koniec zavodu
VC Štajerska

Víťaz: Lewis Hamilton (GBR/Mercedes)

Nedeľa 12.07.2020, 15:10 • Red Bull Ring, Spielberg, Rakúsko • Formula 1
     
    Koniec závodu.
     
    71
    Víťazom VC Štajerska sa stáva Lewis Hamilton z Mercedesu! Druhé miesto patrí jeho tímovému kolegovi Valtterimu Bottasovi, tretia priečka dnes putuje do Red Bullu vďaka Maxovi Verstappenovi.
     
    71
    Je tu posledné kolo VC Štajerska! Lewis Hamilton už s určitosťou zvíťazí, Mercedes si robí zálusk aj na druhé miesto!
     
    70
    Poradie po 70. kole:

    1. Hamilton (Mercedes), 2. Bottas (Mercedes), 3. Verstappen (Red Bull), 4. Albon (Red Bull), 5. Pérez (Racing Point), 6. Ricciardo (Renault), 7. Stroll (Racing Point), 8. Norris (McLaren), 9. Sainz (McLaren), 10. Kvjat (Alpha Tauri).
     
    68
    No a je to tu! Po ďalšom súboji si Bottas už dostáva pred Verstappena a fínsky jazdec sa navyše na druhom mieste udržal! Toto bdue ešte dramatický súboj o druhé miesto!
     
    67
    Valtteri Bottas sa pustil do útoku a dostal sa pred Maxa Verstappena! Ale pilot Red Bullu bol určite nespokojný a a ihneď sa krásnym manévrom opäť dostal pre svojho súpera! Toto určite nebol posledný súboj týchto dvoch jazdcov.
     
    34
    Valtteri Bottas už zamieril do boxov, výmena bola rýchly, ale ako sa očakávalo, Fín sa po návrate na trať zaraďuje na tretie miesto. Lewis Hamilton tak preberá znova líderskú pozíciu!
     
    28
    Lewis Hamilton zamieril do boxov! Výmena pneumatík bola veľmi rýchla, ale pilot Mercedesu stráca prvé miesto, na ktoré sa predbežne posúva Bottas, ktorý však ešte pitstop neabsolvoval!
     
    26
    Máme tu tretieho jazdca, ktorý VC Štajerska nedokončí! Francúz a pilot Renaultu Esteban Ocon odišiel do boxov, kde mechanici aj jeho vozidlo museli nechať! Zatiaľ nevieme, prečo sa tak stalo.
     
    14
    No ale pozor! Valtteri Bottas teraz zajazdil najrýchlejšie kolo a už stráca na Verstappen len niečo okolo jednej sekundy! To môže byť ešte tvrdý boj u druhé miesto.
     
    6
    Ďalšia nepríjemnosť pre Ferrari! Napokon aj Charles Leclerc musel zo závodu odstúpiť, aj keď to ešte skúšal! Už je teda jasné, že Ferrari si dnes žiadne body do priebežného poradia pohára konštruktérov nepripíše.
     
    3
    Sebastian Vettel tento pretek nedokončí! Jeho vozidlo bolo zrejme veľmi poškodené a tak pre jazdca Ferrari sa toto podujatie predčasne končí!


     
    2
    Na trať už vyrazilo aj safety car. Úvod preteku je tak ihneď spomalený a budeme si musieť počkať, kým sa poriadne rozbehne. Sebastian Vettel stratil zadné pravé krídlo a stalo sa tak zrejme pri kontakte s jeho tímovým kolegom Leclercom. Obaja jazdci sú práve v boxoch.
     
    1
    Krátko po štarte je hneď vyvesená žltá vlajka!
     
    VC Štajerska 2020 práve odštartovala!
     
    Závod práve odštartoval.

    Miroslav Revaj

    Konečné poradie a bodovaná desiatka:
    1. Hamilton (Mercedes), 2. Bottas (Mercedes), 3. Verstappen (Red Bull), 4. Albon (Red Bull), 5. Norris (McLaren), 6. Pérez (Racing Point), 7. Stroll (Racing Point), 8. Ricciardo (Renault), 9. Sainz (McLaren), 10. Kvjat (AlphaTauri)
    Štartovný rošt VC Štajerska:
    1. rad: Lewis Hamilton (GBR/Mercedes), Max Verstappen (NED/Red Bull)
    2. rad: Carlos Sainz (ESP/McLaren), Valtteri Bottas (FIN/Mercedes)
    3. rad: Esteban Ocon (FRA/Renault), Alexander Albon (THA/Red Bull)
    4. rad: Pierre Gasly (FRA/Alpha Tauri), Daniel Ricciardo (AUS/Renault)
    5. rad: Lando Norris (GBR/McLaren), Sebastian Vettel (GER/Ferrari)
    6. rad: George Russell (GBR/Williams), Lance Stroll (CAN/Racing Point)
    7. rad: Daniel Kvyat (RUS/Alpha Tauri), Charles Leclerc (MON/Ferrari)
    8. rad: Kevin Magnussen (DEN/Haas), Kimi Räikkönen (FIN/Alfa Romeo)
    9. rad: Sergio Pérez (MEX/Racing Point), Nicholas Latifi (CAN/Williams)
    10. rad: Antonio Giovinazzi (ITA/Alfa Romeo), Romain Grosjean (FRA/Haas)