Kvalifikácia k 70. výročiu F1 Víťaz: V. Bottas (Mercedes) (kon.)
koniec zavodu
Kvalifikácia k 70. výročiu F1

Víťaz: V. Bottas (Mercedes)

Sobota 08.08.2020, 15:00Formula 1
     
    Ja vám ďakujem za vašu pozornosť a želám ešte pekný zvyšok dňa. (16:09:17)
     
    Skončila sa teda dnešná kvalifikácia na zajtrajšiu VC k 70. výročiu F1, ktorá sa pôjde na okruhu Silverstone. Sledovali sme napínavý súboj o pole position medzi kolegami z Mercedesu, ktorý napokon dopadol úspešne pre Bottasa a zajtra tak bude štartovať z prvého miesto. Lewis Hamilton bude štartovať v prvom rošte po jeho boku.
     
    Konečné poradie kvalifikácie:

    1. Bottas (Mercedes), 2. Hamilton (Mercedes), 3. Hülkenberg (Racing Point), 4. Verstappen (Red Bull), 5. Ricciardo (Renault), 6. Stroll (Racing Point), 7. Gasly (AlphaTauri), 8. Leclerc (Ferrari), 9. Albon (Red Bull), 10. Norris (McLaren), 11. Ocon (Renault), 12. Vettel (Ferrari), 13. Sainz (McLaren), 14. Grosjean (Haas), 15. Russell (Williams), 16. Kvjat (AlphaTauri), 17. Magnussen (Haas), 18. Latifi (Williams), 19. Giovinazzi (Alfa Romeo), 20. Räikkönen (Alfa Romeo).
     
    Koniec závodu.
     
    Výborné kolo ide aj na konto Nica Hülkenberga, ktorý napokon skončil na treťom mieste!
     
    Napokon si pole postition vybojoval VALTTERI BOTTAS, ktorý odjazdil famózne kolo a dostal sa tak pred svojho tímového kolegu Lewisa Hamiltona!
     
    00:00
    Tretia časť kvalifikácie sa práve skončila!
     
    1:10
    Práve Charles Leclerc sa ešte snaží ohroziť vedúce duo z Mercedesu, Max Verstappen to takisto ešte chce vyskúšať, času však veľa nezostáva.
     
    2:20
    Ešte však nemusíme nikoho ďalšieho z tochto boja odpisovať, bude sa rozhodovať v záverečnej časti tretej kvalifikácie, ktorá sa už nezadržateľne blíži.
     
    3:10
    Späť je už aj hlavná dvojica Lewis Hamilton a Valtteri Bottas. Tu sa jednoznačne bude súperiť o zajtrajšie pole position.
     
    4:45
    Všetci jazdci by sa už čoskoro mali vrátiť na trať a ešte sa tak v závere pokúsia vylepšiť svoje konečné časy. Uvidíme, komu sa to napokon nejakým výraznejším spôsobom aj podarí.
     
    5:35
    Postupne sa jazdci vracajú na trať, ale reč je hlavne o tých z druhej desiatky priebežného poradia.
     
    6:00
    Účastníci tretej časti kvalifikácie sú momentálne v boxoch. Pomaly sa dostaneme do záverečnej časti kvalifikácie, v ktorej sa rozhodne o zajtrajšom štartovnom rošte.
     
    7:20
    Nico Hülkenberg to zrejme myslí vážne s prienikom do TOP 3, ostatní jazdci si musia dať na neho pozor, jazdec Racing Point F1 chce absolvovať spanilú jazdu.
     
    8:05
    Na prvé miesto sa už dostáva Lewis Hamilton!
     
    9:35
    Na trati už evidujeme všetkých jazdcov, ktorí sa prebojovali to tretej časti kvalifikácie. Nico Hülkenberg postupune stúpa vyššie, určite má na to, aby zabojoval minimálne o tretie miesto.
     
    10:40
    Pozornosť sa určite upriami na dvojicu Lewis Hamilton a Valtteri Bottas. Kolegovia z rovnakého tímu by si to mali rozdať o pole position, doteraz však je v kvalifikácii lepší Bottas.
     
    11:40
    Treti čas kvlaifikácie odštartovala rýchlejšie ako predchádzajúca a väčšina jazdcov sa ihneď dostala na trať.
     
    12:00
    Tretia čas kvalifikácie bola práve zahájená!

    Miroslav Revaj