Parma – Sampdoria 2:3 (kon.) | Brescia – Spal 2:1 (kon.) | CFC Janov – Lecce 2:1 (kon.)
Fiorentina – Turín 2:0 (kon.) | Neapol – Udinese 2:1 (kon.) | AS Rím – Inter 2:2 (kon.)
koniec
CFC Janov
2:1 (1:0)
US Lecce
cz Nedeľa 19.07.2020, 19:30 • Stadio Luigi Ferraris, Janov • Talianska Seria A • 34. kolo
Predzápasové kurzy
     
    On-line přenos je u konce. Děkujeme za pozornost. (21:32:20)
     
    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 3:15. Rohy: 3:8. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 12:10.
     
    Extrémně důležité vítězství si dnes na domácí půdě připisují hráči Janova, kteří tak o čtyři body oddalují záchranářské starosti. Přitom druhý poločas znovu lépe odstartovalo Lecce, když v 60. minutě centr Marca Mancosy dolétl až na zadní tyč domácí branky, kde ho gólman Mattia Perin už nedokázal zastihnout. Rozhodující úder ale přišel o 21 minut později. Polský reprezentant Filip Jagiełło natáhl ke střele, která rozduněla pravou tyč. Jenže ještě předtím, než Filip Jagiełło stihl začít nadávat, se míč odrazil od těla brankáře Gabriela a dokutálel se za brankovou čáru. Vlastní gól tak znamená důležitý zvrat v boji o poslední nesestupové místo. Janov – Lecce 2:1.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Domácí skvěle šetří čas. Vypadá to pro ně velmi dobře, neboť Saponara ztratil míč na středu.
     
    90+3
    Diego Farias signalizuje gestem, že už mu došla i rezerva v nádrži a chtěl by střídat. Mezitím dopředu postupoval Saponara, ale v kombinaci s Lapadulou nevymysleli vůbec nic.
     
    90+2
    Giulio Donati poslal perfektní míč na hlavu Antonína Baráka. Obrana Janova ve vzduchu hoří, jenže hosté nedokáží z této převahy nic vytěžit. Barák dnes prostor mezi třemi tyčemi prakticky nenašel.
     
    90+2
    Filippo Falco končí na zemi. Lecce nastěhováno před Perinem.
     
    90+1
    Diego Farias byl zastaven v pokutovém území čistě, už běží čtyřminutové nastavení druhého poločasu.
     
    90
    Střídání kus za kus. Antonio Barreca má pro dnešek splněno, nahradil ho Edoardo Goldaniga. Pak ještě jedna změna v útoku, Pandev odchází výměnou za Andreu Favilliho.
     
    89
    Domenico Criscito už nechce riskovat, stejně jako celý Janov. I když měl na útočné půlce dostatek prostoru, raději napálil míč na druhou stranu hrací plochy a stahuje se zpět na své defenzivní stanoviště.
     
    87
    Špatná orientace v podání Antonia Barrecy a možnost pro hosty od rohového praporku. Čekající Saponara se ale k plánovanému voleji nedostal a Mattia Perin pak stáhl míč ze vzduchu do svého náručí.
     
    86
    Filippo Falco má dostatek sil, jenže Domenico Criscito stále tempu běhavých záložníků stačí. Jeho blok byl zcela zásadní, do malého vápna už se sbíhalo komando bílých dresů. Pak přišel faul na Lukase Leragera, domácí můžou zklidnit rozehru.
     
    84
    Lecce okamžitě tlačí na pilu. Fabio Lucioni vhodil aut, jak nejrychleji to jen šlo. Akce dopracovala až na levou stranu hřiště, odkud Diego Farias přihrával na Antonína Baráka. Jeho pokus ale znovu přelétl plánovaný cíl.
     
    83
    Přichází okamžitá reakce. Jacopo Petriccione je stažen na střídačku, odkud naopak vysprintoval Filippo Falco.
    81. GABRIEL - 2:1
     
    81
    Janov právě vstřelil branku!
    Jenže to už neplatí poté, co se polský záložník Filip Jagiełło opřel do míče z úctyhodné dálky. Za toto střídání budou domácí extrémně rádi, dost možná totiž bude znamenat jejich záchranu v elitní italské soutěži. Jagiełło sice napálil pouze tyč, jenže obrovskou smůlu měl brankář GABRIEL, který se po svém tygřím skoku již nedokázal vytočit směrem k míči a srazil si jej do vlastní sítě. Hosté tak znovu musí zkusit dohnat vedení soupeře.
     
    80
    Barák se prezentoval efektní, ale už ne efektivní patičkou. Obě mužstva si v posledních několika minutách vyměňují míč a postrádají úspěch v přechodové fázi.

    Patrik Czepiec

    Góly: 8. A. Sanabria (Pandev), 81. Gabriel (vla.) – 60. Mancosu (Dell'Orco)

    Karty:   15. Lerager (JAN), 64. Romero (JAN) – 35. Petriccione (LCC), 44. Saponara (LCC), 52. Lucioni (LCC)

    Nepremenená penalta: 45+2. Mancosu (LCC), mimo


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 3:15. Rohy: 3:8. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 12:10.
    CFC Janov: Perin – A. Masiello, Romero, C. Zapata, Criscito – Lerager, Schöne, Sturaro (13. A. Barreca, 90. Goldaniga) – Pandev (90. Favilli), Falqué (53. Jagiełło), A. Sanabria (46. Pinamonti).
    Náhradníci: Ichazo, Marchetti – Favilli, Pinamonti, Ghiglione, A. Barreca, Destro, Jagiełło, P. Ankersen, Soumaoro, Biraschi, Goldaniga.

    US Lecce: Gabriel – Dell'Orco, Paz, Lucioni, Donati – Barák, Petriccione (83. Falco), Mancosu – Farias, Saponara – Babacar (32. Lapadula).
    Náhradníci: R. Sava, Vigorito – Rispoli, Majer, Šachov, Lapadula, Vera, Maselli, Falco, Monterisi, Meccariello, Tachtsidis.

    Rozhodca: Doveri – Paganessi, Mondin