Gent – D.Kyjev 1:2 (kon.) | Molde – Ferencvároš 3:3 (kon.) | Olympiakos – Omonia Nikózia 2:0 (kon.)
koniec
Molde FK
3:3 (0:1)
Ferencvároš Budapešť
cz Streda 23.09.2020, 21:00 • Aker Stadion, Molde • Liga majstrov (predkolá) • Play-off
Predzápasové kurzy
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (23:00:06)
     
    Statistiky:
    Střely na branku: 4 – 4
    Střely mimo: 8 – 1
    Držení míče: 51 % – 49 %
    Rohové kopy: 11 – 1
    Ofsajdy: 1 – 2
    Fauly: 11 – 11
    Žluté karty: 4 – 0.
     
    Těžko odhadnout, kdo je po zaznění závěrečného hvizdu spokojenější. Dlouho to vypadalo mnohem lépe s Ferencvárosem, který po gólech Boliho a Uzuniho od dvaapadesáté minuty vedl už 2:0. Hned po druhé trefě ale přišlo snížení z hlavy Jamese, které obraz hry výrazně změnilo. Molde získalo půdu pod nohama a po vyrovnání kapitána Eikrema se dokonce ujalo vedení, když ze standardky udeřil Ellingsen. Maďarský klub se z toho ale nesložil a s přispění nastřelené ruky získal penaltu. Charatin ji bezpečně proměnil a do odvety se tak půjde za stavu 3:3. Ta více hraje do karet Ferencvárosi, kterému by měly stačit k postupu i remízy 0:0, 1:1 a 2:2.
     
    90+7
    Konec zápasu.
     
    90+7
    Nákop to ale byl příliš krátký, Stian Gregersen šel do souboje ještě před vápnem a za svůj faul na Laïdouniho dokonce uviděl žlutou kartu.
     
    90+6
    Ještě jeden faul u půlící čáry od Čiviće. Molde podle všeho dostane čas na poslední nákop před branku Dénese Dibusze!
     
    90+5
    Martin Ellingsen šel do skluzu, aby ještě udržel míč na domácích kopačkách. Úspěšný byl jen částečně, protože ho odpálil až do Dibuszových rukavic.
     
    90+4
    Nespokojenost na straně Ferencávorose. Může za ni sudí Grande, který odpískal údajný Laïdouniho faul na Omoijuanfa.
     
    90+3
    Eldar Ćivić nabídl Wingovi aut z útočné třetiny hřiště. Isael míč zachytil, ale pak ho zase odevzdal vysvobozujícím odkopem do nikam.
     
    90+2
    Kristoffer Haugen čepoval balón do ohně, jenže minul všechny tři nabízející se spoluhráče. Molde se vrací do klidnějšího středu pole.
     
    90+1
    Času na rozhodnutí mají oba celky ještě dostatek. Rozhodčí Grande nastavuje druhou půli o šest minut!
     
    90
    Zprvu nenápadné přenesení hry vybudilo čerstvého Bollyho k výpadu po pravé straně, které bylo vyřešeno střelou z ostrého úhlu do boční sítě. Dibusz ve finále k levé tyči ani skákat nemusel.
     
    89
    Střídání v týmu Molde FK: ze hřiště odchází Leke James, přichází Mathis Bolly.
     
    88
    Střídání v týmu Ferencvárosi TC: ze hřiště odchází Tokmac Nguen, přichází Isael.
    87. Ihor CHARATIN - 3:3
     
    87
    Ferencváros právě vstřelil branku!
    Z norsko-maďarské konfrontace se stává opravdu nevyzpytatelná přestřelka. Míč si na penaltový bod připravil IHOR CHARATIN, jenž si počkal na úskok gólmana a snadno vystřelil do odkryté poloviny branky.
     
    86
    Vynikající možnost na vstřelení vyrovnávající trefy! Ola Brynhildsen zablokoval centr rukou a nařízena je penalta pro Ferencváros.
     
    85
    Teď bude zajímavé sledovat reakci obou týmů. Molde se snad poprvé po změně stran zatáhlo, kombinace Ferencvárose se ale odehrává v bezpečné vzdálenosti od Lindeho.
    83. Martin ELLINGSEN - 3:2
     
    83
    Molde právě vstřelilo branku!
    Skvělý obrat je dokonán! Miha Blažič nehraje vůbec dobrý poločas, což nyní potvrdil i faulem na Jamese. Nařízenou standardní situaci rozehrál Aursnes skvělým centrem na MARTINA ELLINGSENA a Dibusz na jeho hlavičku skokem k pravé tyči nedosáhl.
     
    82
    První úspěšný zákrok pro Lindeho. Z nenápadného nákopu vznikla střela od Uzuniho, která ale letěla právě na devětadvacetiletého strážce domácí branky.
     
    81
    Střídání v týmu Molde FK: ze hřiště odchází Magnus Eikrem, přichází Ohi Omoijuanfo.
     
    80
    Magnus Eikrem toho po změně stran odmakal opravdu hodně. Není se co divit, že se mu do nohy zakously bolestivé křeče.
     
    79
    Hussainovi se nepovedlo přenesení na volnější pravou stranu. Domácí kouč chtěl provést střídání, jenže Ferencváros mezitím stihl uvést míč zpět do hry.
     
    78
    Maďarský mistr si opravdu koleduje o značné problémy. Ještě před chvílí přitom měl celý dvojzápas rozehraný znamenitým způsobem.
     
    77
    Etzaz Hussain si pomohl útočným faulem na Blažiće. Následná gólová trefa z dorážky Brynhildsena tak platit nemohla. Ferencváros je prozatím vysvobozen.
     
    76
    Velká šance na obrat se zatím nekoná. Podle sudího Grandeho to na penaltu nebylo, takže následovat bude další z celé řady rohových kopů.
     
    75
    Provinilec Charatin zůstává v nejistotě. Hlavní rozhodčí se půjde na inkriminovaný moment podívat k monitoru.
     
    74
    Další zbytečná minela od Blažiče! James díky ni zahájil individuální akci zakončenou střelou do ruky obránce. Do akce půjde VAR!
     
    73
    Střídání v týmu Ferencvárosi TC: ze hřiště odchází Franck Boli, přichází Olexandr Zubkov.
     
    73
    Přímo z rohu Eikrem nebezpečně necentroval. O pár vteřin později už to bylo zajímavější, nicméně James hlavičkoval jen doprostřed branky na stojícího Dibusze.
     
    72
    Z velkého nepochopení mezi Blažićem a jeho spoluhráči vzešel darovaný rohový kop. Probíhá tak další stěhování před kasu Ferencvárose.
     
    71
    Střídání v týmu Ferencvárosi TC: ze hřiště odchází Somália, přichází Dávid Sigér.
     
    70
    Eikrem znovu posílal pas na přední tyč, ale k ohrožení Dibuszovy branky to nevedlo. I nadále tak platí bilance čtyř střel a čtyř gólů.
     
    69
    Etzaz Hussain generoval na levém okraji šestnáctky něco mezi střelou a centrem snášejícím se k zadní tyči. Podle všeho to bylo s tečí, neboť se chystá roh.
     
    68
    Centr na přední tyč byl odmítnut. Balón opustil hrací plochu a americký krajní bek Henry Wingo bude moci vhazovat.
     
    67
    Asi jen málo lidí, by si v 55. minutě řeklo, že se v těchto chvílích bude Molde snažit o vstřelení vedoucího gólu. Napomoct mu může i další rohový kop.
    65. Magnus EIKREM - 2:2
     
    65
    Molde právě vstřelilo branku!
    V pětašedesáté minuty opět platí nerozhodný stav! Přesnou kombinaci poblíž rohu velkého vápna vyšperkoval Eirik Hestad přihrávkou před branku, kde se střelou z prvního doteku prosadil domácí kapitán MAGNUS EIKREM.
     
    64
    Třicátník Magnus Eikrem tentokrát žádnou šanci ke skórování nevytvořil. Totéž platilo i po jeho dalším centru z pokračující akce.
     
    63
    Hosté se snažili nabourat rozehrávku norského týmu. Ten si ale precizně poradil a namířil si to do protiútoku, jenž po zásahu Blažiće končí rohovým kopem.
     
    62
    Haugen si udělal prostor na centr, který letěl za úroveň vzdálenější tyče. Tam se zjevil Hestad, ovšem nepovedeným volejem branku netrefil.
     
    61
    Po dvou slepených gólech na obou stranách se hra zase výrazně uklidnila. Domácí se nyní snaží prokombinovat skrz zahuštěné pohle.
     
    60
    Držení míče: 47 % – 53 %.
     
    59
    Eldar Ćivić vhazoval na levém konci hřiště, kde se i pěkně uvolnil, ale finální přihrávka na číhajícího spoluhráče neprošla.
     
    58
    Na žluté karty vede Molde už 3:0. Po zmatcích před Dibuszem vystartoval do protiútoku Laïdouni, kterého Etzaz Hussain zezadu sestřelil za žlutou kartu.
     
    57
    Střídání v týmu Molde FK: ze hřiště odchází Erling Knudtzon, přichází Ola Brynhildsen.
    55. Leke JAMES - 1:2
     
    55
    Molde právě vstřelilo branku!
    Také třetí střela mezi tyče končí gólem. V tomto případě se z důležité trefují domácí a jmenovitě LEKE JAMES, na kterého letěl Eikremův centr z rohového kopu. Střela hlavou byla po odrazu od země chytatelná, ale Dibusz přesto propustil balón za brankovou čáru.
     
    53
    Ferencváros je v efektivitě zatím stoprocentní. To Molde ještě skórovat nemohlo, protože na Dénese Dibusze neletěla žádná střela.
    52. Myrto UZUNI - 0:2
     
    52
    Ferencváros právě vstřelil branku!
    Maďarský mistr je o další krůček blíže vysněnému postupu do základní skupiny Ligy mistrů! Už druhou dnešní asistenci si zapisuje Endre Botka, který zprava našel MYRTA UZUNIHO. Albánský fotbalista přeskočil Gregersena a hlavou uklidil míč ze svého pohledu k levé tyči.
     
    52
    Miha Blažič se položil do Eikremovy střely z hranice vápna. Následoval další roh, ale hosté ho s drobnými komplikacemi opět ustáli. Po otočení Nguena byl na druhém konci hřiště odzbrojen Boli.
     
    51
    Abraham Frimpong zvládl skluz v křídelním prostoru. Resultoval z něj roh a přetažený centr Eikrema, jenž neukořistil Gregersen. Bude se jen vhazovat Haugenem.
     
    50
    Výměna míče mezi Jamesem a Hestadem nevyšla. Druhý jmenovaný se to snažil napravit, ale stopeři maďarského týmu chybu neudělali.
     
    49
    Etzaz Hussain skončil na zemi kvůli prohřešku Laïdouniho, nicméně jen o pár vteřin později se na straně Molde provinil také Ellingsen.
     
    48
    Haugen nakopl míč k Jamesovi, který ho hlavou ještě prodlužoval na Hussaina. Ten už byl v ofsajdu a čárový rozhodčí to dal zvednutým praporkem jasně najevo.
     
    47
    Ani jeden z trenérů před začátkem druhého poločasu nestřídal, takže na obou stranách pokračují původní základní jedenáctky.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Statistiky po 1. půli:
    Střely na branku: 0 – 1
    Střely mimo: 5 – 1
    Držení míče: 44 % – 56 %
    Rohové kopy: 3 – 0
    Ofsajdy: 0 – 2
    Fauly: 7 – 1
    Žluté karty: 2 – 0.
     
    Byl to hodně decentní první poločas, který rozhodčí Grande neměl důvod příliš protahovat. Za celých pětačtyřicet minut se dá vypíchnout jen jeden moment, který se však ukázal být jako gólový. Stalo se tak již v sedmé minutě, kdy centru Botky dokonale využil Franck Boli, jenž to na norských stadionech moc dobře zná. Molde se pak rozhodně snažilo o reakci, ale scházela mu kvalitnější předfinální fáze.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    45
    Wingovi se hrubě nezdařil další pas do pokutového území. Míč proletěl napravo od Dibuszovy branky, od které bude hostující kapitán vykopávat.
     
    44
    Znovu v hlavní roli Erling Knudtzon, který dostal ze středu hřiště dobrý pas do křídelního prostoru. Kvalitní centr do ohně se pak ale nekonal.
     
    43
    Po několika málo vteřinách se Erling Knudtzon a Eldar Čivić potkali znovu. Domácí křídelník znovu fauloval a tentokrát už to bylo i za žlutou kartu.
     
    43
    To až nyní, protože si Erling Knudtzon zezadu přidržel Čiviće. Na programu bude rozehrávka ghanského stopera Frimponga.
     
    42
    James propustil centr z hloubi pole, ale Hussain byl uhlídán zkušeně si počínajícím Botkou. Úplný konec domácího útoku to každopádně nebyl.
     
    41
    Eldar Ćivić posílal prudký pas na malé vápno. Tam ale nikoho neměl a pomezní sudí navíc domával jeho postavení mimo hru.
     
    40
    Erling Knudtzon chytře vytloukl Čivićovy bloky a získal pro sebe aut. Ten rychle rozehrál, jenže Somália včasným návratem uchmátl míč zpět pro Ferencváros.
     
    39
    Uzuni byl na ose hřiště odzbrojen čistým skluzem. Molde zůstalo na své třetině hřiště, ale proti dvěma centrům neřešilo žádný větší problém.
     
    38
    Botka prováhal ideální moment na centr a proti Haugenovi nakonec vytěžil jen aut. Ferencváros bude muset bušit do kompaktního bloku.
     
    37
    Magnus Eikrem ještě udržel míč ve hře po přetaženém centru Winga, jenže další hráči Molde na levé straně nic dalšího nevymysleli.
     
    36
    Tokmac Nguen byl během přebírání Čivićova vhazování povalen Hussainem. Hosté po rozehrávce čelí nepříjemnému napadání.
     
    35
    Myrto Uzuni se snažil probojovat ke spoluhráčově přihrávce z levého křídla, jenže právě od něj se balon odrazil směrem za koncovou čáru.
     
    34
    Magnus Eikrem kroutil centr směrem do branky. Dibusz toho využil a po krátkém výběhu jej vyboxoval daleko před pokutové území.
     
    33
    Boli neměl moc šanci v hlavičkovém souboji s Wingem, jenž přeadresoval vysoký balon do náruče Andrease Lindeho. Domácí rychle otočili hru, ale Kundtzonův centr byl před Jamesem odvrácen Blažićem na roh.
     
    32
    Stoper Blažić na vlastní pěst vyrazil do útoku. Nakonec zvolil pas doprava na Botku, jehož centr nevnesl do domácí obrany žádné zmatky.
     
    31
    Držení míče: 48 % – 52 %.
     
    30
    Uzuni vymyslel trochu nezvyklý centr na okraj pokutového území. Charatin se pokusil o hlavičku z dálky, ale Linde nijak zasahovat nemusel.
     
    29
    Jeden z mála faulu, který musel španělský rozhodčí odpískat. Eikrem si pomáhal nedovoleně v souboji s Nguenem.
     
    28
    Aïssa Laïdouni neprostrčil míč na hrot, jenže Wingo se s ním vzápětí octnul za autovou čarou. Akce hostů ještě chvíli pokračuje.
     
    27
    Eirik Hestad rozehrál na krátko. Eikremův centr zprava byl odvrácen na Winga, jehož dalekonosný pokus letěl hodně mimo tři tyče.
     
    26
    Erling Knudtzon už v nouzi zkusil přihrát před branku a výsledkem byl alespoň zisk rohového kopu.
     
    25
    Hned pět hráčů Molde si dávalo přednost na pravém kraji hřiště. O centr do pokutového území se dosud nepostaral žádný z nich.
     
    24
    Wingo si na nedostatek práce stěžovat nemůže. Teď v defenzivní činnosti zakopl balon do autu, odkud ho vrátí Eldar Čivić.
     
    23
    Dobré přenesení přes celou šířku hřiště na Winga. Ten nechal míč centrujícímu Aursnesovi, nicméně hostující defenziva žádné zakončení na Dibusze nedopustila.
     
    22
    Hosté sbírají nějaká procenta do statistiky držení míče neúčelnou kombinací v bezpečné vzdálenosti od obou gólmanů.
     
    21
    Endre Botka si nevěřil na centr, míč vrátil do středu hřiště a to už se muži v modrém scvrkli do zformovaného bloku.
     
    20
    Krom té gólové akce maďarský celek nic nevymyslel. Nezměnil to ani v Česku dobře známý Čivić, který balón rychle odevzdal Norům.
    19. Leke James (FTC)
     
    19
    Botka přerušil domácí útok za cenu rohového kopu. Ten zrealizoval nositel kapitánské pásky Eikrem velmi dobře, nicméně James hlavičkoval nad břevno.
     
    18
    Henry Wingo si poradil v souboji jeden na jednoho, jenže o nízký centr z pravé strany se postaral slovinský obránce Miha Blažić.
     
    17
    Leke James byl zahnán až do křídelního prostoru. Tam odevzdal míč Wingovi a tím se celá akce zase hodně zpomalila.
     
    16
    Ferencváros vytláčel domácí fotbalisty tak dlouho, až se balón ocitl na noze švédského gólmana Andrease Lindeho.
     
    15
    Dibusz v nejméně vhodný okamžik podklouzl. Domácí se zadarmo dostali do útoku, ovšem James po centru Aursnese hlavou minul.
     
    14
    Menší zámek u hostující branky přerušil Wingo přihrávkou ke stoperům. Hussain zkoušeí přenést hru doleva na Haugena.
     
    13
    Henry Wingo chytal míč až za pravou postranní čarou, což znamená autové vhazování pro Aursnese.
     
    12
    Stejně to ale vypadá i při snaze norského týmu. Tempo hry zatím není bůhvíjak vysoké.
     
    11
    Vysoko postavená obranná linie Molde nutí hosty kombinovat ve velké vzdálenosti od Lindeho. Do založení útoku se dokonce zapojil i Dibusz.
     
    9
    Fredrik Aursnes takticky fauloval startujícího Boliho. Brejk to nebyl, ale úvodní žlutá karta pro záložníka Molde ano.
     
    9
    Molde aktivovalo vysoké napadání a částečně donutilo Frimponga odkopnout míč mimo hrací plochu.
    7. Franck BOLI - 0:1
     
    7
    Ferencváros právě vstřelil branku!
    Hosté se v sedmé minutě ujímají vedení hned z první střely! Endre Botka dostal ze středového kruhu vynikající pas do běhu. Zprava mohl poslat centr do vápna a tam balón jednoduše doklepl za bezmocného Lindeho FRANCK BOLI.
     
    6
    Oba týmy chtějí od začátku hrát ze zabezpečené obrany. Všichni hráči jsou na malém prostoru, přes který se jen těžko prokousává.
     
    5
    Haugenův přízemní centr nezpracoval Hussain, takže jeden z hostujících obránců mohl zakopnout míč mimo výseč.
     
    4
    Wingova přihrávka byla sražená, nicméně následný přechod dlouhým nákopem zastavil Martin Ellingsen.
     
    3
    Myrto Uzuni si na půlce počínal v rozporu s fotbalovými zákony. Gregersen načíná útočnou akci norského mistra.
     
    2
    Maďarský tým s pouhými dvěma Maďary v sestavě útočil do zavřené obrany. Molde kontrovalo dlouhým nákopem, jenž musel eliminovat brankář Dibusz.
     
    1
    O úvodní výkop se postarali hosté, kteří nastupují v bílých, zatímco domácí v kompletně modrých dresech.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Prázdným stadionem s umělou trávou už zní oficiální hymna Ligy mistrů. Za malou chvíli začínáme!
     
    Úvodní sestavy:

    Molde FK: Linde – Wingo, Gregersen, Ellingsen, Haugen – Aursnes, Hussain – Hestad, Eikrem (C), Knudtzon – James.
    Náhradníci: Craninx – Bjørnbak, Christensen, Brynhildsen, Pedersen, Bolly, Omoijuanfo.

    Ferencvárosi TC: Dibusz (C) – Botka, Frimpong, Blažić, Čivić – Laïdouni, Charatin, Somália – Nguen, Boli, Uzuni.
    Náhradníci: Bogdán – Lovrencsics, Zubkov, Sigér, Heister, Dvali, Isael.

    Rozhodčí: Grande – Fernandez, Devís.
     
    Ferencvárosi TC

    Tradiční zástupce maďarského fotbalu se už dlouho drží ve velmi dobré formě. Od února prohrál jeden jediný soutěžní zápas, což se logicky týká i duelů v předkolech Ligy mistrů. Tým sídlící v Budapešti v první části kvalifikace porazil 2:0 švédský Djurgården a o týden později triumfoval v poměru 2:1 i v Glasgow proti slavnému Celticu. A to ještě zdaleka nebylo všechno, protože si na něm vylámal zuby i chorvatský velkoklub Dinamo Záhřeb. V nové sezóně maďarské ligy je Ferencváros s bodovou ztrátou na Fehérvár zatím druhý, nicméně má zápas k dobru.
     
    Molde FK

    Domácí jsou nejblíže postupu do Ligy mistrů od sezóny 1999/2000, kdy si zahráli ve skupině s Portem, Realem Madrid a Olympiacosem. Čtyřnásobný norský mistr absolvoval už tři předkola, v nichž postupně porazil 5:0 finské Kuopio, 2:1 slovinské Celje a před týdnem porazil na penalty i Karabach z Ázerbájdžánu. V domácí soutěži se Molde naopak nedaří. Před pár dny prohrálo 1:2 s Vålerengou a jeho ztráta na suverénní Bodø/Glimt narostla už na šestnáct bodů.
     
    Všem fotbalovým fanouškům přeji příjemné chvíle při sledování textového přenosu ze zápasu čtvrtého předkola Ligy mistrů. Od jednadvaceti hodin se můžeme těšit na utkání mezi týmy Molde FK a Ferencvárosi TC!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.

    Michal Břuchanský

    Góly: 55. James (Eikrem), 65. Eikrem (Hestad), 83. Ellingsen (Aursnes) – 7. Boli (Botka), 52. Uzuni (Botka), 87. Charatin (pen.)

    Karty:   9. Aursnes (MLD), 43. Knudtzon (MLD), 58. Hussain (MLD), 90+7. Gregersen (MLD)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 8:1. Rohy: 11:1. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 11:11.
    Molde FK: Linde – Wingo, Gregersen, Ellingsen, Haugen – Aursnes, Hussain – Hestad, Eikrem (C) (81. Omoijuanfo), Knudtzon (57. Brynhildsen) – James (89. Bolly).
    Náhradníci: Craninx – Bjørnbak, Christensen, Brynhildsen, Pedersen, Bolly, Omoijuanfo.

    Ferencvároš Budapešť: Dibusz (C) – Botka, Frimpong, Blažić, Čivić – Laïdouni, Charatin, Somália (71. Sigér) – Nguen (88. Isael), Boli (73. Zubkov), Uzuni.
    Náhradníci: Bogdán – Lovrencsics, Zubkov, Sigér, Heister, Dvali, Isael.

    Rozhodca: Grande – Fernandez, Devís
    Utorok 29.09.2020
    Ferencvároš - Molde 0:0

    Karty:   42. Botka (FTC) – 26. Aursnes (MLD), 49. James (MLD), 55. Hestad (MLD)

    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 3:1. Střely mimo: 2:8. Rohy: 1:6. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 12:12.