Denizlispor – Ankaragücü 0:1 (kon.) | Fenerbahce – Rizespor 3:1 (kon.) | Gençlerbirliği – Besiktas 0:3 (kon.)
Göztepe – Sivasspor 3:1 (kon.) | Kayserispor – Trabzonspor 1:2 (kon.) | Konyaspor – Alanyaspor 2:3 (kon.)
Yeni Malatyaspor – Gaziantep 0:1 (kon.)
koniec
Yeni Malatyaspor
0:1 (0:0)
Gazişehir Gaziantep F.K.
cz Sobota 25.07.2020, 20:00 • Venue Yeni Malatya Stadyumu, Malatya • Turecká Superliga • 34. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je ode mě pro dnešek vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (21:59:33)
     
    Konečný hvizd hlavního rozhodčího poslal Malatyaspor do druhé ligy. A to ještě domácí fotbalisté neví, že v souběžně hraném střetnutí mezi Denizlisporem a Ankaragücü hosté vstřelili jediný gól v zápase ve čtvrté nastavené minutě, tudíž by právě Malatyaspor v případě vítězství setrval v první lize.

    O osudu zápasu rozhodla situace ze 63. minuty. Yıldırım těsně za šestnáctkou fauloval Özera a nařízený přímý kop přetavil v gól Papy Mison Djilobodji, jenž využil nesmyslného odskočení Buluta ze zdi. Jak již bylo zmíněno, Malatyaspor končí na šestnácté, čili první sestupové pozici, naopak Gaziantep ještě vylepšil své konečné postavení, posunul se na osmé místo před Antalyaspor.
     
    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 3:7. Střely mimo: 2:1. Rohy: 2:5. Ofsajdy: 5:0. Fauly: 14:9.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Hosté možná dohrají poslední okamžiky zápasu o deseti, za postranní čáru odkráčel s bolestí pravé ruky Kenan Özer. K návratu na trávník se moc nemá.
     
    90+2
    Střídání v týmu Gazişehir Gaziantep F.K.: ze hřiště odchází Alexandru Maxim, přichází Mehmet Uğurlu.
     
    90+1
    Těžko říct, na koho se nyní Mitchell Donald vztekal. Mohl jedině sám na sebe, protože Bulut mu chtěl narazit, jenže holandský středopolař s neznámých důvodů úplně zastavil.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby čtyři minuty.
     
    90
    Střídání v týmu Yeni Malatyaspor: ze hřiště odchází Youssouf Ndayishimiye, přichází Yitighan Güveli.
     
    89
    Murat Yıldırım na sebe navázal dva protihráče, vzápětí zpětnou přihrávkou našel Donalda. Jeho centr postrádal na výšce, do bezpečí odhlavičkoval Morais.
     
    88
    Murat Yıldırım měl dostatek času a prostoru, přesto chyboval. Balón mu projel pod nohou až do zámezí, aniž by si této skutečnosti všiml.
     
    87
    Fotbalisté Malatyasporu už prohráli utkání v hlavách. Chybí nápad, myšlenka, naopak můžeme zpozorovat velkou frustraci a bezmoc.
     
    86
    Hráči ve světle modrém velmi dobře vědí, že nemají kam spěchat. Vítězství za tři body jim v konečném zúčtování vynese posun na osmé místo, což je výborným počinem.
     
    85
    První ofsajdové postavení hostujícího mužstva. Pozici s obrannou linií si nepohlídal Maxim, správnému rozhodnutí pomezního se hodně diví.
     
    84
    Dobrý pokus Toscy, jenž dlouhým nákopem hledal Mugdata Çelika. Dobře zapracoval Arturo Mina, který udržel soka na zádech.
     
    83
    Situaci muži v zelených vestách vyřešili rychle, tudíž hra pokračuje. Dlouhý aut Olkowského prodloužil Sousa za sebe přímo ke kopačkám protihráče Hafíze.
     
    82
    Hlavní rozhodčí musel na moment přerušit hru, protože na tribunách došlo k menší roztržce mezi členy realizačního týmu a pořadatelskou službou.
     
    81
    Zmar a smutek lze vyčíst z tváří fotbalistů v domácích dresech. Ti nyní vstřelili třetí branku v utkání, avšak i v tomto případě šlo o ofsajd, v němž byl nachytán Töre.
     
    80
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Malatyaspor na domácím stadiónu prohrává o gól s Gaziantepem. Působení Karamanových svěřenců v nejvyšší turecké lize se pomalu, ale jistě chýlí ke konci.

    Milan Huppert

    Góly: 64. Djilobodji

    Karty:   49. Háfiz (YMA)


    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 3:7. Střely mimo: 2:1. Rohy: 2:5. Ofsajdy: 5:0. Fauly: 14:9.
    Yeni Malatyaspor: Farnolle – M. Yıldırım, A. Mina, Hadebe, Háfiz – Töre, Ndayishimiye (90. Güveli), Ildiz (69. Donald), Fofana (60. Kaş) – Kjartansson, Bulut.
    Náhradníci: Damlu – Akbaş, Aytaç, Donald, Güveli, Kaş.

    Gazişehir Gaziantep F.K.: Yılmaz – Djilobodji (78. K. Aktaş), Kana-Biyik, Toșca – Olkowski, A. Sousa, Jefferson (46. Özer), Júnior Morais – Maxim (90+2. Uğurlu), Vural (46. Soyalp) – Demir (71. M. Çelik).
    Náhradníci: Bozan – K. Aktaş, M. Çelik, Uğurlu, Özer, Soyalp, Yurtseven, Zengin.

    Rozhodca: Kardeşler – Sancaktar, Dedeş