chytil brankár Anton Chudobin.
     
    03:29
    Veľa súbojov na malom priestore v rohu tretiny Dallasu. Esa Lindell puk dostal preč a Denis Gurianov mohol ísť sám na svojho krajana. Kus čiernej gumy mu skákal, Andrej Vasilevskij ho vypichol hokejkou.
     
    04:26
    John Klingberg strieľal spomedzi kruhov švihom, tesne minul bránku Andreja Vasilevskijho.
     
    04:51
    Dallas zavrel súpera v jeho pásme. Esa Lindell dvakrát prudko nahadzoval puk, ten vždy aj so šťastím minul bránku Tampy Bay.
     
    05:33
    Tampa Bay dáva gól!
    Miro Heiskanen spravil obrovskú chybu v rozohrávke na svojej modrej čiare. Ako posledný hráč sa dostal pod tlak Paláta, v snahe o otočku spadol na ľad. Puk mu ušiel tak, že NIKITA KUČEROV išiel sám na Chudobina, švihom ho prestrelil.
    05:33 Nikita Kučerov (TBL) - 0:1
     
    06:05
    Tampa Bay strieľa dôležitý prvý gól. Dallas ďalšou akciou puk iba nahodil, Victor Hedman si dáva s rozohrávkou na čas.
     
    06:44
    Až neskutočne veľa priestoru dostal medzi kruhmi Victor Hedman. Švéd mal fantastickú streleckú pozíciu, no jeho pokus Anton Chudobin reflexívne zastavil skvelým zákrokom.
     
    06:58
    Tampa Bay dáva gól!
    Sebavedomie hráčov Lightning teraz muselo vystreliť do nebies, pretože navrátilec a kapitán STEVEN STAMKOS krásne obišiel Esu Lindella, dostal sa pred bránkovisko a zakončil švihom okolo lapačky Chudobina.
    06:58 Steven Stamkos (TBL) - 0:2
     
    07:38
    Anthony Cirelli sa síce dostal do útočného pásma, následne mu puk ušiel do stredného. Dallas je však zatiaľ v ofenzíve veľmi chabý.
     
    07:48
    Zakázané uvoľnenie Tampy Bay.
     
    08:13
    Vylúčenie v tíme Tampa Bay Lightning (Erik Černák – 2 min., podrazenie).
     
    08:28
    Dallas začal presilovku veľmi dobre. Alexandr Radulov dostal prihrávku od modrej na pravý kruh, Andrej Vasilevskij jeho pokus z prvej vyrazil pred seba a fantasticky zasiahol proti dorážke Seguina.
     
    08:39
    Tampa Bay vyhadzuje puk cez všetky čiary.
     
    09:06
    Alexandr Radulov poslal od mantinelu strieľanú prihrávku. Pred bránkoviskom ju chcel tečovať Joe Pavelski, lenže Andrej Vasilevskij znova zasiahol.
     
    09:34
    Vylúčenie v tíme Dallas Stars (Joel Kiviranta – 2 min., nedovolené bránenie).
     
    10:00
    Andrej Vasilevskij chcel za bránkou pristrčiť puk svojmu obrancovi. Získal ho Jamie Benn a okamžite zasúval za čiary. Ruský gólman sa skvele stihol vrátiť a zasiahnuť betónom.
     
    10:13
    Tampa Bay Lightning s piatimi hráčmi, začína jej skrátená presilovka. Erik Černák si teda odsedel celé dve minúty.
     
    10:52
    Hráči Tampy Bay sa síce rozostavili v útočnom pásme, nepodarilo sa im plynulo kombinovať. Stars navyše puk vyhadzujú.
     
    11:19
    Dallas dal gól!
    Stars sa vracajú do zápasu gólom v oslabení. Roope Hintz svojom pokusom najskôr trafil vyrážačku Vasilevskijho. Následne v rohu ihriska získal puk od dvojice protihráčov, okamžite prihral na ľavý kruh a JASON DICKINSON trafil parádne nad rameno gólmana.
    11:19 Jason Dickinson (DAL) - 1:2
     
    11:34
    Dallas Stars s piatimi hráčmi. Prečkal oslabenie a navyše strelil gól.
     
    12:09
    Ďalšie zaváhanie v rozohrávke Tampy Bay. Tyler Seguin posúval puk cez os do šance, Jamie Benn sa k nemu nedostal.
     
    12:32
    Prvá formácia Dallasu mala veľmi dobré striedanie. Andrej Vasilevskij vytiahol tri zákroky betónmi po sebe, avšak tie zakončenie neboli nejako prudšie alebo lepšie umiestnené.
     
    13:26
    John Klingberg si pekne potiahol puk od modrej čiary, v rohu ihriska sa zamotal a prišiel oň. Dallas má však od svojho gólu viac z hry.
     
    14:16
    Joel Kiviranta prihrával pred bránku, puk neprešiel na jedného z jeho spoluhráčov, ktorý zrušil bránku, no hrá sa ďalej, pretože dopredu išla Tampa Bay.
     
    14:39
    Lightning sa držali v útočnom pásme dosť dlho, bránka bola stále posunutá. Až keď chceli prejsť vpred hráči Dallasu, tak sa hra prerušila.
     
    15:02
    Dallas získal puk v strednom pásme a s niekoľkými hráčmi prešiel do útočného, kde bol prihrávka pred bránku zrazená.
     
    15:52
    Esa Lindell poslal veľmi dobrú strelu, ktorú Andrej Vasilevskij neudržal, puk mu vypadol. Takmer mal obrovskú šancu Tyler Seguin, k strele sa nedostal.
     
    16:32
    John Klingberg získal puk na zadnom mantineli, v strednom pásme ho Corey Perry iba nahodil za bránku súpera a Stars išli striedať.
     
    17:07
    Zakázané uvoľnenie Dallasu.
     
    17:35
    Obranca Jan Rutta sa dostal za bránku, potom prihral do streleckej pozície pre Hedmana. Ten znova nestrelil Chudobina, ktorého nezmiatol ani teč Paquettea.
     
    18:29
    Michail Sergačov naštartoval po ľavom krídle, dostal sa do útočného pásma a aj keď najskôr nemal veľmi čo, tak prvá formácia Tampy Bay mala veľkú šancu. Ondřej Palát sám pred bránkoviskom trafil betón Chudobina, ktorý skvele zmenšil strelecký uhol.
     
    19:25
    V závere si oba tímy dávajú veľký pozor v zadných radoch, až na šancu Paláta počas poslednej trojminútovky opatrné.
     
    19:38
    Vylúčenie v tíme Dallas Stars (Alexandr Radulov – 2 min., podrazenie).
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Tampa Bay Lightning vstúpila do zápasu skvele. Po chybe Heiskanene otvoril skóre Nikita Kučerov, následne sa pri návrate trafil aj kapitán Steven Stamkos, avšak Dallas znížil v oslabení, keď parádnu strelu vytiahol Jason Dickinson.
     
    Steven Stamkos sa zo šatne nevrátil na striedačku. Do hry už asi nezasiahne.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:43
    Tampa Bay začína tretinu presilovkou, zatiaľ sa ale nevie usadiť v útočnom pásme a ohroziť brankára Chudobina.
     
    20:54
    Tampa Bay dáva gól!
    VICTOR HEDMAN predošlé konštatovanie mení. Trojica útočníkov Lightning získala puk za bránkou, posunula medzi kruhy a švédsky bek švihom k žrdi prekonal Chudobina. Pre tohto obrancu to je desiaty gól v play-off a len dva ho delia do dorovnania rekordu NHL.
    20:54 Victor Hedman (TBL) - 1:3
     
    22:06
    Dallas v útočnom pásme veľa nevymyslel, znova zahrozila Tampa Bay. Alex Killorn strieľal z otočky, Anton Chudobin vyrazil pred seba a pomohli mu obrancovia.
     
    22:43
    Nikita Kučerov sa snažil tečovať nahodenie pred bránku súpera, čo mu nevyšlo podľa predstáv, keďže netrafil bránku.
     
    23:21
    Mattias Janmark síce dostal po krídle puk do útočného pásma, následne oň prišiel a dopredu ide znova Tampa Bay.
     
    24:11
    Andrew Cogliano bojoval na zadnom mantinelu, puk sa mu nepodarilo získať pre Dallas.
     
    24:31
    Vylúčenie v tíme Dallas Stars (Alexandr Radulov – 2 min., hákovanie).
     
    24:43
    Dallas krátko po buly vyhadzuje puk cez všetky čiary za bránku Tampy Bay.
     
    25:19
    Tampa Bay sa síce na chvíľu dostala do pásma, potom prišlo ďalšie vyhodenie od Stars.
     
    26:02
    Tyler Johnson strieľal z dobrej pozície na ľavom kruhu, priestor bránky švihom minul.
     
    26:31
    Dallas Stars je v plnom počte.
     
    27:21
    Tampa Bay sa aj po skončení presilovky držala v útočnom pásme, kde si jej hráči posúvali puk. Dobre to skúsil hlavne Michail Sergačov, ale Anton Chudobin betónom zasiahol. Viac ako tri minúty vkuse nezišiel z ľadu Esa Lindell, za ten čas sa hra ani raz neprerušila. Až teraz ofsadom Lightning.
     
    Steven Stamkos sa počas reklamnej prestávky vrátil na striedačku. Podľa všetkého naskočí do hry.
     
    27:51
    Hráči Dallasu Stars nevystrelili na bránku Tampy už rovných 12 minút, čo je neskutočné číslo.
     
    27:52
    Yanni Gourde sa dostal do obrovskej šance, po prihrávke spoza bránky bol sám pred Chudobinom, lenže Rus predviedol perfektný zákrok.
     
    28:32
    Andrej Vasilevskij spoza bránky rozohral veľmi zle. Jeho puk si našiel Jamie Benn a pálil na prázdnu bránku, fantastickú blok predviedol Ryan McDonagh.
     
    29:15
    Zakázané uvoľnenie Tampy Bay.
     
    29:44
    Andrew Cogliano nezískal puk v útočnom pásme, Michail Sergačov ho posunul do tretiny Dallasu, kde sa však Lightning tiež nepresadili.
     
    29:59
    Denis Gurianov nečakane od mantinelu nahadzoval puk do bránkoviska, Michail Sergačov si ho korčuľou takmer zrazil do bránky, ale dobre postavený Andrej Vasilevskij zasiahol. Toto bolo označené ako prvá strela Dallasu po 14 minútach a 8 sekundách!
     
    31:23
    Momentálne sa hrá hore-dole, ale bez strely. Ani jeden tím sa nevie dostať cez pozornú defenzívu. Ešte info k Stamkosovi. Je na striedačke, skúša korčuľovať cez reklamné prestávky, ale naspäť do hry nenaskočil.
     
    32:02
    Tampa Bay dáva gól!
    Toto by mohol byť zlomový moment duelu. O tri góly to vo finále bol len raz. Udrela prvá formácia. Victor Hedman prihral na útočnú modrú, Nikita Kučerov potiahol puk k bránkovisku, prihral popred neho a voľný BRAYDEN POINT sa nepomýlil.
    32:02 Brayden Point (TBL) - 1:4
     
    32:43
    Vylúčenie v tíme Tampa Bay Lightning (Yanni Gourde – 2 min., nedovolené bránenie).
     
    33:05
    Benn dostal peknú prihrávku pred bránkovisko, vo veľkej šanci trafil Vasilevskijho, z dorážky neuspel Miro Heiskanen.
     
    33:41
    Dallas nehral presilovku zle, ale prišla zatiaľ iba jedna strela. Tampa Bay vyhadzuje.
     
    33:53
    Joel Kiviranta sa natlačil do bránkoviska, puk mu pri zakončení ušiel, a tak sa k nemu ľahšie dostal Andrej Vasilevskij.
     
    34:43
    Tampa Bay Lightning je v plnom počte.
     
    35:24
    Brayden Point sa skvele natlačil do bránkoviska, skvele mu puk hokejkou vypichol Anton Chudobin a Nikita Kučerov z dorážky neuspel.
     
    36:18
    Andrej Sekera to zobral individuálne do útočného pásma. Následne však Nick Caamano neprestrelil prvého hráča pred ním.
     
    36:43
    Zakázané uvoľnenie Dallasu.
     
    37:13
    Joel Hanley je na ľade takmer minút a pol. Teraz mal problémy v rozohrávke, pretože ho dobre napádal Yanni Gourde, ale stihol rozohrať včas.
     
    38:02
    Anton Chudobin prišiel o hokejku, zatiaľ čo Tampa Bay sa s pukom pohybovala v útočnom pásme. Zakončenie neprišlo.
     
    38:31
    Tampa Bay sa naďalej snaží byť aktívnom tímom. Prudký pokus od modrej čiary zrazil do bezpečia Esa Lindell.
     
    39:00
    Tampa Bay dáva gól!
    Dallas je na kolenách. Kevin Shattenkirk strieľal z pravého kruhu, Anton Chudobin vyrazil puk pred seba. Brayden Point ešte dorážkou neuspel, ale dobre postavený ONDŘEJ PALÁT bol v správnom čase na správnom mieste.
    39:00 Ondřej Palát (TBL) - 1:5
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Všetko nasvedčuje tomu, že Tampa Bay položila v prostrednej časti hry pevné základy dnešnej výhry. Skórovala totiž hneď trikrát, zatiaľ čo Dallas mal aj úsek 14 minút bez strely. Aj herný prejav hovorí jasne v prospech Lightning.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:01
    Striedanie v tíme Dallas Stars: z ihriska odchádza Anton Chudobin, prichádza Jake Oettinger.
     
    40:41
    Roope Hintz potiahol puk do útočného pásma, kde ho iba nahodil za bránku. Následne sa do ofsajdu dostal Jamie Oleksiak.
     
    41:59
    Tretia tretina začína veľmi opatrne. Dallas síce chce hrať a byť aktívny, ale Tampa Bay dobre bráni svoju tretinu.
     
    42:58
    Vylúčenie v tíme Dallas Stars (Mattias Janmark – 2 min., hrubosť).
    Vylúčenie v tíme Tampa Bay Lightning (Ondřej Palát – 2 min., hrubosť).
     
    43:38
    Jamie Benn a Jan Rutta sa dostali do zovretia. Bitka z toho nebola, aj keď to tak vyzeralo. Bude sa znova vylučovať.
     
    43:38
    Vylúčenie v tíme Dallas Stars (Jamie Benn – 2 min., hrubosť + 10 min. osobný trest, hrubosť).
    Vylúčenie v tíme Tampa Bay Lightning (Jan Rutta – 2 min., hrubosť + 10 min. osobný trest, hrubosť).
     
    44:07
    Erik Černák strieľal spomedzi kruhov švihom iba do stredu bránky, mladík Jake Oettinger si pripísal prvý zákrok vo svojom druhom štarte v kariére v NHL.
     
    44:58
    Oba tímy hrajú s piatimi hráčmi.
     
    45:06
    Zakázané uvoľnenie Tampy Bay.
     
    45:39
    Joel Hanley si dával s rozohrávkou na čas, avšak Dallas sa momentálne nevie dostať cez stredné pásmo.
     
    46:09
    Tyler Johnson tvrdo narazil na zadný mantinel po tom, čo pred ním puk skvele zobral Joel Hanley. Útočník Tampy Bay je v poriadku.
     
    46:48
    Dallas dal gól!
    Andrew Cogliano síce netrafil pred bránkoviskom prihrávku spoza neho od Pavelskiho, ale potom strieľal MIRO HEISKANEN a tá nepodarená strela sa odrazila z lapačky Vasilevskijho do jeho prilby, puk spadol na chrbát a okolo mnohých hokejov skončil za čiarou.
    46:48 Jason Dickinson (DAL) - 2:5
     
    47:29
    Dallas môže tento gól ešte nabudiť. Doteraz to vyzeralo tak, že o všetkom je rozhodnuté, no stále nie je.
     
    48:27
    Denis Gurianov si nakorčuľoval pred bránku súpera, puk z jeho hokejky nešiel na bránku, pretože ho skvele zablokoval Kevin Shattenkirk.
     
    48:53
    John Klingberg si krásne obhodil obrancu a bol sám pred bránkou súpera. Puk mu skĺzol, Andrej Vasilevskij ho navyše hokejkou posunul preč.
     
    49:30
    Vylúčenie v tíme Tampa Bay Lightning (Kevin Shattenkirk – 2 min., sekanie).
     
    50:01
    Dallas sa zatiaľ nevie usadiť v útočnom pásme, nakoľko Tampa Bay puk dostala vyhodením preč a teraz dobre bráni modrú čiaru.
     
    50:33
    Ďalšie vyhodenie Lightning cez všetky čiary.
     
    51:30
    Tampa Bay Lightning v plnom počte.
     
    52:14
    Hráči Tampy Bay získali puk vo vlastnej tretine, ich prechod vpred nevyšiel, všetko jednoducho vyriešil Andrej Sekera.
     
    52:41
    Vylúčenie v tíme Tampa Bay Lightning (Michail Sergačov – 2 min., podrazenie).
     
    53:10
    Miro Heiskanen poslal tvrdú ranu od modrej čiary, minul bránku Andreja Vasilevskijho a Tampa Bay puk vyhadzuje.
     
    53:49
    Presilovka Dallasu nevychádza. Teraz sa Stars nevedia dostať späť do útočného pásma.
     
    54:23
    Joe Pavelski dostal krásnu prihrávku k bránkovisku súpera, kde bol úplne sám. Puk netrafil dobre a minul svätyňu súpera.
     
    54:41
    Tampa Bay Lightning v plnom počte.
     
    55:27
    Tampa Bay je veľmi blízko k výhre. Hrá teda jednoducho, zatiaľ čo Dallas dohráva každý jeden súboj, aby to napriek prehre Stars súperov bolelo.
     
    56:12
    John Klingberg nahodil puk na zadný mantinel, kde jeho spoluhráči neuspeli. Mimochodom, už niekoľko minút nehrá Alexandr Radulov, ktorý odišiel do kabíny.
     
    56:53
    Joe Pavelski sa nedostal k puku v strednom pásme, nezískal ho ani Corey Perry a Dallas neprešiel do útočného pásma.
     
    Hity: 54 – 58
     
    57:42
    Jake Oettinger zastavuje zakončenie z pravého krídla. Zatiaľ nedostal gól, ale nejde na neho veľa striel.
     
    58:05
    Rozhodcovia prerušili hru, pretože chceli vylučovať. Krátko po hvizde sa strhla mela pri mantinely a tých trestov bude asi viac, tak uvidíme.
     
    58:05
    Vylúčenie v tíme Dallas Stars (Joe Pavelski – 2 min., krosček). Toto bol ten prvotný trest, ktorý videli rozhodcovia.
     
    58:05
    Vylúčenie v tíme Tampa Bay Lightning (Cédric Paquette – 10 min. osobný trest, hrubosť).
     
    58:09
    Záver nedohrá niekoľko hráčov. Joe Pavelski odišiel rovno do kabíny, vylúčený bol aj Cédric Paquette, ten išiel tiež a krátko po buly sa puk odrazil priamo do tváre Gurianova na striedačke, čiže taktiež zmizol.
     
    58:49
    Tampa Bay ešte hrá presilovku, ale snaží sa hlavne držať puk ďaleko od svojho gólmana. Teraz John Klingberg vyhodil cez všetky čiary.
     
    59:17
    Michail Sergačov ranou od modrej trafil jedného z hráčov Dallasu. Následne Kevin Shattenkirk prihral na ľavý kruh a dobre to skúsil Tyler Johnson. Brankár Jake Oettinger reflexívne zasiahol.
     
    Koniec zápasu.
     
    Tretia tretina sa viac-menej už iba dohrávala. O všetko rozhodli hráči Tampy Bay v prostrednej časti hry. Kapitán Steven Stamkos po návrate do zostavy strelil gól, aj keď odohral iba 5 striedaní v prvej tretine a potom už do hry nezasiahol. Obranca Victor Hedman strelil víťazný gól a na dva prihral.
     
    Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem dobré ráno alebo dobrú noc. (04:44:20)

    Matej Kubove

    Góly a asistencie: 12. Dickinson (Hintz), 47. Heiskanen (Pavelski, Cogliano) – 6. Kučerov, 7. Stamkos (Hedman, Rutta), 21. Hedman (Cirelli), 33. B. Point (Kučerov, Hedman), 39. Palát (B. Point, Shattenkirk)


    Dallas Stars: Chudobin (41. Oettinger) – J. Klingberg (A), Lindell (A), Heiskanen, Oleksiak, Hanley, Sekera – Radulov, Seguin, Ja. Benn (C) – Gurianov, Pavelski, Janmark – Perry, Hintz, Kiviranta – Caamano, Dickinson, Cogliano.
    Tampa Bay Lightning: Vasilevskij (McElhinney) – Rutta, Hedman (A), Shattenkirk, McDonagh (A), Černák, Sergačov – Kučerov, B. Point, Palát – T. Johnson, Cirelli, Killorn – Coleman, Gourde, Goodrow – Stamkos (C), Paquette, Maroon.
    Dallas 2 4 Tampa Bay
    #1 Nedeľa 20.09.2020 • 01:37
    Tampa Bay - Dallas 1:4
    #2 Utorok 22.09.2020 • 02:15
    Tampa Bay - Dallas 3:2
    #3 Štvrtok 24.09.2020 • 02:16
    Dallas - Tampa Bay 2:5
    #4 Sobota 26.09.2020 • 02:15
    Dallas - Tampa Bay 4:5 koniec po predl.
    #5 Nedeľa 27.09.2020 • 02:20
    Tampa Bay - Dallas 2:3 koniec po predl.
    #6 Utorok 29.09.2020 • 02:00
    Dallas - Tampa Bay 0:2