Watford – Manchester City 0:4 (kon.) | Aston Villa – Arsenal 1:0 (kon.)
koniec
Aston Villa FC
1:0 (1:0)
Arsenal FC
Utorok 21.07.2020, 21:15 • Villa Park, Birmingham • Anglická Premier League • 37. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (23:15:27)
     
    Držanie lopty: 31 % : 69 %.
    Strely na bránu: 3:0.
    Strely mimo: 4:4.
    Rohy: 8:9.
    Ofsajdy: 1:1.
    Fauly: 13:19.
     
    Aston Villa po výbornej výkone v obrane získava dôležité tri body. O jej výhre rozhodol ešte v prvom polčase Trézéguet. Hostia predviedli smerom dopredu veľmi slabý výkon a na Reinovu bránu ani len nevystrelili. Ich jedinou skutočne veľkou príležitosťou bola hlavička Nketiaha do tyče, inak ich však skvele fungujúca obrana domáceho celku držala na dištanc od vlastnej šestnástky. Aston Villa sa tak vďaka tejto výhre dostala na nezostupové 17. miesto, o skóre pred 18. Watford a v poslednom zápase bude hrať v priamom súboji o záchranu so 16. West Hamom. Arsenal je na priebežnom desiatom mieste a už s určitosťou neskončí vyššie ako na ôsmom mieste.
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    90+5
    Pépé nakoniec dostal loptu na polovicu Aston Villy a preniesol ju na opačnú stranu. Tierneyho center chytil brankár Reina, ktorý si s loptou ochotne poleží na trávniku.
     
    90+4
    Hosťom záver zápasu vôbec nevychádza. Domáci ich vytlačili na ich polovicu a rozohrávka sa obrancom Arsenalu nedarí.
     
    90+3
    Striedanie v tíme Aston Villa FC: z ihriska odchádza John McGinn, prichádza Henri Lansbury.
     
    90+1
    Žltú kartu za faul na prenikajúceho McGinna dostáva Joe Willock (Arsenal FC). Ten ešte ďalej protestoval a až jeho spoluhráči ho upokojili.
     
    90
    Bude sa hrať ešte štyri minúty.
     
    89
    Arsenal má loptu pod kontrolou a snaží sa prekombinovať sa k šestnástke Aston Villy. To sa mu nedarí, a tak do pokutového územia domácich letí akurát jeden nevydarený center za druhým.
     
    88
    Pépé vystrelil z priameho kopu technicky na zadnú tyč, avšak Mings odhlavičkoval loptu na rohový kop. Ten rozohrali hostia na krátko a center z krídla zase chytil pripravený gólman Aston Villy Reina.
     
    87
    Žltú kartu za podrazenie rozbehnutého Pépého dostáva Matt Targett (Aston Villa FC).
     
    86
    Pépého tesne pred šestnástkou podrazil Targett. Arsenal bude mať priamy kop z pravej strany.
     
    85
    Hostia rozohrali štandardku na krátko a po nepresnom Pépého centri prišli o loptu. Domáci okamžite vyrazili dopredu a do obrany sa musel vrátiť i Willock, ktorý sklzom vypichol loptu rozbehnutému Targettovi.
     
    84
    Nakamba podrazil pri spracovávaní lopty Ceballosa. Priamy kop pre Arsenal zhruba zo stredu útočnej polovice.
     
    83
    Pépého center zablokoval Grealish a hostia signalizujú, že to bolo rukou. Hlavný rozhodca ale necháva hru pokračovať ďalej a postupná kombinácia Arsenalu teda ďalej trvá.
     
    82
    Aston Villa sa stále snaží hrať aktívne a hroziť hosťom. Názorne to predviedol teraz McGinn, ktorý zakončil nepresnou strelou zo zhruba 25 metrov rýchly útok svojho celku.
     
    80
    Žltú kartu za držanie rozbehnutého McGinna za dres v strede poľa dostáva Sead Kolašinac (Arsenal FC).
     
    80
    Arsenal sa snaží postupne stupňovať svoj tlak, nedokáže sa ani len na dlhšiu dobu usadiť pri šestnástke Aston Villy. Hostia navyše kvôli mnohým nepresnostiam často strácajú loptu.
     
    79
    Striedanie v tíme Arsenal FC: z ihriska odchádza Cédric Soares, prichádza Joe Willock.
     
    78
    Grealish našiel na opačnej strane presnou prihrávkou medzi obrancov Arsenalu rozbehnutého McGinna, ktorého prudkú strelu vyboxoval gólman hostí Martínez.
    77. Edward Nketiah (ARS)
     
    77
    Pépé nacentroval na hranicu šestnástky, kde sa k hlavičke pretlačil Nketiah. Jeho strela skončila na pravej tyči, od ktorej sa odrazila priamo k brankárovi Reinovi a aj keď tomu síce lopta najprv vypadla, tak ju dokázal chytiť pred bránkovou čiarou.
     
    76
    Po krátkom prerušení sa Arsenal vrátil na polovicu domácich a vďaka zablokovanému centru Pépého získali hostia rohový kop.
    75. Keinan Davis (ASV)
     
    75
    Grealish sa po zisku lopty rozbehol po ľavej strane na polovicu Arsenalu a výbornou kolmicou za Holdinga vysunul do šestnástky Davisa. Striedajúci hráč Aston Villy z ľavej strany vystrelil, jeho pokus sa ale po zemi dokotúľal tesne mimo vzdialenejšej tyči Martínezovej brány.
     
    74
    Obrancovia Arsenalu veľmi riskantne rozohrávali, keď si vo vlastnej šestnástke prihrávali pred dvomi napádajúcimi domácimi hráčmi. Napokon ale všetko zvládli a hostia sa po niekoľkých prihrávkach dostali na polovicu Aston Villy.
     
    73
    Striedanie v tíme Aston Villa FC: z ihriska odchádza Conor Hourihane, prichádza Marvelous Nakamba.
     
    72
    Striedanie v tíme Aston Villa FC: z ihriska odchádza Mbwana Samatta, prichádza Keinan Davis.
     
    72
    Tierney sa rozbehol po ľavom krídle k šestnástke Aston Villy, spolu s ním sa ale vrátil Guilbert, ktorý mu čistým sklzom vypichol loptu. Domáci budú striedať.
     
    71
    Žltú kartu za podrazenie rozbhenutého Saku dostáva Douglas Luiz (Aston Villa FC).
     
    70
    Domáci sa hneď po obnovení hry usadili pred šestnástkou Arsenalu, do ktorej sa snažia postupnou kombináciou preniknúť.
     
    68
    Prestávka na občerstvenie hráčov.
     
    67
    Holding stredom obrany nakopol loptu do šestnástky na Aubameyanga, ktorý z prvej vypálil vysoko nad Reinovu bránu.
     
    66
    Opäť sa začína obliehanie šestnástky Aston Villy. Tierneyho center zľava odkopol Konsa len do stredu poľa, kde sa k lopte dostali hostia.
     
    65
    Tierney výborným pasom na ľavé krídlo vysunul do nábehu Aubameyanga, ktorý si už v šestnástke zasekol obrancu Aston Villy. Prihrávkou na opačnú stranu chcel nájsť nabiehajúcich spoluhráčov, ani jeden z nich ale nebol v tomto momente blízko lopty.
     
    64
    Mings napokon nepotreboval ošetrenie a pokračuje v hre. Na hracej ploche majú loptu jeho spoluhráči, ktorí si ju prihrávajú na vlastnej polovici.
     
    63
    Pri nábehu na center Ceballosa z pravej strany zasiahol Nketiah Mingsa vysokou nohou. Domáci obranca zostáva ležať na trávniku vo vlastnej šestnástke.
     
    62
    Strely na bránu: 2:0
     
    61
    Žltú kartu za podrazenie Douglasa Luiza v strede poľa dostáva Alexandre Lacazette (Arsenal FC).
     
    60
    Striedanie v tíme Arsenal FC: z ihriska odchádza Bukayo Saka, prichádza Kieran Tierney.
     
    60
    Striedanie v tíme Arsenal FC: z ihriska odchádza David Luiz, prichádza Nicolas Pépé.
     
    59
    Hostia zatlačili domácich poriadne hlboko do obrany, obliehanie pokutového územia Aston Villy ale stále neprináša žiadne ovocie. Najnebezpečnejšou situáciou bol zablokovaný center Lacazettea z pravého krídla.
     
    58
    Ceballos si elegantne obhodil Grealisha, loptu si ale predkopol príliš ďaleko a Hourihane mu ju bez váhania odkopol na tribúnu. Po aute musia hostia zacúvať s loptou na vlastnú polovicu.
     
    56
    McGinnov oblúčik do šestnástky sa odrazil od Konsu ku Guilbertovi, ktorého strela bola zrazená Holdingom tesne mimo pravej tyče Martínezovej brány.
     
    55
    Ani tento roh sa ale hosťom vôbec nevydaril a center Ceballosa vyriešila bez problémov domáca obrana. Taktickým faulom v strede poľa musel potom zastaviť prenikajúceho Hourihanea David Luiz.
     
    54
    Lacazetteova prihrávka do šestnástky Aston Villy sa po teči obrancu dostala k Aubameyangovi, ktorý zblízka trafil Konsu. Mings potom loptu odkopol na rohový kop.
     
    53
    Hourihaneovi sa rozohrávka vôbec nevydarila a skôr ňou založil rýchly protiútok Arsenalu.
     
    52
    Xhaka vysunul na pravom krídle do nábehu Ceballosa, ktorého center sebaisto chytil gólman Reina. Ten okamžite vykopol loptu na pravé krídlo na rozbehnutého Grealisha, ktorého zrazil lakťom na trávnik David Luiz.
     
    51
    Xhakov center obrana Aston Villy vyriešila a hostí potom domáci vytlačili na ich polovicu. Po malej domov sa lopta dostala dokonca i k brankárovi Martínezovi.
     
    50
    Hourihaneov center sa od brániaceho hráča zdvihol do výšky a brankár Martínez si stiahol vysokú loptu do rukavíc. Domáci bleskurýchlo zacúvali na vlastnú polovicu a už sú sformovaní v obrane.
     
    49
    Grealish sa pokúšal prejsť individuálne cez Saku, ten mu ale loptu zrazil na roh. Po rozohrávke rohu na krátko hneď potom odkopol hrací predmet na ďalší roh Holding.
     
    48
    Hourihaneov center do bránkoviska odhlavičkoval zo šestnástky Arsenalu David Luiz. Po autovom vhadzovaní sa k lopte dostali domáci, ktorí pokračujú vo svojom postupnom útoku.
     
    47
    Kolašinac prišiel pri rozohrávke o loptu a ešte navyše podrazil Trézégueta. K lopte sa dostal Samatta, ktorému ju potom odkopol na roh David Luiz.
     
    46
    Striedanie v tíme Arsenal FC: z ihriska odchádza Lucas Torreira, prichádza Granit Xhaka.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Druhý polčas sa začne približne o 22:19.
     
    Po prvom polčase idú do šatne spokojnejší hráči Aston Villy, ktorí vedú zásluhou gólu Trézégueta 1:0. Veľa krásy sme ale nevideli a platí to predovšetkým pre hráčov Arsenalu, ktorí sa napriek územnej prevahe nedostali ani k jednej strele na Reiinovu bránu. Ani domáci neboli smerom dopredu príliš nebezpeční, svoju jedinú výraznú gólovú príležitosť ale využili a ich šanca na záchranu v súťaži tak ešte stále žije.

    Štatistiky po 1. polčase:

    Držanie lopty: 34 % : 66 %
    Strely na bránu: 2:0
    Strely mimo: 2:1
    Rohy: 3:6
    Ofsajdy: 1:1
    Fauly: 6:9
     
    45+3
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+2
    Soares dostal prihrávku do behu na pravom krídle, jeho center ale odkopol Mings. Domáci sa po autovom vhadzovaní zoradili do obranného postavenia a hostia musia znovu útočiť „do plných“.
     
    45+1
    Arsenal trávi nadstavený čas na útočnej polovici, do dobrej streleckej pozície sa ale nie a nie dostať. Hostia teda naďalej obliehajú pokutové územie Aston Villy.
     
    45
    Bude sa hrať ešte tri minúty.
     
    45
    Na konci rýchleho protiútoku Aston Villy vystrelil zo strednej vzdialenosti Grealish, svojim pokusom ale minul Martínezovu bránu.
     
    44
    Ceballosov center odhlavičkoval Konsa a Arsenal tak musí začínať svoj útok od obrancov zo stredu poľa. Hostia ešte bránu Aston Villy neohrozili...
     
    43
    Targett sa nechať na pravom krídle obísť Nketiahom, jeho miesto ale zastúpil v šestnástke Aston Villy Douglas Luiz, ktorý odkopol loptu na rohový kop.
     
    42
    Hourihaneov center znovu odhlavičkoval Holding, z pravej strany ale skúsil ešte nákop Grealish a po hlavičke Trézégueta musel brankár Arsenalu Martínez zasahovať.
     
    41
    Hourihaneov center na prednú tyč odhlavičkoval Holding, lopta sa ale potom dostala na ľavé krídlo ku Grealishovi. Od neho sa dostala na Guilberta, ktorého center zrazil Saka na ďalší rohový kop domácich.
     
    40
    Hostia stratili v strede poľa loptu a domáci okamžite vyrazili do rýchlej protiakcie. Trézéguetov center zablokovala obrana Arsenalu a následne odkopol Saka McGinnovi loptu na rohový kop.
     
    39
    Aston Villa získala guľatý nezmysel a po malej domov ho brankár Reina nakopol za obranu Arsenalu na rozbehnutého Samattu. Ten ale v hre nemohol pokračovať, pretože mu bol odmávaný ofsajd.
     
    38
    Hostia získali rohový kop, ktorý rozohral Ceballos na krátko. Saka sa pokúsil prejsť do šestnástky domácich individuálne, Targett ho ale vytlačil k rohovej zástavke a nakoniec mu loptu odkopol do autu.
     
    37
    Teraz sa hráči Arsenalu prekombinovali na polovicu Aston Villy, ich útok ale znovu nemal dlhé trvanie. Lacazette si nedokázal spracovať loptu pri autovej čiare a úplne zbytočne mu tak odskočila do autu.
     
    35
    Prvú žltú kartu zápasu dostáva za podkopnutie Hourihanea pri spracovávaní lopty Lucas Torreira (Arsenal FC).
     
    34
    Domáci sú po strelenom góle o niečo aktívnejší, naopak hráči Arsenalu vypadajú zaskočene. Rozohrávka sa im nedarí a už dlhšie sa neobjavili s postupným útokom na polovici domácich.
     
    33
    Lacazettea zasiahol v šestnástke Aston Villy pri spracovávaní lopty Grealish. Hlavný rozhodca vyhodnotil zákrok domáceho kapitána ako čistý a hra pokračuje ďalej.
     
    32
    Hourihaneov center do šestnástky odhlavičkoval Aubameyang, hostia ale o loptu rýchlo prišli. Domáci s ňou potom radšej zacúvali na vlastnú polovicu a po malej domov si s hracím predmetom zahral i brankár Reina.
     
    31
    Grealish sa rozbehol k šestnástke Arsenalu, pred ňou ho ale zrazil na trávnik Torreira. Priamy kop pre Aston Villu zo vzdialenosti zhruba 30 metrov od Martínezovej brány.
     
    30
    Samatta ostal ležať na trávniku po zlom dopade zo vzdušného súboja s Davidom Luizom. I on tak musí byť ošetrený a domáci tréner sa určite modlí, aby nemusel už druhýkrát vynútene striedať.
     
    29
    Soares rozohral štandardku nacvičeným signálom po zemi pred šestnástku, odkiaľ vystrelil z prvej vysoko nad Reinovu bránu Ceballos.
     
    28
    Hneď po výkope letel nákop na rozbehnutého Lacazettea, ktorého na pravom krídle zrazil na trávnik Mings. Priamy kop pre Arsenal.
    27. Trézéguet (ASV) - 1:0
     
    27
    Aston Villa dala gól!
    Domáci zo svojej prvej gólovej príležitosti otvárajú skóre! Center na prednú tyč predĺžil za seba Mings a lopta sa dostala k voľnému TRÉZÉGUETOVI, ktorý ju z voleja poslal prízemnou strelou k bližšej tyči. Krásny gól!
     
    26
    Striedajúci Guilbert sa hneď zapojil do postupného útoku domácich, ktorý ale znovu skončil zhruba 40 metrov od Martínezovej brány. Až po nákope do šestnástky sa tlačil k strele McGinn, ktorému odkopol Holding loptu na rohový kop.
     
    25
    Striedanie v tíme Aston Villa FC: z ihriska odchádza Ahmad Almuhammadí, prichádza Frédéric Guilbert.
     
    24
    Prestávka na občerstvenie hráčov.
     
    23
    Držanie lopty: 32 % : 68 %
     
    22
    Po dlhšej dobe tak môžeme sledovať postupný útok Aston Villy, ktorý sa ale zasekol v strede poľa.
     
    21
    Ceballosov center opäť vyriešila obrana Aston Villy, opäť sa ale hrací predmet dostal na kopačky hráčov Arsenalu. Domáci ju nakoniec získali až vďaka nepresnému nákopu Holdinga na Aubameyanga.
     
    20
    Soaresov center sprava odhlavičkoval Konsa, odrazenú loptu ale opäť získali hostia. Sakov ďalší center zľava potom opäť zrazil na rohový kop Almuhammadí.
     
    19
    Ceballosov center na prednú tyč odhlavičkoval hneď prvý brániaci hráč Aston Villy a následný Sakov center brankár vyboxoval mimo vlastnej šestnástky.
     
    18
    David Luiz našiel presným pasom na pravé krídlo rozbehnutého Soaresa, ktorý sa ale sám vytlačil až k rohovej zástavke. Nakoniec zablokovaným centrom získal aspoň rohový kop.
     
    17
    Grealish následne loptu získal a pri spracovávaní ho potiahol zozadu za dres Soares. Z útoku Arsenalu tak opäť nebolo nič.
     
    16
    Saka zaviezol po zisku lopty hrací predmet po ľavej strane na polovicu Aston Villy, center ale letel priamo na Konsu, ktorý loptu odkopol do autu.
     
    15
    „Kanonieri“ sa opäť nedokázali dostať k šestnástke Aston Villy a o loptu prišli. Domáci sa pri svojej následnej odpovedi ďaleko nedostali a po faule Hourihanea o loptu prišli.
     
    13
    Nketiah chcel vystreliť z otočky z hranice šestnástky, lopta mu ale pri náprahu odskočila. Mings potom loptu odkopol aspoň do autu.
     
    12
    Arsenal kombinuje na polovici domácich, zatiaľ ale len v úctivej vzdialenosti od Reinovej brány. Hráči Aston Villy stoja zoradení pred vlastnou šestnástku v obranných líniách.
     
    11
    Almuhammadí sa po krátkom ošetrení vrátil do hry, pri autovej čiare je už ale pripravený Guilbert. Uvidíme teda, či domáci budú vynútene striedať už v prvej šťvrťhodine.
     
    10
    Na trávniku sa po zlom došliapnutí ocitol Almuhammadí, ktorý si zrejme zranil zadný stehenný sval na ľavej nohe. Okamžite sú pri ňom lekári Aston Villy.
     
    9
    Arsenal získal rohový kop, Ceballosov center ale obrana Aston Villy bez väčších problémov vyriešila. Po nedorozumení hostí v strede poľa potom domáci loptu získali na svoje kopačky.
     
    8
    Grealish si nabehol na pravé krídlo, jeho center ale obrana Arsenalu odvrátila. Následný Almuhammadího center doletela na hlavu McGinna, ktorý zo záklonu hlavičkoval vysoko nad Martínezovu bránu.
     
    7
    Domáci obranccovia rozohrávajú ďalší postupný útok Aston Villy spred vlastnej šestnástky. Dopredu sa príliš neženú, lebo hostia ich vôbec nenapádajú.
     
    6
    Úvod zápasu je plný nepresností z oboch strán. Ani jeden z tímov sa zatiaľ nedokázal usadiť k dlhšej kombinácii na polovici súpera.
     
    5
    Po malej domov odkopol hrací predmet do autu domáci gólman Reina. Hosťom sa potom pokus o rýchly protiútok nevydaril a Aubameyang prihral loptu nechtiac do autu.
     
    4
    Center Soaresa z pravej strany odhlavičkoval do autu Hourihane. Hostia sa potom pokúsili prekombinovať sa z pravej strany do šestnástky, to sa im ale nevydarilo.
     
    3
    David Luiz nakopol loptu na hrot útoku Arsenalu, jeho prudký pas však skončil v rukách brankára domácich Reinu. Ten loptu rýchlo rozohral do stredu poľa, kde ju jeho spoluhráči stratili.
     
    2
    Aston Villa sa usadila na útočnej polovice a jej postupný útok zakončil centrom z pravej strany Almuhammadí. Jeho pas chytil pripravený brankár Arsenalu Martínez.
     
    1
    Výkop zápasu mal domáci tím, ktorý loptu okamžite nakopol dopredu. Kolašinac odhlavičkoval tento nákop do autu.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Aston Villa bude hrať vo vínovočervených dresoch, Arsenal v žltých.
     
    Oba tímy už sú na hracej ploche, zápas sa tak o malú chvíľu začne.
     
    Úvodné zostavy:

    Aston Villa FC: Reina – A. Almuhammadí, Konsa, Mings, Targett – J. McGinn, Douglas Luiz, Hourihane – Trézéguet, Samatta, Grealish (C).
    Náhradníci: Nyland – Davis, El Ghazi, Guilbert, Hause, Jota, Lansbury, Nakamba, Vassilev.

    Arsenal FC: E. Martínez – Holding, David Luiz, Kolašinac – Soares, D. Ceballos, Torreira, Saka – A. Lacazette, Nketiah, Aubameyang (C).
    Náhradníci: Macey – Bellerín, Pépé, Maitland-Niles, Smith, Papastathopoulos, Tierney, Willock, Xhaka.

    Rozhodca: Kavanagh – Cook, Massey-Ellisová.
     
    Dnešný zápas sa, rovnako ako všetky ostatné zápasy anglickej Premier League po prestávke spôsobenej pandémiou choroby COVID-19, bude hrať bez divákov.
     


    Vzájomné zápasy

    Oba kluby sa proti sebe doteraz postavili v Premier League 49-krát a vzájomná bilancia hovorí výrazne v prospech Arsenalu, ktorý vyhral nad Aston Villou 27 zápasov. 14 zápasov nemalo víťaza a osemkrát sa z výhry nad Arsenalom radovala Aston Villa. Spolu s FA Cupom vyhral Arsenal nad Aston Villou posledných sedem zápasov za sebou. Vo Villa Parku sa mu navyše veľmi darí a naposledy tu prehral dokonca ešte v decembri 1998. Aston Villa vyhrala nad „kanoniermi“ naposledy ešte v auguste 2013 (3:1). Prvý vzájomný zápas v tejto sezóne vyhral Arsenal doma 3:2.

    Posledných 5 vzájomných ligových zápasov:
    20.9.2014: Aston Villa – Arsenal 0:3
    1.2.2015: Arsenal – Aston Villa 5:0
    13.12.2015: Aston Villa – Arsenal 0:2
    15.5.2016: Arsenal – Aston Villa 4:0
    22.9.2019: Arsenal – Aston Villa 3:2
     


    Arsenal FC

    Najhoršia sezóna Arsenalu za posledné desaťročia sa pomaly chýli ku koncu a „kanonieri“ sa zrejme po výkonoch v nej do európskych pohárov pre ďalší ročník nedostanú. V tabuľke sú na 10. mieste a na 6. Wolverhampton strácajú dve kolá pred koncom šesť bodov. Po reštarte Premier League nezačal Arsenal dobre a prvé dva zápasy prehral, z ďalších šiestich zápasov ale prehral už len v severolondýnskom derby na pôde Tottenhamu (1:2). V priebehu minulého týždňa navyše porazil v lige majstrovský Liverpool (2:1) a v FA Cupe Manchester City (2:0). V tabuľke zápasov vonku patrí Arsenalu až desiate miesto, keď z 18 duelov na cudzích ihriskách vyhral len štyri.

    Posledných 5 ligových zápasov:
    Arsenal – Norwich 4:0
    Wolverhampton – Arsenal 0:2
    Arsenal – Leicester 1:1
    Tottenham – Arsenal 2:1
    Arsenal – Liverpool 2:1
     


    Aston Villa FC

    Aston Villa je dve kolá pred koncom súťaže na zostupovom 18. kole a keďže stráca na 17. Watford tri body, tak dnes potrebuje bezpodmienečne vyhrať. Po reštarte Premier League nevyhrala Aston Villa šesťkrát za sebou, v posledných dvoch zápasoch ale vybojovala štyri body, ktorými si udržala aspoň teoretickú šancu na záchranu v najvyššej anglickej súťaži. Jej hlavnou slabinou je obrana, ktorá je po poslednom Norwichi druhou najhoršou v lige (66 inkasovaných gólov). Doma sa jej v tejto sezóne navyše príliš nedarí a v tabuľke dcomácich zápasov je tretím najhorším tímom.

    Posledných 5 ligových zápasov:
    Aston Villa – Wolverhampton 0:1
    Liverpool – Aston Villa 2:0
    Aston Villa – Manchester United 0:3
    Aston Villa – Crystal Palace 2:0
    Everton – Aston Villa 1:1
     
    Vitajte pri on-line prenose zo zápasu Aston Villa FC – Arsenal FC. Stretnutie 37. kola anglickej Premier League sa začne o 21:15.

    Michal Sadlek

    Góly: 27. Trézéguet

    Karty:   71. Douglas Luiz (ASV), 87. Targett (ASV) – 35. Torreira (ARS), 61. A. Lacazette (ARS), 80. Kolašinac (ARS), 90+1. Willock (ARS)


    Držení míče: 31 % : 69 %.
    Střely na branku: 3:0. Střely mimo: 4:4. Rohy: 8:9. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 13:19.
    Aston Villa FC: Reina – A. Almuhammadí (25. Guilbert), Konsa, Mings, Targett – J. McGinn (90+3. Lansbury), Douglas Luiz, Hourihane (73. Nakamba) – Trézéguet, Samatta (72. Davis), Grealish (C).
    Náhradníci: Nyland – Davis, El Ghazi, Guilbert, Hause, Jota, Lansbury, Nakamba, Vassilev.

    Arsenal FC: E. Martínez – Holding, David Luiz (60. Pépé), Kolašinac – Soares (79. Willock), D. Ceballos, Torreira (46. Xhaka), Saka (60. Tierney) – A. Lacazette, Nketiah, Aubameyang (C).
    Náhradníci: Macey – Bellerín, Pépé, Maitland-Niles, Smith, Papastathopoulos, Tierney, Willock, Xhaka.

    Rozhodca: Kavanagh – Cook, Massey-Ellisová