Gent – D.Kyjev 1:2 (kon.) | Molde – Ferencvároš 3:3 (kon.) | Olympiakos – Omonia Nikózia 2:0 (kon.)
koniec
Olympiakos F.C.
2:0 (0:0)
AC Omonia Nikózia
cz Streda 23.09.2020, 21:00 • Georgios Karaiskakis Stadium, Pireus • Liga majstrov (predkolá) • Play-off
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Liga mistrů má na programu čtvrté předkolo, my budeme společně sledovat souboj mezi Olympiakos FC a AC Omonia Nikósie.
     
    Olympiakos FC

    Fotbalisté Olympiakosu budou favoritem tohoto dvojzápasu, svou pouť do základní skupiny Ligy mistrů začnou na domácím stadionu. Řecký celek o víkendu sehrál první ligový duel, který se mu povedl na jedničku. Na domácím stadionu si totiž dokázal poradit s Asterasem výsledkem 3:0. Aby toho nebylo málo, tak se Olympiakos stal vítězem řeckého poháru, přičemž v samotném finále jsme sledovali souboj s AEK Atény. Tento duel nakonec rozhodla branka už z desáté minuty, o kterou se postaral Randjelović. Olympiakos se tak pokusí úspěšně vstoupit i do pohárové Evropy.
     
    AC Omonia Nikósie

    Kyperská Omonia vstoupila do kvalifikace Ligy mistrů už v prvním předkole, kde se utkala s arménským Araratem. Tento duel nakonec musel do prodloužení, ve kterém kyperskému celku vystřelil postup Thiago Santos. Velice těžký soupeř poté čekal ve druhém předkole, na postup byla favorizovaná polská Legia Varšava, která tuto nálepku nedokázala potvrdit. I tentokráte devadesát minut branku nenabídlo, avšak kyperský celek opět postoupil díky brankám v prodloužení. Aby toho nebylo málo, tak ani další předkolo neskončilo po 90 minutách. Tentokráte Omonia postoupila přes CZ Bělehrad po penaltovém rozstřelu.
     
    Úvodní sestavy:

    Olympiakos FC: Sá – Rafinha, Semedo, Ba, Holebas – Bouchalakis (C), Camara – Valbuena, Fortounis, Masouras – Hassan
    Náhradníci: Tzolakis – Cafu, Cisse, El Arabi, M'Vila, Randjelović, Bruno

    AC Omonia Nikósie: Fabiano – Hubočan, Lüftner, Lang, Lecjaks – Bautheac, Gómez (C), Gomes – Papoulis, Sene, Thiago
    Náhradníci: Panagi – Asante, Ďuriš, Kousoulos, Loizou, Mavrias, Tzionis

    Rozhodčí: Makkelie – Diks, Steegstra (všichni Nizozemsko).
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí tohoto zápasu poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali na starost hosté, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    3
    Hned v úvodu tohoto zápasu jsme sledovali pas podél autové lajny, kam si sbíhal hostující Ferreira. Jeho následná nabídka putovala daleko za domácí branku.
     
    4
    Rafinha se snažil odehrát míč na druhou stranu, jenomže hrací předmět poslal přímo do hlavy protihráče. Chvíli se hrát nebude, na nic vážného to nevypadá.
     
    5
    U středového kruhu se do rozehrávky zapojil také obránce Semedo, který ihned zkoušel roztáhnout hru směrem na Rafinhu, jenž si neporozuměl s Valbuenou.
     
    6
    Senemu se nepovedlo odhadnout dráhu dopadu míče, mnohem lépe to provedl domácí obránce Semedo, který raději vyprodukoval zpětnou nahrávku na Sá.
     
    7
    Olympiakos se s míčem usadil na útočné polovině, což je tradiční obrázek úvodu zápasu. Omonia se snaží napadat rozehrávku, avšak zatím bez úspěchu.
     
    8
    Sá se v krátkém časovém sledu znovu zapojil do rozehrávky, načež se Olympiakos vydal směrem kupředu. Hosté však velice rychle zavřeli střed hrací plochy.
     
    9
    O něco více prostoru měl na pravém křídle Bouchalakis, který ihned centroval do pokutového území. Tam se nacházel Lüftner, jenž okamžitě odvracel pryč.
     
    10
    Hrací předmět se znovu snesl mimo plochu, z čehož se vyklubalo autové vhazování pro Omonii. Lecjaks si vybral Bautheace, který se ovšem daleko nedostal.
     
    11
    Na hranici pokutového území se nejvýše do vzduchu dostal hostující Hubočan, který ovšem prodlužoval pouze za cenu rohu. Ten z levé strany rozehraje Valbuena.
     
    12
    Avšak rohový kop nakonec nepřinesl nic nebezpečného, ba naopak. Na přední tyči se ve vzdušném souboji prosadil Lecjaks, který odvracel mimo šestnáctku.
     
    13
    Nikósie si konečně vyzkoušela kombinaci na polovině soupeře. Gomes přenechal do tandemu Gómezovi, přičemž druhý jmenovaný trefil hráče před sebou.
     
    14
    Zhruba z pětatřiceti metrů zkoušel své štěstí domácí kapitán Bouchalakis, který to nemyslel vůbec špatně. Brankář Fabiano si ovšem prostředek branky pohlídal.
     
    15
    Do menších problémů se před malým momentem dostal domácí Ba, který přesto před napadajícím Papoulisem rozehrál velice přesně, a sice na nohu brankáře.
     
    16
    Z obrany se povedlo včas vystoupit Lecjaksovi, který odehrál míč až ke středovému kruhu. Tam se navíc nacházel Bautheac, jenž málem nastartoval Seneho.
     
    17
    Brankář Sá si gestem ruky řekl o podporu spoluhráčů, načež to raději zkusil dalekonosným odkopem. Do vzduchu se dostával Maghoub, který přetlačil Lüftnera.
     
    18
    Valbuena nejprve naznačil centr do pokutového území, místo něj však roztáhl hru do volného prostoru. Olympiakos to zřejmě znovu zkusí přes levou stranu.
     
    19
    Kyperský celek se vydal do protiútoku, jenomže tam byl rychle zastaven. U postranní lajny to parádním způsobem udělal Valbuena, který vybojoval další aut.
     
    23
    Je za námi úvodní dvacetiminutovka, na první vyloženou šanci stále čekáme. Olympiakos má sice více ze hry, jenomže stále naráží na pozornou obranu.
     
    24
    Velice zkušeně to provedl také Bautheac, který se sice dostal k nebezpečné vzdálenosti od vlastní branky, jenomže v souboji se mu povedlo vybojovat odkop.
     
    25
    Camara to zkoušel z dobrých pětadvaceti metrů, přičemž se mu povedlo vyzkoušel pozornost brankáře Fabiana. Ten raději vyrážel do bezpečného prostoru.
     
    26
    Žlutou kartu dostává Vitor Gomes (AC Omonia Nikósie).
     
    27
    Lecjaksovi se povedlo prodloužit do běhu na Gomese, který se uvnitř pokutového území snažil najít Seneho. Před posledně jmenovaným včas zakročil Ba.
     
    28
    Za pokutovým územím se Hassan pokoušel zadovkou oslovit vedle stojícího Valbuenu, ke kterému bleskově přistoupil Lang, který odklidil míč do zámezí.
     
    29
    Poté se do kombinace chtěl zapojit také Bouchalakis, jenomže mnohem rychleji se k míči dostal pozorný Bautheac, který nekompromisně odstřelil míč do autu.
     
    30
    Olympiakos po několika vteřinách opět usadil prostor na útočné polovině. Bouchalakisovi se navíc povedlo přenést hru na Rafinhu, který předvedl skvělé zpracování.
     
    31
    Z velké vzdálenosti to zkoušel také domácí Hassan, který nabral míč na levou nohu. Výsledkem byla hodně nepovedená střela, Fabiano tak nezasahoval.
     
    32
    Šikovně to na levém křídle udělal Holebas, kterému se ovšem nepovedlo kvalitně odcentrovat. Balón doplachtil za hostující branku, Fabiano bude moci vykopávat.
     
    33
    Momentálně se nehraje, na zemi totiž skončil jeden z hostujících hráčů. Vypadá to na útočníka Seneho, který dostal naloženo v předchozím souboji ve vzduchu.
     
    34
    Je za námi zhruba třetina hry, tlak domácího celku každou minutou sílí. Nikósie však skvěle vykrývá prostor na vlastní polovině, což zatím stačí k úspěchu.
     
    35
    Také Omonia si vyzkoušela rozehrávku rohového kopu. Rozehrávky se nakonec chopil Ferreira, jehož střílená nabídka zamířila na domácího Bouchalakise.
     
    36
    I tak si kyperský celek vyzkoušel ještě jeden rohový kop, který se ovšem zakroutil přímo do míst, kde se brankáři Sá povedlo vyboxovat balón ven ze šestnáctky.
     
    37
    Hassanovi se nepovedlo ideálním způsobem zpracovat míč, který tak putoval přímo proti noze Bautheacovi. Ten okamžitě otáčel hru na volného Lecjakse.
     
    38
    Konečně pohlednější kombinace domácích! Valbuena dokázal odcentrovat do pokutového území, kde naskakující Hassan hlavičkoval pouze na horní síť.
    38. Hassan hlavičkoval nad branku.
     
    39
    Sene si sice poradil s těžkou nahrávkou, jenomže proti smečce hladových protihráčů neměl šanci na úspěch. Olympiakos konečně uspěl se snahou o rychlý kontr.
     
    40
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude něco málo nastavovat.
     
    42
    Obranná čtveřice Nikósie si troufla na kombinaci na vlastní polovině, načež se hostům povedlo roztáhnout hru na volného Lecjakse, jehož centr odvracel Semedo.
     
    42
    Žlutou kartu dostává Michael Lüftner (AC Omonia Nikósie).
     
    44
    Před koncem poločasu jsme sledovali rohový kop domácích, který se nebezpečně kroutil před brankáře Fabiana. Před ním se ovšem povedlo zakročit Langovi.
     
    44
    V krátkém časovém sledu další žlutá karta, tentokráte pro hostujícího Bautheaca.
     
    45
    První poločas bude nastaven o dvě minuty.
     
    45+1
    Valbuena si na hranici pokutového území pohrával s míčem, kterým v pokutovém území oslovil Fourtounise, jehož zakončení z jedničky putovalo výrazně vedle.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám nakonec nepřinesl žádnou branku. Olympiakos sice měl podle očekávání mnohem více ze hry, jenomže jeho akce většinou končily před pokutovým územím. Fabiano si přesto připsal několik slibných zákroků, avšak se nejednalo o nic složitého. Kyperský celek se v tomto duelu snaží vycházet ze zajištěné obrany, což se daří na jedničku, směrem dopředu to ale není zrovna optimální.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu AC Omonia Nikósie: ze hřiště odchází Mamadou Kaly Sene, přichází Michal Ďuriš.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzal na starost domácí celek, který bude pro změnu hrát zleva doprava.
     
    48
    Hned v úvodu druhého poločasu jsme sledovali přenesení hry na pravou stranu, kde se do souboje dostával Valbuena, kterému se povedlo přetlačit Lecjakse.
     
    48
    Žlutou kartu dostává Ruben Semedo (Olympiakos FC).
     
    49
    Střídající Ďuriš udělal obrovský kus práce, neboť se mu povedlo na útočné polovině zachytit špatnou rozehrávku soupeře, načež dokonce vybojoval standardku.
     
    50
    Poprvé se k míči dostal také brankář Fabiano, který okamžitě odkopával k levé autové lajně. Tam se Lecjaks nedostal přes Rafinhu, jenž zakročil ve skluzu.
     
    51
    Příliš agresivním způsobem vletěl do protihráče obránce Hubočan, který se okamžitě vrátil na výchozí postavení. Olympiakos se rozhodl rozehrát nakrátko po zemi.
     
    52
    Valbuena místo zakončení ještě zkoušel uvnitř šestnáctky najít svého útočného kolegu Hassana, jehož střelecký pokus dokázal včas zablokovat Lecjaks.
     
    53
    Bouchalakis si na levém křídle všiml volného Masourase, který si hodil míč na pravou nohu, načež centroval do pokutového území. Tam ale odvracel Lüftner.
     
    54
    Za dalekonosným pasem se šikovně hnal Lecjaks, kterému se nakonec povedlo sklepnout míč na lépe postaveného Ďuriše, jehož střela výrazně minula branku.
     
    55
    Dlouhý nákop opět směřoval na Lecjakse, kterému se povedlo udržet míč na hrací ploše. Navíc se do problémů dostal Ba, kterému se nepovedlo odehrát míč do autu.
     
    56
    Místo toho Omonia zahrávala svůj třetí rohový kop, a sice z levé strany. Ferreira to znovu zkoušel centrem na přední tyč, kde se nacházel obsazený Bautheac.
     
    57
    Posléze se Ferreira chtěl zapojit zpět do útočné akce, jenomže z toho byl pouze ofsajd. Pomezní sudí byl velice pozorný, Olympiakos znovu rozehrál po zemi.
     
    59
    Střídání v týmu Olympiakos FC: ze hřiště odchází Konstas Fortounis, přichází Youssef El-Arabi.
    Střídání v týmu Olympiakos FC: ze hřiště odchází Georgios Masouras, přichází Lazar Randjelović.
     
    59
    I na druhé straně jsme byli svědky rohového kopu. Valbuena ho poslal daleko k zadní tyči, kde před naskakujícím Holebasem dokázal zakročit pozorný Lecjaks.
     
    60
    Fortounisovi se povedlo přenechat do tandemu na Rafinhu, kterému se povedlo odcentrovat do pokutového území, kde ovšem opět zakročil obránce Lüftner.
     
    61
    Omonia si troufla na útočný výpad směrem na útočnou polovinu, kde se na levém křídle zjevil český zadák Lecjaks. Jeho nabídka putovala mimo dosah Ďuriše.
     
    66
    Olympiakos to zkoušel postupným útokem, jenomže Valbuena nevyzrál na prvního protihráče. Tím byl Lüftner, který šel do souboje u šestnáctky hodně riskantně.
     
    67
    Omonia drží míč na svých kopačkách, což kyperskému celku jednoznačně vyhovuje. Obranná čtveřice nikam nespěchá, do rozehrávky se zapojil také Fabiano.
     
    68
    Za padajícím míčem se pokusil dostat Ďuriš, kterému se nakonec povedlo přetlačit robustního Semeda. Bylo to s faulem, šance hostujícího celku tak nepřišla.
     
    69
    Lecjaks se dostal do problémů, nakonec odehrál míč pouze za cenu rohu. Ten byl rozehrán nakrátko, po následném centru ale hlavičkoval vysoko nad El-Arabi.
     
    69
    Pokutový kop pro Olympiakos! Lecjaks zahrál v pokutovém území rukou.
    69. Lecjaksova ruka v pokutovém území.
     
    69
    Žlutou kartu dostává Jan Lecjaks (AC Omonia Nikósie).
     
    69
    Olympiakos právě vstřelil branku!
    Máme tady úvodní branku tohoto zápasu! K rozehrávce pokutového kopu se postavil velezkušený MATHIEU VALBUENA, který zakončil k pravé tyči, zatímco se Fabiano vydal k opačné konstrukci.
    69. VALBUENA - 1:0
     
    72
    Nikósie tak necelých dvacet minut před koncem zápasu prohrává o jednu branku, do konce zápasu však zbývá hodně času. Navíc přijde i odvetné utkání.
     
    73
    Hubočan si nechtěl komplikovat život, při rozehrávce raději volil zpětnou nahrávku. Ta putovala na kopačku Lüftnera, který na druhé straně našel pouze soupeře.
     
    74
    Při dalším pasu si zkušeně počínal domácí Holebas, který padající předmět poslal přímo do rukavic brankáře Sá. Ten rychlým výhozem oslovil volného Rafinhu.
     
    75
    Pozdě šel do souboje o míč domácí Camara, který tak pouze fauloval soupeře. Omonia rovněž rozehrála po zemi, Hubočan se snaží útočit přes pravou stranu.
     
    76
    Střídání v týmu Olympiakos FC: ze hřiště odchází Ahmed Hassan, přichází Yann M´Villa.
     
    77
    Olympiakos rovněž rozjel kombinaci na vlastní polovině, kterou se soupeř pokouší aktivně napadat. Zatím to moc nevychází, rozehrávka je totiž hodně přesná.
     
    78
    Málem to bylo o dvě branky! Randjelović udělal kus práce na pravém křídle, kde se mu nakonec povedlo vyprodukovat přízemní nabídku na El-Arabiho, který pálil nad.
     
    79
    Sledovali jsme dalekonosnou kolmici směrem na Valbuenu, který na míč neměl šanci dosáhnout. Balón se snesl do zámezí, Fabiano si již chystá další odkop.
     
    80
    Gomezovi se rozehrávka volného kopu vůbec nepovedla, Sá tak neměl ani tentokráte žádnou velkou práci. Naopak se i on sám připravil na prudký odkop vpřed.
     
    81
    El-Arabi se v krátkém časovém sledu dostal do další slušné šance, avšak na brankáře Fabiana si nepřišel. Hostující brankář tak podržel svůj celek.
     
    81
    Střídání v týmu AC Omonia Nikósie: ze hřiště odchází Fotis Papoulis, přichází Ernest Asante.
     
    82
    Do konce tohoto zápasu zbývá závěrečná desetiminutovka, úvodní branka dala utkání grády. Najednou se hostující obrana otevřela, čehož se Olympiakos pokouší využít.
     
    85
    Najednou měl celkem dost prostoru kolem sebe hostující Asante, který se toho snažil využít. Jeho přízemní centr se ovšem snesl na nohu prvního protihráče.
     
    86
    Nepříjemná srážka byla k vidění poblíž středového kruhu, hlavní sudí raději přerušil hru. Jednalo se o srážku mezi Lecjaksem a Camarou, na plochu zamířili lékaři.
     
    87
    Střídání v týmu AC Omonia Nikósie: ze hřiště odchází Eric Bautheac, přichází Loizos Loizou.
     
    88
    Asante byl opět aktivní na pravém křídle, i tentokráte se mu povedlo přejít přes Holebase, avšak centr našel protihráče. Následovat bude odkop od branky.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, zatím jsme viděli jedinou branku. Zcela určitě se ještě dočkáme nastaveného času.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o čtyři minuty.
     
    90+1
    Valbuena se postavil k exekuci standardní situace, kterou velice hezky posílal k bližší brankové konstrukci, kam se dokázal natáhnout Fabiano.
     
    90+2
    Olympiakos právě vstřelil branku!
    Tato branka může mít cenu zlata! Střídající YOUSSEF EL-ARABI se v tomto utkání přeci jenom prosazuje, za pokutovým územím si výstavním způsobem připravil míč ke střele, kterou poslal přesně k pravé tyči. Fabiano byl na tento projektil krátký.
    90+2. EL-ARABI - 2:0
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 7:3. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 13:12.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Olympiakosu, který si do odvetného zápasu odnesl vítězství 2:0. První branka tohoto zápasu padla z pokutového kopu, k exekuci penalty se postavil velezkušený Valbuena, který nezaváhal. Nikósie se snažila po inkasované brance otevřít hru, jenomže vyložené šance si vypracoval pouze soupeř. Byl to zejména El-Arabi, který několikrát mohl navýšit vedení svého celku, což se mu povedlo až v samotném závěru zápasu. (22:52:15)

    David Suchý

    Góly: 69. Valbuena (pen.), 90+2. El-Arabi (Bouchalakis)

    Karty:   48. Semedo (OLY) – 26. Gomes (OMO), 42. Lüftner (OMO), 44. Bautheac (OMO), 69. Lecjaks (OMO)


    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 7:3. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 13:12.
    Olympiakos F.C.: Sá – Rafinha, Semedo, Ba, Holebas – Bouchalakis (C), Camara – Valbuena, Fortounis (59. El-Arabi), Masouras (59. Randjelović) – Hassan (76. M´Villa)
    Náhradníci: Tzolakis – Cafu, Cisse, El Arabi, M'Vila, Randjelović, Bruno

    AC Omonia Nikózia: Fabiano – Hubočan, Lüftner, Lang, Lecjaks – Bautheac (87. Loizou), Gómez (C), Gomes – Papoulis (81. Asante), Sene (46. Ďuriš), Thiago
    Náhradníci: Panagi – Asante, Ďuriš, Kousoulos, Loizou, Mavrias, Tzionis

    Rozhodca: Makkelie – Diks, Steegstra (všichni Nizozemsko)
    Utorok 29.09.2020
    Omonia Nikózia - Olympiakos 0:0

    Karty:   67. Bautheac (OMO), 76. Kousoulos (OMO), 80. Hubočan (OMO), 90+4. Kakoulis (OMO) – 46. Ba (OLY), 85. Rafinha (OLY), 89. Bouchalakis (OLY)

    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 1:12. Střely mimo: 3:12. Rohy: 8:7. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 8:9.