Gent – D.Kyjev 1:2 (kon.) | Molde – Ferencvároš 3:3 (kon.) | Olympiakos – Omonia Nikózia 2:0 (kon.)
koniec
Olympiakos F.C.
2:0 (0:0)
AC Omonia Nikózia
cz Streda 23.09.2020, 21:00 • Georgios Karaiskakis Stadium, Pireus • Liga majstrov (predkolá) • Play-off
Predzápasové kurzy
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Olympiakosu, který si do odvetného zápasu odnesl vítězství 2:0. První branka tohoto zápasu padla z pokutového kopu, k exekuci penalty se postavil velezkušený Valbuena, který nezaváhal. Nikósie se snažila po inkasované brance otevřít hru, jenomže vyložené šance si vypracoval pouze soupeř. Byl to zejména El-Arabi, který několikrát mohl navýšit vedení svého celku, což se mu povedlo až v samotném závěru zápasu. (22:52:15)
     
    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 7:3. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 13:12.
     
    90+4
    Konec zápasu.
    90+2. EL-ARABI - 2:0
     
    90+2
    Olympiakos právě vstřelil branku!
    Tato branka může mít cenu zlata! Střídající YOUSSEF EL-ARABI se v tomto utkání přeci jenom prosazuje, za pokutovým územím si výstavním způsobem připravil míč ke střele, kterou poslal přesně k pravé tyči. Fabiano byl na tento projektil krátký.
     
    90+1
    Valbuena se postavil k exekuci standardní situace, kterou velice hezky posílal k bližší brankové konstrukci, kam se dokázal natáhnout Fabiano.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o čtyři minuty.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, zatím jsme viděli jedinou branku. Zcela určitě se ještě dočkáme nastaveného času.
     
    88
    Asante byl opět aktivní na pravém křídle, i tentokráte se mu povedlo přejít přes Holebase, avšak centr našel protihráče. Následovat bude odkop od branky.
     
    87
    Střídání v týmu AC Omonia Nikósie: ze hřiště odchází Eric Bautheac, přichází Loizos Loizou.
     
    86
    Nepříjemná srážka byla k vidění poblíž středového kruhu, hlavní sudí raději přerušil hru. Jednalo se o srážku mezi Lecjaksem a Camarou, na plochu zamířili lékaři.
     
    85
    Najednou měl celkem dost prostoru kolem sebe hostující Asante, který se toho snažil využít. Jeho přízemní centr se ovšem snesl na nohu prvního protihráče.
     
    82
    Do konce tohoto zápasu zbývá závěrečná desetiminutovka, úvodní branka dala utkání grády. Najednou se hostující obrana otevřela, čehož se Olympiakos pokouší využít.
     
    81
    Střídání v týmu AC Omonia Nikósie: ze hřiště odchází Fotis Papoulis, přichází Ernest Asante.
     
    81
    El-Arabi se v krátkém časovém sledu dostal do další slušné šance, avšak na brankáře Fabiana si nepřišel. Hostující brankář tak podržel svůj celek.
     
    80
    Gomezovi se rozehrávka volného kopu vůbec nepovedla, Sá tak neměl ani tentokráte žádnou velkou práci. Naopak se i on sám připravil na prudký odkop vpřed.
     
    79
    Sledovali jsme dalekonosnou kolmici směrem na Valbuenu, který na míč neměl šanci dosáhnout. Balón se snesl do zámezí, Fabiano si již chystá další odkop.
     
    78
    Málem to bylo o dvě branky! Randjelović udělal kus práce na pravém křídle, kde se mu nakonec povedlo vyprodukovat přízemní nabídku na El-Arabiho, který pálil nad.
     
    77
    Olympiakos rovněž rozjel kombinaci na vlastní polovině, kterou se soupeř pokouší aktivně napadat. Zatím to moc nevychází, rozehrávka je totiž hodně přesná.

    David Suchý

    Góly: 69. Valbuena (pen.), 90+2. El-Arabi (Bouchalakis)

    Karty:   48. Semedo (OLY) – 26. Gomes (OMO), 42. Lüftner (OMO), 44. Bautheac (OMO), 69. Lecjaks (OMO)


    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 7:3. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 13:12.
    Olympiakos F.C.: Sá – Rafinha, Semedo, Ba, Holebas – Bouchalakis (C), Camara – Valbuena, Fortounis (59. El-Arabi), Masouras (59. Randjelović) – Hassan (76. M´Villa)
    Náhradníci: Tzolakis – Cafu, Cisse, El Arabi, M'Vila, Randjelović, Bruno

    AC Omonia Nikózia: Fabiano – Hubočan, Lüftner, Lang, Lecjaks – Bautheac (87. Loizou), Gómez (C), Gomes – Papoulis (81. Asante), Sene (46. Ďuriš), Thiago
    Náhradníci: Panagi – Asante, Ďuriš, Kousoulos, Loizou, Mavrias, Tzionis

    Rozhodca: Makkelie – Diks, Steegstra (všichni Nizozemsko)
    Utorok 29.09.2020
    Omonia Nikózia - Olympiakos 0:0

    Karty:   67. Bautheac (OMO), 76. Kousoulos (OMO), 80. Hubočan (OMO), 90+4. Kakoulis (OMO) – 46. Ba (OLY), 85. Rafinha (OLY), 89. Bouchalakis (OLY)

    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 1:12. Střely mimo: 3:12. Rohy: 8:7. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 8:9.