Fulham – Arsenal 0:3 (kon.) | Crystal Palace – Southampton 1:0 (kon.) | Liverpool – Leeds 4:3 (kon.)
West Ham – Newcastle 0:2 (kon.)
koniec
Liverpool FC
4:3 (3:2)
Leeds United
Sobota 12.09.2020, 18:30 • Anfield Road, Liverpool • Anglická Premier League • 1. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vitajte pri on-line prenose zo zápasu Liverpool FC – Leeds United. Stretnutie 1. kola anglickej Premier League sa začne o 18:30.
     


    Liverpool FC

    Liverpool sa v minulej sezóne konečne dočkal titulu v Premier League a tím Jürgena Kloppa nemá pred novým ročníkom iný cieľ ako jeho obhajobu. Za ňou „The Reds“ vyrazia takmer v nezmenenom zložení v porovnaní s minulou sezónou. Do klubu prišiel iba grécky ľavý obranca Konstantinos Tsimikas z Olympiakosu Pireus, naopak klub opustili Dejan Lovren (Zenit Petrohrad), Adam Lallana (Brighton) a Nathaniel Clyne (aktuálne bez klubu). Liverpool vstúpil do novej sezóny už na konci augusta, keď v Community Shield podľahol po penaltách Arsenalu.
     


    Leeds United

    Jedna z najtradičnejších anglických futbalových značiek sa po dlhých 16 rokoch dočkala návratu do Premier League. Leeds v minulom ročníku suverénne vyhral Championship s 10-bodovým náskokom pred druhým West Bromwich Albion. Tím svojrázneho argentínskeho trénera Marcela Bielsu sa cez leto výrazne posilnil. Hlavnou správou bol zrejme príchod španielskeho reprezentačného útočníka Rodriga z Valencie, zabudnúť ale nemôžeme ani na pravého krídelníka Héldera Costu (z Wolverhamptonu) či stredného obrancu Robina Kocha (z Freiburgu). Klub naopak žiadna z výraznejších postáv postupovej sezóny neopustila, nováčik tak má jednoznačne ambíciu sa etablovať v najvyššej anglickej súťaži.
     


    Vzájomné zápasy

    Vzájomná bilancia v Premier League hovorí výrazne v prospech Liverpoolu, ktorý vyhral z 24 zápasov proti Leedsu 14. Leeds sa radoval z výhry proti „The Reds“ šesťkrát a štyri zápasy nemali víťaza. Úplne posledný vzájomný duel medzi týmito dvomi klubmi sa odohral v roku 2016 v rámci Ligového pohára a Liverpool vtedy doma vyhral 2:0.
     
    Tento zápas sa, rovnako ako všetky ostatné zápasy tohto kola anglickej Premier League, bude kvôli nariadeniam v súvislosti so šírením ochorenia COVID-19 hrať bez divákov.
     
    Úvodné zostavy:

    Liverpool FC: Alisson – Alexander-Arnold, Joe Gomez, V. van Dijk, Robertson – Wijnaldum, J. Henderson (C), Keïta – M. Salah, Firmino, Mané.
    Náhradníci: Adrián – Fabinho, Jones, Minamino, Milner, Matip, Origi.

    Leeds United: Meslier – Ayling (C), Koch, Struijk, Dallas – Phillips – Costa, P. Hernández, Klich, Harrison – Bamford.
    Náhradníci: Casilla – Alioski, Poveda, Roberts, Rodrigo, Shackleton, Casey.

    Rozhodca: Oliver – Burt, Bennett.
     
    Oba tímy práve vybiehajú na hraciu plochu, zápas sa tak o malú chvíľu začne.
     
    Liverpool bude hrať vo svojich tradičných červených dresoch, Leeds v bielych.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Výkop zápasu mali domáci. Liverpool sa hneď nasťahoval na útočnú polovicu, kde rozvíja svoj prvý postupný útok.
     
    2
    Firmino si nabehol na pravú stranu šestnástky na kolmú prihrávku Keïtu za obranu a prihrávkou do stredu šestnástky chcel loptu posunúť naspäť na Keïtu. Ten sa už kvôli odkopu Struijka k lopte nedostal.
     
    3
    Až teraz sa hostia konečne dostali k lopte, ich rozohrávku ale výrazne znepríjemnili napádajúci Liverpoolčania, ktorí napokon hrací predmet získali.
     
    4
    Salah sa po prihrávke z pravej strany otočil v šestnástke okolo obrancu a vystrelil. Jeho strelu zablokoval rukou debutant v drese Leedsu Koch, Liverpool tak bude kopať pokutový kop.
    4. Robin Koch (LDS)
     
    4
    Liverpool dal gól!
    Domáci rýchlo otvárajú svoje skóre v novej sezóne! K lopte stojacej na penaltovom bode sa postavil MOHAMED SALAH a tvrdou strelou priamo do stredu brány nedal brankárovi Meslierovi, ktorý sa hodil do pravej strany, žiadnu šancu zasiahnuť.
    4. Mohamed Salah (LIV) - 1:0
     
    6
    Liverpool pokračuje vo svojom útočnom nápore a i po strelenom góle majú loptu na kopačkách domáci. Hostia hrajú veľmi hlboko v obrane.
     
    7
    Harrison sa po krásnom pase Struijka na útočnú polovicu dostal k lopte, jeho center do šestnástky ale odkopol z nebezpečného priestoru van Dijk. Až teraz sa Leeds dokázal usadiť na dlhšiu dobu na polovici domácich.
     
    8
    Útok hostí ale k ničomu neviedol, naopak po nepresnej prihrávke na ľavom krídle získali loptu znovu domáci. Okamžite letel dopredu nákop na Maného, pred ním ale hrací predmet zastavil Ayling.
     
    9
    Klich vrátil hlavou loptu do šestnástky na Hernándeza, ktorý ju posunul za obranu Liverpoolu ku Costovi. Ten prekonal brankára Alissona, avšak z jasne ofsajdovej pozície.
     
    10
    Harrison si skoro neporozumel so svojím brankárom Meslierom, keď mu hlavou prihrával loptu do priestoru, kam bežal aj Salah. Nakoniec to však gólman Leedsu stihol a pri lopte bol ako prvý.
     
    11
    Klich si na ľavej strane narazil loptu s Harrisonom a prenikol k šestnástke. Prihrávku na nabiehajúceho si Hernándeza zablokoval obranca Liverpoolu.
     
    12
    Leeds United dáva gól!
    Hostia rýchlo odpovedajú a vyrovnávajú! JACK HARRISON si spracoval nákop Phillipsa z vlastnej polovice na ľavé krídlo, obhodil si Alexander-Arnolda i Joea Gomeza a strelou po zemi k pravej tyči prekonal brankára Alissona.
    12. Jack Harrison (LDS) - 1:1
     
    14
    Domáci sú inkasovaným gólom trochu zaskočení a loptu si prihrávajú na vlastnej polovici. V aktívnejšej rozohrávke im bráni veľmi vysoký presing hráčov Leedsu.
     
    15
    Van Dijk našiel na útočnej polovici rozbehnutého Maného, ktorý si loptu potiahol doľava okolo kapitána Leedsu Aylinga. Ten ho vytlačil až k bránkovej čiare a po tom, čo sa odrazila lopta za čiaru od útočníka Liverpoolu, bude nasledovať odkop od brány Leedsu.
     
    16
    Joe Gomez poslal výborný pas za obranu Leedsu na rozbehnutého Robertsona, Tomu odkopol loptu vybiehajúci brankár Meslier, ktorý ju však prakticky prihral Manému a domáci útočník namieril presne do odkrytej brány. Gól však neplatí, pretože Robertson si nabiehal za touto prihrávkou z ofsajdu.
     
    18
    Salah sa po pravom krídle rozbehol individuálne do šestnástky a pri svojom prieniku prešiel cez troch protihráčov. V pokutovom území Leedsu mu ale loptu odkopol Struijk, ktorý ju hneď nakopol na opačnú stranu.
     
    19
    Klich hľadal centrom z ľavej strany nabiehajúceho Hernándeza, ktorému chýbalo pár centimetrov na to, aby loptu zasiahol. Domáci sa po zisku lopty taktiež snažia o rýchly protiútok.
     
    20
    Ten však skončil skôr ako začal, keď Salah nedokázal v strede poľa presne prihrať Firminovi. Van Dijk potom nakopol loptu na ľavé krídlo na Robertsona, ktorý zablokovaným centrom získal pre Liverpool rohový kop.
     
    20
    Liverpool dal gól!
    Domáci sa znovu dostávajú do vedenia! Robertson nacentroval na prednú tyč, kde si najvyššie vyskočil VIRGIL VAN DIJK a holandský stopér nasmeroval loptu prudkou hlavičkou na bránu. Brankár Meslier síce loptu dokázal zastaviť, avšak už za bránkovou čiarou, gól teda platí.
    20. Virgil van Dijk (LIV) - 2:1
     
    22
    Bamford si nabehol do šestnástky Liverpoolu na kolmú prihrávku Aylinga a obišiel vybiehajúceho brankára Alissona, pri svojej kľučke sa ale vytlačil do príliš ostrého uhla, odkiaľ už nemohol zakončovať.
     
    23
    Van Dijkov ďalší pokus o nákop na útočníkov tentokrát presný nebol a lopta skončila u gólmana hostí Mesliera. Ten loptu podobne nepresným spôsobom vrátil svojmu náprotivkovi Alissonovi.
     
    24
    Meslier po malej domov od Struijka potom už rozohral presne a oblúčikom ponad napádajúceho Salaha prihral Aylingovi. Leeds sa dokázal dostať spod tlaku a môže rozohrať.
     
    25
    Hostia však úplne zbytočne stratili loptu v strede poľa a rýchlo sa museli vrátiť dozadu. Mané prihrávkou doprava pred šestnástkou Leedsu pripravil streleckú pozíciu Jordanovi Hendersonovi, ktorý z prvej namieril do stredu brány na pripraveného Mesliera.
     
    26
    Costa zaviezol po pravom krídle loptu k šestnástke Liverpoolu a tam ju posunul k Hernándezovi. Jeho center bol zablokovaný Robertsonom, hrací predmet ale zostal na kopačkách bielych.
     
    27
    Útok Leedsu skončil prihrávkou na Aylinga do ofsajdu. Liverpoolčania otáčajú hru na opačnú stranu.
     
    28
    Robertsonovu prihrávku do šestnástky nadvihol obranca Leedsu Struijk tak, že lopta letela pod brvno jeho vlastnej brány. Brankár Meslier našťastie pre hostí dokázal výborným zákrokom loptu vyraziť.
     
    29
    Salah našiel prihrávkou na pravú stranu pokutového územia Leedsu voľného Keïtu, ktorého strelu zblízka zablokoval Struijk. Loptu získali hostia, ktorí sa snažia o postupnú rozohrávku od obrancov.
     
    30
    Leeds United dáva gól!
    Hostia po veľkej chybe Liverpoolu znovu vyrovnávajú! Nákop zo stredu poľa chcel odkopnúť van Dijk, loptu ale veľmi nešťastne posunul priamo k rozbehnutému PATRICKOVI BAMFORDOVI. Ten mu poďakoval a oblúčikom ponad nohu vybehnutého brankára Alissona namieril k pravej tyči domácej brány.
    30. Patrick Bamford (LDS) - 2:2
     
    32
    Mané sa rozbehol okolo Aylinga z ľavej strany na os ihriska, kapitán Leedsu ho ale pri jeho kľučke podkopol. Priamy kop pre Liverpool zo vzdialenosti zhruba 40 metrov od Meslierovej brány.
     
    33
    Liverpool dal gól!
    Gólová prestrelka pokračuje a Liverpool sa tretíkrát dostáva do vedenia! Robertsonov nákop do šestnástky odhlavičkoval obranca Leedsu Struijk za seba do priestoru, kde bol len úplne voľný MOHAMED SALAH. Egypťan si loptu prvým dotykom spracoval a druhým potom vymietol všetky pavučiny v ľavom hornom rohu Meslierovej brány.
    33. Mohamed Salah (LIV) - 3:2
     
    35
    Obrancovia Leedsu boli pri svojej rozohrávke opäť pod obrovským tlakom napádajúcich domácich hráčov. Tentoraz im však pomohli samotní domáci, keď Salah fauloval pri napádaní Struijka.
     
    36
    Mané získal loptu v strede poľa, napádajúci súper ho ale nedovoleným spôsobom poslal na trávnik. Liverpool bude rozohrávať ďalšiu štandardnú situáciu.
     
    37
    K rozohrávke priameho kopu sa tentoraz postavil Jordan Henderson. Za jeho nákopom na krídlo si nabiehal Robetson, Costa mu ale nedovolil loptu spracovať.
     
    38
    Wijnaldum zaviezol loptu na polovicu Leedsu a pred šestnástkou ju posunul k Manému. Jeho strelu zablokoval na rohový kop kapitán hostí Ayling.
     
    39
    Práve Ayling potom odhlavičkoval i Robertsonov center z rohu na zadnú tyč. Lopta sa dostala k obrancom Leedsu, ktorí sa snažia o postupný útok.
     
    40
    Leeds však o loptu rýchlo prišiel. Salah hneď posielal kolmicu za obranu hostí na Firmina, toho však čistým spôsobom odstavil od lopty Struijk a malou domov ju posunul k brankárovi Meslierovi.
     
    41
    Teraz sa už hosťom rozohrávka vydarila. Hernández našiel pred šestnástkou Liverpoolu voľného Bamforda, ktorého okamžitú strelu zablokoval až do autu Keïta.
     
    42
    Keïta potom zablokoval i autové vhadzovanie hostí a nakoniec po nepresnej kolmici Klicha skončila lopta za bránkovou čiarou.
     
    43
    Odkop domáceho brankára Alissona na útočnú polovicu sa stal ľahkou korisťou hráčov Leedsu, ktorí sa rýchlo vrátili na polovicu Liverpoolu.
     
    44
    Klich našiel prihrávkou z ľavého krídla do druhej vlny rozbehnutého Costu, ktorý spadol na hranici šestnástky po kontakte so Salahom. Hra pokračuje napriek protestom hosťujúcich hráčov ďalej.
     
    45
    Záver prvého polčasu sa odohráva na polovici Liverpoolu a hostia majú územnú prevahu.
     
    45
    V prvom polčase sa bude hrať ešte dve minúty.
     
    45+1
    Domáci získali loptu, na útočnú polovicu sa ale „The Reds“ nedokážu dostať. Nakoniec sa pokúsil o nákop na Salaha Henderson, jeho vysoký oblúčik ale bez väčších problémov získal Struijk.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Prvý polčas priniesol výborný futbal a až päť gólov. Liverpool rýchlo otvoril skóre vďaka úspešnej penalte Salaha, hostia ale odpovedali krásnou individuálnou akciou Harrisona. Remízový stav netrval dlho, keď po skvele zahranom rohovom kope dostal „The Reds“ znovu do vedenia van Dijk, Leeds ale dokázal druhýkrát vyrovnať zásluhou Bamforda, ktorý využil veľkú van Dijkovu chybu pri odkope nákopu hostí. Do kabín ale šli nakoniec spokojnejší domáci, Salah ich totiž dostal svojim druhým gólom v prvom polčase tretíkrát do vedenia. Leeds sa svojho súpera nezľakol a je mu vyrovnaným súperom, v niektorých úsekoch prvého polčasu mal dokonca pomerne výraznú územnú prevahu. Čaká nás teda určite ešte veľmi zaujímavý druhý polčas.

    Štatistiky po 1. polčase:

    Držanie lopty: 49 % : 51 %
    Strely na bránu: 4:2
    Strely mimo: 0:0
    Rohy: 3:0
    Ofsajdy: 2:3
    Fauly: 3:3
     
    Druhý polčas sa začne približne o 19:33.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Výkop druhého polčasu mali hostia. Cez prestávku nedošlo k žiadnemu striedaniu.
     
    47
    Hostia prakticky okamžite prišli o loptu, podobne rýchlo ju ale získali naspäť na svoje kopačky. Van Dijk ju nepresným nákopom na Salaha poslal k brankárovi Meslierovi.
     
    48
    Obranná štvorica Leedsu sa znovu dostala pod veľký tlak napádajúcich domácich hráčov, ktorí loptu napokon získali. Bamford ju však dokázal v strede poľa získať v súboji s Joeom Gomezom, ktorý útočníka Leedsu následne fauloval.
     
    49
    Keïta vysunul na pravú stranu šestnástky Firmina, ktorý našiel na zadnej tyči voľného Wijnalduma. Jeho strelu výborným zákrokom vyrazil do chrbta svojho obrancu brankár Meslier, ku ktorému sa lopta potom vrátila a Meslier ju na druhýkrát už skryl do svojej náruče.
     
    50
    Bamford obral v strede poľa o loptu Maného a sám sa rozbehol smerom k šestnástke k Liverpoolu. Jeho strelu zo zhruba 25 metrov zablokoval Joe Gomez.
     
    51
    Aktívny Costa sa dostal na pravej strane útočnej polovice cez štvoricu protihráčov, pri náprahu na strelu mu ale lopta odskočila. Hrací predmet sa tak dostal k hráčom Liverpoolu.
     
    52
    Liverpool získal rohový kop, ktorý rozohral centrom Alexander-Arnold. Nákop sa mu však nevydaril a hneď prvý brániaci hráč Leedsu loptu zrazil na ďalší roh.
     
    53
    Tentoraz už sa Alexander-Arnoldovi center vydaril. Na jeho nákop si vyskočil van Dijk, ktorého prudká hlavička skončila tesne nad Meslierovou bránou.
     
    54
    Dvakrát za sebou sa podarilo domácim vystihnúť rozohrávku hostí, dvakrát za sebou ale pokazil Salah prihrávku na spoluhráčov.
     
    55
    Koch oblúčikom na ľavé krídlo našiel Dallasa, ktorý si chcel naraziť už na polovici Liverpoolu loptu s Harrisonom. Jeho spätnú prihrávku už ale dobehnúť nedokázal a hrací predmet skončil v aute.
     
    57
    Ani útok po pravej strane sa hosťom nevydaril, keď si Ayling nedokázal dobre naraziť loptu s Harrisonom. Leeds však dlho bez lopty neostal, keď dokázal Dallas získať Gomezov nákop.
     
    58
    Koch pasom za obranu Liverpool vysunul do samostatného úniku Harrisona, ktorý preloboval vybiehajúceho brankára Alissona. Loptu potom hlavičkou „dorazil“ do siete vracajúci sa Alexander-Arnold, gól ale neplatí, pretože Harrison si nabiehal na Kochov nákop z jasného ofsajdu.
     
    58
    Striedanie v tíme Liverpool FC: z ihriska odchádza Naby Keïta, prichádza Fabinho.
     
    60
    Salah hľadal výbornou kolmicou pomedzi stopérov Leedsu rozbehnutého Maného, s ktorým sa ale vrátil dozadu Koch a loptu mu napokon už vo vlastnej šestnástke vypichol.
     
    61
    Mané potom sám vysunul z ľavého krídla za obranu Leedsu do šestnástky Robertsona, ktorý z pomerne ostrého uhla vystrelil priamo do náručia brankára hostí Mesliera.
     
    62
    Firmino dostal loptu na útočnú polovicu na Salaha, ktorý si vymenil loptu s Maném a napokon Mané strieľal z prvej spoza šestnástky. Strela sa mu ale nevydarila a lopta skončila vysoko nad Meslierovou bránou.
     
    62
    Striedanie v tíme Leeds United: z ihriska odchádza Pablo Hernández, prichádza Tyler Roberts.
     
    62
    Striedanie v tíme Leeds United: z ihriska odchádza Patrick Bamford, prichádza Rodrigo.
     
    63
    Gólman Leedsu Meslier vyboxoval center Alexander-Arnolda z rohového kopu a aj keď sa lopta odrazila na pravé krídlo k Salahovi, tak ju po neúspešnom prieniku Egypťana získali hostia.
     
    65
    Hostia teraz hrajú s domácimi už asi minútu bago, avšak len na vlastnej polovici. V prieniku na polovicu Liverpoolu im bráni prehustený stred poľa.
     
    66
    Striedanie v tíme Liverpool FC: z ihriska odchádza Jordan Henderson, prichádza Curtis Jones.
     
    66
    Leeds United dáva gól!
    Hostia tretíkrát v zápase vyrovnávajú! Leeds po nevydarenej rozohrávke domácich získal loptu a tá sa dostal na pravé krídlo ku Costovi. Ten ju nacentroval pomedzi hráčov Liverpoolu do šestnástky, kde si ju spracoval MATEUSZ KLICH a prudkou prízemnou strelou k vzdialenejšej tyči nedal brankárovi Alissonovi žiadnu šancu.
    66. Mateusz Klich (LDS) - 3:3
     
    68
    Liverpool okamžite po inkasovanom góle zvýšil aktivitu a nasťahoval sa na polovicu Leedsu, kde rozvíja svoju postupnú útočnú kombináciu.
     
    69
    Ayling sa pri snahe o odhlavičkovanie lopty zrazil vo vlastnej šestnástke hlavou so spoluhráčom Kochom. Kapitán hostí zostáva ležať na trávniku a musí byť ošetrený.
     
    71
    Hra pokračuje po ošetrení Aylinga ďalej a kapitán hostí sa do nej zrejme o chvíľu vrátil. Firminov center odhlavičkoval Struijk za šestnástku k Salahovi, ktorý nikým neobsadený vystrelil vysoko nad Meslierovu bránu.
     
    72
    Fabinho zastavil taktickým faulom v strede poľa rozbehnutého Costu. Hostia potom museli prejsť do postupného útoku.
     
    73
    Center Alexander-Arnolda zo štandardnej situácie z pravej strany odhlavičkoval Koch k hráčom Liverpoolu, ktorí môžu pokračovať vo svojej útočnej akcii.
     
    74
    Alexander-Arnold prenikol po pravej strane do šestnástky a prihrávkou za seba našiel Jonesa. Ten spadol v súboji s obrancom Leedsu, hra ale bude pokračovať ďalej.
     
    76
    Prvú žltú kartu zápasu dostáva za podrazenie prenikajúceho Phillipsa pred vlastnou šestnástkou Roberto Firmino (Liverpool FC). Leeds bude mať priamy kop zo vzdialenosti zhruba 30 metrov od Alissonovej brány.
     
    77
    K rozohrávke priameho kopu sa postavil sám faulovaný Phillips a technickou strelou zakrútil loptu tesne mimo pravej tyče Alissonovej brány.
     
    78
    Salah si pekne posunul loptu do pokutového územia a prihrávkou do druhej vlny našiel dobiehajúceho Wijnalduma, strelu holandského záložníka ale zablokoval jeden z brániacich hráčov Leedsu.
     
    79
    Robertson rozohrával rohový kop centrom na hranicu bránkoviska, odkiaľ hlavičkou skóroval van Dijk. Jeho gól však nemohol byť uznaný kvôli útočnému faulu.
     
    80
    Liverpool začína dostávať svojho súpera pod tlak. Salah strieľal spoza šestnástky, jeho strelu ale tentokrát zablokovať Koch.
     
    81
    Striedanie v tíme Leeds United: z ihriska odchádza Mateusz Klich, prichádza Jamie Shackleton.
     
    82
    Alexander-Arnold poslal z pravej strany strieľaný center, ktorý sa zakrútil tak nebezpečne, že takmer nakoniec letel priamo na bránu. Napokon skončil tesne nad ňou.
     
    83
    Mané si nabehol za obranu Leedsu do šestnástky na prienikovú prihrávku, tam sa ale dostal hneď medzi trojicu hráčov v bielom a o loptu prišiel.
     
    85
    Salah našiel pred šestnástkou Maného, ktorý loptu ešte posunul doľava na Firmina. Jeho okamžitú strelu zastavil vracajúci sa Ayling.
     
    86
    Po rohovom kope nedokázali hostia odvrátiť zo svojej šestnástky loptu a tá sa odrazila smerom k Fabinhovi. Toho pri spracovávaní lopty podrazil Rodrigo a hlavný rozhodca tak logicky nariadil druhý pokutový kop pre Liverpool v dnešnom zápase.
     
    88
    Liverpool dal gól!
    MOHAMED SALAH završuje svoj dnešný hetrik! Penaltu kopol prízemnou strelou k ľavej tyči, brankár Meslier, ktorý skočil doprava, tak nemal šancu penaltu chytiť.
    88. Mohamed Salah (LIV) - 4:3
    86. Rodrigov penaltový faul
     
    89
    Striedanie v tíme Liverpool FC: z ihriska odchádza Trent Alexander-Arnold, prichádza Joël Matip.
     
    90
    Bude sa hrať ešte štyri minúty.
     
    90+1
    Matip nakopol loptu na ľavú stranu na Maného, ktorý si ju ale nedokázal spracovať. Tá sa tak dostala k brankárovi hostí Meslierovi a od neho začína postupný útok Leedsu.
     
    90+2
    Hosťom záver zápasu vôbec nevychádza a nedarí sa im podržať loptu na ich kopačkách. Alexander-Arnold dokonca po zisku lopty zatiahol hrací predmet k rohovej zástavke, kde ho na niekoľko desiatok sekúnd podržal.
     
    90+3
    Až po takmer troch minútach sa Leeds dostal na polovicu Liverpoolu, útočná snaha Robertsa sa ale skončila nepresným centrom, ktorý doletel až za bránkovú čiaru.
     
    90+4
    Hostia získali ešte jednu štandardku, ktorú rozohral nákopom do šestnástky Phillips. Domáca obrana center odvrátila do bezpečia a tým sa tento zápas zrejme skončí.
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    Liverpool predviedol v druhom polčase výrazne lepší výkon smerom dozadu a bol výrazne aktívnejší i smerom dopredu. Paradoxom však je, že jediná strela Leedsu v druhom polčase na bránu skončila gólom, keď vyrovnal Klich. Domácich tento moment ešte viac vyburcoval a napokon sa dočkali víťazstva, keď po Rodrigovom faule strelil svoj druhý gól z penalty a celkovo tretí Mohamed Salah. Obhajca titulu tak začína nový ročník víťazstvom, na výhru sa ale poriadne nadrel.
     
    Držanie lopty: 48 % : 52 %.
    Strely na bránu: 6:3.
    Strely mimo: 3:3.
    Rohy: 9:0.
    Ofsajdy: 2:5.
    Fauly: 9:6.
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (20:35:23)

    Michal Sadlek

    Góly: 4. M. Salah (pen.), 20. V. van Dijk, 33. M. Salah, 88. M. Salah (pen.) – 12. Harrison, 30. Bamford, 66. Klich

    Karty:   76. Firmino (LIV)


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 3:3. Rohy: 9:0. Ofsajdy: 2:5. Fauly: 9:6.
    Liverpool FC: Alisson – Alexander-Arnold (89. Matip), Joe Gomez, V. van Dijk, Robertson – Wijnaldum, J. Henderson (C) (66. Jones), Keïta (58. Fabinho) – M. Salah, Firmino, Mané.
    Náhradníci: Adrián – Fabinho, Jones, Minamino, Milner, Matip, Origi.

    Leeds United: Meslier – Ayling (C), Koch, Struijk, Dallas – Phillips – Costa, P. Hernández (62. Roberts), Klich (81. Shackleton), Harrison – Bamford (62. Rodrigo).
    Náhradníci: Casilla – Alioski, Poveda, Roberts, Rodrigo, Shackleton, Casey.

    Rozhodca: Oliver – Burt, Bennett