Toronto – Columbus 0:3 (kon.)
koniec
Toronto Maple Leafs
0:3 (0:1, 0:0, 0:2) Stav série: 2:3
Columbus Blue Jackets
cz Pondelok 10.08.2020, 02:10 • Scotiabank Arena, Toronto • Play-off NHL • Predkolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 02:00.
     
    Hezký den, všechny série předkola play-off NHL jsou už odehrané. Tu mezi Torontem a Columbusem ale musí rozhodnout pátý zápas. Začínáme krátce po 2:00.
     
    Vzhledem k probíhající pandemii koronaviru se toto utkání odehraje bez přítomnosti diváků.
     
    Vzájemné zápasy v letošní sezoně v základní části
    22. 10. 2019, TOR – CBJ 3:4 pp.
    5. 10. 2019, CBJ – TOR 1:4
     
    Československá stopa na soupiskách
    Martin Marinčin (TOR)
     
    Soupiska Toronta pro play-off 2020
    Brankáři: Frederik Andersen, Jack Campbell, Kasimir Kaskisuo, Joseph Woll.
    Obránci: Tyson Barrie, Cody Ceci, Travis Dermott, Justin Holl, Timothy Liljegren, Martin Marinčin, Jake Muzzin, Morgan Rielly, Calle Rosen, Rasmus Sandin.
    Útočníci: Kyle Clifford, Pierre Engvall, Frederik Gauthier, Zach Hyman, Andreas Johnsson, Kasperi Kapanen, Alexander Kerfoot, Denis Malgin, Mitchell Marner, Auston Matthews, Iľja Michejev, William Nylander, Nic Petan, Nicholas Robertson, Jason Spezza, John Tavares.

    Použitý zdroj: www.nhlnews.cz
     
    Soupiska Columbusu pro play-off 2020
    Brankáři: Matiss Kivlenieks, Joonas Korpisalo, Elvis Merzlikins.
    Obránci: Gabriel Carlsson, Adam Clendening, Vladislav Gavrikov, Scott Harrington, Seth Jones, Dean Kukan, Ryan Murray, Markus Nutivaara, Andrew Peeke, David Savard, Zach Werenski.
    Útočníci: Josh Anderson, Cam Atkinson, Emil Bemstrom, Oliver Bjorkstrand, Pierre-Luc Dubois, Nick Foligno, Liam Foudy, Nathan Gerbe, Boone Jenner, Stefan Matteau, Riley Nash, Gustav Nyquist, Eric Robinson, Devin Shore, Kevin Stenlund, Alexandre Texier, Alexander Wennberg.

    Použitý zdroj:
    www.nhlnews.cz
     
    Kanadské bodování týmů v základní části

    Columbus
    1. Pierre-Luc Dubois (v konečném pořadí 74.) – 49 bodů (18+31)
    2. Gustav Nyquist (121.) – 42 bodů (15+27)
    3. Zach Werenski (128.) – 41 bodů (20+21)
    4. Oliver Bjorkstrand (161.) – 36 bodů (21+15)
    5. Nick Foligno (219.) – 31 bodů (10+21)

    Toronto
    1. Auston Matthews (9.) – 80 bodů (47+33)
    2. Mitchell Marner (19.) – 67 bodů (16+51)
    3. John Tavares (38.) – 60 bodů (26+34)
    4. William Nylander (42.) – 59 bodů (31+28)
    5. Tyson Barrie – 39 bodů (5+34)
     
    Pátý zápas se vůbec nemusel hrát. Columbus sahal ve čtvrtém duelu z noci na sobotu po postupu, jenže absolutně nezvládl závěr. Ještě v 57. minutě vedl 3:0. Následně ale Toronto vstřelilo během minuty dvě branky a třiadvacet sekund před sirénou si vynutil prodloužení Zach Hyman. Duel poté rozhodl Auston Matthews v čase 73:10.

    *Mimochodem Toronto se stalo třetím týmem v historii NHL, který v play-off vyhrál zápas, ačkoli ještě čtyři minuty před koncem třetí třetiny prohrával o tři góly

    *Použitý zdroj: https://sport.ceskatelevize.cz/clanek/hokej/nhl/toronto-dalo-tri-goly-pri-hre-bez-brankare-a-vynutilo-si-paty-zapas-kubalik-posunul-chicago-dal/5f2da29f3d136f1e232122c0
     
    Před poslední sezonou mělo Toronto velké plány. Z New Yorku Islanders přivedlo Johna Tavarese, který svlékl dres Ostrovanů po dlouhých devíti letech a poprvé v NHL změnil zaměstnavatele. Toronto vysázelo na stůl jedenáct milionů dolarů a nároční torontští fanoušci začali mluvit o Stanley Cupu. Na nejcennější kolektivní hokejovou trofej čeká jakýkoliv kanadský klub od roku 1993, Toronto se naposledy radovalo dokonce v roce 1967. Nicméně Toronto skončilo loni v základní části na páté pozici a v prvním kole play-off vypadlo stejně jako na jaře 2018 s Bostonem a znovu v sedmi zápasech.
     
    Columbus loni bojoval o play-off do posledního kola, ale nakonec postoupil z osmého místa Východní konference. V prvním kole si senzačně vyšlápl na Tampu. Jasný vítěz základní části byl pasovaný do role největšího favorita na Stanley Cup. Jenže Columbus ukončil sérii po čtyřech duelech a Bleskům nebylo nic platné, že vytvořily rekord NHL, co se týče počtu získaných bodů v základní části. Ve druhém kole už Columbus narazil na Boston. Ačkoliv vedl 2:1 na zápasy, tak nakonec padl 2:4.
     
    Po loňské sezoně skončil v Columbusu Sergej Bobrovskij. Ruský brankář dával delší dobu najevo, že v dresu Blue Jackets nechce pokračovat a klub jej dokonce na chvíli suspendoval. Bobrovskij zamířil na Floridu, kde podepsal kontrakt s průměrným platem deset milionů na rok. Okamžitě se tak stal nejlépe placeným hráčem Floridy. Jenže nutno podotknout, že od té doby má kariéra někdejšího vítěze Vezinovy trofeje spíše klesající tendenci. Jen za první měsíc této sezony činil jeho průměr obdržených gólů 3,71 a úspěšnost zákroků jen 87,3 %. Na Floridu přicházel s tím, že chce získat Stanley Cup. To se mu v první sezoně nepovedlo, Panteři vypadli v kvalifikaci play-off proti New Yorku Islanders poměrem 1:3 na zápasy.
     
    Columbus zaujal v této sezoně zejména složením brankářského tria. Po již zmíněném konci Bobrovského vsadil na trojici Elvis Merzlikins – Joonas Korpisalo – Matiss Kivlenieks. Merzlikinse objevil pro Columbus bývalý skaut Plzně Milan Tichý (ano, ten Tichý, který do Plzně lanařil i Theorena Fleuryho – viz https://www.idnes.cz/hokej/nhl/milan-tichy-skaut-rozhovor-plzen.A200525_549425_nhl_rou). Předloni hrálo švýcarské Lugano utkání Ligy mistrů v Plzni. Po tomto zápase mělo dojít k setkání Tichého s Merzlikinsem. Následně mu finský generální manažer Columbusu Jarmo Kekäläinen nabídl, jestli by nechtěl zabojovat o místo v organizaci Blue Jackets. Merzlikins souhlasil. Inu, začátek pro něj v Columbusu nebyl vůbec jednoduchý a v prvních devíti duelech prohrál. Jenže v lednu se stal hvězdou celé NHL, zapsal pět nul a podmanil si celý Columbus. Disponoval úspěšností zákroků nad 95 %. V základní části nastoupil do 37 duelů a v devatenácti případech odešel jako vítěz.

    Použité zdroje:

    https://www.idnes.cz/hokej/nhl/elvis-merzlikins-columbus-brankar-novacek-objev.A200211_210408_nhl_ten


    https://www.idnes.cz/hokej/nhl/columbus-joonas-korpisalo-elvis-merzlikins-nove-smlouvy.A200424_082112_nhl_par
     
    Jednoznačně nejhorším momentem této série byl pád obránce Jakea Muzzina ve druhém zápase, kdy Muzzin padl po krosčeku Duboise až na koleno Dána Bjorkstranda. Zůstal ležet na zemi, skoro se nehýbal a na střídačkách nastalo ticho. Také televizní komentátoři mlčeli. Muzzin ale byl celou dobu při vědomí. Z ledu zamířil po čtvrthodinovém ošetřování okamžitě do nemocnice. Trenér Sheldon Keefe prozradil den po utkání, že Muzzin komunikuje. Nicméně ze strany Columbusu nemůžeme čekat, že se dozvíme nějaké větší detaily o stavu Muzzina. Obecně (nejen v NHL) totiž dlouhodobě platí, že kluby o zdravotním stavu hráčů v play-off nemluví.

    Použitý zdroj: https://www.idnes.cz/hokej/nhl/jake-muzzin-toronto-maple-leafs-nhl-play-off.A200805_100717_nhl_rmp
     
    Úvodní sestavy:

    Toronto Maple Leafs: Andersen (J. Campbell) – Holl, Dermott, Ceci, Rielly (A), Barrie, Marinčin – Marner (A), Matthews, Hyman – W. Nylander, Tavares (C), Robertson – Kapanen, Kerfoot, I. Michejev – Spezza, Engvall, Clifford.

    Columbus Blue Jackets: Korpisalo (Merzlikins) – S. Jones, Werenski, D. Savard, Gavrikov, Kukan, R. Murray – Atkinson (A), Dubois, Texier – N. Foligno (C), Jenner (A), Nyquist – Bjorkstrand, Riley Nash, Foudy – Gerbe, Wennberg, Robinson.

    Rozhodčí: McCauley, Pollock – Devorski, MacPherson.
     
    Toronto bude hrát v modrém, Columbus v bílém.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:26
    Columbus pokazil rozehrávku na levou stranu, první icing zápasu.
     
    00:45
    Foligno převzal puk na pravém křídle, ale Rielly jej zdvojil se spoluhráčem.
     
    01:24
    Dubois se rozjel z pravého křídla, v souboji jeden na jednoho se rozhodl pro střelu a trefil beka.
     
    02:07
    Dubois přebruslil obránce na levé straně, ale Andersen vyrazil jeho pokus u přední tyče.
     
    02:38
    Marinčinovu střelu z levé strany z jedničky vykopl Korpisalo levou nohou, Savard nepustil k dorážce Spezzu.
     
    03:15
    Matthews nastřeloval puk s příklepem z levé strany na zadní tyč, ale kotouč přeskočil hokejku Hymana.
     
    04:01
    Hodně opatrný úvod zápasu. Oba celky ví, že pro jednoho z nich dnes sezona skončí a není už prostor na opravu.
     
    04:42
    Michejev chytil rychlost na levé straně, ale Werenski ho stíhal a hokejkou tečoval puk do lapačky Korpisala.
     
    05:13
    Nyquist se vydal za svým nahozením, ale u puku byli první obránci Toronta.
     
    05:55
    Andersen lapačkou přerušuje hru a bude se vhazovat po levé ruce brankáře Maple Leafs.
     
    06:12
    Savard se nedohodl s Duboisem, kdo si přebere Matthewse na ose hřiště a americký útočník nakonec zakončil bekhendem do připraveného Korpisala.
     
    06:29
    Columbus právě vstřelil branku!
    Kdo byl to byl řekl, že zakončení ZACHA WERENSKIHO skončí v síti? Jenner s Folignem odvedli výbornou práci v levém rohu útočného pásma. Následně zmiňovaný americký obránce jenom nastřelil kotouč z levé strany na teč přes Nylandera bez většího napřáhu. Barrie sváděl souboj s Jennerem a ten musel dokonale clonit, protože se jednalo i čistý průstřel a navíc šel Andersen ke své bližší tyči, dostal gól do protipohybu a to nasvědčuje tomu, že neviděl absolutně nic. Vypadalo to, že tam ani nebyl dotek hokejky Barrieho a Andersen jenom máchl rukama. Bez asistence.
    06:29 Zach WERENSKI - 0:1
     
    08:25
    Kukanovu střelu z pravé strany srazilo Toronto pouze k Wennbergovi.
     
    09:06
    Pro Toronto zatím všechno špatně, nyní hrálo v šesti...
     
    09:39
    Atkinson ztratil kotouč na útočné modré čáře, pak zvedal ruku a dožadoval se odpískání ofsajdu Marnera.
     
    10:27
    Werenski vytvořil prostor tím, že na sebe natáhl Kerfoota a posunul puk na pravou stranu, proti Bjorkstrandovi z kruhu předvedl Andersen hezký semafor u kratší tyče!
     
    11:07
    Foudy měl potíže se zpracováním kotouče na levé straně, pak ale objel vystupujícího Riellyho, nicméně nakonec nezakončil.
     
    12:15
    Columbus působí o něco lepším dojmem, Toronto ještě pořádně neohrozilo Korpisala.
     
    13:01
    Kapanen si chystal zakončení z levého kruhu, míchal s pukem, ale zasáhla brusle Gavrikova.
     
    13:22
    Dubois měl proti sobě na pravé straně Riellyho na pravém kruhu, jenže Andersen se nenechat nachytat při bekhendové střele na bližší tyč.
     
    14:01
    Zprvu nenápadné nahození Kerfoota z pravé strany tečoval Michejev do horní tyče.
     
    15:01
    Nechybělo mnoho, aby střelu rozjetého Duboise z levého kruhu mohl Bjorkstrand klidně z osy hřiště dorazit na místo určení. Proti byl poslední možný obránce.
     
    15:50
    Korpisalo byl trošku dezorientovaný a nevěděl, kde je puk po zakončení od modré čáry, jenže všechno za něj vyřešili obránci.
     
    16:19
    Rielly sklepl puk z levé strany na pravý kruh a Tavares v obrovské šanci vystřelil z první po ledě do přední tyče prázdné brány. Jones se ještě snažil hasit situaci za Korpisala. Ten už nemohl zasahovat.
     
    17:04
    To tady dnes ještě nebylo, aby mužstvo bylo pod tak výrazným tlakem jako před chvílí Columbus.
     
    17:50
    Barrie nahrával z pravé strany za bránu Columbusu, tam byl Nyquist.
     
    18:25
    Savardovu rychlou rozehrávku z pravé strany nezpracoval nikdo v bílém.
     
    19:05
    Dubois přihrál na levou stranu do druhé vlny Texierovi a ten se hnal na Andersena. Francouzský útočník vypálil přes Holla do masky brankáře. Rozhodčí se rozhodli přerušit hru, ačkoliv podle pravidel už nemají povinnost jako ještě odhadem tak před pěti lety.
     
    19:49
    Savardovo nahození zprava zablokoval Ceci při souboji s Jennerem.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Zajímavá první třetina. Zprvu opatrný hokej. Oba celky moc dobře věděly a i nadále ví, že dnes pro jednoho z nich zkrátka sezona skončí. Columbus skóroval z první větší šance v zápase, když Jenner skvěle clonil při zakončení Werenskiho od modré čáry. Modrokabátnici se docela zklidnili a těžiště hry bylo dlouho před Andersenem.

    Nicméně závěr první dvacetiminutovky patřil spíše Torontu. Korpisala dvakrát zachránila branková konstrukce. V prvním případě tečoval Michejev nahození Kerfoota do břevna, vzápětí Tavares nevyužil nahrávky Riellyho a z jedničky poslal puk po ledě do bližší tyče prázdné brány.

    I tak mohl Columbus vést dokonce 2:0, ačkoliv by to bylo pro Toronto dost nespravedlivé. 55 sekund před první sirénou si najel Texier do druhé vlny na křižný pas Duboise, ale zakončil do masky brankáře Maple Leafs.

    Zápas zatím probíhá bez větších emocí, tak uvidíme, co přinese druhá třetina.
     
    Statistiky první třetiny
    Branky – 0:1
    Střely – 6:7
    Přesilovky – 0/0 :Z 0/1
    Trestné minuty – 2:0
    Statistika vyhraných buly v procentech – 50:50
    Zblokované střely – 7:4
    Hity – 10:14
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    21:10
    Matthews nahrál na pravou stranu a ránu Ceciho směrem na zadní tyč přizvedl Korpisalo vyrážečkou do ochranné sítě.
     
    21:33
    Marner neprošel přes beka na pravé straně a do útoku tak míří Columbus.
     
    22:14
    Kerfoot posunul puk zleva pod sebe a Johnsson v zajímavé pozici minul vzdálenější tyč.
     
    23:01
    Obrana Toronta propadla. Nejprve měl strašně místa na zakončení Foudy na levé straně a byl sám před brankářem, následně podržel Andersen Maple Leafs lapačkou proti Bjorkstrandovi.
     
    24:05
    Rielly nahazoval zleva do ohně, Columbus se ubránil bez zákroku Korpisala.
     
    24:46
    Dubois s Atkinsonem si nerozuměli na levé straně při výměně puku v situaci dva na dva.
     
    25:16
    Tavares byl na pravé straně osamocen proti Korpisalovi, ten zmenšil úhel a pravou rukou vytáhl obrovskou příležitost kapitána Toronta. Vzápětí se pravou nohou činil i proti Tavaresově dorážce!
     
    25:53
    Jones odevzdal kotouč levou stranou a odjel střídat, teď byl Columbus pod velkým tlakem.
     
    26:55
    Bjorkstrand se zpevnil proti Spezzovi na pravé straně, čekal, že jej bývalý hráč Dallasu trošku dohraje.
     
    27:31
    Barrie leží v rohu pásma, Marinčin v předklonu kontroluje jeho stav. Na první pohled to nevypadá zdaleka tak špatně jako v případě Muzzina při této sérii.
     
    27:31
    Jenner šel hodně aktivně rukama v rohu pásma proti Barriemu. Obránce Toronta se zvedl. Uvidíme, jestli se vrátí na led.
     
    28:07
    Hezký brejk Columbusu! Texier ujel pravou stranou a v situaci dva na jednoho nahrál přes beka, jenže Foudymu přeskočil puk hůl. Andersen klouzal k bližší tyči...
     
    28:54
    Každopádně Toronto má více ze hry ve druhé třetině.
     
    29:44
    Michejev zakončoval křížem zleva do levé ruky Korpisala, ten máchl a nebyl to úplně nejjistější zákrok.
     
    30:32
    Střelu Savarda z pravé strany tečoval Dubois hokejkou k přední tyči do protipohybu Andersena, ale puk směřoval mimo bránu.
     
    31:18
    Nylander nabral rychlost a vypálil zápěstím z levé strany přes Gavrikova o fous vedle první tyče.
     
    31:44
    Komerční přestávka.
     
    31:51
    14:12 na střely pro Toronto.
     
    32:16
    Werenski (CBJ) udělal krosček z levé strany proti Tavaresovi a je prvním vyloučeným hráčem Columbusu v zápase.
     
    32:30
    Jestli chce Toronto rozchytat Korpisala, tak se mu to daří! Spezza si zpracoval nahrávku Marnera na pravém kruhu a střílel golfákem na bližší tyč, tam uhnul kotouči clonící Hyman a puk skončil v lapačce brankáře Columbusu.
     
    33:15
    Tavares měl velkou šanci na pravé straně, podruhé v utkájní byl sám před Korpisalem, ale ten si vychutnal zákrok lapačkou.
     
    33:55
    Hyman přihrával z pravé strany bekhendem pod sebe, ale na modré čáře nebyl nikdo z hokejistů Toronta, Marner tak musel do středního pásma.
     
    34:20
    Werenski se vrátil na led, Columbus přežil své první oslabení v rozhodujícím pátém duelu.
     
    34:56
    Komerční přestávka.
     
    35:15
    Zase byl Columbus pod tlakem. Dermott si chystal puk na zakončení zprava, hodil si ho nakonec na střed, ale přes Foligna nezakončil. Následně rychle vykombinovalo Toronto soupeře až po pasu zleva střílel Matthews z mezikruží do lapačky zatím klíčového muže utkání.
     
    36:06
    Columbus odevzdal kotouč a vystřídal.
     
    36:38
    Savard se otočil kolem forčekujícího Hymana a přihrál na pravou stranu, Columbus se posléze vymanil z tlaku soupeře.
     
    37:26
    Murray našel Bjorkstranda na levé straně a ten se prosmýkl až k zakončení bekhendem vedle přední tyče. Po dlouhé době navštívil Columbus svou útočnou třetinu.
     
    38:11
    Robinson trefil z otočky na levém kruhu nohu Ceciho.
     
    38:23
    Ofsajd Spezzy na levé straně.
     
    38:34
    Tak to se jen tak nevidí! Dvěma hráčům Toronta se zlomila hůl! Toronto je v podstatě ve třech.
     
    39:10
    I tak se v této naprosto nevídané situaci Columbus neprosadil.
     
    39:31
    Rychlý kontr Columbusu táhl levou stranou Werenski a Dermott (TOR) se mu vrhl pod nohy na kruhu, podrazil jej. Werenski nahrával na zadní tyč Jonesovi, kterého bránil Tavares.
     
    39:49
    Nyquistův nástřel tečuje Foligno z osy hřiště vedle brány.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Statistiky po druhé třetině
    Branky – 0:1
    Střely – 19:13
    Přesilovky – 0/1 : 0/2
    Trestné minuty – 4:2
    Statistika vyhraných buly v procentech – 56:44
    Zblokované střely – 13:7
    Hity – 16:25
     
    Toronto bylo ve druhé třetině jasně lepší, ale zatím si láme zuby na výborném Korpisalovi. Tento zápas je názornou ukázkou toho, že play-off rozhodují gólmani. Korpisalo drží Columbus. Vždyť Tavares se dvakrát objevil sám před brankářem Blue Jackets, následně měl zajímavou šanci z mezikruží Matthews, ale Korpisalo vytasil krásný zákrok lapačkou.

    I Columbus měl své příležitosti. Tu největší zřejmě Foudy, jenže v souboji tváří v tvář přečetl Andersen záměr útočníka soupeře o zakončení mezi nohy. Brankář Toronta se poté ještě činil levou rukou proti Bjorkstrandovi v ryze dánském setkání před bránou Maple Leafs. Tak či onak – Columbus nebyl tak nebezpečný a ve druhém dějství se valnou část bránil. Nicméně i tak má blíž k postupu a Toronto dělí dvacet minut od konce sezony.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:12
    Columbus si do třetí třetiny ještě přenesl přesilovku.
     
    40:51
    Marner udělal stahovačku na pravé straně, následně byl pokrytý Hyman u bližší tyče.
     
    41:33
    Werenski poslal nahrávku Savardovi na levý kruh, Andersen vyrazil puk nohou.
     
    42:03
    Jones se vrhl do zakončení Nylandera z levého kruhu, švédský útočník střílel do lapačky brankáře.
     
    42:39
    Rielly si udělal výlet po útočném pásmu, otočil se na pravé straně, ale mířil do bránícího Duboise.
     
    43:23
    Kerfoot z rychlosti zakončil na levém křídle do Savarda a kotouč směřoval do ochranné sítě.
     
    43:55
    Johnsson prošel na ose hřiště mezi dvěma hráči soupeře, ale Korpisalo vypíchl puk nataženou holí.
     
    44:35
    Po Cliffordově ztrátě kontroval Robinson stejnou mincí na levém křídle.
     
    45:03
    Icing Toronta, vhazování po pravici Korpisala. Bek měl k puku blíže než útočící Nyquist, takže správně odpískáno, co se týče pravidel a bezpečnosti hráčů.
     
    45:25
    Kapanen začal kombinaci s Hollem a ten připravil zakončení z první pro Nylandera, severský souboj však vyhrál Korpisalo.
     
    46:03
    Korpisalo zastavil puk a rozehrál na levou stranu, Toronto forčekovalo až Atkinson nepřihrál přesně.
     
    46:37
    Na střely ve třetí třetině vede Toronto 6:1, ale co je to platné...
     
    47:13
    Dubois se krásně vyhnul hitu Kerfoota na pravé straně, vzápětí už však přišel o puk při přechodu do útoku.
     
    47:55
    Nyquist vyčistil pásmo. Rozhodčí signalizovali postavení mimo hru a Švéd si uvědomil, že by se mohl pískat úmyslný ofsajd.
     
    48:19
    Komerční přestávka.
     
    48:42
    Korpisalo dobře četl hru, vyjel z levé strany a hokejkou překazil útočné plány Toronta.
     
    49:11
    Marner nahrál zleva na hranu kruhu Riellymu do druhé vlny, jeho střela skončila na pravé noze Korpisala.
     
    49:41
    Jak překonat Korpisala? Rielly si stáhl delší nahrávku rozehrávajícího Matthewse, ten mu poslal puk vzduchem, ale při zakončení mezi betony si finský gólman připsal další zákrok.
     
    50:21
    Dubois si našel odražený puk ve střednímu pásmu, ten mu ovšem utekl na levé straně při souboji s Riellym.
     
    50:44
    Korpisalo ukazuje, že finská brankářská škola je zkrátka momentálně v perfektním stavu a na nedostatek kvalitních gólmanů si Finsko nemůže stěžovat v posledních letech.
     
    50:56
    Marner si chtěl navést kotouč z levého kruhu na střed a byl možná i podražen. Rozhodčí nezvedli ruku.
     
    51:40
    Columbus právě vstřelil branku!
    To je klika pro Columbus! Nyquist nahodil puk po levé straně podél Kapanena, odjel střídat! Trochu překvapivě byl u kotouče jako první LIAM FOUDY. Dostal strašně místa, obránce byl hodně pasivní, vůbec nevystoupil a LIAM FOUDY z úhlu nachytal Andersena! Nutno podotknout, že z opakovaných záběrů plyne, že celé situaci předcházel faul Foligna na levém kruhu útočného pásma soupeře, když Foligno zasáhl hokejkou nohu Marnera a měl jít pykat za podrážení na dvě minuty. Asistence: Gustav Nyquist, Seth Jones.
    51:40 Liam FOUDY - 0:2
     
    52:45
    Festival neproměněných šancí Toronta pokračuje dál! Kerfoot nahrál zleva rozjetému Johnssonovi a ten v podstatě trefil levou ruku brankáře v obrovské příležitosti.
     
    54:06
    Hotovo ještě není, zejména po zkušenostech z posledního zápasu.
     
    54:36
    Columbus se od druhé třetiny jen brání, ale je blízko k postupu. Nicméně ve čtvrtém duelu byl ještě blíž a všichni víme, že se hrálo nakonec prodloužení.
     
    55:06
    Gavrikov odehrál puk po levé straně a trošku s prodlevou bylo pískáno zakázané uvolnění.
     
    55:34
    Tavares na Marnera, se otočil kolem zprava kolem protější tyče a poslal puk před bránu, tam na něj nedosáhl nikdo z Toronta.
     
    56:22
    Když by existoval Fanklub defenzivního hokeje, tak by měl z dnešního počínání Columbusu radost. Nicméně jednoduše řečeno – v současném hokeji vyhrává zápasy hlavně precizní defenziva. Obrana je základ na velkém turnaji, nebo v play-off.
     
    57:08
    Nyquist vystřelil z osy hřiště do Dermotta, napodruhé z levé strany minul bránu.
     
    57:24
    Komerční přestávka.
     
    57:35
    Brána Toronta je prázdná.
     
    58:02
    Tavares se tlačil do zakončení z pravé strany v prostoru u přední tyče Korpisala. Následně byl k vidění hodně zbytečný krosček Werenskiho na Tavarese, rozhodčí by si obhájili dvě minuty.
     
    58:34
    Hyman nahrával zleva pod sebe Marnerovi, ale ten zpracoval kotouč ve středním pásmu a zhruba dvě sekundy poté se dopustil ofsajdu.
     
    58:34
    Toronto si bere timeout.
     
    58:34
    Konec timeoutu, vhazuje se ve středním pásmu blíž ke Korpisalovi.
     
    58:53
    Jones vypíchl puk Matthewsovi zprava a poslal puk křížem na icing.
     
    58:57
    Ránu z prvního doteku na pravém kruhu z hokejky Matthewse vyráží povyjetý Korpisalo u bližší tyče!
     
    59:26
    Korpisalo si poradil i se zakončením od modré čáry v podání Riellyho!
     
    59:37
    Columbus právě vstřelil branku!
    Jenner s NICKEM FOLIGNEM zachytili přihrávku soupeře na ose vlastního obranného pásma a posléze se NICK FOLIGNO zbavil kličkou zprava na střed Riellyho. Od poloviny hrací plochy pádil sám na prázdnou bránu, rozhodčí signalizovali trest pro někoho z Toronta. Pakliže by někdo hodil hokejku, tak by to byl zřejmě technický gól. NICK FOLIGNO dovezl puk do prázdné brány a Toronto vědělo, že sezona pro něj končí. Bez asistence.
    59:37 Nick FOLIGNO - 0:3
     
    Konec zápasu.
     
    Columbus vyhrál pátý rozhodující duel 3:0. Tentokráte zvládl závěr zápasu a v prvním kole play-off se (opět) potká s Tampou, kterou loni senzačně vyřadil ve čtyřech zápasech. Tampa vyhrála základní část a byla největším favoritem na zisk Stanley Cupu, jenže Columbus ukončil sérii v nejkratším možném termínu.
     
    Statistiky zápasu
    Branky – 0:3
    Střely – 33:22
    Přesilovky – 0/1 : 0/2
    Trestné minuty – 4:2
    Statistika vyhraných buly v procentech – 52:48
    Zblokované střely – 16:14
    Hity – 22:28
     
    Tři hvězdy utkání
    1. Joonas Korpisalo (CBJ) – 60 minut, 100% úspěšnost zákroků, žádná inkasovaná branka, 33 zákroků
    2. Zach Werenski (CBJ) – 1+0
    3. Liam Foudy (CBJ) – 1+0
     
    Československá stopa v utkání
    Martin Marinčin (TOR) – 0+0, 1 střela, čas na ledě: 16:29
     
    Toronto bude tahle prohra hodně bolet. Dnes bylo totiž lepším mužstvem, ale vylámalo si zuby na Jonnasi Korpisalovi. Nemůže být sporu o tom, že právě on byl hrdinou rozhodujícího zápasu této série. Zhruba od 15. minuty Toronto přehrávalo Columbus, ale na Korpisala si prostě nepřišlo. Jen Tavares byl snad třikrát sám před brankářem soupeře. Do toho v první třetině trefil po ledě tyč naprosto prázdné brány. Branková konstrukce hrála s Korpisalem také při teči Michejeva do břevna... Jenže štěstí je nutností k tomu, aby člověk mohl být úspěšný ve sportu. Korpisalo dnes zavřel bránu a Columbus postupuje!
     
    Možná, že se bude hodně debatovat o situaci před druhou brankou, kdy Foligno s velkou pravděpodobností zasáhl hokejkou Kapanena, ten si naváděl puk z levého kruhu na střed a byl dle všeho podražen. Z protiútoku nahodil Nyquist, odjel střídat, načež byl u puku jako první Foudy a z úhlu překvapil brankáře Andersena.
     
    Columbus neskóroval ve druhé třetině a nejblíže k tomu měl v předposlední minutě, když dva hráči Toronta zlomili hůl. Nastala tedy naprosto nevídaná situace, ale Toronto přežilo s menší nadsázkou krátké oslabení tři na pět.
     
    Děkujeme za pozornost, dobrou noc. (04:55:03)

    Vít Muzikář

    Góly a asistencie: 7. Werenski, 52. Foudy (Nyquist, S. Jones), 60. N. Foligno


    Toronto Maple Leafs: Andersen (J. Campbell) – Holl, Dermott, Ceci, Rielly (A), Barrie, Marinčin – Marner (A), Matthews, Tavares (C) – Kapanen, W. Nylander, Hyman – Michejev, Kerfoot, A. Johnsson – Spezza, Engvall, Clifford.
    Columbus Blue Jackets: Korpisalo (Kivlenieks) – S. Jones (A), Werenski, D. Savard, Gavrikov, Kukan, R. Murray, Nutivaara – Atkinson, Dubois, Texier – N. Foligno (C), Jenner (A), Nyquist – Bjorkstrand, Riley Nash, Foudy – Wennberg, Robinson.

    Rozhodca: McCauley, Pollock – Devorski, MacPherson
    Toronto 2 3 Columbus
    #1 Pondelok 03.08.2020 • 02:00
    Toronto - Columbus 0:2
    #2 Utorok 04.08.2020 • 22:10
    Toronto - Columbus 3:0
    #3 Piatok 07.08.2020 • 02:00
    Columbus - Toronto 4:3 koniec po predl.
    #4 Sobota 08.08.2020 • 02:00
    Columbus - Toronto 3:4 koniec po predl.
    #5 Pondelok 10.08.2020 • 02:10
    Toronto - Columbus 0:3