Parma – Sampdoria 2:3 (kon.) | Brescia – Spal 2:1 (kon.) | CFC Janov – Lecce 2:1 (kon.)
Fiorentina – Turín 2:0 (kon.) | Neapol – Udinese 2:1 (kon.) | AS Rím – Inter 2:2 (kon.)
koniec
CFC Janov
2:1 (1:0)
US Lecce
cz Nedeľa 19.07.2020, 19:30 • Stadio Luigi Ferraris, Janov • Talianska Seria A • 34. kolo
Predzápasové kurzy
     
    90+2
    Giulio Donati poslal perfektní míč na hlavu Antonína Baráka. Obrana Janova ve vzduchu hoří, jenže hosté nedokáží z této převahy nic vytěžit. Barák dnes prostor mezi třemi tyčemi prakticky nenašel.
     
    90
    Střídání kus za kus. Antonio Barreca má pro dnešek splněno, nahradil ho Edoardo Goldaniga. Pak ještě jedna změna v útoku, Pandev odchází výměnou za Andreu Favilliho.
     
    83
    Přichází okamžitá reakce. Jacopo Petriccione je stažen na střídačku, odkud naopak vysprintoval Filippo Falco.
    81. GABRIEL - 2:1
     
    81
    Janov právě vstřelil branku!
    Jenže to už neplatí poté, co se polský záložník Filip Jagiełło opřel do míče z úctyhodné dálky. Za toto střídání budou domácí extrémně rádi, dost možná totiž bude znamenat jejich záchranu v elitní italské soutěži. Jagiełło sice napálil pouze tyč, jenže obrovskou smůlu měl brankář GABRIEL, který se po svém tygřím skoku již nedokázal vytočit směrem k míči a srazil si jej do vlastní sítě. Hosté tak znovu musí zkusit dohnat vedení soupeře.
     
    64
    Teď byl Barák v úloze postiženého hráče. Cristian Gabriel Romero za zákrok na něj dokonce obdržel žlutý kartonek.
    60. Marco MANCOSU - 1:1
     
    60
    Lecce právě vstřelilo branku!
    Hosté se na úvodní gól velmi natrápili, jenže teď ho naopak získávají úplně zadarmo. MARCO MANCOSU znovu hledal ve vápně Antonína Baráka, jenže český záložník měl tentokrát k míči skutečně daleko, a tak ho následoval pouze svým pohledem. Balon ale k překvapení všech doskákal až k pravé tyči, kde Mattia Perin už nezasáhl. Je srovnáno, 1:1. Asistence: Cristián Dell'Orco.
     
    53
    Míč se málem odrazil do běhu Pandeva, který ale pouze přihrál do ofsajdu. Po přerušení hry na trávník vbíhá Polák Filip Jagiełło, domácí Janov stahuje Iaga Falquého.
     
    52
    Fabio Lucioni stáhl zezadu nabíhajícího Gorana Pandeva. Žlutou kartu přijímá jako nutné řešení.
     
    51
    Nejlepší roh Lecce v utkání. Riccardo Saponara namířil míč na přední tyč, kde velmi dobře prodlužoval Antonín Barák. Gianluca Lapadula spěchal na zadní tyč, ale ani zběsilý skluz mu nepomohl k tomu, aby akci zakončil.
     
    46
    Na hřiště se podívá Andrea Pinamonti, který tak v úvodu druhé půle střídá Sanabriu.
    45+2. Penalta
     
    45+2
    Není to gól! Marco Mancosu, stejně jako proti Laziu, i tentokrát přestřelil klec pravou nohou. Obrovské zklamání pro hosty, kteří si konečně vymodlili penaltu, ale nedokázali ji proměnit. Rána z nohy útočníka Lecce by netrefila možná ani rugbyovou bránu.
    44. Penaltový zákrok
     
    44
    VAR ještě kontroloval zákrok brankáře domácího týmu a skutečně odtajnil prohřešek proti pravidlům. Po skluzu Mattia Perina se bude kopat penalta.
     
    44
    Žlutou kartu za protesty ještě uvidí Riccardo Saponara.
     
    39
    Možná nejlepší akce Lecce končí fiaskem. Po přihrávce Lucioniho přízemní pas vyslal i Riccardo Saponara. Jenže Matteo Mancosu úplně minul míč, který mu pouze prolétl kolem nastavené pravé nohy a opustil vápno.
     
    35
    V pokračujícím dešti sáhl k nevybíravému zákroku Jacopo Petriccione. I když krčí rameny, žlutá karta je jasná.
     
    32
    A to je skutečně zbytečná ztráta pro Lecce. Hrotový útočník došlápl tak špatně, že není schopný pokračovat ve hře. Na hřiště tak už vběhl Gianluca Lapadula, Khouma Babacar se loučí.
     
    24
    O penaltu si naopak hlasitě říkal Riccardo Saponara, kterého ramenem nabral Antonio Barreca. Rozhodčí Doveri okamžitě odmítl jakékoliv reklamace.
     
    15
    Hodně se diví Lukas Lerager, který právě viděl žlutou kartu. Už poněkolikáté v utkání stáhl k zemi afrického útočníka Babacara a dostává první varování, třebaže zákrok nebyl nikterak zákeřný ani zásadní.
     
    13
    Janov velmi brzy ztrácí hráče, jenže při možnosti střídat až pět mužů v zápase to nevypadá jako velká nevýhoda. Stefano Sturaro se zřejmě potýkal se svalovým problémem a střídá ho Barreca.
    8. Antonio SANABRIA - 1:0
     
    8
    Janov právě vstřelil branku!
    Domácí se vrhli do mohutné ofenzivy, Goran Pandev perfektním manévrem před vápnem, kdy využil pohybu ramen, vyřadil dvojici obránců a po zemi předal míč na ANTONIA SANABRIU. Ten dostal v pokutovém území dostatek prostoru ke střele a jeho technicky náročný pokus zapadl za bližší tyč. Janov si v úvodu utkání vypracoval cenné vedení. Asistence: Goran Pandev.

    Patrik Czepiec

    Góly: 8. A. Sanabria (Pandev), 81. Gabriel (vla.) – 60. Mancosu (Dell'Orco)

    Karty:   15. Lerager (JAN), 64. Romero (JAN) – 35. Petriccione (LCC), 44. Saponara (LCC), 52. Lucioni (LCC)

    Nepremenená penalta: 45+2. Mancosu (LCC), mimo


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 3:15. Rohy: 3:8. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 12:10.
    CFC Janov: Perin – A. Masiello, Romero, C. Zapata, Criscito – Lerager, Schöne, Sturaro (13. A. Barreca, 90. Goldaniga) – Pandev (90. Favilli), Falqué (53. Jagiełło), A. Sanabria (46. Pinamonti).
    Náhradníci: Ichazo, Marchetti – Favilli, Pinamonti, Ghiglione, A. Barreca, Destro, Jagiełło, P. Ankersen, Soumaoro, Biraschi, Goldaniga.

    US Lecce: Gabriel – Dell'Orco, Paz, Lucioni, Donati – Barák, Petriccione (83. Falco), Mancosu – Farias, Saponara – Babacar (32. Lapadula).
    Náhradníci: R. Sava, Vigorito – Rispoli, Majer, Šachov, Lapadula, Vera, Maselli, Falco, Monterisi, Meccariello, Tachtsidis.

    Rozhodca: Doveri – Paganessi, Mondin