Tampa Bay – Dallas sk 3:2 (kon.)
koniec
Tampa Bay Lightning
3:2 (3:0, 0:1, 0:1) Stav série: 1:1
Dallas Stars
Utorok 22.09.2020, 02:15 • Rogers Place, Edmonton • Play-off NHL • Finále
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 02:00.
     
    Veľké finále tohto netradičného play-off sa blíži k svojmu koncu. V edmontonskej bubline zdvihne slávny Stanley Cup nad hlavu aj jeden slovenský hokejista. Bude to Erik Černák alebo Andrej Sekera? Pred nami je prvý zo série štyroch až siedmich napínavých, vyrovnaných a extrémne fyzických zápasov.

    Tampa Bay Lightning

    Tampa Bay v prvom kole play-off narazila na Columbus, ktorý ju pred rokom vyradil až príliš hladko 4:0 na zápasy. Teraz sa to ale nestalo. Na úvod vo štvrtom najdlhšom predĺžení v histórii NHL rozhodol Brayden Point, vzápätí Blue Jackets skóre vyrovnali, avšak potom prišli tri výhry "Bleskov". Tá posledná opäť v predĺžení, tiež rozhodol Point. Skóre 4:1 priniesla aj séria ďalšieho kola s Bostonom. Scenár bol dosť podobný. Bruins ale vyhrali prvé stretnutia, následne sa tešila už iba Tampa. Tá bola o niečo lepšia a zaslúžene išla ďalej. Doposiaľ najviac potrápil Cooperovcov New York Islanders. Kouč Barry Trotz so svojim defenzívnym štýlom takmer žal úspech. V prvom zápase Tampa dominovala (8:2), potom mala aj šťastie, keď Kučerov rozhodol osem sekúnd pred koncom riadneho hracieho času (2:1). Tampa si ale ďalšími dvomi výhrami vynútila mečbal a využila ho na druhý pokus. V šiestom zápase rozhodol Anthony Cirelli.

    Hokejisti Tampy Bay sa po výhre vo finále Východnej konferencii dotkli Prince of Wales Trophy, nakoľko pred piatimi rokmi, keď sa jej nedotkli, prehrali finále, a tak poverčivosť zahodili. Zatiaľ jediný raz, kedy floridský tím vyhral Stanley Cup, bol v sezóne 2003/04, keď na súpiske boli také esá ako Vincent Lecavalier, Martin St. Louis, Brad Richards, Fredrik Modin, Ruslan Fedotenko, Dan Boyle, brankár Nikolai Khabibulin, ale aj český obranca Pavel Kubina a hlavne slovenský center Martin Cibák. Pred ním z našich hráčov vyhrali Stanley Cup iba Stan Mikita (1961) a Jiří Bicek (1999).

    Dallas Stars

    Dallas odohral v doterajšom priebehu play-off 18 zápasov, Tampa Bay o dva menej. Série Texasanov boli vyrovnanejšie. V prvom kole dlho vzdorovalo Calgary Flames. To vyhrávalo 1:0 aj 2:1 na zápasy, potom ale Stars trikrát strihli stretnutia na svoju stranu. V šiestom prehrávali 0:3, vyhrali po famóznom obrate 7:3! Ešte viac vyrovnaná séria prišla proti Coloradu, tam vlastne ani nebol favoritom. Za všetko hovorí konečné skóre 4:3 na zápasy. Dallas vyhral hneď úvodné dve merania síl (5:3, 5:2) a aj keď Avalanche znížili, tak Denis Gurianov rozhodol štvrtý zápas a bolo to 3:1. Colorado hneď dvakrát ušlo "hrobárovi z lopaty", aby sa hattrickovým hrdinom GAME 7 stal neznámy fínsky útočník Joel Kiviranta. V NHL debutoval počas tohto ročníka, v základnej časti naskočil iba 11-krát. Nebyť zdravotných problémov v útoku, tak by sa do zostavy tohto stretnutia ani nedostal. Nuž, aj takéto príbehy píše hokej. Niečo podobné ako proti tímu z Denveru sa očakávalo vo finále konferencie, no Vegas vypadlo po výsledku 4:1 na zápasy. V sérii, kde padalo málo gólov vyhral najskôr Dallas, potom "Zlatí rytieri" vyrovnali. Následne dvakrát po sebe o tesných výhrach rozhodol kapitán Benn a všetko pečatil v piatom zápase série Gurianov.

    Rovnako ako Tampa Bay, tak aj Dallas Stars jedenkrát v histórii vyhral Stanley Cup. Podarilo sa mu to tesne pred prelomom milénií, v ročníku 1998/99. Fanúšikovia "Hviezd" nikdy nezabudnú na mená ako Joe Nieuwendyk, Mike Modano, Brett Hull, Jamie Langenbrunner, Jere Lehtinen, Sergei Zubov, Pat Verbeek či Ed Belfour. Ten v play-off nevynechal ani minútu. Dallas na ďalší rok tiež postúpil do finále, vtedy ho ale prehral. Odvtedy bol najďalej raz v konferenčnom finále a niekoľkokrát v konferenčnom semifinále.
     
    Rozpis zápasov finále NHL

    1. zápas:
    20.9. Tampa Bay Lightning – Dallas Stars (01:30)
    2. zápas: 22.9. Tampa Bay Lightning – Dallas Stars (02:00)
    3. zápas: 24.9. Dallas Stars – Tampa Bay Lightning (02:00)
    4. zápas: 26.9. Dallas Stars – Tampa Bay Lightning (02:00)
    5. zápas: 27.9. Tampa Bay Lightning – Dallas Stars (02:00)
    6. zápas: 29.9. Dallas Stars – Tampa Bay Lightning (02:00)
    7. zápas: 1.10. Tampa Bay Lightning – Dallas Stars (02:00)

    Vysvetlenie:

    Dátumy zápasov sú uvádzané v našom čase. Keď sa hrá 20.9. o 1:30, znamená to v noci z 19.9. na 20.9.2020 o 1:30 a tak ďalej...
     
    Prvý zápas

    Dallas prišiel s taktikou, s ktorou eliminoval silu Tampy Bay. Navyše, texaský tím sa mohol oprieť o fantastického Khudobina. Keď sa to všetko spočítalo, Stars po veľmi zodpovednom výkone v defenzíve vyhrali 4:1, vo finále NHL sa ujali vedenia 1:0 na zápasy.

    Tampa Bay Lightning – Dallas Stars 4:1 (1:1, 0:2, 0:1)

    Góly a asistencie:
    13. Gourde (Coleman, Goodrow) – 6. Hanley (Hintz), 33. Oleksiak (Radulov, Heiskanen), 40. Kiviranta (Lindell, J. Klingberg), 59. Dickinson
     
    Kto nenastúpi do druhého finále?

    Tampa Bay:
    Steven Stamkos, Jan Rutta

    Dallas: Ben Bishop, Stephen Johns, Taylor Fedun, Radek Faksa (otázny)
     
    Úvodné zostavy:

    Tampa Bay Lightning: Vasilevskij (McElhinney) – Shattenkirk, Hedman, Černák, Sergačov, Bogosian, McDonagh, L. Schenn – Kučerov, B. Point, Palát – T. Johnson, Cirelli, Killorn – Coleman, Gourde, Goodrow – Paquette, Maroon.

    Dallas Stars: Chudobin (Oettinger) – J. Klingberg, Lindell, Heiskanen, Oleksiak, Sekera, Hanley – Radulov, Seguin, Ja. Benn – Gurianov, Pavelski, Janmark – Perry, Hintz, Kiviranta – Comeau, Dickinson, Cogliano..
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:18
    Barclay Goodrow neprešiel do útočného pásma, na druhej strane strieľal Alexandr Radulov, ktorý bránku minul.
     
    00:48
    Andrej Vasilevskij mal problémy s pukom, pretože nahodenie spadlo pred neho a snažil sa tam dorážať Andrew Cogliano, čo sa ale nepodarilo.
     
    01:28
    Nikita Kučerov si našiel nahodenie od modrej čiary pred bránkou, z prvej však puk zakončil vedľa bránky Chudobina.
     
    01:48
    Zakázané uvoľnenie Tampy Bay.
     
    02:21
    Oba tímy sa teraz pokúsili založiť akciu po nahodení na za bránku toho druhého, neujalo sa to na žiadnej strane.
     
    02:53
    Erik Černák rozohrávkou posunul puk do stredného pásma, kde sa ho ujali hráči Dallasu. Rýchlo sa vrátili do útočnej tretiny.
     
    03:20
    Vylúčenie v tíme Dallas Stars (Mattias Janmark – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).
     
    03:35
    Victor Hedman poslal prudké nahodenie na bránku Chudobina, ktorý na všetko videl a lapačkou puk zachytil.
     
    04:06
    Jason Dickinson nazbieral nejaké sekundy v útočnom pásme, Tampa Bay sa už ale vrátila naspäť pred bránku Chudobina.
     
    04:46
    Tyler Johnson dobre strieľal z ľavého krídla, navyše jeho pokus bol tečovaný a tesne minul bránku Chudobina.
     
    05:20
    Dallas je v plnom počte.
     
    05:54
    Dvaja hráči Dallasu išli do prečíslenia, v poslednej chvíli spadol do strely Rutta a puk neprešiel pri šanci Hintza na Andreja Vasilevskijho.
     
    06:39
    Jamie Benn dostal puk do útočného pásma, kde Alexandr Radulov medzi kruhmi nestrieľal, prihral doľava. Nahodenie pred bránku sa už neujalo.
     
    07:18
    Nikita Kučerov je dnes bitý ako žito. V predošlom striedaní dostal hokejkou do tváre a navyše ho tvrdo narazil Benn, teraz opäť schytal tvrdý úder.
     
    08:01
    Sledovali sme veľa súbojov pri mantineli v tretine Tampy Bay, ktorej hráči prešli dopredu, ale zastavil ich ofsajd.
     
    08:43
    Zakázané uvoľnenie Tampy Bay. Hviezdny útočník Nikita Kučerov bol teraz na chvíľu v útrobách štadióna, nakoľko po tých ostrých súbojoch mal zdravotné problémy. Z kabíny sa vrátil aj Erik Černák, no vyzerá v poriadku.
     
    08:50
    Zakázané uvoľnenie Tampy Bay.
     
    09:13
    Výborne to spravili hráči Tampy Bay. Yanni Gourde prihrával pred bránku, jeden z obrancov Dallasu puk zrazil tesne vedľa svojej bránky, takmer z toho bol vlastný gól.
     
    09:33
    Zakázané uvoľnenie Dallasu.
     
    10:09
    Brayden Point hľadal spoluhráčov pred bránkou, jeho zadovku si nenašiel nikto z nich. Tampa má ale dobrý úsek v útočnom pásme.
     
    10:36
    Tyler Johnson bol na konci ďalšej kombinácie. Po strele z krídla brankár Anton Chudobin puk skryl v lapačke a nepustil hráčov Tampy k dorážkam.
     
    10:58
    Vylúčenie v tíme Dallas Stars (Joe Pavelski – 2 min., faul kolenom).
     
    11:05
    Hneď na úvod sa Alex Killorn natlačil do bránkoviska, Anton Chudobin ostal pevný. Puk sa odrazil do hry a Tampa ďalej útočí.
     
    11:23
    Tampa Bay dáva gól!
    Lightning využívajú presilovku po 14 neúspešných pokusoch. Nikita Kučerov prihral z pravého kruhu medzi kruhy a BRAYDEN POINT z prvej zakončil do rohu bránky, Anton Chudobin sa akurát presúval.
    11:23 Brayden Point (TBL) - 1:0
     
    11:48
    Zakázané uvoľnenie Tampy Bay.
     
    12:13
    Nahodenie na zadný mantinel si našiel pri vlastnej bránke iba Michail Sergačov, avšak po rozohrávke puk skončil na striedačke "Bleskov".
     
    12:49
    Defenzíva Lightning si nedala príliš pozor v rozohrávke, takmer tam prišla chyba, pretože hlavne Jason Dickinson aktívne napádal. Puk však nezískal.
     
    13:11
    Vylúčenie v tíme Dallas Stars (Jamie Oleksiak – 2 min., držanie).
     
    13:37
    Tampa Bay sa v tejto presilovke zatiaľ nevie usadiť v útočnom pásme, Dallas už druhýkrát puk vyhadzuje preč.
     
    14:02
    Ondřej Palát poslal prihrávku cez os, Nikita Kučerov z prvej strieľal do jedného z bekov Stars. Následne tvrdo zakončil tesne vedľa Victor Hedman.
    14:22 Ondřej Palát (TBL) - 2:0
     
    14:22
    Tampa Bay dáva gól!
    Victor Hedman poslal od modrej prihrávku doprava, Nikita Kučerov puk okamžite cez os nasmeroval na voľného ONDŘEJA PALÁTA, ktorý trafil prázdnu bránku. Fantastická akcia "Bolts". Anton Chudobin reagoval neskoro, ale veľa šancí nemal.
     
    15:09
    Anthony Cirelli získal puk na útočnej modrej čiare, prihral pred bránku a Alex Killorn strieľal za pomoci teču nad.
     
    15:16
    Tampa Bay dáva gól!
    Fantastická tretina pre Lightning pokračuje. Anthony Cirelli získal puk na zadnom mantineli, Blake Coleman ho posunul na modrú čiaru a KEVIN SHATTENKIRK prestrelil všetko pred sebou. Jeho pokus ešte jemne tečoval Esa Lindell a Anton Chudobin nezareagoval, keďže na strelu poriadne ani nevidel.
    15:16 Kevin Shattenkirk (TBL) - 3:0
     
    15:42
    Dallas nezačal duel zle, lenže doplatil na vlastné vylúčenia a teraz je pred Stars nesmierne náročná úloha pokúsiť sa dobehnúť tento náskok súpera.
     
    16:27
    Po chybe v rozohrávke Dallasu bol sám pred bránkoviskom Ondřej Palát. Skúsil to medzi betóny, na čo bol Anton Chudobin pripravený.
     
    16:56
    Opäť chyba. Anton Chudobin zachránil spoluhráčov po tom ako sa do bránkoviska tlačila dvojica útočníkov Tampy Bay.
     
    17:35
    Rýchly prechod hráčov Dallasu Stars do útočného pásma nepriniesol nič zaujímavé, nakoľko akciu prerušil ofsajd.
     
    18:09
    Andrej Sekera potiahol po krídle puk za bránku Tampy Bay, kde sa v slovenskom súboji proti nemu postavil Erik Černák. Lightning môžu ísť na druhú stranu.
     
    18:49
    Vylúčenie v tíme Tampa Bay Lightning (Ondřej Palát – 2 min., nedovolené bránenie).
     
    18:56
    John Klingberg nahodil puk do bránkoviska. Ešte tam mal možnosť dorážať Jamie Benn. Puk mu preskočil hokejku a zakryl ho Andrej Vasilevskij.
     
    19:19
    Alexandr Radulov prihrával spoza bránky, puk preskočil hokejky jeho spoluhráčov a Barclay Goodrow ho poslal cez všetky čiary.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Tampa Bay Lightning je po prvej tretine na koni. Dallas sa položil zbytočnými vylúčeniami a ponúknuté presilovky využili Brayden Point s Ondřejom Palátom. Už za vyrovnaného počtu hráčov na ľade zvyšoval skóre Kevin Shattenkirk.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:49
    Tampa Bay hrá s piatimi hráčmi, Dallas vystrelil v presilovke dvakrát.
     
    21:00
    Zakázané uvoľnenie Tampy, puk poslal cez všetky čiary Rutta.
     
    21:25
    Mattias Janmark síce išiel na zadný mantinel za pukom, lenže skôr ho zobral Kevin Shattenkirk a posunul dopredu. Dobrú šancu mal nakoniec Anthony Cirelli, mieril tesne vedľa bránky Chudobina.
     
    22:02
    Vylúčenie v tíme Dallas Stars (Blake Comeau – 2 min., nedovolené bránenie).
     
    22:20
    Victor Hedman nahodil puk od modrej. Ten sa odrazil do zadného mantinelu veľmi nebezpečne, Anton Chudobin ho skryl na bočnej sieti pod lapačkou.
     
    22:57
    Tampa Bay kombinuje v útočnom pásme, zblízka backhandom zakončoval Alex Killorn, no Anton Chudobin si bližšiu žrď postrážil.
     
    23:47
    Vylúčenie v tíme Tampa Bay Lightning (Nikita Kučerov – 2 min., podrazenie).
     
    24:02
    Blake Comeau je späť v hre, pre Dallas začína skrátená presilovka.
     
    24:36
    Jamie Benn prihrával pred bránku, Tyler Seguin sa k puku nedostal. Získal ho Blake Coleman a vyvezením dopredu nazbieral sekundy.
     
    25:13
    Alexandr Radulov dostal prihrávku na ľavý kruh, odkiaľ mohol strieľať z prvej, keďže Andrej Vasilevskij nebol v ideálnej pozícii. Hviezdny ruský útočník však preváhal najlepší moment.
     
    25:47
    Tampa Bay je v plnom počte.
     
    26:26
    Jamie Oleksiak nahadzoval puk do bránkoviska, v ňom ho nedokázal tečovať Jason Dickinson. Tampa prešla dopredu, o puk prišla a pokus o akciu zo strany Dallasu končí ofsajdom.
     
    26:26
    Vylúčenie v tíme Tampa Bay Lightning (Yanni Gourde – 2 min., krosček).
     
    26:58
    Tampa Bay puk na začiatku oslabenia poslala preč cez všetky čiary a Dallas sa ťažko dostával naspäť, až nahadzoval do lapačky Vasilevskijho útočník Joe Pavelski.
     
    27:29
    Joel Kiviranta sa dostal k dvom strelám po sebe, brankár Andrej Vasilevskij a obe videl a vzápätí prichádza ďalšie vyhodenie.
     
    28:26
    Tampa Bay je v plnom počte, toto oslabenie ustála bez problémov.
     
    29:08
    Nikita Kučerov si pekne potiahol puk až k bránkovisku, zblízka ho ale nedostal za Chudobina, ktorý bol znova pripravený.
     
    29:40
    Anton Chudobin zastavil nahodenie na jeho bránku, puk skryl v lapačke a bude sa vhadzovať po jeho ľavici.
     
    30:09
    Mattias Janmark poslal z ľavého krídla tvrdú strelu, Andrej Vasilevskij ju vyrazil späť do hry, a tak to vyskúšal aj Roope Hintz. Ani on neuspel.
     
    30:25
    Erik Černák sa ako obranca vydal na útočný výlet, z pravého krídla poslal prudký pokus, ale Anton Chudobin si ho našiel v lapačke.
     
    30:59
    Cédric Paquette si nakorčuľoval pred bránku súpera, kde aj dostal prihrávku spoza. V obrovskej šanci okamžite zakončoval a aj keď Anton Chudobin ostal prekonaný, pomohla mu žrď.
     
    31:24
    Joe Pavelski sa krásne zbavil krátkou kľučkou Paláta a mal tiež ideálnu pozíciu, zblízka jeho pokus zastavil Andrej Vasilevskij.
     
    31:54
    V situácii troch proti dvom to na seba zobral Andrew Cogliano. Veľmi pekne sa uvoľnil cez dvojicu obrancov až pred bránkovisko, zakončoval nahor. Andrej Vasilevskij ukázal svoje kvality pri obrovskej šanci skúseného Kanaďana.
     
    32:57
    Dallas je veľmi dlho v útočnom pásme, drží sa hlavne pri mantineloch. Nakoniec odtiaľ puk vytiahol Esa Lindell a Seguinovu výbornú prihrávku si našiel na pravom kruhu Mattias Janmark. Minul bránku.
     
    33:43
    Hráči Stars zvýšili ofenzívne obrátky, napriek tomu si brankár Andrej Vasilevskij stále drží čisté konto.
     
    34:38
    Vylúčenie v tíme Tampa Bay Lightning (Ondřej Palát – 2 min., sekanie).
     
    34:43
    Dallas dal gól!
    Okamžite po buly posunul Alexandr Radulov puk na modrú čiaru. John Klingberg ho nahodil a JOE PAVELSKI skvelým tečom po piatich sekundách využíva presilovku Stars.
    34:43 Joe Pavelski (DAL) - 3:1
     
    35:23
    Dallas je nabudený gólom, chce pridať ďalší. Denis Gurianov potiahol puk do útočného pásma, nepresne tam prihrával pred bránku.
     
    35:53
    Michail Sergačov vyslal tvrdú strelu od modrej čiary, Anton Chudobin zasahovať nebude, pomohli mu totiž spoluhráči dobrým blokom.
     
    36:36
    Tyler Johnson nahadzoval puk pred bránku, kde ho síce tečoval Alex Killorn, ale brankár Anton Chudobin nemal vážnejší problém so zákrokom.
     
    36:58
    Blake Comeau sa rútil sám na brankára Tampy, ani na dvakrát ho neprekonal. Na druhej strane to isté zažil Pat Maroon, ani jemu to na dvakrát nevyšlo. Navyše, Maroon dostal prihrávku naspäť a zase dorážal. Ležiaceho Chudobina neprekonal ani tak. Obrovské šance na oboch stranách.
     
    36:58
    Po prerušení hry sa strhla šarvátka. Cédric Paquette a Corey Perry to konfliktom začali, potom tam prišli všetci hráči, ale hlavne títo dvaja si skočili do vlasov.
     
    36:58
    Vylúčenie v tíme Tampa Bay Lightning (Patrick Maroon – 2 min., nedovolené bránenie brankárovi).
     
    37:59
    Prvá minúta presilovky bola pre Dallas fantastická. Prichádzala jedna strela za druhou, množstvo nepríjemných nahodení a celkovo Stars predvádzali rýchlu kombináciu. Defenzíva Tampy Bay nevedela kde skôr, gól z toho nepadol.
     
    38:38
    Teraz to bolo pre zmenu dlhšie bez strely, až jednu vyslal z ľavého krídla Denis Gurianov, lenže jeho krajan Andrej Vasilevskij na všetko videl.
     
    38:58
    Tampa Bay je v plnom počte.
     
    39:16
    Anton Chudobin trochu zavaril spoluhráčov pri rozohrávke, puk len tesne pred prázdnou bránkou minul hokejku Paláta.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Dallas Stars v prostrednej časti hry znížil z hokejky Pavelskiho, ale mohlo to byť ešte tesnejšie, nakoľko šancí mali zverenci trénera Bownessa veľmi veľa. Pred treťou tretinou ostáva všetko otvorené.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:34
    Tampa nahodila puk na zadný mantinel. Dallas ho dostal do stredného pásma, kde bol zastavený v rozlete Alexandr Radulov.
     
    40:58
    Ondřej Palát obdržal výbornú prihrávku pred bránkovisko, Anton Chudobin zakončenie zblízka vyrazil betónom do bezpečia. Český útočník neuspel ani na druhý pokus.
     
    41:56
    Dallas sa v úvode tejto tretiny nevie dostať do útočného pásma. Tampa Bay vstúpila z druhej prestávky veľmi disciplinovane naladená.
     
    42:31
    Tyler Seguin to teraz zobral na seba a dostal sa k bránkovisku, Andrej Vasilevskij bol veľmi blízko k puku, ten nemal kadiaľ prejsť.
     
    43:02
    Predsa len sa Dallas už dostáva do zakončení. Dobre to skúsil od modrej čiary obranca John Klingberg, avšak Andrej Vasilevskij zasiahol lapačkou.
     
    43:39
    Yanni Gourde prepadol cez hokejku slovenského obrancu Andreja Sekeru, faul sa nepískal. Náš bek potom strieľal od modrej, puk nedostal na bránku.
     
    44:27
    Jamie Oleksiak získal puk vo svojej tretine, v útočnej prihrával do streleckej pozície. Jason Dickinson to napálil do prvého hráča Tampy Bay.
     
    45:27
    Dallas dal gól!
    Brayden Point strelou z ľavého kruhu minul bránku a Tampa odišla striedať. Stars to využili perfektne, keď John Klingberg poslal puk do bránkoviska okolo Vasilevskijho a MATTIAS JANMARK ideálne nastavil hokejku. Ešte to bude dráma.
    45:27 Mattias Janmark (DAL) - 3:2
     
    46:13
    Corey Perry nahodil puk na zadný mantinel, tam ho získali obrancovia Tampy Bay, ktorí založili útočnú akciu.
     
    46:33
    Anton Chudobin prikryl nahodenie do jeho bránkoviska, hra sa prerušila. Nasleduje reklamná prestávka.
     
    46:39
    Zakázané uvoľnenie Dallasu Stars.
     
    47:07
    Nikita Kučerov fantasticky prihral do bránkoviska, kde Anton Chudobin kľačal. Ondřej Palát však puk cez jeho betón nedostal za čiaru. Obrovská šanca!
     
    48:02
    Po mnohých súbojoch pri mantineli v strednom pásme získal puk Anthony Cirelli, nahodil ho za Chudobina, kde oň Tampa prišla.
     
    48:43
    Andrej Sekera a Joel Hanley zvládli nepríjemnú situáciu, keď puk smeroval za nich spoločne s Pointom, avšak kanadský útočník sa k ničomu nedostal.
     
    49:14
    Lightning strelili presný zásah v najmenej vhodnom čase pre Dallas, ktorý sa nadychoval k možnému vyrovnaniu. Michail Sergačov nahodil od modrej čiary, Anton Chudobin na puk nevidel a ten skončil v sieti. Avšak, Rick Bowness si zobral "challenge", riešil sa možný ofsajd a ten naozaj aj bol, čiže gól neplatí.
    49:14 Michail Sergačov (TBL)
     
    49:49
    Anthony Cirelli sa pokúšal prihrávať pred bránku backhandom, nenašiel spoluhráčov. Dallas sa jednoducho oslobodil vyhodením, no nie je to icing.
     
    50:09
    Jamie Oleksiak načasoval prihrávku do ľavého kruhu, Jamie Benn švihom len tesne minul brvno bránky Andreja Vasilevskijho.
     
    50:49
    Victor Hedman poslal od modrej čiary tvrdú ranu, tá bola zrazená. Na druhej strane puk Denis Gurianov iba nahodil a prišiel oň.
     
    51:37
    Brayden Point sa nedostal k puku na zadnom mantineli, výborne ho tam telom odstavil obranca Miro Heiskanen.
     
    52:01
    Tyler Johnson sa chcel individuálne presadiť cez posledného obrancu, opäť skvele telom a teraz aj hokejkou hral Miro Heiskanen.
     
    52:24
    Michail Sergačov pálil od modrej čiary. Anton Chudobin na puk videl a ukryl ho vo svojej lapačke.
     
    53:03
    Dallas odolal pressingu súpera, Tampa Bay išla striedať. Stars to spravili tiež, teraz sa na ľade nedeje skoro nič.
     
    53:58
    John Klingberg dostal puk do útočného pásma, prihrávka pred bránku Tampy Bay už neprešla.
     
    54:31
    Kevin Shattenkirk išiel pomôcť ofenzíve. Puk zabudol za sebou, a tak ho poľahky nahodil za bránku Khudobina, aby nič nepokazil.
     
    54:59
    Nahodenie do bránkoviska, v ktorom sa nachádzal Andrej Vasilevskij, chcel zakončiť Corey Perry, puk sa mu nepodarilo trafiť.
     
    55:40
    Blíži sa záver zápasu, Tampa Bay je v defenzíve čoraz pozornejšia. Navyše, mohla aj udrieť, lenže Nikita Kučerov zľava pálil do bočnej siete.
     
    56:18
    Anthony Cirelli padá na ľad po súboji s vysokým Oleksiakom, o faul beka Dallasu nešlo. Stars preto zakladajú ďalšiu akciu od vlastnej bránky.
     
    56:48
    Yanni Gourde výborne prihrával pred bránku, kde číhal Barclay Goodrow. Ten potreboval veľmi málo, aby puk usmerňoval za Chudobina.
     
    57:18
    Tampa Bay zvláda tieto momenty veľmi dobre. V čase, kedy má mať tlak Dallas držia puk Lightning pred Khudobinom.
     
    57:54
    Roope Hintz si pripravil pozíciu na ľavom krídle, jeho pokus neprešiel na Andreja Vasilevskijho. Defenzíva Tampy Bay puk posunula do stredného pásma.
     
    58:17
    Miro Heiskanen a John Klingberg získali puk vo svojej tretine, Dallas ho rýchlo musí dostať dopredu, aby sa pokúsil o záverečnú powerplay.
     
    58:50
    Tampa Bay fantasticky bráni stredné pásmo, Dallas sa nevie dostať do útočnej tretiny.
     
    58:51
    Zakázané uvoľnenie Tampy Bay.
     
    58:51
    Tréner Rick Bowness si zobral oddychový čas.
     
    58:51
    Anton Chudobin je na svojej striedačke, Dallas Stars to skúsi so šiestimi hráčmi.
     
    59:02
    John Klingberg síce nahadzoval dosť nepresne, asi aj vedľa bránky, lenže puk sa všelijako odrazil od hráčov a Andrej Vasilevskij ho musel chytiť.
     
    59:09
    Anthony Cirelli vytlačil puk do stredného pásma, Joe Pavelski ho vrátil naspäť do útočného.
     
    59:24
    Yanni Gourde bol na vrchole ľavého kruhu v útočnom pásme Tampy Bay, netrafil však bránku, kde nie je Chudobin.
     
    59:32
    Zakázané uvoľnenie Dallasu, Anton Chudobin späť v bránke.
     
    59:56
    Zakázané uvoľnenie Tampy Bay.
     
    Koniec zápasu.
     
    Tampa Bay Lightning položila základy víťazstva v prvej tretine. Dallas Stars síce manko takmer vyrovnal, no to sa nepodarilo. Finálová séria play-off NHL 2019/20 je po dvoch stretnutiach vyrovnaná 1:1. Tretí duel je na programe v noci zo stredy na štvrtok tiež o 02:00.
     
    Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekné ráno. (04:56:13)

    Matej Kubove

    Góly a asistencie: 12. B. Point (Kučerov, Hedman), 15. Palát (Kučerov, Hedman), 16. Shattenkirk (Coleman, Cirelli) – 35. Pavelski (J. Klingberg, Radulov), 46. Janmark (J. Klingberg, Radulov)


    Tampa Bay Lightning: Vasilevskij (McElhinney) – Shattenkirk, Hedman (A), Černák, Sergačov, Rutta, McDonagh – Kučerov, B. Point, Palát – T. Johnson, Cirelli (A), Killorn – Coleman, Gourde, Goodrow – Paquette, Maroon, Verhaeghe (A).
    Dallas Stars: Chudobin (Oettinger) – J. Klingberg (A), Lindell, Heiskanen, Oleksiak, Sekera, Hanley – Radulov, Seguin, Ja. Benn (C) – Gurianov, Pavelski, Janmark – Perry, Hintz, Kiviranta – Comeau (A), Dickinson, Cogliano.
    Tampa Bay 4 2 Dallas
    #1 Nedeľa 20.09.2020 • 01:37
    Tampa Bay - Dallas 1:4
    #2 Utorok 22.09.2020 • 02:15
    Tampa Bay - Dallas 3:2
    #3 Štvrtok 24.09.2020 • 02:16
    Dallas - Tampa Bay 2:5
    #4 Sobota 26.09.2020 • 02:15
    Dallas - Tampa Bay 4:5 koniec po predl.
    #5 Nedeľa 27.09.2020 • 02:20
    Tampa Bay - Dallas 2:3 koniec po predl.
    #6 Utorok 29.09.2020 • 02:00
    Dallas - Tampa Bay 0:2