Fulham – Arsenal 0:3 (kon.) | Crystal Palace – Southampton 1:0 (kon.) | Liverpool – Leeds 4:3 (kon.)
West Ham – Newcastle 0:2 (kon.)
koniec
Liverpool FC
4:3 (3:2)
Leeds United
Sobota 12.09.2020, 18:30 • Anfield Road, Liverpool • Anglická Premier League • 1. kolo
Predzápasové kurzy
    86. Rodrigov penaltový faul
    88. Mohamed Salah (LIV) - 4:3
     
    88
    Liverpool dal gól!
    MOHAMED SALAH završuje svoj dnešný hetrik! Penaltu kopol prízemnou strelou k ľavej tyči, brankár Meslier, ktorý skočil doprava, tak nemal šancu penaltu chytiť.
    66. Mateusz Klich (LDS) - 3:3
     
    66
    Leeds United dáva gól!
    Hostia tretíkrát v zápase vyrovnávajú! Leeds po nevydarenej rozohrávke domácich získal loptu a tá sa dostal na pravé krídlo ku Costovi. Ten ju nacentroval pomedzi hráčov Liverpoolu do šestnástky, kde si ju spracoval MATEUSZ KLICH a prudkou prízemnou strelou k vzdialenejšej tyči nedal brankárovi Alissonovi žiadnu šancu.
    33. Mohamed Salah (LIV) - 3:2
     
    33
    Liverpool dal gól!
    Gólová prestrelka pokračuje a Liverpool sa tretíkrát dostáva do vedenia! Robertsonov nákop do šestnástky odhlavičkoval obranca Leedsu Struijk za seba do priestoru, kde bol len úplne voľný MOHAMED SALAH. Egypťan si loptu prvým dotykom spracoval a druhým potom vymietol všetky pavučiny v ľavom hornom rohu Meslierovej brány.
    30. Patrick Bamford (LDS) - 2:2
     
    30
    Leeds United dáva gól!
    Hostia po veľkej chybe Liverpoolu znovu vyrovnávajú! Nákop zo stredu poľa chcel odkopnúť van Dijk, loptu ale veľmi nešťastne posunul priamo k rozbehnutému PATRICKOVI BAMFORDOVI. Ten mu poďakoval a oblúčikom ponad nohu vybehnutého brankára Alissona namieril k pravej tyči domácej brány.
    20. Virgil van Dijk (LIV) - 2:1
     
    20
    Liverpool dal gól!
    Domáci sa znovu dostávajú do vedenia! Robertson nacentroval na prednú tyč, kde si najvyššie vyskočil VIRGIL VAN DIJK a holandský stopér nasmeroval loptu prudkou hlavičkou na bránu. Brankár Meslier síce loptu dokázal zastaviť, avšak už za bránkovou čiarou, gól teda platí.
    12. Jack Harrison (LDS) - 1:1
     
    12
    Leeds United dáva gól!
    Hostia rýchlo odpovedajú a vyrovnávajú! JACK HARRISON si spracoval nákop Phillipsa z vlastnej polovice na ľavé krídlo, obhodil si Alexander-Arnolda i Joea Gomeza a strelou po zemi k pravej tyči prekonal brankára Alissona.
    4. Mohamed Salah (LIV) - 1:0
     
    4
    Liverpool dal gól!
    Domáci rýchlo otvárajú svoje skóre v novej sezóne! K lopte stojacej na penaltovom bode sa postavil MOHAMED SALAH a tvrdou strelou priamo do stredu brány nedal brankárovi Meslierovi, ktorý sa hodil do pravej strany, žiadnu šancu zasiahnuť.

    Michal Sadlek

    Góly: 4. M. Salah (pen.), 20. V. van Dijk, 33. M. Salah, 88. M. Salah (pen.) – 12. Harrison, 30. Bamford, 66. Klich

    Karty:   76. Firmino (LIV)


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 3:3. Rohy: 9:0. Ofsajdy: 2:5. Fauly: 9:6.
    Liverpool FC: Alisson – Alexander-Arnold (89. Matip), Joe Gomez, V. van Dijk, Robertson – Wijnaldum, J. Henderson (C) (66. Jones), Keïta (58. Fabinho) – M. Salah, Firmino, Mané.
    Náhradníci: Adrián – Fabinho, Jones, Minamino, Milner, Matip, Origi.

    Leeds United: Meslier – Ayling (C), Koch, Struijk, Dallas – Phillips – Costa, P. Hernández (62. Roberts), Klich (81. Shackleton), Harrison – Bamford (62. Rodrigo).
    Náhradníci: Casilla – Alioski, Poveda, Roberts, Rodrigo, Shackleton, Casey.

    Rozhodca: Oliver – Burt, Bennett