Bosna – Poľsko 1:2 (kon.) | Holandsko – Taliansko 0:1 (kon.)
koniec
Holandsko
0:1 (0:1)
Taliansko
Pondelok 07.09.2020, 20:45 • Johan Cruijff Arena, Amsterdam • Liga národov UEFA - Liga A • Skupina 1
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (23:01:17)
     
    Držanie lopty: 43 % : 57 %.
    Strely na bránu: 3:4.
    Strely mimo: 3:9.
    Rohy: 6:5.
    Ofsajdy: 2:4.
    Fauly: 14:16.
     
    V súbežne hranom zápase vyhralo Poľsko v Bosne a Hercegovine 2:1. Taliani sa teda dostali na prvé miesto so štyrmi bodmi, druhí sú Holanďania s tromi, tretí Poliaci s tromi bodmi a posledná je s jedným bodom Bosna a Hercegovina. Program tejto skupiny bude pokračovať 11. októbra zápasmi Poľsko – Taliansko a Bosna a Hercegovina – Holandsko.
     
    Holanďania predviedli v druhom polčase výrazne lepší výkon ako v prvom dejstve, gól však napriek množstvu zaujímavých príležitostí streliť nedokázali. Dlho sa v druhom polčase hral výborný futbal zo strany na stranu, s blížiacim sa záverom zápasu sa ale stupňoval holandský tlak. Posledných cca 10-15 minut sa odohralo takmer výhradne na talianskej polovici, hostia však dokázali odolať útokom Holanďanov a napokon si vďaka gólu Barellu z konca prvého polčasu pripisujú na svoje konto tri cenné body.
     
    90+6
    Koniec zápasu.
     
    90+5
    Žltú kartu za nešportové správanie po odpískaní faulu dostáva Memphis Depay (Holandsko).
     
    90+4
    Pri pokuse o individuálny prienik ale stratil loptu a Bergwijn následne musel faulovať rozbehnutého Chiesu. Taliansky brankár Donnarumma sa s rozohrávkou vôbec neponáhľa.
     
    90+3
    Dumfries sa dostal k dvom centrom z pravej strany, dvakrát ale jeho prihrávky zablokovali talianski obrancovia. Na opačnej strane sa potom lopta odrazila k Depayovi, ktorí pokračuje v holandskom útoku.
     
    90+2
    Chiesa zatiahol loptu do rohu na holandskej polovici, kde získal pri rohovej zástavke niekoľko desiatok sekúnd. Nakoniec mu ale oranžoví zobrali loptu a okamžite ju nakopli na polovicu Talianov.
     
    90+1
    Kean sa po predĺžení nákopu z vlastnej polovice od spoluhráča dostal do samostatného úniku, v ktorom navyše obišiel vybiehajúceho brankára Cillessena. Tiesnený obrancom z ostrého uhla však vystrelil nad odkrytú holandskú bránu.
     
    90
    Bude sa hrať ešte päť minút.
     
    90
    De Roon krásnym centrom na zadnú tyč našiel voľného Depaya, ktorý z pomerne ostrého uhla strieľal akrobatickým volejom. Svojou strelou tesne minul vzdialenejšiu tyč talianskej brány.
     
    90
    Striedanie v tíme Taliansko: z ihriska odchádza Lorenzo Insigne, prichádza Federico Chiesa.
     
    89
    Depayov center zhruba na penaltový bod odhlavičkoval na rohový kop Chiellini. Holanďania majú teraz obrovský tlak.
     
    88
    Žltú kartu za podrazenie prenikajúceho Dumfriesa dostáva Giorgio Chiellini (Taliansko). Priamy kop pre Holanďanov z pravej strany útočnej polovice.
     
    87
    Po holandskom rohovom kope vznikol pred talianskou bránou veľký závar. Dumfries vrátil loptu od zadnej tyče do bránkoviska, kde sa potom tlačil za loptou on sám. V súboji s talianskym obrancom sa ale previnil faulom.
     
    86
    Holanďania sa zmocnili lopty po ďalšej zlej talianskej rozohrávke. Hostia pod veľkým tlakom začínajú robiť jednu chybu za druhou, ani jednu z nich ale domáci využiť nedokázali.
     
    85
    Center z priameho kopu letel zhruba do stredu šestnástky, kde i z ťažkej pozície dokázal hlavičkovať na bránu Luuk de Jong. Pripravený Donnarumma loptu chytil.
     
    84
    Žltú kartu za nešportové správanie dostáva Georginio Wijnaldum (Holandsko).

    Michal Sadlek

    Góly: 45+1. Barella

    Karty:   69. Veltman (NED), 84. Wijnaldum (NED), 90+5. Depay (NED) – 23. D'Ambrosio (ITA), 84. Cristante (ITA), 88. Chiellini (ITA)


    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 3:9. Rohy: 6:5. Ofsajdy: 2:4. Fauly: 14:16.
    Holandsko: Cillessen – Hateboer (70. Dumfries), Veltman, V. van Dijk (C), Aké (81. L. de Jong) – de Roon, van de Beek (57. Bergwijn), F. de Jong – Wijnaldum, Depay, Promes.
    Náhradníci: Bizot, Krul – Bergwijn, Babel, L. de Jong, Dumfries, Fer, Ihattaren, Strootman, Schuurs, Tete, Wijndal.

    Taliansko: G. Donnarumma – D'Ambrosio, Bonucci, Chiellini (C), Spinazzola – Barella, Jorginho, Locatelli (81. Cristante) – Zaniolo (42. Kean), Immobile, L. Insigne (90. Chiesa).
    Náhradníci: Cragno, Sirigu – Acerbi, Belotti, Caputo, Cristante, Florenzi, Di Lorenzo, Chiesa, Kean, Lorenzo Pellegrini, Mancini.

    Rozhodca: Brych – Borsch, Lupp (GER)