Havířov – Frýdek-M. 4:2 (kon.) | Levice – B. Bystrica 2:3 (0:1 po s.n.) | Zvolen – Bratislava Capitals 4:2 (kon.)
Šumperk – Opava 5:2 (kon.) | Ústí n/L – Kadaň 6:2 (kon.) | Litoměřice – Slavia 3:2 (kon.)
Nitra – Budapešť sk 5:0 (kon.) | Val. Meziříčí – Nový Jičín 3:5 (kon.)
koniec
HC Stadion Litoměřice
3:2 (1:0, 1:0, 1:2)
HC Slavia Praha
cz Utorok 18.08.2020, 18:00 • Kalich Arena, Litoměřice • Prípravný zápas
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Zdravím u přípravného utkání dvou tradičních prvoligových celků. Pro domácí HC Stadion Litoměřice se bude jednat o úplně první přípravný zápas, řadu předchozích totiž kališníci zrušili, hosté HC Slavia Praha už mají za sebou střetnutí se Sokolovem.
     
    Litoměřičtí v letní přestávce značně přeměnili kádr. Odešli loňské opory týmu v čele s kapitánem Danielem Voženílkem a Markusem Korkiakoskim, jejich místo ale zabrali jiní zkušenější hráči. Zřejmě nejvýraznější posilou celku z města na soutoku Labe a Ohře je Jan Výtisk. Ten se také ihned stal kapitánem Stadionu. Ofenzivně pak může vypomoct dvojice Patrik Miškář a Martin Procházka, defenzivně pak Jan Holý. Neopomenout ale nelze ani mladé hráče z projektu Dukla, mezi nové tváře v tomto projektu se řadí Daniel Poizl, Petr Hašek, Marek Berka, Erik Čermák a Ondřej Pšenička. Už dříve zde ale řada dalších působila.
     
    Aktuální soupiska Litoměřic

    Brankáři: Adam Beran

    Obránci: Ondřej Baláž, Jan Holý, Jiří Jebavý, Michael Krutil, Patrik Marcel, Daniel Poizl, Jan Výtisk.

    Útočníci: Matěj Beran, Marek Berka, Erik Čermák, Ondřej Damašek, Michal Daniel, Petr Hašek, Peter Jánský, David Jindra, Patrik Miškář, Martin Procházka, Ondřej Pšenička.
     
    Hráči Slavie už mají za sebou první domácí přípravný duel se Sokolovem. A nutno říct, že již tento zápas byl velkým dramatem. Zejména tedy v závěru utkání, kdy padly čtyři góly na každé straně. Utkání tak rozhodlo až prodloužení, které ve prospěch Sešívaných rozhodl Daniel Kružík.
     
    Revoluce ve Slavii byla o něco větší. Už jen v otázce identity, Vršovičtí mají nové logo i nové dresy. Došlo i ke změně na pozici hlavního trenéra, Miloše Říhu vystřídal Martin Štrba. Samotný hráčský kádr pak má Slavia víceméně totožný co minulou sezonu, jen doplněný o zkušené hráče jako je Marek Tomica či Jaroslav Bednář. Naopak kádr sešívaných opustil Tomáš Šmerha, který nově začal vystupovat na trase autobusu linky 136 o pár stanic později a obléká dres vysočanské extraligové Sparty.
     
    Aktuální soupiska Slavie

    Brankáři: Roman Málek, Martin Michajlov.

    Obránci: Milan Antoš, Jindřich Barák, Tomáš Duda, Tadeáš Hejda, Ondřej Holý, Mikuláš Hovorka, Daniel Krejčí, Jan Novák, Michal Steinocher, Dominik Valík, Václav Veber.

    Útočníci: Jaroslav Brož, Jaroslav Bednář, Jiří Doležal, Petr Kafka, Dávid Kohút, Daniel Kružík, Filip Kuťák, Martin Ondráček, Daniil Petrov, David Šteiner, Marek Tomica, Filip Vlček, Daniel Vrdlovec, Dominik Všetečka.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Stadion Litoměřice: Král (Beran A.) – Marcel, Mlčák, Výtisk (C), Poizl, Jebavý, Holý, Sedláček – Krutil, Beran M. (A), Miškář – Procházka, Berka, Koffer – Jánský, Pšenička, Hašek – Jindra, Damašek, Daniel – Čermák.

    HC Slavia Praha: Málek (Michajlov) – Duda, Novák (C), Barák, Veber, Valík, Steinocher, Hovorka – Šteiner, Kuťák (A), Všetečka – Kafka, Vlček, Doležal (A) – Tomica, Vrdlovec, Slaviček – Kohút, Petrov.

    Rozhodčí: Petružálek, Vyštejn – Povová, Kurtin..
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:04
    Jako první se kotouče chopili hráči Slavie. Od modré vypálil David Šteiner, ovšem vysoko nad Královu branku.
     
    00:39
    Domácí se ale záhy dostali až k Málkovi. Z bezprostřední blízkosti po otočce se jej snažil ohrozit Matěj Beran. Cestu mu ale úspěšně zkřížil Václav Veber.
     
    01:16
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Daniel Vrdlovec – 2 min., nedovolené bránění).
     
    01:38
    O další rozjezd se pokusil Martin Procházka. Obkroužil se mezi kruhy a nasměroval svůj tým do tlaku v útočném pásmu.
     
    02:10
    Sám Procházka také posléze křižmo zleva na gólmana Slavie vystřelil zpoza kruhu. Roman Málek si sice dokázal s kotoučem poradit, vzápětí se ale spustila menší strkanice před jeho brankou.
     
    03:11
    David Jindra se pokusil o vyhození přes střední pásmo. Puku se ale zmocnila hostující obrana, která otočila hru do prostoru před Tomáše Krále.
     
    03:16
    Hosté v plném počtu.
     
    04:24
    Do samostatného úprku se vydal Dávid Kohút. Těsně před hranici brankoviště ale dokázal celou situaci úspěšně z litoměřického pohledu vyřešit Jan Výtisk. Tlaku na vlastní branku již ale zabránit nedokázal.
     
    05:26
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Tomáš Duda – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    05:52
    Roman Málek se musel poprvé v této přesilovce v brance ohánět. Střelu z levé strany ale dokázal pokrýt bez větších obtíží.
     
    06:57
    Po sérii přihrávek se dostal ke střele z mezikruží Martin Procházka. Roman Málek proti této přízemní šanci ale včas vystrčil betony, od nichž se kotouč odrazil.
     
    07:26
    Hosté v plném počtu.
     
    08:09
    David Jindra nestačil v rychlostním souboji na Václava Vebera. Puk se tak oklikou dostal až za domácí bránu k Jiřímu Jebavému, který musel rozehrát.
     
    08:40
    Celkem dlouho držel Jan Výtisk puk krátce za modrou čarou. Až nakonec našel lépe postaveného Erika Čermáka, na něhož ho také posunul. Čermák se ale nedokázal zorientovat a proti přesile v červených dresech jej nedokázal udržet.
     
    09:58
    Jan Mlčák se vrátil s pukem k vlastní brance. O další rozehrávku odtamtud se ale postaral Patrik Marcel. Dalekého trvaní ovšem neměla, Litoměřičtí vyhodili puk na zakázané uvolnění.
     
    10:44
    Daniilu Petrovovi nevyšla přihrávka na Petra Kafku, který už stál přesně připravený na dorážku. Díky tomu se puku zmocnili domácí, kteří podnikli bleskový výpad na opačný konec kluziště.
     
    11:46
    Puk je opět v moci hráčů v dresech Slavii. Tentokrát ale zatím váhají s rozehrávkou.
     
    12:19
    Do nadějné příležitosti se vydal nikým nehlídaný David Jindra. Dokázal se dostat i do zakončení, leč vysoko přestřelil.
     
    12:52
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (Michal Daniel – 2 min., nedovolené bránění).
     
    12:55
    Sešívaní celkem rychle rozehráli kombinační přesilovkový čtverec. Už se z něj mohli dostat k zakončení, když Václavu Veberovi sjel puk po brusli. To ale nic nemění na tlaku, který si hosté vytváří.
     
    13:57
    Hosté byli nuceni na čas uvolnit hru a vyvézt kotouč až k Málkovi. Odtamtud rozehrál další návratovou akci Petr Kafka.
     
    14:43
    Šimon Slavíček nestačil v souboji u mantinelu na Patrika Marcela. Domácí obránce následně vyhodil kotouč až k brankáři hostů a získal tak cenné vteřiny pro svůj tým.
     
    14:52
    Domácí v plném počtu.
     
    16:01
    Po vyrovnání početních sil jsou aktivnější domácí hokejisté. Drží se těsně vedle branky hostů, leč v jejich těsném závěsu.
     
    16:34
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    Máme tu první branku dnešního utkání! PETER JÁNSKÝ si dokázal precizně v mezikruží obhodit dva protihráče a následně se vydal do souboje jeden na jednoho proti Romanu Málkovi. Střelou bekhendem ho dokázal překonat a otevírá tak skóre tohoto duelu. Bez asistence.
     
    17:50
    Dělovku na branku Málka vyslal Petr Hašek. K jeho smůle ale nenatrefil branku zcela přesně, puk se odrazil o mantinel vedle pravé tyče.
     
    18:51
    Slávisté se dokázali dostat až k Tomáši Královi. Přesto puk neudrželi, ačkoliv se Marek Tomica snažil o něj velmi zabojovat.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První perioda dnešního utkání je za námi. K vidění byl celkem atraktivní hokej s řadou šancí na obou stranách. Možná o něco málo více ze hry měli hosté, branka ovšem padla jen do Málkovy branky. Domácí Stadion tak do další fáze utkání vstupuje s mírnou výhodou.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:08
    Hned zkraje třetiny vyrazil po levé straně do útočného pásma Patrik Miškář. Puk se ale rychleji dokutálel k Romanu Málkovi, který sis jej dokázal přidržet.
     
    20:46
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Jindřich Barák – 2 min., sekání).
     
    21:00
    Slávisté hned po buly vyhodili kotouč až k Tomáši Královi. Domácí se s ním sice celkem rychle dokázali vrátit zpět, nic velkého ale před Romanem Málkem vytvořit nedokázali.
     
    21:39
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (Patrik Marcel – 2 min., držení).
     
    21:56
    Jan Holý se celkem nadějně rozjel s kotoučem do útočného pásma. Z kruhu také zvládl vypálit ma Málka. Ten betony vyrazil, navíc do zcela volného prostoru.
     
    22:46
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Šimon Slavíček – 2 min., hákování).
     
    22:55
    Po střele jana Výtiska od modré se strhla mela před Málkovou brankou. Gólman Slavie ale udržel celou situaci pod kontrolou a puk si stáhl k sobě.
     
    23:38
    To byla velká šance, do které se dostal Petr Kafka po přihrávce od Marka Tomici. Gólman Král měl co dělat, aby si s ní poradil, nakonec ale dokázal kotouč tělem zalehnout.
     
    23:38
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (Martin Procházka – 2 min., sekání).
     
    23:53
    Otevřenou příležitost k výjezdu na Málka měl před sebou Peter Jánský. Jedinou překážkou v cestě mu byl Tomáš Duda, na němž také celá akce pohořela.
     
    24:35
    Zblokovaná střela Jindřicha Baráka ke Královi neměla šanci dolétnout. To však nemění nic na tom, že se hosté stále drží v útočném pásmu.
     
    24:46
    Hosté v plném počtu.
     
    25:17
    Tlak hostů v útočném pásmu pokračuje i nadále. Domácí obrana a gólman si ale s ním zvládají poradit.
     
    25:38
    Domácí v plném počtu.
     
    25:58
    Slavii se daří kombinovat po obvodu útočného pásma. Už ale ne se přiblížit ke Královi. V tom totiž spolehlivě blokuje hostům obrana Stadionu.
     
    26:38
    Erik Čermák sice zprvu dokázal zabrzdit kotouč na modré čáře, přesto se k němu dostal Jindřich Barák. Od něj posléze začala protiakce červenobilých s jedinou snahou, dobýt útočné pásmo.
     
    27:47
    Těžký boj o puk v rohu ledové plochy po Králově levé ruce dlouho neměl rozzuzlení. Až to byl nakonec právě domácí gólman, který musel celou situaci zachraňovat. V tom se ale ukázal úspěšně.
     
    28:51
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (Peter Jánský – 2 min., podrážení).
     
    29:24
    Sešívaní se opět drží v útočné kombinaci na dostřel litoměřické branky. Velkou šanci si ale proti Královi nevytvořili.
     
    30:10
    Do slibného úprku po celé délce ledové plochy se vydal Petr Hašek. Po cestě si objel několik hráčů ve slávistických dresech, načež z těsné blízkosti vypálil na Romana Málka. Ten si už se střelou ale dokázal poradit.
     
    31:08
    Další šanci na skórování měl Peter Jánský, který na branku hostů vypálil hned na dvakrát. I tentokrát ale zůstal Málek úspěšný.
     
    31:20
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Michal Steinocher – 2 min., podrážení).
     
    31:37
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    Litoměřičtí mají první využitou přesilovku! Na hranici kruhu si to přesně namířil na branku MARTIN PROCHÁZKA, proti jehož dělovce neměl Málek ke vzdálenější tyči sebemenší šanci. Asistence: Peter Jánský.
     
    31:37
    Hosté v plném počtu.
     
    32:45
    Litoměřické další gól viditelně nabudil a stále se drží v útočném pásmu. Sešívání se ale tomuto tlaku celkem úspěšně brání.
     
    33:21
    Rychle z levé strany prověřil Málka Marek Berka. Gólman Slavie měl ale celou situaci pod kontrolou a kotouč celkem snadno lapil.
     
    33:47
    Na druhé straně se pokusil probít do pásma Daniil Petrov. V první chvíli byl na jeho síly Petr Hašek, přesto se hosté nakonec na dostřel Tomáše Krále udržet dokázali.
     
    34:39
    Petr Hašek nepřešel přes Jana Nováka a sešívaní se zkusili vydat do protiakce. Ani oni ale nic velkého nevytvořili a museli čelit následnému náporu domácích.
     
    35:56
    Zpoza kruhu vypálil tvrdě na Málka Michal Daniel. Gólman Slavie ale i tuto střelu vyrazil celkem bez problémů.
     
    36:43
    Marek Berka se potácel směrem k brance hostí, stíhaný Janem Novákem. Proti akci ale vystrčil hokejku Roman Málek, čímž dokázal puk dostat ze svého pohledu do bezpečí.
     
    37:54
    Matěj Beran svým křižným passem nenašel před brankou Petera Jánského. Puk se díky tomu ocitl až na opačné straně ledové plochy.
     
    38:49
    Nahození Jana Nováka kýžený úspěch v podobě následné střely na branku nepřineslo. Namísto toho se puk dokutálel až na icing a vhazovalo se před Málkem.
     
    38:57
    Michal Daniel si udržel na své holi kotouč získaný Patrikem Marcelem. Při svém nájezdu na branku mu ale cestu zblokovali hned tři hráči v dresu Slavie, na které již nestačil.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina se takřka nelišila od té první. Na obou stranách bylo k vidění velké množství šancí, byť tentokrát byly vážnější na straně domácího týmu. Jediný gól této třetiny ovšem vsítil Martin Procházka, čímž domácí vedou již o dvě branky.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:06
    Jako první se u kotouče objevili domácí hokejisté. Vydali se ale s ním k vlastní brance, kde se sehrávali.
     
    40:52
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    Hned zkraje třetiny střílí Stadion již třetí gól utkání! MATĚJ BERAN se dokázal spolehlivě utrhnout a ve velké rychlosti dokázal překonat Málka. Asistence: Martin Procházka.
     
    41:24
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (Peter Jánský – 2 min., držení).
     
    41:39
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Jan Novák – 2 min., sekání).
     
    41:54
    Ve hře čtyři na čtyři je zatím úspěšnější domácí tým.
     
    41:59
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (Jan Holý – 2 min., držení).
     
    42:25
    Famózně vykryl Tomáš Král dělovku Jindřicha Baráka od modré čáry. Puk obloukem sjel do rohu ledové plochy. Tlak sešívaných na domácí branku ovšem neustává.
     
    43:35
    Krátce po návratu z trestné vyslal Peter Jánský povedenou přihrávkou do zakončení Matěje Berana. Zatím poslední střelec tohoto utkání ale tentokrát nasměroval puk přesně mezi nohy Málka, kde jej brankář Slavie dokázal sevřít.
     
    43:39
    Hosté v plném počtu.
     
    43:59
    Domácí v plném počtu.
     
    44:06
    Litoměřickou souhru ve středním pásmu zakončil vyhozením puku podél mantinelu Filip Koffer. Ten se následně dostal do moci červenobílých, kteří po krátkém otálení rozehráli průnikovku na opačný konec kluziště.
     
    45:32
    Jiří Doležal nedokázal přesně nasměrovat kotouč na střed k Filipu Vlčkovi. Hosté se ale i tak udrželi v útočném pásmu, až nakonec kališníci pro zmírnění tlaku vyhodili puk na zakázané uvolnění.
     
    46:15
    Litoměřická obrana se zuřivě brání náporu a množství střel ze strany hostujícího celku. A nutno říct, že úspěšně. Přímo na Tomáše Krále příliš kotoučů nedopadne.
     
    46:54
    Slavia právě vstřelila branku!
    Hosté snižují ztrátu! Po přesně přihrávce na kruh dokázal využít volného prostoru v Králově brance FILIP KUŤÁK, který ukázkovou trefou dává první gól Slavie v tomto utkání. Asistence: Robin Všetečka a David Šteiner.
     
    48:02
    Rychlostní souboj mezi Ondřejem Pšeničkou a Mikulášem Hovorkou vyhrál bek Slavie. Hosté se díky tomu mohli záhy vrátit zpět k Tomáši Královi.
     
    48:59
    Robin Všetečka už nedostihl rychlý kotouč, který si tu šinul až přímo ke Královi. Gólman domácího týmu proti puku včas vystrčil hokejku a poslal jej do bezpečí.
     
    49:31
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Filip Kuťák – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    49:47
    Po úvodním rychlém přesilovkovém náporu vyhodili hráči Slavie kotouč na opačný konec ledové plochy. Stadion se tak musel vrátit, dokázal se ale celkem rychle vrátit zpět.
     
    50:31
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Jiří Doležal – 2 min., vysoká hůl).
     
    50:36
    Janu Výtiskovi podjel kotouč pod hokejkou, což uvolnilo cestu Marku Tomicovi k protišanci. Nikým nehlídán se tak vydal až ke Královi, cestou ho ale dostihl Patrik Marcel, který ho velmi tvrdě sestřelil.
     
    51:32
    O další střelu na Málka se postaral Marek Berka. Jeho šance ale nebyla příliš důrazná a gólmanovi Slavie příliš starostí nečinila.
     
    52:12
    Roman Málek se v brance musí stále velmi otáčet. Svůj tým ovšem celkem statečně drží.
     
    52:31
    Hosté v plném počtu.
     
    52:54
    Až do písknutí podržel Tomáš Král kotouč u levé tyče. Po jeho levici se také vhazuje.
     
    53:14
    Michal Daniel dokázal dostihnout Václava Vebera. Bylo to ale celkem daleko, aby se dostal k zakončení. Po krátkém boji se tak k puku opět dostali hosté.
     
    54:30
    Z mezikruží vypálil tvrdě Martin Procházka. Ovšem také nepřesně, puk se odrazil o mantinel za brankou Romana Málka.
     
    55:21
    Patrik Marcel vyslal do akce Marka Berku. Do zakončení se ale nakonec dostal Peter Jánský, jehož střelu odrazil do vzduchu jeden z obránců v barvách hostujícího celku.
     
    56:20
    Sešívaným patří puk i nadále. Po rychlé souhře se dokázali dostat k brance domácích a napadají ji.
     
    56:44
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (Petr Hašek – 2 min., podrážení).
     
    56:44
    Roman Málek opustil branku, Slavia hraje v šesti!
     
    57:14
    Sešívaní se drží nebezpečnš blízko svatyně Tomáše Krále. Čtveřice litoměřických obránců ale zvládá držet celou situaci pod kontrolou.
     
    58:10
    Na obrazu hry se stále nic nemění. Hosté napadají, domácí se, zuby nehty, ale úspěšně brání.
     
    58:44
    Domácí v plném počtu.
     
    59:06
    Kališníci již víceméně jen nahazují kotouče do prostoru k zcela volné brance hostů.
     
    59:21
    Slavia právě vstřelila branku!
    V poslední minutě hry se Slavia přibližuje na rozdíl jediné branky! Po nájezdu těsně k brankovišti dokázal puk kolem tyče Královy branky prostrčit DANIEL VRDLOVEC a vrací tak hosty do hry. Asistence: Jindřich Barák.
     
    59:50
    V posledních vteřinách oba týmy bojují u litoměřické branky.
     
    Konec zápasu.
     
    Ani závěrečná perioda nepřinesla téměř žádné změny v obrazu hry. Pouze střelecky byla úspěšnější hostující Slavia, která v závěru využila hry bez gólmana a dokázala se díky tomu dostat na rozdíl jediné branky. Své první vítězství v přípravě ale bere domácí tým.
     
    Pro dnešek se s vámi loučím a přeji hezký zbytek večera. (20:16:43)

    Vít Trubička

    Góly a asistencie: 17. Jánský, 32. Procházka (Jánský), 41. M.Beran (Procházka) – 47. Kuťák (Všetečka, Šteiner), 60. Vrdlovec (Barák)


    HC Stadion Litoměřice: Král (Beran A.) – Marcel, Mlčák, Výtisk (C), Poizl, Jebavý, Holý, Sedláček – Krutil, Beran M. (A), Miškář – Procházka, Berka, Koffer – Jánský, Pšenička, Hašek – Jindra, Damašek, Daniel – Čermák.
    HC Slavia Praha: Málek (Michajlov) – Duda, Novák (C), Barák, Veber, Valík, Steinocher, Hovorka – Šteiner, Kuťák (A), Všetečka – Kafka, Vlček, Doležal (A) – Tomica, Vrdlovec, Slaviček – Kohút, Petrov.

    Rozhodca: Petružálek, Vyštejn – Povová, Kurtin.