Alavés – Getafe 0:0 (kon.) | Villarreal – Sociedad 1:2 (kon.) | Granada – Real Madrid 1:2 (kon.)
koniec
Villarreal CF
1:2 (0:0)
Real Sociedad San Sebastian
Pondelok 13.07.2020, 19:30Španielska LaLiga • 36. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný večer. (21:25:47)
     
    Real Sociedad San Sebastian v nesmierne dôležitom zápase vyhral a posúva sa na šieste miesto, kde má 54 bodov. Siedme Getafe ale vlastní len o jeden menej a má ešte o jeden zápas navyše k dispozícii. Villarreal ostáva piaty s 57 bodmi.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Robin Le Normand ostal ležať vo vlastnej šestnástke a prestal hrať, no Villarreal pokračovať. Strieľal Raúl Albiol a Miguel Ángel Moyà predviedol dobrý zákrok, ktorým loptu poslal na roh.
     
    90+3
    Real Sociedad San Sebastian po rohovom kope nenazbieral veľa času. Po krátkej snahe držať loptu pri zástavke sa mával ofsajd.
     
    Rohy: 1 – 9
     
    90+2
    Znova bol v akcii Cristian Portugués. Tentoraz poslal center, ktorý bol zrazený na rohový kop. Realu sa darí veľmi dobre zbierať sekundy.
     
    90+1
    Cristian Portugués centroval sprava do pokutového územia, pred dvojicou hráčov Realu odkopával loptu obranca Pau Francisco Torres.
     
    90
    Nadstavujú sa 4 minúty.
     
    89
    Striedanie v tíme Villarreal CF: z ihriska odchádza Javier Ontiveros, prichádza Mario Gaspar.
     
    88
    Raúl Albiol a Igor Zubeldia končia po vzájomnom súboji na trávniku, fauloval hosťujúci hráč. Villarreal pokračuje v kombinácii na útočnej polovici.
     
    86
    Striedanie v tíme Real Sociedad San Sebastian: z ihriska odchádza Nacho Monreal, prichádza Aihen Muñoz.
     
    85
    Villarreal strieľa nesmierne dôležitý gól v boji aspoň o remízu a záver bude rozhodne veľmi napínavý, pretože domáci vrhnú dopredu všetky sily.
     
    84
    Villarreal dal gól!
    Samuel Chukwueze síce v šestnástke súpera nezakončil, ale prihral na jej hranicu a voľný SANTI CAZORLA trafil k žrdi. Miguel Ángel Moyà na všetko videl a aj sa lopty dotkol, no aj tak ju nevytesnil na roh.
     
    83
    Bruno Soriano neposlal dobrý center do pokutového územia súpera, brankár Miguel Ángel Moyà všetko poľahky vyriešil.
     
    82
    Držanie lopty: 54% – 46%
     
    81
    Villarreal má pred sebou už len desať minút riadneho hracieho času a nadstavenie. Dokáže duel aspoň zdramatizovať?
     
    80
    Andoni Gorosabel sa sprava dostal do pokutového územia. Prihrával ešte pred bránku, avšak Willian José zakončovať nedokázal.
     
    79
    Gólové šance: 2 – 5
     
    78
    Mikel Oyarzabal zahrával rohový kop. Teraz sa už ale lopta do bránky Asenja nedostala. Villarreal má posledné minúty ešte záver zdramatizovať.
     
    76
    Chvíľu sa hrať nebude, pretože nasleduje prestávka na osvieženie.
     
    75
    Real Sociedad San Sebastian dal gól!
    Hostia sa znova presadili po rohovom kop. Na malom vápne si našiel loptu DIEGO LLORENTE, ktorého neubránil v súboji dvoch hráčov s číslom 3 s minulosťou v Real Madrid, Raúl Albiol a Llorente trafil k žrdi, kde Sergio Asenjo nedokázal loptu vyraziť.
     
    74
    Pomaly ale isto sa nám blíži záver stretnutia. Villarreal sa ale ďalej musí brániť, pretože Real Sociedad má ďalší rohový kop.
     
    72
    Real Sociedad San Sebastian ešte získal rohový kop, avšak pískal sa útočný faul, a tak je všetko ukončené.
     
    71
    Santi Cazorla centroval z pravého krídla. Jeho priamy kop defenzíva Realu odvrátila a hostia prešli do protiútoku. Na jeho konci bol Igor Zubeldia a strela z hranice šestnástky. Brankár Sergio Asenjo v obrovskej šanci loptu vytesnil nad brvno.
     
    70
    Žltú kartu dostáva Robin Le Normand (Real Sociedad San Sebastian).
     
    70
    Dvadsať minút do konca riadneho hracieho času v tomto zápase. Hostia zaslúžene vedú. Dokáže Villarreal so stretnutím ešte niečo urobiť?
     
    69
    Hlavný rozhodca vytiahol červenú kartu, ale nie hráčovi na ihrisku. Namieril ju smerom k rozcvičujúcim sa hráčom Realu Sociedad. Zdalo sa, že ju dostal kondičný tréner, ktorý urgoval náhradníkov.
     
    Držanie lopty: 52% – 48%
     
    68
    Rubén Peña si síce nabehol na pravé krídlo, kde bol osamotený, avšak André Anguissa mu neposlal úplne najpresnejší center. Aut pre hostí.
     
    67
    Samuel Chukwueze sa nedostal ku kolmicu za obranu Realu Sociedad, loptu pred ním na brankára Moyu posunul obranca Diego Llorente.
     
    66
    Center z rohového kopu si našiel v malom vápne Diego Llorente. Ten však nedokázal nastaviť nohu tak, aby zakončoval. Nasmeroval ju na opačný smer.
     
    65
    Striedanie v tíme Real Sociedad San Sebastian: z ihriska odchádza Martin Ödegaard, prichádza Igor Zubeldia.
     
    64
    Willian José bojoval pri rohovej zástavke, získal rohový kop pre svoj tím Real Sociedad San Sebastian.
     
    62
    Striedanie v tíme Villarreal CF: z ihriska odchádza Moisés Gómez, prichádza Bruno Soriano.
     
    61
    Real Sociedad San Sebastian dal gól!
    Dobrý center poslal Andoni Gorosabel, na zadnej žrdi odvrátil domáci na roh. Následný pas pred päťku zakončil prudko hlavou WILLIAN JOSÉ a Sergio Asenjo už na čiare nedokázal zareagovať.
     
    60
    Center na prednú žrď dostali hostia odkopom preč, nakoniec si loptu našiel až brankár Sergio Asenjo a odkopom ju poslal na tribúnu.
     
    59
    Andoni Gorosabel odkopával center do jeho šestnástky na rohový kop, prvý pre Villarreal v zápase. Zahrávať bude Santi Cazorla.
     
    58
    Javier Ontiveros sa zľava dostal do šestnástky, dvojica obrancov ho zastavila a odkopla mu loptu tak, že vhadzovať môže Andoni Gorosabel.
     
    57
    Cristian Portugués síce získal loptu na pravom krídle, avšak tá ešte predtým preťala postrannú čiaru, a tak aut bude vhadzovať Alberto Moreno.
     
    56
    Santi Cazorla si na útočnej polovici ihriska pomohol faulom, zasiahol Oyarzabala a aj keď sa mu to nepáči, tak rozhodca stanovisko nemení.
     
    55
    Pau Francisco Torres takmer spravil chybu pri rozohrávke. Pokus o prihrávku mu vystihol Mikel Oyarzabal, lenže lopta sa od neho odrazila späť k Torresovi.
     
    54
    Santi Cazorla prešiel okolo trojice protihráčov, až mu lopta ušla za čiaru. Počas jeho aktivity bol faulovaný a Villarreal môže kombinovať ďalej.
     
    53
    Striedanie v tíme Real Sociedad San Sebastian: z ihriska odchádza Ander Barrenetxea, prichádza Cristian Portugués.
     
    52
    Real Sociedad San Sebastian začína akciu z vlastnej polovice ihriska, po ľavom krídle sa pokúsil rozbehnúť Ander Barrenetxea. Bol zastavený čistým spôsobom.
     
    50
    Andoni Gorosabel centroval z pravého krídla veľmi nepresne, k lopte sa dostal iba obranca domácich Rubén Peña. Smerom dopredu zašiel len k poliacej čiare.
     
    49
    Hosťom to nevyšlo ani po ľavom krídle, kde situáciu vyriešil Pau Francisco Torres a loptu odkopom poslal preč. Na útočnej polovici fauloval Javier Ontiveros.
     
    48
    Nákop za obranu Villarrealu sa hosťom nepodaril, všetko vyriešil gólman Sergio Asenjo.
     
    47
    Uvidíme, čo nám prinesie druhý polčas. Oba tímy vymenili hrotových útočníkov. Pri lopte momentálne Villarreal v strede poľa.
     
    46
    Striedanie v tíme Villarreal CF: z ihriska odchádza Fernando Niño, prichádza Samuel Chukwueze.
    Striedanie v tíme Real Sociedad San Sebastian: z ihriska odchádza Alexander Isak, prichádza Willian José.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Real Sociedad San Sebastian bol v úvodnom dejstve aktívnejší a mal aj viac z hry, ale šance hlavne od Isaka pochytal Asenjo. Na gól teda čakáme.
     
    45+4
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+4
    Vysoký center z rohového kopu poslal späť pred päťku Diego Llorente a Alexander Isak poslal prudkú hlavičku. Skvele ale zasiahol Sergio Asenjo. Nebyť neho, tak švédsky útočník je už dvojgólový.
     
    45+3
    Mikel Oyarzabal sa síce dostal k lopte vo vápne súpera a hlavou ju posúval do lepšej pozície na spoluhráča Isaka. Center však aj za pomoci teču prešiel poza čiaru, čiže to bude roh.
     
    45+2
    Santi Cazorla sa oprel do lopty spred pokutového územia. Poslal veľmi peknú technickú strelu, ktorou len tesne minul priestor troch žrdí.
     
    45+1
    Nadstavujú sa 4 minúty.
     
    45
    Moisés Gómez vystrelil z diaľky. Nepresná strela letela nad priestor troch žrdí, a tak Miguel Ángel Moyà zasahovať nemusel.
     
    43
    Martin Ödegaard bol faulovaný, stihol prihrať na pravé krídlo. Tadiaľ sa nerozbehol Andoni Gorosabel, zastavil ho Pau Francisco Torres.
     
    42
    Javier Ontiveros sa po krídle individuálne nepresadil, jeho prienik zastavil skúsený obranca Nacho Monreal.
     
    41
    Rubén Peña centroval sprava prudko pred päťku. Tam najvyššie vyskočil André Anguissa, hlavičkoval nakoniec nad bránku Moyu.
     
    40
    Javier Ontiveros nakoniec strieľal priamo a neskúsil centrovať. Poslal parádnu ranu do rohu, avšak gólman Miguel Ángel Moyà sa stihol premiestniť a veľmi dobre zakročil.
     
    39
    Manu Trigueros sa snažil individuálne predrať čo najbližšie k šestnástke súpera, fauloval ho Diego Llorente a Villarreal získal priamy kop vhodný na center.
     
    38
    Mikel Oyarzabal sa dostal k centru do pokutového územia, loptu posunul na päťku, kde bol úplne voľný Ander Barrenetxea, lenže ten hlavičkoval netrafil bránku.
     
    36
    Žltú kartu dostáva Javier Ontiveros (Villarreal CF).
    Žltú kartu dostáva Manu Trigueros (Villarreal CF).
     
    35
    Desať minút do konca riadneho hracieho času v prvom polčase. Uvidíme do prestávky nejaký gólový moment?
     
    34
    Tentoraz to hostia vyskúšali po ľavom krídle, Ander Barrenetxea si ale protihráča obhodil tak, že mu lopta ušla k Raúlovi Albiolovi.
     
    33
    Mikel Oyarzabal mal priestor na pravom krídle. Naviezol si loptu pred šestnástku a vymyslel kolmicu, ktorá k Isakovi neprešla.
     
    32
    Strely na bránku: 1 – 2
     
    31
    Moisés Gómez si síce spracoval loptu za obranu súpera, lenže jeho prienik sa nepodaril, pretože mu guľatý nezmysel ušiel mimo ihriska.
     
    30
    Polhodina zápasu za nami. Real Sociedad San Sebastian je celkovo aktívnejším tímom, v posledných minútach však Villarreal vyrovnáva hru.
     
    28
    V strede poľa sa zrazili Mikel Merino a André Anguissa. Horšie je na tom druhý menovaný, ktorý potrebuje aj ošetrenie.
     
    27
    Fernando Niño zahral rukou, loptu teda dostanú k dispozícii hráči Realu Sociedad. Rozohrávať bude Robin Le Normand.
     
    26
    Santi Cazorla končí na trávniku, jeho prienik bol zastavený faulom. Villarreal rozohral na krátko a domáci sa pokúšajú o ďalšiu aktivitu.
     
    25
    Chvíľu sa hrať nebude, pretože nasleduje prestávka na osvieženie.
     
    24
    Javier Ontiveros poslal spred pokutového územia zakončenie k žrdi, ale brankár Miguel Ángel Moyà proti nej dokázal pekným zákrokom zasiahnuť.
     
    22
    Alexander Isak sa síce dostal medzi dvoch obrancov Villarrealu, no vápne domáceho celku ale získal aspoň roh. Centrovanú loptu si našiel Robin Le Normand a hlavičkoval do hráča pred sebou. Signalizovaná ruka Triguerosa sa nepíska, penalta nepríde.
     
    21
    Raúl Albiol pod tlakom odkopával loptu mimo ihriska. Vhadzovať môže Nacho Monreal, akcia hostí tak pokračuje.
     
    20
    Dvadsať minút stretnutia za nami. Real Sociedad má zatiaľ viac z hry a je aktívnejším tímom. Dnes potrebuje body nutnejšie ako Villarreal.
     
    19
    Mikel Oyarzabal si potiahol loptu pred pokutové územie a vytvoril si streleckú pozíciu. Ľavačkou ale namieril poriadne vysoko nad brvno.
     
    18
    Villarreal sa teraz chvíľu zdržal pred šestnástkou Moyu, lenže dnu neprišla ani jeden lopta a dopredu už smeruje Mikel Oyarzabal.
     
    16
    Hráči Realu Sociedad San Sebastian sú naďalej aktívnejším tímom. Tentoraz držia loptu vo svojej moci a kombinujú pred vápnom Villarrealu.
     
    15
    Mikel Oyarzabal sa sprava rozbehol pred šestnástku, kde zakončoval Ander Barrenetxea. Trafil prvého obrancu pred sebou, tým bol Rubén Peña.
     
    14
    Real Sociedad San Sebastian ešte získal rohový kop, no s týmto centrom si už defenzíva domáceho celku dokázala poradiť.
     
    13
    Hostia rozohrali priamy kop na krátko, potom poslal sprava na zadnú žrď Andoni Gorosabel a prudkú hlavičku vystrúhal Nacho Monreal. Brankár Sergio Asenjo vytiahol skvelý zákrok, ale vzápätí spravil ďalší ešte lepší proti rane Isaka zblízka. Tá smerovala pod brvno. Obrovské šance baskického klubu.
     
    12
    Martin Ödegaard faulovaný na útočnej polovici ihriska, Manu Trigueros nechtiac zariadil priamy kop pre Real. Je to skôr situácia na centrovanú loptu.
     
    11
    Santi Cazorla centroval zľava smerom pred bránku Moyu, na tejto ceste stál lopte Robin Le Normand a poslal ju dopredu na svojich spoluhráčov.
     
    10
    André Anguissa zahral v strede poľa rukou. Hostia môžu rozvíjať ďalšiu akciu od vlastných stopérov.
     
    9
    Santi Cazorla síce zastavil prenikajúceho súpera, ktorým bol Mikel Oyarzabal, avšak Real Sociedad sa rýchlo dostal naspäť k lopte.
     
    8
    Fernando Niño si robil priestor pred vápnom súpera, nakoniec prihral doprava a centroval Moisés Gómez. Jeho pas zasiahol Javier Ontiveros, hlavičkoval nad brvno Moyu.
     
    7
    Mikel Merino bude po ošetrení v poriadku. Rozohrávať môže brankár Sergio Asenjo od svojej svätyne.
     
    6
    Martin Ödegaard centroval z rohového kopu pred malé vápno, kde sa v záklone dostal k hlavičke Mikel Merino, ale neohrozil Asenja a zrazil sa s Torresom. Záložník hostí potrebuje ošetrenie.
     
    5
    Ander Barrenetxea sa vyhol jednému súperovi na ľavej strane šestnástky, potom poslal center, ktorý bol zrazený na rohový kop pre Real Sociedad.
     
    4
    Fernando Niño si nenašiel ďalší pas na útočnú polovicu ihriska, súboj s ním zvládol obranca hostí Robin Le Normand.
     
    3
    Žltú kartu dostáva Mikel Merino (Real Sociedad San Sebastian).
     
    2
    Javier Ontiveros si našiel loptu na krídle a okamžite poslal pas za obranu súpera, ale Fernando Niño mal od guľatého nezmyslu ďaleko.
     
    1
    Domáci Villarreal nastupuje v tradičných žltých dresoch, hostia majú tiež svoje typické pruhované modro-biele.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Villarreal CF: Asenjo – Peña, Albiol, Francisco Torres, A. Moreno – Trigueros, Anguissa – Moisés Gómez, Cazorla, Ontiveros – Niño.
    Náhradníci: Andrés Fernández – B. Soriano, Morlanes, Baena, Chukwueze, Leal, Chakla, Lozano, Alcácer, Quintilla, Martín, M. Gaspar.

    Real Sociedad San Sebastian: Moyà – Gorosabel, D. Llorente, Le Normand, Monreal – Merino, Zubimendi – Oyarzabal, Ödegaard, Barrenetxea – Isak.
    Náhradníci: Remiro – José, Portugués, Muñoz, Zaldúa, Zurutuza, J. Pacheco, Roberto López, Zubeldia, Lobete, Djouahra, Aranbarri..
     
    Villarreal CF

    Villarreal sa nachádza na piatom mieste, kde má 57 bodov a Liga majstrov sa pomaly vzďaľuje, ale nie je úplne v nedohľadne, keďže Atlético Madrid vlastní o šesť viac. Šieste Getafe má 53 bodov a siedme Bilbao 51, čiže "žltá ponorka" si musí dávať pozor aj zozadu. Klub naposledy vyhral práve nad Getafe, predtým nestačil na Barcelonu, ale celkovo po reštarte vyhral šesť z ôsmich duelov, raz remizoval a jedenkrát aj prehral. Najlepší strelec Gerard Moreno sa postaral o 16 gólov.

    Real Sociedad San Sebastian

    Baskický celok po reštarte nezačal vôbec dobre a uteká mu pohárová Európa, pretože je ôsmy, má 51 bodov. Na Getafe stráca iba dva, takže šiesta priečka je teoreticky v hre, no Real mohol pokojne bojovať aj o Ligu majstrov. To by však nemohol prehrať až päť z ôsmich duelov po obnovení súťaže. Dvakrát remizoval a porazil iba posledný tím Espanyol Barcelona aj to tesne 2:1. Najlepšími strelcami sú Mikel Oyarzabal a Willian José s desiatimi presnými zásahmi.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 19:30.

    Matej Kubove

    Góly: 84. Cazorla – 61. José, 75. D. Llorente

    Karty:   36. Ontiveros (VLR), 36. Trigueros (VLR) – 3. Merino (RSC), 70. Le Normand (RSC)


    Villarreal CF: Asenjo – Peña, Albiol, Francisco Torres, A. Moreno – Trigueros, Anguissa – Moisés Gómez (62. B. Soriano), Cazorla (C), Ontiveros (89. M. Gaspar) – Niño (46. Chukwueze).
    Náhradníci: Andrés Fernández – B. Soriano, Morlanes, Baena, Chukwueze, Leal, Chakla, Lozano, Alcácer, Quintilla, Martín, M. Gaspar.

    Real Sociedad San Sebastian: Moyà – Gorosabel, D. Llorente, Le Normand, Monreal (86. Muñoz) – Merino, Zubimendi – Oyarzabal (C), Ödegaard (65. Zubeldia), Barrenetxea (53. Portugués) – Isak (46. José).
    Náhradníci: Remiro – José, Portugués, Muñoz, Zaldúa, Zurutuza, J. Pacheco, Roberto López, Zubeldia, Lobete, Djouahra, Aranbarri.