Brno – Bohemians 0:0 (kon.) | Liberec – Plzeň 4:1 (kon.) | Pardubice – Teplice 2:1 (kon.)
Sparta Praha – Sigma Olomouc 3:0 (kon.)
koniec
FC Slovan Liberec
4:1 (3:1)
FC Viktoria Plzeň
Nedeľa 30.08.2020, 16:30 • Stadion U Nisy, Liberec • Česká FORTUNA:LIGA • 2. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:30.
     
    FC Slovan Liberec

    Liberec odštartoval sezónu 2020/21 prehrou v Olomouci, kedy o najtesnejšom výsledku rozhodol Pablo González. V predošlom ročníku skončil Slovan na piatej pozícii v tabuľke najvyššej českej súťaže a následne zvládol duel v kvalifikácii o EL proti Mladej Boleslavi, takže 31. augusta spozná svojho súpera v 2. predkole a bude bojovať o postup možno až do skupinovej fázy. K tomu majú prispieť aj nové posily ako Helal, Beran, Kosek, Rabušič, Tijani, Hromada či Mosquera.

    FC Viktoria Plzeň

    Tento český tím ukončil sezónu 2019/20 na druhom mieste za Slaviou Praha. Viktoria už má tiež za sebou prvé kolo najvyššej českej súťaže. Doma porazila Opavu 3:1 po góloch Buchu, Beauguela a Ba Lou, ktorý prišiel z Karvinej. Novými posilami sú aj Kaša, Káčer, Hybš a spomínaný Mihálik. Odišli Hubník, Pačinda, Šiman a Suchan. Pred pár dňami však zverenci slovenského trénera Guľu vypadli v 2. predkole Ligy majstrov proti AZ Alkmaar po prehre 1:3 v predĺžení. Pokračovať bude v 3. predkole EL. Súpera rovnako ako Liberec spozná 31. augusta.
     
    Úvodné zostavy:

    FC Slovan Liberec: Nguyen – Koscelník, Mo. Tijani, Kačaraba, Mikula (C) – Hromada, Mara – Pešek, Beran, Mosquera – Júsuf Hilál.
    Náhradníci: Knobloch – Chaluš, Fukala, Barac, Matoušek, Csáno, Rabušic.

    FC Viktoria Plzeň: A. Hruška – M. Havel, Hejda, Brabec (C), J. Kovařík – Bucha, Kalvach, Al. Čermák – Ba Loua, Mihálik, J. Kopic.
    Náhradníci: Staněk – Hořava, Limberský, Beauguel, Řezník, Pernica, Káčer..
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Slovan nastupuje v modrých dresoch, hostia sú v červenom. Výkop obstaral Ondřej Mihálik.
     
    2
    Abdalláh Júsuf Hilál dostal loptu na ľavé krídlo, kde si ju neprebral ideálne a rýchlo o ňu aj prišiel. Vhadzovať však môže Jan Mikula.
     
    3
    Mohamed Tijani nakopol loptu na hrot ofenzívy, kde sa nepresadil Abdalláh Júsuf Hilál. Slovan však zapracoval dobre a mieril dopredu po krídle. Všetko vyriešil Jan Kovařík.
     
    4
    Liberec dal gól!
    JHON MOSQUERA si nabehol do šestnástky Plzne na fantastickú loptu za obranu, ktorú poslal Jakub Pešek. Kolumbijský ofenzívy hráč prehodil vybiehajúceho Hrušku. Obrovská radosť hráčov aj fanúšikov Slovana.
     
    5
    Začali sme teda zhurta a teraz musí byť Viktoria aktívnym tímom, čo bude prispievať dobrému futbalu. To je voda na mlyn hlavne pre nezainteresovaného diváka.
     
    6
    Ondřej Mihálik síce dobehol loptu na krídle, lenže Mohamed Tijani si na neho dal pozor a vhadzovať bude Jan Mikula.
     
    7
    Liberec prešiel dopredu po ľavom krídle, zakrátko jeho hráči o loptu prišiel. Abdalláh Júsuf Hilál prehral súboj čistým spôsobom.
     
    8
    Pas za obranu domáceho tímu nebol ideálne kopnutý, celú situáciu vyriešil obranca Taras Kačaraba, ktorý zapojil aj gólmana Nguyena.
     
    9
    Plzeň výborne prešla dopredu po ľavom krídle. Jan Kovařík vyslal prudký pas do malého vápna a Taras Kačaraba loptu v ťažkej pozícii poslal na roh.
     
    10
    Liberec roh ustál a prešiel do protiútoku dvoch proti jednému. Abdalláh Júsuf Hilál poslal pas za obranu, kde bežal Jakub Pešek, lenže skvele sklzom zasiahol v poslednej chvíli Milan Havel.
     
    11
    Liberec dal gól!
    Fantastický gólový moment! ABDALLÁH JÚSUF HILÁL si pred šestnástkou telom pokryl loptu, otočil sa okolo Hejdu a trafil fantasticky k bližšej žrdi. Hruška ostal bez šance.
     
    12
    FC Slovan Liberec si lepší úvod ani nemohol priať. Vedie už o dva góly proti silnému súperov, ktorý ale v posledných dňoch neprežíva ideálne obdobie, nakoľko Plzeň vypadla z predkola LM.
     
    14
    Liberec dal gól!
    Do streleckej listiny sa zapisuje tiež slovenský záložník JAKUB HROMADA. Jakub Pešek prihral sprava do šestnástky, Michal Beran vyslal fantastickú kolmicu okolo obrancov do päťky a Hromada po trávniku prekonal Hrušku.
     
    15
    Tréner hostí Adrián Guľa sa ani nestíha čudovať, čo sa na ihrisku deje. Tri góly na štrnásť minút sú poriadne fiasko pre defenzívu Plzne. Niečo sa musí zmeniť a čoskoro možno uvidíme striedanie.
     
    16
    Milan Havel si nabehol na pravé krídlo, pas do tých priestorov nestihol udržať na hracej ploche. Filip Nguyen sa s rozohrávkou nebude ponáhľať.
     
    17
    Ani Jan Kopic dnes nehrá dobre. Tentoraz centroval veľmi zle, vysoko nad bránku Nguyena. Slovenský gólman si po krátkom čase zopakuje päťku.
     
    18
    Lukáš Kalvach sa pozrel do šestnástky súpera, nemal tam komu prihrať. Vzápätí vyslal krížny pas Jan Kovařík a Milan Havel ho znova nemal šancu udržať na ihrisku.
     
    19
    Jan Mikula zasiahol vedľa svojej šestnástky veľmi dobre. Dvojica hráčov Plzne cez neho neprešla, navyše to bude aut pre Liberec.
     
    21
    Martin Koscelník vybojoval loptu na vlastnej polovici ihriska. Okamžite chcel zamieriť do protiútoku, fauloval ho Pavel Bucha.
     
    22
    Jhon Mosquera síce po krídle obišiel jedného protihráča, potom prihrával iba mimo ihriska. Vhadzovať môže jeden z hráčov Viktorie.
     
    23
    Plzeň prešla vpred po ľavom krídle a vzápätí a takmer ujal prudký center do päťky. Dobre postavený Mohamed Tijani ho ale zrazil a následne si loptu našiel Filip Nguyen,
     
    24
    Kamso Mara po jednom zo súbojov ostáva ležať na ihrisku a potrebuje ošetrenie. Uvidíme, či bude schopný pokračovať v tomto zápase.
     
    24
    Lukáš Kalvach centroval z priameho kopu, ktorý bol na pravom krídle. K hlavičke sa síce tlačil Lukáš Hejda, lenže loptu minul.
     
    25
    Momentálne sa hra drží v strede ihriska, kde je pri lopte jeden aj druhý tím. Nakoniec fauloval Abdalláh Júsuf Hilál.
     
    26
    Jan Mikula znova prečítal pas na krídlo a situáciu vyriešil bez väčších problémov. Nákopom do Kopica vybojoval aut pre Slovan Liberec.
     
    27
    Veľmi spoľahlivo dnes hrá Jan Mikula. Tentoraz bol pri lopte ako prvý v strede ihriska, čím prerušil snahu Kopica prejsť dopredu.
     
    28
    Kamso Mara bol faulovaný pred šestnástkou súpera a získal priamy kop pre svoj tím. Abdalláh Júsuf Hilál poslal tvrdú strelu, Aleš Hruška ju vytesnil radšej na roh.
     
    29
    Jakub Pešek centrom z rohového kopu nenašiel spoluhráčov, Jan Mikula bol defenzívou Plzne postrážený. Hostia sa ubránili bez väčších problémov.
     
    30
    Jakub Hromada vyskúšal strelecký pokus z nejakých 25 metrov. Mieril iba do stredu bránky, kde dokázal zasiahnuť gólman Aleš Hruška.
     
    31
    Jan Kopic dostal prihrávku na hranicu pokutového územia, kde ho okamžite dostúpili domáci futbalisti, a tak sa ofenzívny líder Plzne nedostal k strele.
     
    32
    Predošlá situácia sa ešte rieši cez VAR. Nejaký čas teda nehráme. Jhon Mosquera možno zasiahol do tváre jedného protihráča.
     
    33
    V pokutovom území Liberca naozaj prišiel obranný faul a Viktoria Plzeň bude zahrávať pokutový kop!
     
    33
    Žltú kartu dostáva Jhon Mosquera (FC Slovan Liberec).
     
    34
    Viktoria Plzeň dala gól!
    Brankár Filip Nguyen sa hodil po svojej pravej ruke, ALEŠ ČERMÁK poslal loptu na opačnú stranu a Plzeň znižuje. Pre hostí je to nesmierne dôležitý gól.
     
    35
    Jan Mikula centroval z ľavého krídla, Abdalláh Júsuf Hilál sa k lopte nedostal. Akcia Liberca pokračovala, až z diaľky nepresne zakončil Hromada.
     
    36
    Striedanie v tíme FC Viktoria Plzeň: z ihriska odchádza Adriel D´Avila Ba Loua, prichádza Jean-David Beauguel.
     
    37
    Plzeň po strelenom góle ožila. Hostia predviedli skvelú akciu po ľavom krídle, prudký center z malého vápna v poslednej chvíli odstraňoval Mohamed Tijani.
     
    38
    Hostia vybojovali rohový kop. Pavel Bucha našiel nízkym centrom hlavu Ondřeja Mihálika, ten hlavičkoval nad brvno svätyne Filipa Nguyena.
     
    39
    Žltú kartu dostáva Aleš Čermák (FC Viktoria Plzeň).
     
    40
    Jean-David Beauguel na ľavom krídle obišiel jedného z protihráčov a poslal loptu do otvoreného priestoru pred vápno Slovana. Tam bol ako prvý Filip Nguyen.
     
    41
    Lukáš Kalvach poslal sprava zaujímavý pas na hranicu päťky. Najbližšie mal k lopte Jean-David Beauguel, lenže ani nevyskočil do vzduchu, pretože ma od lopty ďaleko.
     
    42
    Jhon Mosquera dostal loptu na ľavé krídlo, dostal sa až do šestnástky a prihrával pred bránku. Tam išli dvaja jeho spoluhráči, no výborne prihrávku tečoval na rohový kop Lukáš Kalvach. Fantastický obranný zákrok!
     
    43
    Jean-David Beauguel po rohovom kope Liberca potiahol protiútok Plzne. Nakoniec spomalil a čisto mu loptu odkopol mimo ihriska Martin Koscelník.
     
    44
    Mohamed Tijani síce nedokázal odkopnúť centrovanú loptu z vlastnej šestnástky, no pomohol mu Martin Koscelník, ktorý ju okamžite dostal preč.
     
    45
    Jakub Hromada získal loptu a Liberec mohol ísť do kontry dvoch proti jednému. Abdalláh Júsuf Hilál sa však splašil a prihral veľmi zle, ďaleko od slovenského záložníka.
     
    45+1
    Nadstavujú sa 4 minúty.
     
    45+2
    Jakub Pešek a Jan Mikula zakombinovali na ľavom krídle. Druhý menovaný zrazeným centrom získal roh, pískal sa ale ofsajd.
     
    45+2
    Žltú kartu dostáva Ondřej Mihálik (FC Viktoria Plzeň).
     
    45+4
    Hostia sa pokúsili ešte o jednu akciu, ale pas za obranu si nemohol prebrať Ondřej Mihálik, pretože bol v ofsajde.
     
    45+4
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Liberec mal fantastický úvod zápasu, keď po štrnástich minútach viedol už o tri góly. Presadili sa Jhon Mosquera, Abdalláh Júsuf Hilál a Jakub Hromada. Plzeň stihla odpovedať a znížiť z penalty, keď sa trafil z penalty Aleš Čermák.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie v tíme FC Slovan Liberec: z ihriska odchádza Abdalláh Júsuf Hilál, prichádza Michael Rabušic.
    Striedanie v tíme FC Viktoria Plzeň: z ihriska odchádza Ondřej Mihálik, prichádza Miroslav Káčer.
     
    47
    Jakub Pešek sa individuálne nedostal do pokutového územia, vytlačil ho Jakub Brabec a Plzeň smeruje dopredu po ľavom krídle.
     
    48
    Jean-David Beauguel fauloval v strede ihriska. Liberec rozohral na krátko a smeruje dopredu, kde sa bude snažiť niečo vymyslieť.
     
    49
    Milan Havel centroval do malého vápna, Jean-David Beauguel si loptu nespracoval a ani nezakončil. Následne odkopával na roh Martin Koscelník.
     
    50
    Center z rohového kopu sa nepodaril, defenzíva Liberca zvládla aj ďalšiu štandardnú situáciu. Viktoria sa ale po zmene strán snaží byť aktívnym tímom.
     
    51
    Jean-David Beauguel sa znova snažil zakončiť pas pred bránku Slovana, ani tentoraz v ťažkej pozícii loptu nezasiahol.
     
    52
    Jan Kovařík obdržal pas na ľavé krídlo a vyslal výborný center do malého vápna. Jean-David Beauguel sa opäť nepresadil do zakočenia.
     
    53
    Martin Koscelník výborne prestrčil loptu do veľkého vápna. Jakub Pešek ešte z mierneho uhlu prihrával pred bránku, na malom vápne nezakončili Jhon Mosquera ani Michael Rabušic.
     
    55
    Liberec dal gól!
    Už keď sa zdalo, že hostia sú lepším tímom a môžu znížiť na rozdiel jedného presného zásahu, tak chybu vo svojej šestnástke urobil Jakub Brabec a JHON MOSQUERA z otočky pohotovo trafil pod brvno. Hruška nemal nárok.
     
    57
    Žltú kartu dostáva Milan Havel (FC Viktoria Plzeň).
     
    58
    Liberec s ponúknutým priamym kopom nenaložil podľa svojich predstáv, nakoľko centrovanú loptu defenzíva Plzne bez problémov prečítala.
     
    59
    Jean-David Beauguel si pomohol útočným faulom, čím prerušil akciu svojho tímu. Liberec zakladá postupnú kombináciu od obrancov.
     
    60
    Hodina zápasu je za nami. Liberec od úvodu smeruje k trom bodom, zatiaľ čo Plzeň sa nevie dostať do hry a keď to už tak vyzeralo, prišiel ďalší zásah Mosqueru.
     
    61
    Jan Mikula z pozície ľavého obrancu podporil útok a bol na konci akcie. Ľavačkou zakončil cez Buchu prudko, trafil iba bočnú sieť bránky Hrušku.
     
    62
    Jan Mikula prudko centroval z ľavého krídla pred bránku Hrušku. Loptu minuli Michael Rabušic a taktiež aj Jakub Pešek. Slovan je po štvrtom strelenom góle aktívny.
     
    63
    Ďalšia fantastická akcia Slovana. Jakub Pešek poslal sprava pas do šestnástky, Michal Beran loptu okamžite adresoval do päťky a voľný Jhon Mosquera pred prázdnou bránkou v páde tesne minul priestor troch žrdí.
     
    64
    Striedanie v tíme FC Viktoria Plzeň: z ihriska odchádza Aleš Čermák, prichádza Tomáš Hořava.
     
    65
    Striedanie v tíme FC Viktoria Plzeň: z ihriska odchádza Milan Havel, prichádza Radim Řezník.
     
    66
    Radim Řezník poslal pas na pravé krídlo, kde si do šestnástky Slovana nabehol jeden z jeho spoluhráčov. Ako prvý bol pri lopte gólman Filip Nguyen.
     
    67
    Jhon Mosquera sa ako víchor predral po ľavom krídle do otvoreného priestoru. Prihral cez posledného obrancu a Michael Rabušic bol úplne sám pred Hruškom. Okolo gólmana mieril tesne vedľa.
     
    68
    Striedanie v tíme FC Slovan Liberec: z ihriska odchádza Jhon Mosquera, prichádza Jan Matoušek.
     
    69
    Viktoria Plzeň drží loptu na útočnej polovici ihriska, kde sa snaží kombinovať. Cez výborný defenzívny val Liberca nevie prejsť.
     
    70
    Dvadsať minút do konca riadneho hracieho času. Liberec smeruje za tromi bodmi. Ak chce Viktoria so zápasom ešte niečo urobiť, tak potrebuje výrazne zmeniť prístup k ofenzíve.
     
    71
    Martin Koscelník vhadzoval na pravom krídle. Jan Matoušek si síce jeho prihrávku spracoval, no centroval iba do miest, kde sa nachádzal Aleš Hruška.
     
    72
    Žltú kartu dostáva Tomáš Hořava (FC Viktoria Plzeň).
     
    74
    Plzeň je pri lopte v strede ihriska, avšak stále nevie prekonať defenzívu Liberca. Slovan dnes hrá naozaj veľmi dobre a tri body mu už asi neujdú.
     
    75
    Žltú kartu dostáva Jan Matoušek (FC Slovan Liberec).
     
    76
    Žltú kartu dostáva Michael Rabušic (FC Slovan Liberec).
     
    77
    Viktoria mala k dispozícii priamy kop. Center do pokutového územia dostali domáci hráči odkopom okamžite do bezpečia.
     
    77
    Striedanie v tíme FC Slovan Liberec: z ihriska odchádza Michal Beran, prichádza Matěj Chaluš.
     
    78
    Žltú kartu dostáva Lukáš Hejda (FC Viktoria Plzeň).
     
    79
    Slovan mal k dispozícii priamy kop na ľavom krídle. Kamso Mara to skúsil prekvapivo kopnúť k bližšej žrdi a nevyslal center. Aleš Hruška si dal pozor.
     
    79
    Taras Kačaraba zaváhal vo svojej šestnástke, takže okolo neho mohol strieľať Jan Kopic. Skúsil to k žrdi, kde bol pripravený Filip Nguyen.
     
    80
    Žltú kartu dostáva Pavel Bucha (FC Viktoria Plzeň).
     
    81
    Matěj Chaluš centrom sprava nenašiel spoluhráčov. Vzápätí dostal loptu Jakub Hromada a jeho pas chcel nožničkami zakončiť Jakub Pešek. V poslednej chvíli loptu nadvihol Radim Řezník.
     
    82
    Striedanie v tíme FC Slovan Liberec: z ihriska odchádza Jakub Pešek, prichádza Michal Fukala.
     
    83
    Jean-David Beauguel sa individuálne nedostal do pokutového územia súpera, Mohamed Tijani mu loptu zrazil na roh. Ten tesne vedľa troch žrdí zakončil Lukáš Hejda.
     
    84
    Miroslav Káčer zahrával ďalší roh. Na prednej žrdi loptu tesne minul Jean-David Beauguel, odrazenú si našiel Jan Kovařík a vyslal veľmi dobrú ranu k žrdi. Skvele zasiahol Filip Nguyen.
     
    85
    Ani ďalší roh Plzne sa neujal. Z prvej žrdi loptu odvrátil preč Jakub Hromada, pričom sa do kombinácie zapojil vysoko zo šestnástky aj brankár Aleš Hruška. Ten mal veľké šťastie, nakoľko mu loptu takmer zobral Michael Rabušic. Keby to vyšlo, ide sám na prázdnu bránku.
     
    86
    Viktoria Plzeň v posledných minútach ožila, avšak zatiaľ nestrelila ani druhý gól a to potrebuje minimálne tri. Neujal sa ďalší center z rohového kopu od Káčera.
     
    87
    Liberec odkopáva loptu z vlastnej polovici k Hruškovi. Následne vyvíja aspoň aký-taký presing, aby sa Plzeň nedostala pred bránku Nguyena.
     
    88
    Radim Řezník centroval z pravého krídla, Mohamed Tijani loptu okamžite poslal preč. Na druhej strane svoj pas na spoluhráčov nenasmeroval ani Jan Kovařík.
     
    89
    Jakub Hromada trochu zbytočne fauloval na svojej polovici. Hostia rozohrali na krátko a následne prišla centrovaná lopta, ktorá bola zakončená vedľa troch žrdí Nguyena.
     
    90
    Nadstavujú sa 3 minúty.
     
    90+1
    Dnešné stretnutie sleduje 2 488 divákov.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    Slovan Liberec hlavne vďaka fantastickému úvodu získava dnes jednoznačne tri body proti Plzni, ktorá nepodala dobrý výkon. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný večer. (18:26:01)

    Matej Kubove

    Góly: 4. Mosquera, 11. Júsuf Hilál, 14. Hromada, 55. Mosquera – 34. Al. Čermák (pen.)

    Karty:   33. Mosquera (LIB), 75. Matoušek (LIB), 76. Rabušic (LIB) – 39. Al. Čermák (PLZ), 45+2. Mihálik (PLZ), 57. M. Havel (PLZ), 72. Hořava (PLZ), 78. Hejda (PLZ), 80. Bucha (PLZ)


    FC Slovan Liberec: Nguyen – Koscelník, Mo. Tijani, Kačaraba, Mikula (C) – Hromada, Mara – Pešek (82. Fukala), Beran (77. Chaluš), Mosquera (68. Matoušek) – Júsuf Hilál (46. Rabušic).
    Náhradníci: Knobloch – Chaluš, Fukala, Barac, Matoušek, Csáno, Rabušic.

    FC Viktoria Plzeň: A. Hruška – M. Havel (65. Řezník), Hejda, Brabec (C), J. Kovařík – Bucha, Kalvach, Al. Čermák (64. Hořava) – Ba Loua (36. Beauguel), Mihálik (46. Káčer), J. Kopic.
    Náhradníci: Staněk – Hořava, Limberský, Beauguel, Řezník, Pernica, Káčer.