Sheffield Utd. – Wolverhampton 0:2 (kon.) | Brighton – Chelsea 1:3 (kon.)
koniec
Brighton & Hove Albion
1:3 (0:1)
Chelsea FC
Pondelok 14.09.2020, 21:15 • Amex Stadium, Falmer • Anglická Premier League • 1. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (23:18:16)
     
    Držanie lopty: 52 % : 48 %.
    Strely na bránu: 3:5.
    Strely mimo: 6:2.
    Rohy: 4:3.
    Ofsajdy: 0:3.
    Fauly: 8:13.
     
    Brighton vstúpil veľmi aktívne i do druhého polčasu a podarilo sa mu rýchlo vyrovnať zásluhou Trossarda. Prakticky hneď z ďalšej akcie však dostal Chelsea do vedenia nádhernou strelou Reece James a ako sa neskôr ukázalo, bol to zlomový moment zápasu. Chelsea po tomto góle úplne prevzala iniciatívu a kontrolu nad dianím na trávniku, svoj náskok ešte prikrášila gólom Zoumu a domácich už nepustila absolútne k ničomu. Brighton tak môže mrzieť predovšetkým nevyužitý prvý polčas, v ktorom hral veľmi dobrý futbal, avšak nedokázal sa v ňom presadiť.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Tlak Brightonu k ničomu neviedol. Werner získal loptu, zaviezol ju na polovicu domácich a posunul na os ihriska k Barkleymu. Ten vystrelil zo zhruba 40 metrov k ľavej tyči, brankár Ryan však tento pokus chytil.
     
    90+2
    Dobre hrajúci Lamptey nacentroval z pravej strany, jeho trochu zúfalý nákop však hravo odkopol zo šestnástky Zouma. Odrazenú loptu potom získali domáci, ktorí pokračujú v tlaku.
     
    90+1
    Brighton sa ešte snaží o záverečný tlak a nasťahoval sa na útočnú polovicu. Hráči Chelsea však majú dianie ne trávniku pod kontrolou a domácich vôbec nepúšťajú do nebezpečných priestorov.
     
    90
    Bude sa hrať ešte štyri minúty.
     
    89
    Kanté si nabehol na Wernerovu prihrávku na ľavú stranu pokutového územia a oblúčikom centroval na hranicu bránkoviska. Tam si nabiehal Mount, ktorý však pri snahe zasiahnuť loptu zasiahol vysokou nohou Dunka.
     
    88
    Christensen zastavil kolmicu na rozbehnutého Trossarda a hneď nakopol loptu na ľavé krídlo na Mounta. Hostia sa už nikam neponáhľajú a svojou kombináciou skôr získavajú čas.
     
    87
    Kanté zaviezol loptu po ľavom krídle na polovicu Chelsea a jeho spoluhráči sa postarali o to, že sa hostia usadili pred šestnástkou Brightonu k postupnej kombinácii.
     
    85
    Striedanie v tíme Chelsea FC: z ihriska odchádza Jorginho, prichádza César Azpilicueta.
     
    84
    Jorginho zostal ležať na trávniku pred vlastným pokutovom území a i on musí byť ošetrený. I v jeho prípade to vypadá na svalové zranenie.
     
    83
    Trossardov center zľava odhlavičkoval Christensen. Marchovi sa potom sólový prienik nevydaril a loptu si predkopol až za bránkovú čiaru.
     
    82
    Brighton sa prihrávkami vo vlastnej šestnástke medzi obrancami dostal znovu pod tlak napádajúcich hráčov Chelsea, rozohrať sa mu ale podarilo. Domáci už sa posunuli na útočnú polovicu.
     
    81
    Prvú žltú kartu zápasu dostáva za podrazenie prenikajúceho Barkleyho ostrým sklzom zboku Tariq Lamptey (Brighton & Hove Albion FC).
     
    81
    Connolly sa pokúsil zaskočiť brankára Chelsea nečakanou strelou zo zhruba 25 metrov, jeho pokus cez Christensena ale skončil priamo v rukách brankára Arrizabalagu.
     
    80
    Striedanie v tíme Chelsea FC: z ihriska odchádza Kai Havertz, prichádza Callum Hudson-Odoi.
     
    79
    Striedanie v tíme Brighton & Hove Albion FC: z ihriska odchádza Ben White, prichádza Pascal Groß.

    Michal Sadlek

    Góly: 54. Trossard – 23. Jorginho (pen.), 56. R. James, 66. K. Zouma

    Karty:   81. Lamptey (BRN)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 6:2. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 8:13.
    Brighton & Hove Albion: Ryan – White (79. Groß), Webster, Dunk (C) – Lamptey, Lallana (45. Connolly), Bissouma, Alzate (79. Džahánbachš), March – Maupay, Trossard.
    Náhradníci: Steele – Burn, Connolly, Groß, Džahánbachš, Veltman, D. Stephens.

    Chelsea FC: Arrizabalaga – R. James, Christensen, K. Zouma, M. Alonso – Loftus-Cheek (61. Barkley), Jorginho (C) (85. Azpilicueta), Kanté – Havertz (80. Hudson-Odoi), Werner, Mount.
    Náhradníci: Caballero – T. Abraham, Azpilicueta, Barkley, Giroud, Hudson-Odoi, Rüdiger.

    Rozhodca: Pawson – Hussin, West