Philadelphia – Washington 3:1 (kon.) | St. Louis – Vegas 4:6 (kon.) | Columbus – Toronto 4:3 (po pr.)
Winnipeg – Calgary 0:4 (kon.) | Florida – NY Islanders 1:5 (kon.) | Arizona – Nashville 4:3 (po pr.)
Montreal – Pittsburgh 2:0 (kon.)
koniec
Montreal Canadiens
2:0 (0:0, 0:0, 2:0) Stav série: 3:1
Pittsburgh Penguins
cz Piatok 07.08.2020, 22:00 • Scotiabank Arena, Toronto • Play-off NHL • Predkolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Československá stopa v utkání:

    Tomáš Tatar (MTL) 0+0, 2 střely, čas na ledě 16:25 (00:41:38)
     
    Tři hvězdy utkání:

    1. Carey Price (MTL) 22 zák., 0 gólů, 100,0%
    2. Artturi Lehkonen (MTL) 1+0
    3. Jeff Petry (MTL) 0+0
     
    Statistiky: Střely na bránu: 22-22; Zablokované střely: 16-18; Vhazování: 50%-50%; Hity: 48-35; Přesilové hry: 0/2-0/2; Trestné minuty: 4-4.
    Montreal dnes vyřadil Pittsburgh a je v prvním kole playoff
     
    Montreal dokázal překvapivě snadno vyřadit Pittsburgh a navázat na předchozí fantastický obrat. O postupu Canadiens do prvního kola playoff rozhodl necelých pět minut před koncem Artturi Lehkonen. Konečný výsledek. Montreal Canadiens 2 Pittsburgh Penguins 0.
     
    Konec zápasu.
    59:28 Shea WEBER - 2:0
     
    59:28
    Montreal právě vstřelil branku!
    SHEA WEBER vyhodil puk zpoza vlastní brány tak, že se od hrazení u střídaček odrazil směrem na prázdnou bránu Pittsburghu a doklouzal do ní! Pens dnes překvapivě končí. Bez asistence.
     
    59:03
    Ben Chiarot vyhodil puk z obranného pásma a málem zamířil do prázdné brány. Kotouč ale nakonec minul levou tyč a pískalo se zakázané uvolnění. Timeout.
     
    59:00
    Do konce dnešního utkání zbývá odehrát 1 minuta.
     
    58:34
    Jevgenij Malkin taktéž pálil z levého kruhu pro vhazování, jeho pokus ale zastavil Carey Price, zatímco Tristan Jarry vystartoval na střídačku!
     
    58:22
    Tomáš Tatar mohl přidat pojistku, jenže jeho střela z levého kruhu pro vhazování skončila na vyrážce pozorného Tristana Jarryho, který puk vyrazil mimo.
     
    57:20
    Sidney Crosby se pokoušel vyrovnat stav dnešního utkání, jenže jeho pokus byl přizvednut do ochranné sítě a následuje komerční přestávka. Montreal vede!
    55:49 Artturi LEHKONEN - 1:0
     
    55:49
    Montreal právě vstřelil branku!
    Paul Byron se prodral až před bránu Pittsburghu a zpoza pravé tyče oslovil fantastickou zadovkou ARTTURIHO LEHKONENA, který poté z blízkosti prostřelil vše, co mu stálo v cestě, a Pittsburgh je na pokraji vyřazení! Asistence: Paul Byron.
     
    55:27
    Brian Dumoulin nepřesně rozehrál podél střídaček a jeho kolmá přihrávka skončila na zakázaném uvolnění.
     
    55:03
    Jonathan Drouin byl v útočném pásmu příliš rychle a proti Montrealu se pískalo postavení mimo hru.
     
    54:11
    Canadiens vystřelili z levé strany útočného pásma a Tristan Jarry puk sevřel v náručí. Komerční přestávka.
     
    53:36
    Artturi Lehkonen se nyní probil na levém křídle do útočného pásma a z ostrého úhlu napřáhl k prudké střele s příklepem, na Tristana Jarryho si ovšem nepřišel. Zápas dnes zřejmě rozhodne prodloužení.
     
    53:00
    Do konce normální hrací doby zbývá odehrát přesně sedm minut a Pittsburgh vyhodil puk na další zakázané uvolnění. Buly po pravici Tristana Jarryho.
     
    51:55
    Pittsburgh vyhrál vhazování ve vlastním obranném pásmu a po skončení komerční přestávky se vydal vpřed.
     
    51:43
    Jonathan Drouin vypálil z prostoru pravého kruhu pro vhazování a dobře mířil do vzdálenějšího levého horního rohu brány, jenže Tristan Jarry kotouč vyrazil na sklo.
     
    50:06
    Pittsburgh vyhodil puk na zakázané uvolnění, mnohem důležitější ale je, že Sidney Crosby během přesilové hry orazítkoval ostrou ránou z vrcholu levého kruhu pro vhazování vzdálenější spojnici pravé a horní tyče brány Montrealu!
     
    49:39
    Oba týmy se prezentují náročným fyzickým hokejem a vůbec nic si nedarují. Stále hrajeme bez branek.
     
    48:00
    Pittsburgh si vytvořil během přesilové hry obrovský tlak a několikrát se dostal ke střele, žádné zakončení se ovšem neujalo a Dale Weise se vrátil zpět na led.
     
    46:31
    Jevgenij Malkin zvedl hlavu a před vrcholem levého kruhu pro vhazování napřáhl k táhlé střele zápěstím, která skončila v lapačce brankáře Careyho Price.
     
    46:00
    Dale Weise byl vyloučen za podrážení a Pittsburgh se může přiblížit k důležité výhře během přesilové hry.
     
    44:46
    Pittsburgh vyhrál buly v útočném pásmu a na bodu pravého kruhu pro vhazování vypálil bez přípravy Jake Guentzel, který trefil pouze náruč Careyho Price.
    43:29 Paul Byron orazítkoval nádhernou ránou vzdálenější tyč!
     
    43:29
    Brendan Gallagher dostal nádhernou přihrávku před bránu a ocitl se v obrovské šanci, jeho pokus z blízkosti ale skončil na semaforu Tristana Jarryho! A ještě se vrátím ke střele Joela Armiy, nakonec to byl Paul Byron, kdo zakončoval a orazítkoval vzdálenější pravou tyč! Stále 0:0.
     
    42:49
    Carey Price odpálil volný kotouč téměř přes všechny čáry, Kris Letang ovšem musel hrát a po neodpískání zakázaného uvolnění rozehrál zpoza brány.
     
    41:20
    A další pěkný sprint, který tentokrát na levém křídle předvedl Joel Armia. Jeho následná rána s příklepem ale minula vzdálenější pravou tyč brány Pittsburghu.
     
    40:25
    Brendan Gallagher mohl krátce po přestávce prolomit ledy, když na pravém křídle šlápl do pedálů a na bodu pravého kruhu napřáhl ke střele zápěstím. Jeho pokus ovšem postrádal přesnost a skončil v náruči Tristana Jarryho.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Statistiky po druhé třetině: Střely na bránu: 11-13; Zablokované střely: 13-15; Vhazování: 63%-37%; Hity: 35-21; Přesilové hry: 0/2-0/1; Trestné minuty: 2-4.
     
    Třetí třetina začne přibližně v 23:52.
     
    Carey Price sice předvedl v závěru prostřední třetiny duelu riskantní rozehrávku zpoza vlastní brány, Brian Dumoulin ho za to ale nedokázal potrestat, a tak po 40 minutách nadále trvá bezbrankový stav. Skóre tedy je a zní. Montreal Canadiens 0 Pittsburgh Penguins 0.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:00
    Do konce druhé třetiny zbývá odehrát 1 minuta.
     
    37:38
    Canadiens se sice usadili v závěru přesilové hry v útočném pásmu, ke střele na bránu se ale nedostali a vyloučený Brian Dumoulin je zpět na hrací ploše.
     
    35:38
    Brian Dumoulin nevyužil velkou brankovou příležitost a vzápětí dostal dvě minuty za držení. Komerční brejk.
    35:21 Brian Dumoulin mohl potrestat chybu Careyho Price!
     
    35:21
    Carey Price rozehrál zpoza vlastní brány hodně riskantně a Brian Dumoulin se puk pokoušel po vyjetí zpoza ní rychle zasunout do sítě, kotouč ovšem minul vzdálenější levou tyč! Velká šance!
     
    34:14
    Kanadský tým se dostal na ose útočného pásma k nahození od modré čáry, před bránou ovšem nedošlo k žádné teči, a tak puk skončil za bránou Tristana Jarryho.
     
    32:49
    Pittsburgh musel během vlastní přesilové hry čelit nebezpečnému protiútoku Canadiens, jejichž bekhendové zakončení z levého kruhu minulo přední tyč.
     
    32:07
    Penguins se úvod přesilové hry vůbec nepovedl, když nejprve nepronikli do útočného pásma podél střídaček a vzápětí podél nich nepřesně rozehráli.
     
    31:36
    Joel Armia byl vyloučen na dvě minuty a Pittsburgh bude mít po reklamní přestávce přesilovou hru.
     
    31:00
    Utkání se nám přehouplo do své druhé poloviny a Carey Price i Tristan Jarry nadále drží čisté konto. Vypadá to, že dnešní zápas rozhodne jeden gól.
     
    29:33
    Tristan Jarry si musel dávat obrovský pozor po nahození Canadiens z levého křídla a následné teči, která puk usměrnila vedle levého horního rohu brány.
     
    28:37
    Carey Price se rychle vrhl po volném puku před bránou a po přerušení hry následuje komerční přestávka.
     
    27:56
    Montreal se dostal do zakončení u levé tyče, jenže jeden z jeho hráčů už byl příliš blízko brány a Tristan Jarry dokázal jeho pokus zneškodnit. Stále je to 0:0.
     
    26:51
    Tristan Jarry předvedl po dalším nahození ze strany Montrealu nepřesvědčivý zákrok, když se mu puk zamotal pod brusle a chvíli vůbec nevěděl, kde je.
     
    25:55
    Canadiens napálili puk do útočného pásma a Tristan Jarry musel jít rychle do kolen, aby velice prudké nahození od modré čáry vyrazil mimo svou bránu.
     
    24:59
    Oba týmy se snaží prolomit bezbrankové skóre, jenže jejich zakončení schází přesnost.
     
    23:43
    Victor Mete zkusil na levém křídle útočného pásma vypálit z téměř nulového úhlu a Tristan Jarry ukryl puk ve své výstroji. Skóre utkání je stále bezbrankové.
     
    22:47
    Canadiens s velkými problémy udrželi útočné pásmo a na vrcholu levého kruhu napřáhli z otočky k prudké střele s příklepem, která byla sražena mimo nebezpečí.
     
    21:47
    Artturi Lehkonen se nyní ocitl v pravém kruhu pro vhazování ve slibné střelecké pozici, jenže než zvedl hlavu a stačil zamířit, trefil klečícího Briana Dumoulina.
     
    21:14
    Patric Hörnqvist hraje dobrý zápas a nyní se pokusil skórovat z prostoru pravého kruhu pro vhazování, jeho střela zápěstím ale byla přizvednuta do ochranné sítě.
     
    21:02
    Canadiens nepřesně rozehráli podél střídaček a jejich prudká přihrávka skončila na zakázaném uvolnění. Následovalo vhazování po pravici Careyho Price.
     
    20:12
    Sidney Crosby si najížděl na levém křídle na přihrávku z osy útočného pásma, kotouč byl ale příliš prudký na to, aby ho dokázal v tísni a rychlosti zpracovat.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Statistiky po první třetině: Střely na bránu: 5-8; Zablokované střely: 9-6; Vhazování: 61%-39%; Hity: 15-14; Přesilové hry: 0/1-0/0; Trestné minuty: 0-2.
     
    Druhá třetina začne přibližně v 23:02.
    Bezbrankový stav po první třetině nechává zápas otevřený
     
    Pittsburgh opět vstoupil do utkání podle očekávání s obrovskou aktivitou a chutí vstřelit rychle úvodní gól, jenže se mu to nepodařilo. Nejblíže k rozvlnění sítě byl Patric Hörnqvist, když orazítkoval tyč. Skóre po první třetině. Montreal Canadiens 0 Pittsburgh Penguins 0.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:00
    Do konce úvodní části utkání zbývá odehrát 1 minuta.
     
    18:09
    Canadiens mířili střelou z pravého křídla přesně ke vzdálenější levé tyči, Tristan Jarry měl ale čistý výhled a puk vykopl mimo svou bránu pravým betonem.
     
    17:15
    Patric Hörnqvist předvedl skvělý forčeking a na bodu pravého kruhu zakončil zápěstím, jeho táhlá střela ale skončila mezi pravou rukou a tělem Careyho Price, který puk podržel. Hra byla znovu přerušena. (0:0)
     
    16:31
    Penguins se podařilo vyhodit a během vlastního oslabení Montreal k ničemu nepustili. Vyloučený Jevgenij Malkin je zpět na ledě a Pittsburgh hraje v plném počtu.
     
    15:27
    Bryan Rust vyrazil do rychlého protiútoku a na vrcholu pravého kruhu pro vhazování se dostal ke střele zápěstím, která skončila v náručí klečícího Careyho Price.
     
    14:31
    Jevgenij Malkin nyní zbytečně fauloval na levé straně útočného pásma a dostal dvě minuty za vysokou hůl. Montreal si zahraje po reklamní přestávce přesilovku.
     
    13:58
    Canadiens dokázali udržet útočné pásmo a na pravém křídle došlo k táhlému nahození od modré čáry, puk byl ale na přední tyči zablokován a Tristan Jarry nezasahoval.
     
    12:34
    Kris Letang rychle zavezl puk do útočného pásma Penguins a na ose ledové plochy napřáhl ke střele zápěstím, která našla pouze lapačku Careyho Price.
     
    11:54
    Jonathan Drouin využil volného prostoru na pravém křídle k táhlé střele od hrazení, Tristan Jarry byl ale na přední tyči připravený a ukryl puk ve svém náručí.
     
    11:12
    Pittsburgh má obrovskou herní převahu a již se několikrát dostal ke střele na bránu, jenže v bráně kanadského týmu stojí Carey Price, který zatím drží nulu.
     
    10:33
    Hra byla přerušena a rozhodčí chvilku váhali, kde se bude vhazovat. Nakonec ukázali na kruh po pravici Careyho Price, tedy obranné pásmo Canadiens.
     
    09:43
    Penguins vyrazili dopředu, a přestože se na levém křídle gólově prosadit nedokázali, alespoň mohli vhazovat v útočném pásmu. Carey Price zatím tlaku Pens odolává.
     
    08:46
    Zach Aston-Reese se dostal do zakončení v blízkosti levé tyče, jenže puk nedokázal zvednout a Carey Price ho po zákroku vyrážečkou sebral z ledu. Komerční přestávka.
    07:25 Patric Hörnqvist orazítkoval v úvodu střetnutí bližší tyč!
     
    07:25
    Patric Hörnqvist na pravém křídle vystřelil z úhlu a střelou zápěstím mířil do bližšího horního rohu brány, Careyho Price ale zachránila bližší tyč!
     
    06:16
    Hokejisté Pittsburghu do toho od úvodních minut pořádně šlapou, zatím si ovšem žádnou vyloženou brankovou příležitost nevytvořili. Oba brankáři nadále drží čisté konto.
     
    05:04
    Alex Belzile prohrál závod o puk a proti Montrealu se pískalo zakázané uvolnění. Za bezbrankového stavu tedy následovalo vhazování po pravé ruce Careyho Price.
     
    04:13
    Brankář Montrealu čelil v rychlém sledu čtyřem nebo pěti střelám, respektive čelil by, jenže jeho spoluhráči obětavě padali do střel a až na jednu všechny zablokovali.
     
    03:24
    Sidney Crosby vypálil bez přípravy na vrcholu pravého kruhu pro vhazování a jeho prudká rána s příklepem skončila v ochranné síti. Carey Price tentokrát nezasahoval.
     
    02:58
    Canadiens měli obrovské problémy s rozehrávkou a kotouč se před bránou Careyho Price nebezpečně odrážel, nakonec ale skončil v jeho lapačce. Hra byla přerušena.
     
    02:10
    Carey Price bleskově vyjel za svou bránu, aby zastavil nahození Penguins od střídaček a pomohl svým spoluhráčům s rozehrávkou. Utkání má od prvních minut obrovský spád.
     
    01:33
    John Marino vystřelil od modré čáry a jeho pokus z pravého křídla skončil v lapačce připraveného Careyho Price, který přerušil hru a připsal si první zákrok v dnešním zápase.
     
    00:16
    Utkání začalo očekávaným náporem ze strany Pittsburghu, Penguins se ovšem na pravém křídle útočného pásma neprosadili a dopředu se mohli vydat Canadiens.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Montreal Canadiens: Price (Ch. Lindgren) – S. Weber (C), Chiarot, Petry, Kulak, Ouellet, Mete – Gallagher (A), Suzuki, Tatar – Armia, Kotkaniemi, Drouin – Lehkonen, Danault, Byron (A) – Weise, Domi, Belzile. Hlavní trenér: Claude Julien.

    Pittsburgh Penguins: Jarry (M. Murray) – Letang (A), Dumoulin, Marino, M. Pettersson, J. Schultz, J. Johnson – Rust, Crosby (C), Guentzel – Hörnqvist, Malkin (A), Zucker – Sheary, McCann, Marleau – B. Tanev, Blueger, Aston-Reese. Hlavní trenér: Mike Sullivan.

    Rozhodčí: Eric Furlatt, Trevor Hanson. Čároví: Shandor Alphonso, Greg Devorski.
     
    Pittsburgh Penguins

    Penguins sáhnou po posledním kolapsu s Canadiens ke změně brankáře a mezi tři tyče se tak postaví Tristan Jarry. Matthew Murray odchytal úvodní tři zápasy série a z 93 střel inkasoval 8 gólů. Pokud dnes Pittsburgh prohraje, bude mít procentuální šanci na první volbu v letošním draftu 12,5 procent. Dokáží Pens zvítězit?
    Hráči Montrealu vyhlíží čtvrtý zápas a postup do dalšího kola
     
    Montreal Canadiens

    Klíčovým hráčem Montrealu je bek Jeff Petry, který vstřelil vítězný gól v prvním i třetím střetnutí série. V prvním zápase to bylo vítězství 3:2 po prodloužení, kdežto ve třetím 4:3 v normální hrací době. Canadiens čekají na vítězství v sérii playoff od roku 2015, když v prvním kole Východní konference vyřadili Senators.
    Canadiens zaskočili soupeře a předvedli fantastický obrat
     
    Montreal předvedl v posledním duelu proti Pittsburghu úžasný obrat a v pátek večer si může zajistit postup. Penguins se dostali po ztrátě velmi slibně rozehraného zápasu, ve kterém vedli o dvě branky, pod tlak a v případě dalšího klopýtnutí už nebudou mít prostor na nápravu. V opačném případě rozhodne páté střetnutí.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 22:00.

    Tomáš Reiner

    Góly a asistencie: 56. Lehkonen (Byron), 60. S. Weber


    Montreal Canadiens: Price (Ch. Lindgren) – S. Weber (C), Chiarot, Petry, Kulak, Ouellet, Mete – Gallagher (A), Suzuki, Tatar – Armia, Kotkaniemi, Drouin – Lehkonen, Danault, Byron (A) – Weise, Domi, Belzile.
    Pittsburgh Penguins: Jarry (M. Murray) – Letang (A), Dumoulin, Marino, M. Pettersson, J. Schultz, J. Johnson – Rust, Crosby (C), Guentzel – Hörnqvist, Malkin (A), Zucker – Sheary, McCann, Marleau – B. Tanev, Blueger, Aston-Reese.

    Rozhodca: Eric Furlatt, Trevor Hanson. Čároví: Shandor Alphonso, Greg Devorski
    Montreal 3 1 Pittsburgh
    #1 Nedeľa 02.08.2020 • 02:00
    Pittsburgh - Montreal 2:3 koniec po predl.
    #2 Utorok 04.08.2020 • 02:20
    Pittsburgh - Montreal 3:1
    #3 Štvrtok 06.08.2020 • 02:15
    Montreal - Pittsburgh 4:3
    #4 Piatok 07.08.2020 • 22:00
    Montreal - Pittsburgh 2:0