Juventus – Lyon 2:1 (kon.) | Manchester City – Real Madrid 2:1 (kon.)
koniec
Juventus Turín
2:1 (1:1)
Olympique Lyon
Piatok 07.08.2020, 21:00 • Allianz Stadium, Turín • Liga majstrov • Osemfinále
Predzápasové kurzy
     
    V druhom polčase už skórovali len domáci a to opäť zásluhou svojej hviezdy Ronalda, ale vytúžený tretí gól už Juventus nedokázal streliť a tak sa z postupu do štvrťfinále Ligy majstorv raduje francúzsky Olympique Lyon, ktorý doma vyhral 1:0 a prehra 1:2 v Turíne mu postačila na postup medzi osmičku najlepších.

    Majster Talianska tak nezvládol domácu odvetu a vypadáva z Ligy majstrov, podobne je tomu aj tak pri majstrovi španielskej súťaže Realu Madrid, ktorý stroskotal na Manchestru City. Práve dvojica Manchester City – Olympique Lyon sa proti sebe postavia vo štvrťfinále Ligy majstrov, bude sa to však hrať v Nemecku a len na jeden zápas.

    Ďakujem vám za vašu pozornosť, dobrú noc želá Miroslav Revaj. (23:00:58)
     
    90+7
    Koniec zápasu.
     
    90+6
    Ešte sa pokračuje ďalej, aj keď je nadstavený čas minulosoťu. Lyon sa bráni úspešne, Juventus ešte získava aut na útočnej polovici.
     
    90+5
    Sandrov pretiahnutý center len preletel pokutovým územím hosťujúceho celku. Lyon zvládla nadstavený čas výborne a pomaly búcha na štvrťfinálovú bránu Ligy majstrov.
     
    90+4
    Rohový kop hostia zvládli, ale loptu drží aj naďalej domáci celok. Lyon bráni svoje pokutové územie so všetkým čo na ihrisku má.
     
    90+3
    Ronaldov pokus nadvihol obranú múr na rohový kop. Tlak domácich bude pokračovať ďalej, Lyon sa musí brániť a vyvarovať každej jednej chybe.
     
    90+2
    Marcelo fauloval Higuaín a domáci získavajú priamy kop z nebezpečnej vzdialenosti. Uvidíme, ako s ním Juventus naloží.
     
    90+1
    Striedanie v tíme Olympique Lyon: z ihriska odchádza Léo Dubois, prichádza Kenny Tete.
    Striedanie v tíme Olympique Lyon: z ihriska odchádza Houssem Aouar, prichádza Thiago Mendes.
     
    90+1
    V druhom polčase sa nadstavuje 6 minút!
     
    90
    Lyon vytlačil kombináciu súpera do stredu ihriska. Riadny hrací čas druhého polčasu bude minulosťou, čakáme na údaj o nadstavenom čase.
     
    89
    Navyše teraz hostia zakombinovali pred pokutovým územím súpera, čím získali cený čas a hlavne držali hru čo najďalej od svojej brány.
     
    88
    Lyon nepúšťa domácich do žiadnej šance a pohodlne kontroluje dianie na ihrisku. Francúzsky celok sa pomaličky približuje za postupom do štvrťfinále Ligy majstrov.
     
    87
    Žltú kartu dostáva Maxence Caqueret (Olympique Lyon).
     
    86
    Napokon to boli dva rohové kopy za sebou pre Juventus, ale k zmene skóre to neviedlo. Lyon zvládol aj túto situáciu, ale postup ešte nemá vo vrecku.
     
    85
    Domáci Dybala, ktorý sa na ihrisko dostal v 71. minúte musí napokon zo zápasu pre zdravotné problémy odstúpiť. Juventus sa chystá zahrávať rohový kop.
     
    84
    Striedanie v tíme Juventus Turín: z ihriska odchádza Paulo Dybala, prichádza Marco Olivieri.
     
    83
    Juventusu sa teraz nedarí v prechode na útočnú polovicu. Lyon drží postupovú prehru aj naďalej, ale ešte ho čaká náročný zvyšok druhého polčasu.
     
    82
    Zatiaľ to však vyzerá, že majster Talianska vypadne a podobný osud zrejme čaká aj Real Madrid, ktorý prehráva na pôde Manchesteru City 2:1.
     
    81
    Približne desať minút zostáva do konca druhého polčasu, určite sa však ešte bude nadstavovať. Ak Juventus dokáže ešte raz skórovať a už neikasovať postúpi ďalej.

    Miroslav Revaj

    Góly: 43. Ronaldo (pen.), 60. Ronaldo – 12. Depay (pen.)

    Karty:   31. J. Cuadrado (JUV), 44. Bentancur (JUV) – 19. Aouar (LYO), 38. Dubois (LYO), 76. A. Lopes (LYO), 79. Cornet (LYO), 87. Caqueret (LYO)


    Juventus Turín: Szczęsny – J. Cuadrado (70. Danilo), de Ligt, Bonucci (C), Sandro – Bentancur, Pjanić (60. Ramsey), Rabiot – Bernardeschi (71. Dybala, 84. Olivieri), Higuaín, Ronaldo.
    Náhradníci: Buffon, Pinsoglio – Chiellini, Ramsey, Dybala, Danilo, Matuidi, Rugani, Demiral, Muratore, Olivieri.

    Olympique Lyon: A. Lopes – Denayer (61. J. Andersen), Marcelo, Marçal – Dubois (90+1. Tete), Caqueret, Bruno, Aouar (90+1. Mendes), Cornet – Toko Ekambi (67. Reine-Adélaïde), Depay (C) (67. M. Dembélé).
    Náhradníci: Tătăruşanu – J. Andersen, Rafael, M. Dembélé, B. Traoré, Mendes, Reine-Adélaïde, Jean Lucas, Tete, Cherki, Diomande, Bard.

    Rozhodca: Zwayer – Schiffner, Achmüller (všetci Nemecko)

    Diváci: bez divákov
    26.02.2020
    Lyon - Juventus 1:0

    Góly: 31. Tousart

    Karty:   28. Marcelo (LYO), 61. Cornet (LYO)