Everton – West Bromwich 5:2 (kon.) | Leeds – Fulham 4:3 (kon.) | Manchester United – Crystal Palace 1:3 (kon.)
Arsenal – West Ham 2:1 (kon.)
koniec
Arsenal FC
2:1 (1:1)
West Ham United
Sobota 19.09.2020, 21:00 • Emirates Stadium, Londýn • Anglická Premier League • 2. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný večer alebo dobrú noc. (22:53:49)
     
    Obrovská radosť na strane Arsenalu. Dnes to nebol najlepší výkon favorita, ale tri body sú o to cennejšie, že je v nich veľa odovzdaných síl a bolestivých šrámov. Hrdinom sa stáva Edward Nketiah, ale veľké uznanie si dnes zaslúži nenápadný autor dvoch gólových momentov Bukayo Saka.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Edward Nketiah skvele podržal loptu na vlastnej polovici. Odovzdal ju a Dani Ceballos poslal kolmicu medzi stopérov. Pierre-Emerick Aubameyang posunul po pravej ruke, Nicolas Pépé trafil Diopa. Odrazenú loptu si našiel Edward Nketiah, získal roh.
     
    90+3
    Znova centroval Andrij Jarmolenko. Jeho pas prepadol na ľavú stranu, Felipe Anderson po trávniku prihral na biely bod. Tam bol voľný Sébastien Haller, no skvele proti nemu vyštartoval Dani Ceballos. Španiel trafil loptu, útočník West Hamu zas Španiela, čiže fauloval.
     
    90+2
    Andrij Jarmolenko poslal nízky center, Gabriel ho odvrátil a Pierre-Emerick Aubameyang loptu odkopol tak, že si ju našiel brankár Łukasz Fabiański.
     
    90+1
    Nadstavujú sa 4 minúty. Na ich začiatku posunul nákop Davida Luiza pred šestnástku Nicolas Pépé a Pierre-Emerick Aubameyang zakončoval. Iba do stredu bránky, kde bol Łukasz Fabiański.
     
    90
    Striedanie v tíme West Ham United: z ihriska odchádza Arthur Masuaku, prichádza Felipe Anderson.
     
    89
    Striedanie v tíme Arsenal FC: z ihriska odchádza Bukayo Saka, prichádza David Luiz.
     
    89
    Striedanie v tíme West Ham United: z ihriska odchádza Pablo Fornals, prichádza Sébastien Haller.
     
    88
    Declan Rice centroval na zadnú žrď, kde sa cez Bellerína natlačil Tomáš Souček. V náročnej pozícii však hlavičkoval vysoko nad brvno Lena.
     
    86
    West Ham už teraz musí vrhnúť všetko dopredu. Času je dosť málo a v podstate je jedno, či prehráte 1:2 alebo 1:3. Hostia to musia skúsiť pred Lenom rozprúdiť.
    85. Edward Nketiah (ARS) - 2:1
     
    85
    Arsenal FC dal gól!
    Ledva som dopísal predošlú správu a rovno sa to naplnilo. Bukayo Saka zľava prihral do šestnástky na Ceballosa, ten posunul loptu okolo Fabianskeho a EDDIE NKETIAH mal pred sebou už len prázdnu bránku, keďže ho stopéri nechali tak. Pri oboch góloch Arsenalu by mal tú druhú "hokejovú" asistenciu Saka. Podľa pravidiel sa mu nepočíta ani jedna, ale obe tie lopty mladíka boli bravúrne.
     
    84
    Arsenal pri lopte na vlastnej polovici ihriska. Úprimne, dnes je nebezpečnejší West Ham a nie favorit, ale záver môže byť o jednej chybe.
     
    83
    Ryan Fredericks poslal sprava dobrý center. Na malom vápne sa ho snažil zakončiť Tomáš Souček, dobre ho bránil Rob Holding.
     
    82
    Striedanie v tíme West Ham United: z ihriska odchádza Jarrod Bowen, prichádza Andrij Jarmolenko.
     
    80
    Posledných desať minút pre oba tímy na to, aby sa pokúsili strhnúť výsledok na svoju stranu. Uvidíme dnes ešte nejaký gól?
     
    79
    Pierre-Emerick Aubameyang centroval zľava pred päťku, Ryan Fredericks loptu odstránil hlavou do bezpečia.
     
    78
    Nicolas Pépé centroval z rohového kopu, na prednej žrdi bol pozorný Arthur Masuaku, loptu okamžite odkopol preč.
     
    77
    Striedanie v tíme Arsenal FC: z ihriska odchádza Alexandre Lacazette, prichádza Edward Nketiah.
     
    75
    Issa Diop v súboji na hranici svojej šestnástky trochu pritvrdil, nefauloval ako ukazuje aj hlavný arbiter. Ten bol veľmi blízko.
     
    74
    Rohový kop sa neujal, defenzíva West Hamu loptu poslala odkopom preč. Následný pas naspäť si našli domáci v ofsajde.
     
    73
    Bukayo Saka sa zľava dostal do pokutového územia a prihrával pred bránku, kde išiel Nicolas Pépé. Výborným sklzom zrazil loptu na roh Issa Diop.
     
    72
    Jarrod Bowen sa sprava dostal pred šestnástku a pokúsil sa o strelu. Výborne ju zrazil Gabriel. Následne to skúsil z diaľky nepresne Tomáš Souček.
     
    70
    Dvadsať minút do konca riadneho hracieho času. Arsenal bol teraz pod paľbou, takmer West Ham otočil skóre. Začalo sa hrať vo vysokom tempe, určite sa máme v závere na čo tešiť.
     
    69
    West Ham sa nepresadil ani po následnom rohovom kope. Alexandre Lacazette poslal loptu na krídlo, lenže Nicolas Pépé sa individuálne nepresadil cez Masuakuho.
     
    68
    Obrovský zmätok v šestnástke Arsenalu. Center zasiahol hlavou Michail Antonio a trafil brvno. Odrazenú loptu si našiel Bernd Leno, lenže prepadol cez Ceballosa a vypadla mu. Okamžité zakončenie bolo zrazené Gabrielom.
    67. Michail Antonio (WHU)
     
    67
    Tomáš Souček a Granit Xhaka sa nepríjemne zrazili v hlavičkovom súboji. Švajčiar je už v poriadku, Čech potrebuje ošetrenie, no bude takisto.
     
    66
    Michail Antonio zakončil z diaľky, dobre postavený Gabriel jeho prudký pokus nepustil na bránku Lena, ale zrazil do bezpečia.
     
    65
    Striedanie v tíme Arsenal FC: z ihriska odchádza Willian, prichádza Nicolas Pépé.
     
    64
    Willian si nabehol za obranu, avšak dostal veľmi dlhý pas. Nemal na neho nárok, pričom Łukasz Fabiański si všetko ešte postrážil tým, že loptu prepustil za čiaru.
     
    63
    Tomáš Souček si na útočnej polovici ihriska pomohol faulom. Arsenal opäť začína akciu pred vlastnou šestnástkou, postupne sa pokúsi ísť dopredu.
     
    62
    Tomáš Souček síce po centri sprava dokázal hlavičkovať, loptu posunul pred päťku. Voľný Jarrod Bowen ju netrafil ideálne, Gabriel odkopol na roh. Center odtiaľ dostali domáci futbalisti preč.
     
    61
    Hodinka stretnutia nám už ubehla. Skóre je nerozhodné, tempom sa duel nechytá na hlavne prvé dva dnešné zápolenia v Premier League, ale ide o cenné body pre oba tímy.
     
    60
    Pablo Fornals poslal pas z rohového kopu do malého vápna, kde nebol len Leno, ale pomohol mu ešte aj Pierre-Emerick Aubameyang.
     
    59
    Ryan Fredericks to zrýchlil na pravom krídle, center mu zrazil na rohový kop domáci mladík Bukayo Saka.
     
    58
    Hostia sa usadili v strede ihriska, kde sa snažia kombinovať. Loptu síce držia, k bránke Lena sa priblížiť nevedia.
     
    57
    Jarrod Bowen sa síce po pravom krídle dostal k šestnástke súpera, potom hru otočil dozadu. West Ham to skúsi zľava.
     
    56
    Strely: 4 – 5
    Strely na bránku: 1 – 2
     
    55
    Po rozohrávke na krátko chcel prihrať kolmicou do šestnástky Dani Ceballos, pomedzi niekoľkých hráčov West Hamu lopta neprešla.
    54. Michail Antonio (WHU)
     
    54
    Angelo Ogbonna nepustil nepríjemný center pred vlastnú bránku. Arsenal získal roh, zahrávať ho bude Willian.
     
    53
    Michail Antonio takmer otočil skóre. Arthur Masuaku mu poslal parádny center, útočník West Hamu trafil padajúceho Gabriela, následne reflexívne zareagoval na čiare Bernd Leno.
     
    52
    Zľava vyslal center Pierre-Emerick Aubameyang. Na zadnú žrď si zbiehal Willian, hlavičkovať nedokázal, keďže ho ubránil Aaron Cresswell.
     
    51
    Arthur Masuaku si síce pripísal strelecký pokus, no ten nebol presný. Brankár Bernd Leno bude rozohrávať od vlastnej bránky.
     
    50
    Pierre-Emerick Aubameyang obdržal pas na ľavé krídlo. Skúsil to individuálne, avšak Tomáš Souček jeho úmysel veľmi dobre prečítal.
     
    49
    Rohový kop sa neujal. Arsenal pokračoval na útočnej polovici, avšak Bukayo Saka centroval veľmi nepresne. Aut pre West Ham.
     
    48
    Pierre-Emerick Aubameyang prihral v pokutovom území na Saku, ktorý zakončil z prvej do Diopa. Získal pre Arsenal rohový kop.
     
    47
    Ani jeden tréner cez prestávku nestriedal, takže oba celky nastupujú tak ako duel aj odštartovali.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Úvodné dejstvo nebolo nijako zvlášť okulahodiace. Šancí bolo veľmi málo. Prakticky asi iba dve, maximálne tri, ale padli z nich góly. Najskôr sa trafil Alexandre Lacazette, vyrovnával Michail Antonio.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+1
    Nadstavuje sa 1 minúta.
    45. Michail Antonio (WHU) - 1:1
     
    45
    West Ham United dal gól!
    Jarrod Bowen si prebral loptu v strede poľa, poslal ju prihrávkou do šestnástky a Ryan Fredericks prudko centroval po trávniku do päťky. MICHAIL ANTONIO bol v osobnom súboji silnejší ako Rob Holding, natlačil sa k lopte a prekonal Lena.
     
    45
    Willian prešiel dopredu po pravom krídle. Jeho center nebol zlý, adresáta nenašiel.
     
    44
    West Ham sa snaží kombinovať na vlastnej polovici ihriska, dostáva sa aby do stredu poľa, kde nebezpečenstvo tiež nehrozí.
     
    43
    Znova sa množstvo desiatok sekúnd nedeje nič zaujímavé, momentálne ani jeden tím nedáva hre myšlienku.
     
    41
    Willian centroval z rohového kopu, jeho pas prečítal Tomáš Souček a odvrátil do bezpečia. Český záložník bol navyše faulovaný.
     
    40
    Žltú kartu dostáva Ryan Fredericks (West Ham United).
     
    39
    Willian na pravej strane ihriska nepochodil, Tomáš Souček ho telom odstrčil čistým spôsobom a vybojoval päťku pre Łukasza Fabiańskeho.
     
    38
    Pierre-Emerick Aubameyang sa zľava neuvoľnil, otočil hru na pravé krídlo. Tam Héctor Bellerín a Dani Ceballos kombináciou tiež neuspeli.
     
    37
    Arsenal sa naďalej drží pri lopte, kombinuje s ňou na útočnej polovici ihriska. Cez pozornú defenzívu West Hamu ale nevie prejsť ďalej.
     
    35
    Desať minút do konca riadneho hracieho času v prvom polčase. Uvidíme do prestávky ešte nejaký gólový moment?
     
    34
    Alexandre Lacazette nízky center z rohu odvrátil z prednej žrdi. Arsenal navyše loptu získal do svojej moci a usadil sa v strede poľa.
     
    33
    Arthur Masuaku to spravil dobre, zaujímavú loptu odvrátil na roh záložník Dani Ceballos. Na rohy je to z domáceho pohľadu už 0:3.
     
    32
    Rob Holding zastavil prihrávku do vlastnej šestnástky odkopom aut, Arthur Masuaku vhodí dlhú loptu podobnú centru z rohu.
     
    31
    Polhodina zápasu je za nami. Arsenal vyhráva, keď sa presadil Alexandre Lacazette a postupne sa zdvíha aj herne. Tempo stretnutia pomaličky stúpa.
     
    30
    Willian potiahol loptu do pokutového územia. Na jeho ľavej strane sa nachádzal Bukayo Saka. Mal dosť priestoru, ale zakončil tesne nad bránku hostí.
     
    29
    Héctor Bellerín získal loptu v strede hracej plochy, kde si ju nepostrážil Michail Antonio. Domáci opäť začínajú svoju kombináciu.
     
    28
    Granit Xhaka poslal pas na ľavé krídlo, avšak Bukayo Saka sa k lopte nedostal skôr ako Issa Diop. Rozohrávať päťku môže Łukasz Fabiański.
     
    27
    Michail Antonio si nespracoval loptu, telom ho od nej odtláčal Sead Kolašinac. Arsenal kombinuje v strede poľa.
     
    26
    Favorit teda ide do vedenia, Arsenal môže hrať uvoľnenejšie, čo by mohlo priniesť plynulejšie kombinácie a tým pádom lepší futbal. Navyše, West Ham prehráva, čiže musí byť aktívny
    25. Alexandre Lacazette (ARS) - 1:0
     
    25
    Arsenal FC dal gól!
    Konečne to domáci zrýchlili a hneď je z toho gól. Bukayo Saka poslal loptu za obranu súpera, Pierre-Emerick Aubameyang centroval pred bránku a ALEXANDRE LACAZETTE hlavou rozvlnil sieť. Gól ešte riešil systém VAR, pretože Aubameyang možno bol v ofsajde, ale nakoniec sa rozhodlo, že nebol.
     
    23
    Bukayo Saka si prebral loptu za obranou West Hamu, rodiacu sa akciu zastavilo ofsajdové postavenie mladíka.
     
    22
    Naozaj, zatiaľ je to veľmi pomalé z oboch strán. Tempo nie je žiadne, respektíve miminálne. Zakončenia tiež nevidíme.
     
    21
    Sead Kolašinac síce zaváhal pri rozohrávke, avšak Michail Antonio si loptu neprebral, ušla mu mimo hracej plochy.
     
    20
    Po dvadsiatich minútach musíme konštatovať, že Arsenal je zatiaľ menej aktívnym tímom ako West Ham. Naďalej sme ale nevideli žiadne vzrušenie na jednej či druhej strane.
     
    19
    Michail Antonio tentoraz nachytaný v ofsajde, nemohol sa preto zapojil do hry. Rozohrávať bude gólman Bernd Leno.
     
    18
    Arthur Masuaku centroval zľava nepresne. Jeho dlhý center si nakoniec na krídle našiel Pablo Fornals, ale fauloval Saku.
     
    16
    Jarrod Bowen spadol v šestnástke Arsenale po tom, ako ho jemne postrčil Gabriel. Ten kontakt bol minimálny, hlavný rozhodca správne neodpískal penaltu.
     
    15
    Arsenal drží loptu v strede ihriska, snaží sa kombinovať, lenže smerom dopredu sa neposúva.
     
    14
    Michail Antonio sa sprava dostal do pokutového územia a vyslal prudký nákop do päťky. Tečovaná lopta sa skrútila na bránku, Bernd Leno ale zareagoval.
     
    12
    Stretnutie zatiaľ nemá nejaké vyššie tempo, zápas sa postupne rozbieha. Verme, že tento duel nadviaže hlavne na prvé dva dnešné zápasy Premier League, kde padlo za 180 minút celkovo 14 gólov.
     
    11
    Pas do šestnástky hostí sa neujal, brankár Łukasz Fabiański situáciu prečítal a loptu ukryl vo svojich rukaviciach.
     
    10
    Desať minút za nami. Arsenal začal aktívne, potom sa dlho držal na útočnej polovici West Ham. Na prvú vážnu šancu ale čakáme.
     
    9
    Na to, že máme 9. minútu, tak West Ham mal už veľa štandardiek. Tentoraz Aaron Cresswell spoluhráčov nenašiel. Navyše, fauloval Angelo Ogbonna.
     
    8
    Na center z rohového kopu sa tlačil Angelo Ogbonna, tentoraz nezakončil. Odrazenú loptu si našiel Arthur Masuaku pred šestnástkou, kde ho fauloval Alexandre Lacazette.
     
    7
    Skúsil to Declan Rice, jeho tvrdá strela bola zablokovaná múrom na rohový kop. Obraz hry sa otočil, aktívny je West Ham.
     
    6
    Dani Ceballos fauluje na vlastnej polovici ihriska, na ihrisko sa po jeho zákroku porúčal iný Španiel, Pablo Fornals. West Ham získal priamy kop.
     
    5
    Aaron Cresswell centroval z rohového kopu. Rice loptu sklepol na hranicu päťky a Angelo Ogbonna v podrepe hlavičkoval do rukavíc Lena. Mohol s tým naložiť o dosť lepšie.
     
    4
    Gabriel predviedol skvelý sklz pri vlastnej šestnástke, neprešiel okolo neho Michail Antonio. Hostia ale vybojovali aspoň rohový kop.
     
    3
    Arsenal je v úvode stretnutia aktívnejším tímom. Domáci hráči držia loptu a snažia sa byť nebezpeční.
     
    2
    Willian poslal dobrú loptu do šestnástky, kde mal na chvíľu voľný priestor Alexandre Lacazette, ale nakoniec bol zastavený včas, takže nestrieľal.
     
    1
    Arsenal nastupuje v tradičných červeno-bielych dresoch, hostia sú v belasom. Favorit je jasný.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Arsenal FC: Leno – Holding, Gabriel, Tierney – Bellerín, D. Ceballos, Xhaka, Saka, Willian – A. Lacazette, Aubameyang.
    Náhradníci: Macey – Alnaní, Kolašinac, David Luiz, Maitland-Niles, Nketiah, Pépé.

    West Ham United: Fabiański – Fredericks, Diop, Ogbonna, Cresswell – T. Souček, Rice – Bowen, Fornals, Masuaku – Antonio.
    Náhradníci: Randolph – Anderson, Balbuena, Haller, Johnson, Lanzini, Jarmolenko..
     
    Arsenal FC

    "Gunners" odštartovali novú sezónu výhrou 3:0 nad Fulhamom. Na dva góly prihrával Willian, vzadu hral skvele Gabriel, dal aj gól. Arsenal teraz potrebuje poraziť i West Ham. Cez týždeň z klubu odišiel do Aston Villy brankár Emiliano Martínez. Do tímu pribudli obranca Gabriel Magalhães z Lille a ako voľný hráč prišiel z Chelsea krídelník Willian. Pablo Marí a Cédric Soares premenili hosťovania na prestup, ďalší rok na pôžičke z Realu Madrid strávi v anglickom tíme Dani Ceballos. Definitívne odišiel Henrik Mchitarjan.

    West Ham United

    "Hammers" nevstúpili do nového ročníka dobre, doma prehrali s Newcastle 0:2. V tom stretnutí nehrala ani jedna posila, nakoľko žiadna neprišla a ak sa to nezmení, tak West Ham môže mať naozaj vážne problémy so záchranou. Naopak, z tímu sa porúčali Grady Diangana, Albian Ajeti či Roberto. Cez týždeň si West Ham napravil chuť, v Ligovom pohári porazil Charlton Athletic (3:0) hrajúci tretiu najvyššiu anglickú súťaž.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 21:00.

    Matej Kubove

    Góly: 25. A. Lacazette, 85. Nketiah – 45. Antonio

    Karty:   40. Fredericks (WHU)


    Arsenal FC: Leno – Holding, Gabriel, Kolašinac – Bellerín, D. Ceballos, Xhaka, Saka (89. David Luiz), Willian (65. Pépé) – A. Lacazette (77. Nketiah), Aubameyang.
    Náhradníci: Macey – Alnaní, David Luiz, Maitland-Niles, Nketiah, Pépé, Tierney.

    West Ham United: Fabiański – Fredericks, Diop, Ogbonna, Cresswell – T. Souček, Rice – Bowen (82. Jarmolenko), Fornals (89. Haller), Masuaku (90. Anderson) – Antonio.
    Náhradníci: Randolph – Anderson, Balbuena, Haller, Johnson, Lanzini, Jarmolenko.