Everton – West Bromwich 5:2 (kon.) | Leeds – Fulham 4:3 (kon.) | Manchester United – Crystal Palace 1:3 (kon.)
Arsenal – West Ham 2:1 (kon.)
koniec
Everton FC
5:2 (2:1)
West Bromwich Albion
Sobota 19.09.2020, 13:30 • Goodison Park, Liverpool • Anglická Premier League • 2. kolo
Predzápasové kurzy
     
    78
    Striedanie v tíme Everton FC: z ihriska odchádza James Rodríguez, prichádza Moise Kean.
     
    77
    Gylfi Sigurdsson poslal parádny center za obranu WBA. V šestnástke si ju našiel Richarlison a prudko zakončil do rohu bránky. Brazílčana obral o gól ofsajd!
     
    75
    Striedanie v tíme West Bromwich Albion: z ihriska odchádza Romaine Sawyers, prichádza Sam Field.
     
    71
    Striedanie v tíme West Bromwich Albion: z ihriska odchádza Matheus Pereira, prichádza Matt Phillips.
    Striedanie v tíme West Bromwich Albion: z ihriska odchádza Grady Diangana, prichádza Kyle Edwards.
    Striedanie v tíme Everton FC: z ihriska odchádza Dominic Calvert-Lewin, prichádza Alex Iwobi.
    66. Dominic Calvert-Lewin (EVE) - 5:2
     
    66
    Everton FC dal gól!
    Domáci získali ešte rohový kop. James Rodríguez centroval na hranicu malého vápno, kde sa uvoľnil DOMINIC CALWERT-LEWIN a hlavou strieľa hattrickový gól. Sam Johnstone znova nemal šancu.
    66.
     
    66
    Spomedzi minimálne štyroch kandidátov na zahratie tohto priameho kopu dostal prednosť obranca Lucas Digne. Jeho ľavačka vyslala výborný pokus, zastavil ho brvno.
     
    65
    Striedanie v tíme Everton FC: z ihriska odchádza Abdoulaye Doucouré, prichádza Gylfi Sigurdsson.
    62. Dominic Calvert-Lewin (EVE) - 4:2
     
    62
    Everton FC dal gól!
    James Rodríguez opäť ukázal skvelú genialitu, keď fantastickým oblúčikom prehodil loptu na Richarlisona. Ten ju poslal k zadnej žrdi, kde sklzom zakončil do prázdnej bránky DOMINIC CALWERT-LEWIN. Útočník Evertonu strieľa svoj tretí gól v druhom zápase novej sezóny Premier League.
    54. Michael Keane (EVE) - 3:2
     
    54
    Everton FC dal gól!
    Prestrelka pokračuje. Lucas Digne centroval z priameho kopu do malého vápna. Richarlison hlavičkoval dobre, na čiare ešte bravúrne zasiahol Sam Johnstone, lenže MICHAEL KEANE si ju našiel priamo na nohe a nemohol netrafiť prázdnu bránku. Gólman WBA ležiac nemal čo spraviť.
    47. Matheus Pereira (WBA) - 2:2
     
    47
    West Bromwich Albion dal gól!
    Absolútna nádhera, ktorú teraz vystrúhal MATHEUS PEREIRA. Mladý ofenzívny hráč sa postavil k priamemu kopu a trafil to neskutočne do rohu bránky Pickforda, ten ostal bez šance a len sa preletel vzduchom na prázdno.
     
    Tréner WBA – Slaven Bilič okamžite po odpískaní polčasu vybehol za hlavným rozhodcom. Ten ho najskôr upozornil, aby sa zdržal komentára, no keď to Chorvát stupňoval, tak dostal aj on červenú kartu. Po zmene strán ho teda na striedačke neuvidíme!
    45+1. Kieran Gibbs (WBA)
     
    45+1
    Pre WBA prichádza ďalšia obrovská komplikácia a nutno povedať, že z ničoho-nič. James Rodríguez skončil na trávniku po tom ako v súboji o loptu dohral Kierana Gibbsa. Ten loptu prihral na O´Haru a úplne naivne následne strčil Kolumbijčana na zem tak, že ho zasiahol rukou do tváre. Krajný bek okamžite dostal červenú kartu.
    45. James Rodríguez (EVE) - 2:1
     
    45
    Everton FC dal gól!
    JAMES RODRÍGUEZ si otvára strelecký účet v drese "Toffees". Richarlison skvele prešiel k šestnástke, prihral na os ihriska a Kolumbijčan, ktorý mal veľa priestoru, zakončil okolo trojice obrancov k vzdialenejšej žrdi. Sam Johnstone bez šance. Everton teda otáča skóre ešte do polčasu.
    31. Dominic Calvert-Lewin (EVE) - 1:1
     
    31
    Everton FC dal gól!
    Center z pravého krídla nezasiahol hlavou Richarlison, ale Furlong, ktorý loptu nasmeroval na vlastnú bránku. Tá smerovala do bránky, no boli tam ešte obrancovia, a tak ju spred čiary doklepol DOMINIC CALWERT-LEWIN. Asistent rozhodcu avizoval ofsajd, priestor tak dostal VAR, ale zásah platí, je vyrovnané.
     
    23
    Darnell Furlong centroval z pravého krídla. Na hranici šestnástky domáceho celku boli dvaja voľní hráči WBA. Jake Livermore si až trestuhodne prebral loptu pred Minom a trafil žrď.
     
    18
    Callum Robinson to vyskúšal z diaľky a mieril dosť dobre k žrdi. Brankár Jordan Pickford výborným zákrokom loptu dokázal zneškodniť.
     
    16
    Žltú kartu dostáva Abdoulaye Doucouré (Everton FC).
     
    15
    Zľava prišiel prudký center pred malé vápno WBA. Romaine Sawyers ju zachytil a namiesto odkopu trestuhodne prihrával pred vlastnou bránkou v ťažkej pozícii. Vystihol to Dominic Calvert-Lewin, v poslednej chvíli prišiel blok a rohový kop.
     
    11
    Pri predošlej situácii nemôže mať čisté svedomie ani brankár Jordan Pickford, bolo to jeho už druhé dnešné zaváhanie. Domáci však na opačnej strane ihriska získali priamy kop. Centrovaná lopta spadla na päťke, Richarlison v obrovskej šanci mieril cez Livermorea tesne vedľa.
    10. Grady Diangana (WBA) - 0:1
     
    10
    West Bromwich Albion dal gól!
    GRADY DIANGANA posiela hostí prekvapivo do vedenia. Mladík dostal loptu pred vlastnou šestnástkou a cez chabo brániaciach obrancov a otvorený priestor ju potiahol až pred vápno súpera. Mina tak dlho ustupoval, až anglický krídelník trafil z diaľky k vzdialenejšej žrdi.
     
    4
    James Rodríguez poslal z rohového kopu výborný center na zadnú žrď. Dominic Calvert-Lewin sa natlačil cez obrancu do zakončenia, hlavou tesne minul priestor troch žrdí.

    Matej Kubove

    Góly: 31. Calvert-Lewin, 45. James Rodríguez, 54. M. Keane, 62. Calvert-Lewin, 66. Calvert-Lewin – 10. Diangana, 47. Matheus Pereira

    Karty:   16. Doucouré (EVE)   45+1. Gibbs (WBA)


    Everton FC: Pickford – Coleman (C), M. Keane, Y. Mina, Digne – Doucouré (65. G. Sigurdsson), Allan, A. Gomes – James Rodríguez (78. Kean), Calvert-Lewin (71. Iwobi), Richarlison.
    Náhradníci: Virginia – Kenny, G. Sigurdsson, Iwobi, Bernard, Davies, Kean.

    West Bromwich Albion: Johnstone – O'Shea, Bartley, Ajayi – Furlong, Sawyers (75. Field), Livermore (C), Gibbs – Diangana (71. Edwards), Robinson, Matheus Pereira (71. Phillips).
    Náhradníci: Button – Field, R. Harper, Phillips, Edwards, Robson-Kanu, Kipré.