Sev. Írsko – Nórsko 1:5 (kon.) | Rakúsko – Rumunsko 2:3 (kon.) | Izrael – Slovensko sk 1:1 (kon.)
Česko – Škótsko 1:2 (kon.)
koniec
Izrael
1:1 (0:1)
Slovensko
Pondelok 07.09.2020, 20:45Liga národov UEFA - Liga B • Skupina 2
     
    Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný večer alebo dobrú noc. (22:40:20)
     
    Slovensko sa po zmene strán v podstate iba bránilo. Síce dobre, lenže v závere sme inkasovali. Ilay Elmkies zariadil remízu, pričom Eran Zahavi trafil žrď. Určite nám ale chýbalo viac ofenzívnej aktivity, takže z tohto pohľadu fanúšikovia spokojní byť nemôžu.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Stanislav Lobotka nezachytil loptu pred našou šestnástkou a voľný Eran Zahavi vyslal výbornú strelu. Aj za pomoci teču jedného z našich obrancov trafil žrď. Slovensko teraz malo obrovské šťastie.
     
    90+4
    Róbert Boženík si prebral pas v šestnástke Izraelu a chcel sa dostať k strele. Pri spracovaní si pomohol rukou.
     
    90+3
    Nir Bitton to skúsil spred pokutového územia, mieril nad bránku. Marek Rodák nemusel zasahovať.
     
    90+2
    Eran Zahavi sa individuálne dral do streleckej pozície, proti presile našich obrancov neprešiel. Izrael pokračuje v aktivite, chce rozhodnúť.
    90+1. Ilay Elmkies (ISR) - 1:1
     
    90+1
    Izrael dal gól!
    Výbornú kolmicu, ktorú poslal Yonatan Cohen, nezachytili Kucka a ani dvojica našich stopérov. Lopta prešla na biely bod, kde bol voľný ILAY ELMKIES. Ten spred Rodáka napol sieť. Slovensko sa celý druhý polčas iba bránilo a aj keď dobre, tak stále ostávame pri tom, že sme sa iba bránili a takto sa nedá hrať na výhru. Aj keď sme viedli 1:0.
     
    90
    Nadstavujú sa 4 minúty.
     
    89
    Po rohovom kope zakončoval v náročnej pozícii vedľa bránky Róbert Boženík. Dopredu prešiel Izrael, no Manor Solomon centrom neuspel. Martin Valjent zrazil loptu do domáceho hráča a od neho ide mimo ihriska.
     
    88
    Juraj Kucka po zisku lopty prihral do pokutového územia a Róbert Boženík z mierneho uhlu poslal tvrdú ranu k žrdi. Ofir Marciano vyrazil na rohový kop.
    87. Róbert Boženík (SVK)
     
    87
    Striedanie v tíme Slovensko: z ihriska odchádza Jaroslav Mihalík, prichádza Lukáš Haraslín.
     
    85
    Marek Rodák si pripísal ďalší zákrok. Z diaľky to vyskúšal Dor Peretz, mieril iba do stredu bránky, kde sa nachádzal mladý slovenský gólman.
     
    84
    Shon Zalman Weissman vyskúšal technický pokus spred pokutového územia. Mieril k žrdi, lopte nedal ideálny smer, a tak zasiahol Marek Rodák.
     
    83
    Róbert Boženík sa pokúsil potiahnuť kontru. Aj keď mu to nevyšlo, tak v strede poľa bol faulovaný a Slovensko môže podržať loptu.
     
    82
    Shon Zalman Weissman ani na dvakrát neprešiel do pokutového územia sprava. Následne ešte centroval Eli Dasa, taktiež nepochodil.

    Matej Kubove

    Góly: 90+1. Elmkies – 14. Ďuriš

    Karty:   55. Dor Peretz (ISR), 70. Zahavi (ISR) – 80. Bero (SVK)


    Izrael: Marciano – Dasa, N. Bitton, Elhamed, Tibi, Tawatha (72. Elmkies) – Solomon, B. Natcho (C) (46. Cohen), Dor Peretz – Zahavi, Dabour (57. Weissman).
    Náhradníci: Harush, Nitzan – Glazer, Dgani, Weissman, Yeini, Cohen, Arad, Almog, Elmkies, Abu Hanna, Avraham Rikan.

    Slovensko: Rodák – Koscelník, Valjent, Škriniar, Gyömbér – Kucka (C), Lobotka, Sabo (67. Schranz) – Bero, Ďuriš (78. Boženík), Mihalík (87. Haraslín).
    Náhradníci: Kuciak, Greif – Šatka, Boženík, Schranz, Hrošovský, Haraslín.