Alavés – Getafe 0:0 (kon.) | Villarreal – Sociedad 1:2 (kon.) | Granada – Real Madrid 1:2 (kon.)
koniec
Granada CF
1:2 (0:2)
Real Madrid
Pondelok 13.07.2020, 22:00Španielska LaLiga • 36. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 22:00.
     
    Granada CF

    Nováčik je v tejto sezóne veľmi nepríjemný súper a určite si bude trúfať Real Madrid potrápiť. Naposledy sa naladila dobre, keď v prestrelke porazil gólom zo záveru 3:2 baskický Real Sociedad. V tabuľke je Granada na ôsmom mieste, má 50 bodov a reálnu šancu dostať sa do Európskej ligy, pretože tri kolá pred koncom má šieste Getafe 53 bodov, takže ho môže predskočiť. Najlepším strelcom klubu je Carlos Fernández s 9 zásahmi.

    Real Madrid CF

    "Biely balet" ako jediný klub po reštarte La Ligy nestratil ani bod. Postupne porazil Eibar, Valenciu, Real Sociedad, Mallorcu, Espanyol, Getafe, Bilbao a naposledy aj Alavés, takže z ôsmich zápasov získal všetkých 24 bodov. Real Madrid je preto v tabuľke prvý, vlastní 80 bodov, o jeden viac ako FC Barcelona, avšak "Los Blancos" majú o tento duel menej. Zverenci Zinedinea Zidana potrebujú dvakrát z troch stretnutí vyhrať a môžu oslavovať titul. Teoreticky sa tak môže stať vo štvrtok po zápase s Villarrealom. Najlepší strelec Karim Benzema sa v lige postaral o 18 gólov.
     
    Úvodné zostavy:

    Granada CF: Rui Silva – Díaz (C), Sánchez, D. Duarte, Bastiao Dias – Azeez, Y. Herrera – Foulquier, Vico, Machís – C. Fernández.
    Náhradníci: Andorinha, A. Escandell – Eteki, Köybaşı, Antoñín, Neva, Montoro, Puertas, Rodríguez Ruiz, P. Sánchez, Soldado.

    Real Madrid CF: Courtois – Carvajal, Ramos (C), Varane, F. Mendy – Kroos, Casemiro, Modrić – Valverde, Benzema, Isco.
    Náhradníci: Altube, Aréola – Bale, Asensio, B. Díaz, Gutiérrez, E. Hazard, Hernandez, L. Vázquez, Militao, Rodrygo, Vinícius Júnior..
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Výkop stretnutia mali domáci hráči, ktorí nastupujú v tradičných červeno-bielych dresoch, hostia sú v zelenom. Favorit je jasný, aj keď Granada môže prekvapiť.
     
    2
    Raphaël Varane vyhral hlavičkový súboj pred svojou šestnástkou, ale na pravom krídle získal loptu Dimitri Foulquier. Granada sa usadila na útočnej polovici.
     
    3
    Luka Modrić si sprava zbehol do vápna súpera, prihral iba von z neho. Kroos poslal poslal pas naspäť do šestnástky, odvrátil ho Domingos Duarte.
     
    5
    Isco si pripravil na hranici šestnástky streleckú pozíciu, avšak jeho zakončenie brankár Rui Silva videl a bez problémov aj zastavil.
     
    6
    Dimitri Foulquier sa na krídle k lopte nedostal, tú pred ním odohral obranca hostí Sergio Ramos. Granada odkop získala a pokračuje v aktivite. Prudký center zachytil Thibaut Courtois.
     
    7
    Karim Benzema sa v strede ihriska pri autovej čiare dostal pod tlak až trojice protihráčov, nepodarilo sa mu prihrať presne. Granada kombinuje v strede poľa.
     
    8
    Sergio Ramos išiel vo svojej šestnástke do sklzu. Trafil loptu a nie súpera. Nakoniec sa ako posledný dotkol guľatého nezmyslu Carlos Fernández, takže rozohrávať bude Thibaut Courtois.
     
    9
    Daniel Carvajal si pekne nabehol do šestnástky, kde mu parádny pas poslal Luka Modrić. Krajný obranca Realu si však loptu neprebral a tá odskočil k Silvovi.
     
    10
    Gil Bastiao Dias sa pokúsil poslať prihrávku do pokutového územia súpera, Darwin Machís sa k lopte nedostal. Obranca Raphaël Varane ju prepustil mimo ihriska.
     
    10
    Real Madrid dal gól!
    Krajný obranca FERLAND MENDY si tak dlho posúval loptu k šestnástke, až zistil, že sa do nej môže rozbehnúť, pretože obrancovia Granady to totálne podcenili. Nakoniec vošiel k čiare do malého vápna a z obrovského uhlu trafil nádherne pod brvno. Prekvapil Ruia Silvu a asi aj všetkých ostatných, ktorí to videli.
     
    11
    Dá sa povedať, že po kurióznom zásahu ide Real Madrid do vedenia. Bolo to vôbec prvé vážnejšie ohrozenie jednej či druhej bránky.
     
    12
    Akcia domácich po pravom krídle sa neujala, pretože nepresný pas za obranu súpera smeroval mimo ihriska. Rozohrávať bude môcť Thibaut Courtois.
     
    13
    Toni Kroos fauluje na svojej časti hracej plochy, k zemi sa porúčal Fede Vico a Granada získala priamy kop vhodný na center. Bol to prvý faul v stretnutí.
     
    14
    Darwin Machís poslal z priameho kopu dobrý center, avšak Yangel Herrera bol výborne bránený Casemirom, a tak venezuelský záložník hosťujúci z Manchestru City hlavičkoval nepresne.
     
    15
    Daniel Carvajal sa rozbehol na pravé krídlo, lenže Raphaël Varane mu poslal veľmi dlhý pas, pri ktorom bol najskôr brankár Rui Silva.
     
    16
    Real Madrid dal gól!
    Hostia vedú už o dva presné zásahy. Luka Modrić poslal loptu doľava, KARIM BENZEMA si ju naviezol do šestnástky, kde proti nemu nevystúpil Víctor Díaz a francúzsky útočník obstrelil tohto obrancu a aj Silvu.
     
    17
    Žltú kartu dostáva Ferland Mendy (Real Madrid CF).
     
    19
    Carlos Fernández končí na trávniku, kde ho v strede poľa poslal obranca hostí Raphaël Varane. Ten ho v hlavičkovom súboji zasiahol zozadu do chrbta.
     
    20
    Isco si tiež pomohol nedovoleným zákrokom a to na vlastnej polovici ihriska. Granada síce získala priamy kop, ale je to ďaleko od vápna Realu.
     
    21
    Real Madrid drží loptu v strede ihriska. Postupne sa snaží posúvať sa smerom k bránke Ruia Silvu.
     
    23
    Luka Modrič faulovaný v strede ihriska a Real Madrid pokračuje vo svojej kombinácii. Táto hra mu momentálne stačí, keďže vyhráva o dva zásahy.
     
    24
    Do rozohrávky sa zapojil aj Thibaut Courtois. "Biely balet" loptu Granade nepožičal už dosť dlho, ale ani sa nepriblížil k Silvovi.
     
    25
    Casemiro faulovaný v strede ihriska. Ani teraz sa hráčom domáceho celku nepodarilo získať loptu do svojej moci.
     
    26
    Thibaut Courtois musel riešiť nepríjemný center pred jeho bránku, pretože k lopte mal veľmi blízko Carlos Fernández, ale belgický gólman jednou rukou vyboxoval loptu.
     
    27
    Isco si zbehol do vápna súpera a následne prihrával do päťky, odkiaľ odkopával Rui Silva. Španielsky hráč hostí sa nachádzal v prvom ofsajde tohto stretnutia.
     
    28
    V posledných minútach sa hrá len medzi šestnástkami a nevidíme absolútne nič zaujímavé pred jednou či druhou bránkou.
     
    29
    Gil Bastiao Dias sa síce na ľavom krídle dostal k centrovanej lopte, avšak jeho pas si našiel brankár Thibaut Courtois a situáciu bez problémov vyriešil.
     
    30
    Daniel Carvajal zakončoval z otočky spred pokutového územia, v páde mieril nepresne. Odkopávať od svojej bránky bude Rui Silva.
     
    31
    Chvíľu sa hrať nebude, pretože nasleduje prestávka na osvieženie.
     
    33
    Daniel Carvajal sa uvoľnil na krídle, okamžite ho fauloval Darwin Machís a Real Madrid môže rozohrávať z vlastnej polovice ihriska.
     
    34
    Real Madrid znova pri lopte v strede poľa, kde ju má pevne vo svojej moci. Hráči Granady nevedia vymyslieť nič, čo by malo ofenzívne kontúry.
     
    35
    Víctor Díaz si pokryl loptu na útočnej polovici ihriska, fauloval ho Modrič a Granada získala priamy kop vhodný na center do vápna Courtoisa.
     
    36
    Fede Vico poslal zaujímavý center, ktorý chcel predĺžiť práve Víctor Díaz, avšak dobre postavený Federico Valverde loptu poslal preč. Tá sa však vrátila a Domingos Duarte poslal výbornú hlavičku. Zasiahol však Thibaut Courtois.
     
    37
    Luka Modrić si znova počínal nedovolene. Tentoraz Víctor Díaz namiesto centru prihral dozadu, Granada sa pokúsi o postupnú akciu.
     
    38
    Takisto Casemiro sa previnil na svojej polovici, všetky tieto fauly ale boli v okolí poliacej čiary. Granada držala chvíľu loptu, nevymyslela nič.
     
    39
    Držanie lopty: 36% – 64%
     
    40
    Pät minút do konca riadneho hracieho času v prvom polčase. Uvidíme do prestávky ešte nejaký gólový moment?
     
    41
    Darwin Machís poslal veľmi dobrý center na zadnú žrď. Tam si nabiehal Gil Bastiao Dias, loptu pred ním na roh poslal Ferland Mendy.
     
    42
    Pas z následného rohového kopu nezasiahol naskakujúci Víctor Díaz, defenzíva Realu Madrid pred ním loptu dostala odkopom do bezpečia.
     
    43
    Karim Benzema síce bol v šestnástke v miernom uhle, ale za to úplne voľný. Poslal prudkú ranu pod brvno, ktorú brankár Rui Silva vyškriabal na roh.
     
    44
    Karim Benzema poslal loptu do šestnástky, kde ju Isco prihral po ľavej ruke. Ferland Mendy nemohol pokračovať v akcii, Fede Vico odkopol na ďalší roh.
     
    45
    Rui Silva a Yangel Herrera si nerozumeli v snahe zasiahnuť lopta. Tá sa odrazila a Isco pálil prudko z voleja. Jeho pokus bol zrazený znova na roh.
     
    45+1
    Nadstavujú sa 2 minúty.
     
    45+2
    Sergio Ramos fauloval vedľa svojej šestnástky a Granada získala priamy kop. Darwin Machís poslal prekvapivo strelu, zablokoval ju Daniel Carvajal.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Real Madrid smeruje k ďalšiemu víťazstvu, keďže po polčase proti nepríjemnej Granade vyhráva už o dva góly. Presadili sa Francúzi – Ferland Mendy a Karim Benzema.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie v tíme Granada CF: z ihriska odchádza Víctor Díaz, prichádza Antonio Puertas.
     
    47
    Žltú kartu dostáva Domingos Duarte (Granada CF).
     
    48
    Začiatok druhého dejstva je celkom opatrný. Lopta sa zatiaľ pohybuje len v strede poľa. Hrať sa snaží Granada, ktorá musí dobiehať manko.
     
    49
    Lopta momentálne neopúšťa polovicu Granady, no v moci ju majú domáci hráči. Real Madrid dobre vykrýva priestory.
     
    50
    Granada dala gól!
    Domáci predviedli fantastickú rýchlu kontru. Casemiro stratil loptu na poliacej čiare, tú Yangel Herrera doviezol pred šestnástu, prihral na malé vápno a DARWIN MACHÍS prestrelil pomedzi nohy Courtoisa.
     
    51
    Granada teda znižuje a razom je to oveľa zaujímavejšie. Domáci určite budú cítiť, že s Realom Madrid môžu bodovať.
     
    52
    Dimitri Foulquier hlási zdravotné problémy s pravou nohou. Potrebuje ošetrenie, ktoré prebehne mimo ihriska.
     
    53
    Domáci získali priamy kop. Fede Vico centroval do šestnástky, cez Carvajala z voleja zakončoval Antonio Puertas, avšak mieril dosť nepresne.
     
    54
    Daniel Carvajal sa po pravom krídle nedostal k centru ani strele, fauloval ho Darwin Machís a Real Madrid získal priamy kop.
     
    55
    Striedanie v tíme Granada CF: z ihriska odchádza Dimitri Foulquier, prichádza Angel Montoro.
     
    56
    Toni Kroos centroval na zadnú žrď, kde loptu minul Sergio Ramos a Karim Benzema ju nedokázal zakončiť. Zamotala sa mu pod nohami.
     
    58
    Žltú kartu dostáva Gil Bastiao Dias (Granada CF).
     
    59
    Real Madrid síce získal priamy kop, lenže Sergio Ramos sa previnil útočným faulom, a tak sa mu nepodarilo zakončiť center.
     
    60
    Antonio Puertas poslal sprava pekný center na biely bod, kde sa uvoľnil Darwin Machís. Poslal aj prudkú strelu z prvej, ale vedľa troch žrdí Courtoisa.
     
    61
    Isco sa otočil na hranici pokutového územia a poslal technickú strelu k vzdialenejšej žrdi. Rui Silva mal ale celú situáciu pod kontrolou.
     
    62
    Granada mala k dispozícii rohový kop, avšak centrovaná lopta pred bránku Courtoisa nebola zakončená, pretože sa pískal útočný faul.
     
    63
    Striedanie v tíme Real Madrid CF: z ihriska odchádza Isco, prichádza Rodrygo.
     
    64
    Striedanie v tíme Real Madrid CF: z ihriska odchádza Federico Valverde, prichádza Marco Asensio.
     
    65
    Darwin Machís si krásne spracoval pas na ľavé krídlo, čo podcenil Daniel Carvajal. Ofenzívny hráč Granady si nakoniec loptu zle posunul, a tak ju bek Realu poslal ku Courtoisovi.
     
    66
    Karim Benzema sa zľava dostal do pokutového územia súpera, jeho prudký pas pred bránku si našiel len gólman Rui Silva.
     
    67
    Rodrygo dostal kolmicu do šestnástky súpera, potiahol loptu k päťke a prihrával pred bránku. Dobre postavený Domingos Duarte všetko vyriešil odkopom.
     
    68
    Fauly: 14 – 11
     
    69
    Luka Modrić prenikal po pravom krídle, jeho prechod smerom dopredu zastavil nedovoleným zákrokom Yangel Herrera.
     
    70
    Daniel Carvajal síce spracoval loptu od Modriča na pravom krídle, potom mu ušla od nohy až mimo ihriska, čiže z tejto akcie Realu Madrid nebude nič.
     
    72
    Domingos Duarte sa zapojil do ofenzívy a takmer získal penaltu. Ferland Mendy ho však fauloval tesne vedľa nej, čiže Granada bude zahrávať priamy kop.
     
    73
    Angel Montoro poslal z priameho kopu center na zadnú žrď, loptu odvrátil Casemiro a z diaľky potom nepresne zakončoval Darwin Machís.
     
    74
    Karim Benzema dostal prihrávku do šestnástky, kde ale nemal veľa priestoru. Následne centroval veľmi nepresne Toni Kroos.
     
    75
    Striedanie v tíme Granada CF: z ihriska odchádza Fede Vico, prichádza Antoñín.
    Striedanie v tíme Granada CF: z ihriska odchádza Yangel Herrera, prichádza Yan Eteki.
     
    76
    Angel Montoro sa postavil k rozohrávke ďalšieho priameho kopu. Poslal veľmi nepresný center, lopta skončila mimo hracej plochy.
     
    77
    Chvíľu sa hrať nebude, pretože nasleduje prestávka na osvieženie.
     
    79
    Sergio Ramos faulovaný, previnil sa Carlos Fernández, ktorý až príliš veľa energie vynaložil do toho súboja v snahe získať loptu. Fauly: 16 – 15
     
    80
    Granada má už len desať minút riadneho hracieho času a potom nadstavenie, aby dokázala vyrovnať. Podarí sa jej bodovať proti Realu Madrid?
     
    81
    Angel Montoro poslal veľmi dobrý center z rohového kopu do päťky, kde lopta spadla a nastal tuhý boj o zakončenie/odkop. Za loptou popadalo niekoľko hráčov, aktívny bol ležiaci Sánchez. Ten sa lopty dotkol rukou, potom si ju uchmatol Courtois a obranca Granady mu ju vykopol z rúk. Píska sa teda previnenie voči pravidlám na domácej strane.
     
    82
    Rodrygo na ľavom krídle nedokázal vymyslieť nič. Granada získala aut a následne Ramon Azeez rozbieha ofenzívnu akciu.
     
    83
    Granada má loptu na svojej polovici ihriska. Real Madrid vysunul presing, ale k jej zisku to neviedlo.
     
    84
    Striedanie v tíme Granada CF: z ihriska odchádza Darwin Machís, prichádza Ismail Köybaşı.
     
    85
    Ramon Azeez takmer vyrovnal, pretože po centri zľava zakončoval z hranice päťky. Na čiare odkopával takmer istý gól Sergio Ramos.
     
    86
    Karim Benzema fauloval tesne pred svojou šestnástkou, na trávnik sa porúčal Angel Montoro. Granada bude mať znova k dispozícii priamy kop vhodný na center.
     
    87
    Práve Angel Montoro aj poslal centrovanú loptu. Tá prepadla na zadnú žrď, kde bol voľný Gil Bastiao Dias, hlavičkoval však nepresne.
     
    88
    Real Madrid chcel prejsť po nejakom čase dopredu, ale akciu veľmi rýchlo prerušil ofsajd, v ktorom sa nachádzal Karim Benzema.
     
    89
    Nevyšlo to ani domácim hráčom. Ofenzívnym faulom pred vápnom "Los Blancos" sa prezentoval obranca Sánchez.
     
    90
    Luka Modrić veľmi pekne podržal loptu na ľavom krídle, kde mu ju vypichol po dosť sekundách za čiaru Yan Eteki. Vhadzovať bude Ferland Mendy. Akciu zakončil chorvátsky záložník strelou z diaľky nad.
     
    90+1
    Nadstavuje sa 5 minút.
     
    90+2
    Angel Montoro sa dostal k centrovanej lopte pred malé vápno Realu Madrid, jeho hlavička smerovala nad priestor troch žrdí.
     
    Strely: 11 – 10
     
    90+3
    Žltú kartu dostáva Thibaut Courtois (Real Madrid CF), ktorý poriadne dlho naťahoval rozohrávku päťky.
     
    90+4
    Granada získala rohový kop a do šestnástky hostí sa dostal aj brankár Rui Silva. Nakoniec center na zadnú žrď zakončil vysoko nad Gil Bastiao Dias.
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    Granada síce v druhom polčase veľkého favorita poriadne potrápila a mohla pokojne vyrovnať, avšak Real Madrid získava ďalšie tri body, po reštarte nestratil ešte ani jeden a od titulu je vzdialený jeden krok. Ak "Biely balet" vyhrá vo štvrtok proti Villarrealu, tak sa môže tešiť z 34. triumfu v La Lige. Z dvoch zostavávajúcich duelov potrebuje bez ohľadu na výsledky FC Barcelona aspoň tri body.
     
    Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem dobrú noc. (23:56:43)

    Matej Kubove

    Góly: 50. Machís – 10. F. Mendy, 16. Benzema

    Karty:   47. D. Duarte (GRN), 58. Bastiao Dias (GRN) – 17. F. Mendy (REA), 90+3. Courtois (REA)


    Granada CF: Rui Silva – Díaz (C) (46. Puertas), Sánchez, D. Duarte – Bastiao Dias, Azeez, Y. Herrera (75. Eteki), Foulquier (55. Montoro) – Vico (75. Antoñín), Machís (84. Köybaşı), C. Fernández.
    Náhradníci: Andorinha, A. Escandell – Eteki, Köybaşı, Antoñín, Neva, Montoro, Puertas, Rodríguez Ruiz, P. Sánchez, Soldado.

    Real Madrid: Courtois – Carvajal, Ramos (C), Varane, F. Mendy – Valverde (64. Asensio), Casemiro, Kroos – Modrić, Isco (63. Rodrygo) – Benzema.
    Náhradníci: Altube, Aréola – Bale, Asensio, B. Díaz, Gutiérrez, E. Hazard, Hernandez, L. Vázquez, Militao, Rodrygo, Vinícius Júnior.