Sevilla – AS Rím 2:0 (kon.) | Leverkusen – Rangers 1:0 (kon.) | Bazilej – Frankfurt 1:0 (kon.)
Wolverhampton – Olympiakos 1:0 (kon.)
koniec
FC Bazilej 1893
1:0 (0:0)
Eintracht Frankfurt
Štvrtok 06.08.2020, 21:00Európska liga • Osemfinále
Predzápasové kurzy
     
    FC Bazilej 1893 dnes podal perfektný zodpovedný výkon v zadných radoch a postupuje do štvrťfinále. Eintracht Frankfurt potreboval tri góly, no nemal ani tri poriadne strely. Dnes v ofenzíve neukázal nič. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný večer. (22:49:46)
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    90+1
    Silvan Widmer ušiel po pravom krídle a poslal veľmi dobrú loptu do pokutového územia. Tú minuli dvaja stopéri aj Kevin Trapp, avšak takisto si to nevyrátal Kemal Ademi. Basel získal ešte roh.
     
    90
    Nadstavujú sa 2 minúty.
     
    89
    Yannick Marchand potiahol loptu cez os ihriska dopredu, potom prihrával na pravé krídlo. Zrazená prihrávka skončila pri Trappovi.
    88. Fabian Frei (BAS) - 1:0
     
    88
    FC Bazilej dal gól!
    Nakoniec to gól bude a domáci si ho určite zaslúžia. Hostia teraz síce boli sformovaní, ale FABIAN FREI už s kapitánskou páskou prešiel ako nôž maslom cez troch obrancov, obišiel aj brankára Trappa a poľahky loptu zasunul do siete. Švajčiarsky klub je definitívne medzi osmičkou najlepších v EL.
     
    87
    Striedanie v tíme FC Bazilej 1893: z ihriska odchádza Taulant Xhaka, prichádza Yannick Marchand.
     
    86
    Ono je to dosť zaujímavý obrázok, pretože Frankfurt už nejaký čas v defenzíve prepadáva, lenže v ofenzíve hostia nerobia nič, aj tak sa nestíhajú vracať. Navyše, Bazilej prečíslenia nevie pretaviť k zakončeniam. Až teraz konečne prišla presná prihrávka a Samuele Campo sám pred Trappom trafil nemeckého gólmana do ruky.
     
    85
    Jasper van der Werff chcel poslať loptu na pravé krídlo, tam spoluhráčov nemal. Akcia hostí začne od Kevina Trappa.
     
    84
    Domáci vybojovali aj priamy kop. Eray Cömert to skúsil tvrdou ranou a aj keď to vyzeralo zaujímavo, nakoniec pálil veľmi nepresne.
     
    83
    Ricky van Wolfswinkel si našiel loptu vo vápne Frankfurtu a aj keď bol z neho vytlačený, tak ju udržal a to Bazileju v týchto minútach stačí. Kombinuje ďaleko od Nikoliča.
     
    82
    Kemal Ademi dosť podcenil pas za obranu, pretože mohol ísť sám na Trappa. Na loptu však čakal, dobehol ho Makoto Hasebe a hlavou prihral na svojho gólmana.
     
    81
    Striedanie v tíme FC Bazilej 1893: z ihriska odchádza Arthur Cabral, prichádza Kemal Ademi.
     
    80
    Arthur Cabral si spracoval loptu, v snahe rozbehnúť sa dopredu ho fauloval Timothy Chandler a nakoniec dostal aj žltú kartu.
     
    79
    Už je naozaj vidieť, že hostia nepočítajú s tým, že môžu ešte niečo vymyslieť. Záver sa bude podľa všetkého iba dohrávať.
     
    77
    Gonçalo Paciência to skúsil spred pokutového územia, jeho pokus smeroval do prvého obrancu pred ním.
     
    76
    Už len štvrťhodinka do konca riadneho hracieho času. Frankfurt potrebuje zázrak, aby sa dostal do štvrťfinále Európskej ligy 2019/20.
    75. Silvan Widmer (BAS)

    Matej Kubove

    Góly: 88. Frei

    Karty:   26. Cömert (BAS) – 33. Kohr (FRN), 80. Chandler (FRN)


    FC Bazilej 1893: Nikolić – Petretta, Alderete, Cömert, Widmer – Xhaka (87. Marchand), Frei – Stocker (C) (66. van Wolfswinkel), Campo, Pululu (67. van der Werff) – Cabral (81. Ademi).
    Náhradníci: De Mol, Pukaj – Ademi, O. Bunjaku, Isufi, B. Riveros, Tushi, van der Werff, van Wolfswinkel, Stevanovič, Lurvink, Marchand.

    Eintracht Frankfurt: Trapp – D. da Costa (67. Chandler), D. Abraham (C), Hinteregger, N'Dicka (46. Hasebe) – Kohr, Rode (67. Ilsanker), Kostić – Dost, Kamada, André Silva (46. Paciência).
    Náhradníci: Rönnow, Boerdner – Durm, Hasebe, Chandler, Ilsanker, Paciência, A. Touré.
    12.03.2020
    Frankfurt - Bazilej 0:3

    Góly: 27. Campo, 73. Bua (Campo), 85. Frei (Bua)

    Karty:   23. Sow (FRN) – 11. Campo (BAS), 53. Cömert (BAS), 76. Alderete (BAS)

    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 4:5. Střely mimo: 6:7. Rohy: 5:2. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 14:9.