Colorado – St. Louis 2:1 (kon.) | Toronto – Columbus 0:2 (kon.) | Vancouver – Minnesota 0:3 (kon.)
Carolina – NY Rangers 4:1 (kon.) | Calgary – Winnipeg 2:3 (kon.) | Tampa Bay – Washington 3:2 (2:1 po s.n.)
koniec
Carolina Hurricanes
4:1 (1:1, 2:0, 1:0) Stav série: 2:0
New York Rangers
cz Pondelok 03.08.2020, 18:00 • Scotiabank Arena, Toronto • Play-off NHL • Predkolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    58:39
    Frustrující okamžiky pro Rangers. Solidní tlak u Mrázka zůstal nevyužit a místo toho došlo k menšímu trestu za hrubost pro Chrise Kreidera.
     
    57:12
    Zibanejad výborným pasem zpoza branky nalezl Bučněviče, jehož střela propadla přes Mrázka k pravé tyči. Tam dorážel Fox, ale místo prázdné branky trefil brusli Nina Niederreitera.
     
    54:16
    DeAngelo dostal k pětiminutovému trestu za bitku i osobní trest, z čehož resultuje početní výhoda pro Hurricanes.
    54:02 Andrej SVEČNIKOV - 4:1
     
    54:02
    Carolina právě vstřelila branku!
    Teď už jsou šance Rangers asi nulové! Ryan Strome fatálně propadl na útočné modré, kde ho odzbrojil Sebastian Aho. Finský útočník utekl do protiútoku a krátkou přihrávkou vyzval ke skórování ANDREJE SVEČNIKOVA, který tuto příležitost ke zkompletování hattricku s díky využil. Asistence: Sebastian Aho.
     
    44:24
    Justin Williams u hrazení trefil Zibanejada, který se snažil dohnat Skjeie. Bylo to posouzeno jako nedovolené bránění, které znamená přesilovku pro Rangers.
     
    40:00
    Po zaznění sirény ještě došlo k menší potyčce, kvůli které začne třetí část hrou čtyři na čtyři. Vyloučeni jsou Martinook a Bučněvič.
    22:22 Jordan MARTINOOK - 3:1
     
    22:22
    Carolina právě vstřelila branku!
    Takovýto vstup do druhé třetiny si příznivci Rangers v žádném případě nepředstavovali! Na začátku další gólové akce byl Skjei, který na modré zastavil pokus DeAngela o vyhození. Geekie poté dostal od McGinna puk na zadní mantinel, kde jej s trochou štěstí udržel a ve finále posunul JORDANU MARTINOOKOVI, který už to měl před odkrytou klecí jednoduché. Asistence: Morgan Geekie, Brock McGinn.
    21:11 Andrej SVEČNIKOV - 2:1
     
    21:11
    Carolina právě vstřelila branku!
    Canes bleskově využívají přesilovou hru a berou si zpět svůj ztracený náskok! Aho porazil na buly Zibanejada, puk tím dostal na modrou čáru, podél které Vatanen nabil ANDREJI SVEČNIKOVOVI a jeho tvrdá rána prosvištěla nad Lundqvistovým pravým ramenem až do sítě. Asistence: Sami Vatanen, Sebastian Aho.
     
    21:08
    I zkraje druhé části bude mít Carolina přesilovou hru. Za vysokou hůl bude pykat obránce Brendan Smith.
     
    16:55
    Panarin přihrál ideálně do jízdy Zibanejadovi, který měl pravou stranu kluziště jenom pro sebe. Švédský útočník zvedal puk do bližšího horního rohu, jenže narazil na dobře postavenou Mrázkovu lapačku!
     
    15:49
    Vyloučení v týmu Carolina Hurricanes (Jordan Martinook – 2 min., podrážení).
    12:05 Artěmij PANARIN - 1:1
     
    12:05
    Rangers právě vstřelili branku!
    Ve třinácté minutě je vyrovnáno na 1:1! DeAngelo našel prostor k diagonální přihrávce na Stromea. Ten se v prostoru vedle branky rychle zorientoval a pasem přes osu hřiště našel ještě lépe postaveného ARTĚMIJE PANARINA, na kterého už čekala rutinní koncovka. Mrázek nebyl daleko od dalšího skvělého zákroku, puk minul jeho lapačku jen o pár centimetrů. Asistence: Ryan Strome, Tony DeAngelo.
     
    11:53
    Zibanejad se znovu zabydlel v levém kruhu, odkud přidal další dvě střely. Napoprvé minul, zatímco ve druhém případě orazítkoval brankovou konstrukci!
     
    10:49
    Tak tohle vypadá na skvělou příležitost pro Rangers. Sebastian Aho dosti zbytečně sekl přihrávajícího Zibanejada a poslal tím Carolinu na osmdesát vteřin do tří.
     
    10:11
    Během reklamní pauzy usedl na trestnou lavici Haydn Fleury, takže Rangers mají k dispozici první přesilovou hru. Prohřeškem bylo nedovolené bránění proti Di Giuseppemu.
    08:12 Senzační zákrok Petra Mrázka proti Howdenovi!
     
    08:12
    Neuvěřitelný zákrok Petra Mrázka! Tento moment se asi dostane ke všem hokejovým fanouškům nejen v České republice! McKegg zaútočil po pravé straně a po obkroužení branky předložil loženku volnému Howdenovi. Ten po své střele z bředbrankového prostoru zvedal ruce nad hlavu, jenže puk k jeho nemilému zjištění skončil v Mrázkově lapačce.
    04:32 Andrej SVEČNIKOV - 1:0
     
    04:32
    Carolina právě vstřelila branku!
    Také ve druhém utkání série jdou Hurricanes do brzkého vedení! Strome nezvládl přihrávku do předbrankového prostoru. Aho rychle otočil hru a přes DeAngela posunul puk do levého kruhu na ANDREJE SVEČNIKOVA, jenž trefil mezírku mezi Lundqvistovým tělem a pravou rukou. Asistence: Sebastian Aho, Sami Vatanen.
     
    00:16
    Hned po šestnácti vteřinách první komplikace pro klub z New Yorku! Za krosček míří na trestnou lavici Pavel Bučněvič.

    Michal Břuchanský

    Góly a asistencie: 5. Svečnikov (Aho, Vatanen), 22. Svečnikov (Vatanen, Aho), 23. Martinook (Geekie, B. McGinn), 55. Svečnikov (Aho) – 13. Panarin (R. Strome, DeAngelo)


    Carolina Hurricanes: Mrázek (Reimer) – Vatanen, Slavin (A), Edmundson, Skjei, H. Fleury, Gardiner – T. Teräväinen, Aho, Svečnikov – Nečas, Trocheck, Niederreiter – Williams, J. Staal (C), Foegele – Martinook (A), Geekie, B. McGinn.
    New York Rangers: H. Lundqvist (Georgijev) – Fox, R. Lindgren, Trouba, Br. Smith, DeAngelo, M. Staal (A) – Bučnevič, Zibanejad (A), Kreider (A) – Kakko, R. Strome, Panarin – J. Gauthier, Chytil, Di Giuseppe – Fogarty, B. Howden, McKegg.

    Rozhodca: Hebert, Dwyer – Barton, Berg
    Carolina 3 0 NY Rangers
    #1 Sobota 01.08.2020 • 18:10
    Carolina - NY Rangers 3:2
    #2 Pondelok 03.08.2020 • 18:00
    Carolina - NY Rangers 4:1
    #3 Streda 05.08.2020 • 02:00
    NY Rangers - Carolina 1:4