koniec zavodu
VC Štajerska

Víťaz: Lewis Hamilton (GBR/Mercedes)

Nedeľa 12.07.2020, 15:10 • Red Bull Ring, Spielberg, Rakúsko • Formula 1
     
    To je už z nášho prenosu všetko, ďakujem vám za pozornosť a prajem ešte pekný zvyšok víkendu! (16:43:10)
     
    Premierová VC Štajerska je už minulosťou! Jej víťazom sa stal Lewis Hamilton, ktorý štartoval z pole position a len kvoli jednej zástave v boxoch na malú chvíľu prvé miesto stratil, ale v podstate si išiel dnes neohrozene svoj vlastný závod.

    Zaujímavý súboj prebiehal o druhé miesto. Tam sa dlhodobo držal Max Verstappen, ale krátko pred koncom Valtteri Bottas dokázal pozbierať zvyšok síl a dostal sa pred svojho súpera, takže Mercedes dnes berie prvé dve miesta!

    Veľké sklamanie dnes prežíva Ferrari, kedže Sebastian Vettel a Charles Leclerc závod nedokončili po vzájomnej kolízii.
     
    Konečné poradie a bodovaná desiatka:

    1. Hamilton (Mercedes), 2. Bottas (Mercedes), 3. Verstappen (Red Bull), 4. Albon (Red Bull), 5. Norris (McLaren), 6. Pérez (Racing Point), 7. Stroll (Racing Point), 8. Ricciardo (Renault), 9. Sainz (McLaren), 10. Kvjat (AlphaTauri).
     
    Koniec závodu.
     
    71
    Víťazom VC Štajerska sa stáva Lewis Hamilton z Mercedesu! Druhé miesto patrí jeho tímovému kolegovi Valtterimu Bottasovi, tretia priečka dnes putuje do Red Bullu vďaka Maxovi Verstappenovi.
     
    71
    Je tu posledné kolo VC Štajerska! Lewis Hamilton už s určitosťou zvíťazí, Mercedes si robí zálusk aj na druhé miesto!
     
    70
    Poradie po 70. kole:

    1. Hamilton (Mercedes), 2. Bottas (Mercedes), 3. Verstappen (Red Bull), 4. Albon (Red Bull), 5. Pérez (Racing Point), 6. Ricciardo (Renault), 7. Stroll (Racing Point), 8. Norris (McLaren), 9. Sainz (McLaren), 10. Kvjat (Alpha Tauri).
     
    69
    Max Verstappen ešte musel do boxov, výmena bola rýchla a Holanďan je späť na treťom mieste! Hamiltonov náskok je už takmer 15 sekúnd, pomaly sa dnešný závod naplní.
     
    68
    No a je to tu! Po ďalšom súboji si Bottas už dostáva pred Verstappena a fínsky jazdec sa navyše na druhom mieste udržal! Toto bdue ešte dramatický súboj o druhé miesto!
     
    67
    Valtteri Bottas sa pustil do útoku a dostal sa pred Maxa Verstappena! Ale pilot Red Bullu bol určite nespokojný a a ihneď sa krásnym manévrom opäť dostal pre svojho súpera! Toto určite nebol posledný súboj týchto dvoch jazdcov.
     
    66
    Lewis Hamilton navýšil svoje vedenie na skoro 12 sekúnd! Tu už snáď o jeho prvenstve niet pochýb, dostávame sa do záverečnej časti dnešnej VC Štajerska.
     
    65
    Poradie po 65. kole:

    1. Hamilton (Mercedes), 2. Verstappen (Red Bull), 3. Bottas (Mercedes), 4. Albon (Red Bull), 5. Pérez (Racing Point), 6. Ricciardo (Renault), 7. Stroll (Racing Point), 8. Norris (McLaren), 9. Sainz (McLaren), 10. Kvjat (AlphaTauri).
     
    64
    Vyše desať sekúnd je Hamiltonov náskok pred Verstappenom. Druhý menovaný by sa tak už mal sústrediť hlavne na udržanie si druhého miesta.
     
    63
    Zachytili sme správu v tímovom rádiu McLarenu. Sainz dostáva pokyn, aby pustil pred seba Norrisa. Druhý menovaný sa má pokúsiť predbehnúť Strolla. Ak sa mu to nepodarí, má Sainzovi vrátiť jeho miesto.
     
    62
    Jeho tímový kolega Valtteri Bottas sa stále tlačí na Verstappena a ohrozuje tak jeho druhé miesto. Pilot Red Bullu má zrejme menšie problémy na vozidle.
     
    61
    Lewis Hamilton má na líderskej pozícii náskok vyše 8 sekúnd! Pomaly môžme konštatovať, že o víťazovi VC Štajerska sa zdá byť rozhodnuté, do konca preteku zostáva 10 kôl.

    Miroslav Revaj

    Konečné poradie a bodovaná desiatka:
    1. Hamilton (Mercedes), 2. Bottas (Mercedes), 3. Verstappen (Red Bull), 4. Albon (Red Bull), 5. Norris (McLaren), 6. Pérez (Racing Point), 7. Stroll (Racing Point), 8. Ricciardo (Renault), 9. Sainz (McLaren), 10. Kvjat (AlphaTauri)
    Štartovný rošt VC Štajerska:
    1. rad: Lewis Hamilton (GBR/Mercedes), Max Verstappen (NED/Red Bull)
    2. rad: Carlos Sainz (ESP/McLaren), Valtteri Bottas (FIN/Mercedes)
    3. rad: Esteban Ocon (FRA/Renault), Alexander Albon (THA/Red Bull)
    4. rad: Pierre Gasly (FRA/Alpha Tauri), Daniel Ricciardo (AUS/Renault)
    5. rad: Lando Norris (GBR/McLaren), Sebastian Vettel (GER/Ferrari)
    6. rad: George Russell (GBR/Williams), Lance Stroll (CAN/Racing Point)
    7. rad: Daniel Kvyat (RUS/Alpha Tauri), Charles Leclerc (MON/Ferrari)
    8. rad: Kevin Magnussen (DEN/Haas), Kimi Räikkönen (FIN/Alfa Romeo)
    9. rad: Sergio Pérez (MEX/Racing Point), Nicholas Latifi (CAN/Williams)
    10. rad: Antonio Giovinazzi (ITA/Alfa Romeo), Romain Grosjean (FRA/Haas)