Sociedad – Granada 2:3 (kon.) | Real Madrid – Alavés 2:0 (kon.)
koniec
Real Sociedad San Sebastian
2:3 (0:2)
Granada CF
Piatok 10.07.2020, 19:30Španielska LaLiga • 35. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Domáci Real Sociedad San Sebastian síce dokázal po zmene strán vyrovnať, ale na body to nakoniec nestačilo, pretože rozhodol Domingos Duarte. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný večer. (21:30:40)
     
    90+9
    Koniec zápasu.
     
    90+9
    Real Sociedad nevie vymyslieť vôbec nič. Všetky lopty pred bránku Ruia Silvu končia odkopomi.
     
    90+7
    Portugalský obranca bude po ošetrení v poriadku, ale hrá sa ďalej aj cez nadstavenie. Po faule v strede poľa môžu domáci nakopnúť loptu dopredu.
     
    90+5
    Domingos Duarte ostáva ležať na trávniku pri vlastnej šestnástke, potrebuje ošetrenie a čas sa teda dosť natiahne.
     
    90+4
    Real Sociedad San Sebastian sa síce snaží všetko vrhnúť do ofenzívy, ale hráči Granady sú pod loptou a vykrývajú všetky priestory, kadiaľ by mohla prejsť.
     
    90+3
    Striedanie v tíme Granada CF: z ihriska odchádza Antonio Puertas, prichádza Gil Bastiao Dias.
    Striedanie v tíme Granada CF: z ihriska odchádza Yangel Herrera, prichádza José Antonio Martínez.
     
    90+2
    Brankár hostí Rui Silva má zdravotné problémy a potrebuje ošetrenie. Už sú pri ňom zdravotníci.
     
    90+1
    Nais Djouahra sa sprava dostal na hranicu šestnástky, odkiaľ zbytočne skúsil strelu. Mal zlú pozíciu a nakoniec mieril vysoko nad.
     
    90
    Nadstavuje sa 6 minút.
     
    89
    Granada dala gól!
    Real Sociedad bol síce v druhom polčase jasne lepším tímom a aj vyrovnal, avšak to už nestačí, pretože po skvelom centri zľava od Machísa si loptu na zadnej žrdi našiel DOMINGOS DUARTE a hlavičkou do protipohybu nedal šancu Moyovi.
     
    88
    Žltú kartu dostáva Antonio Puertas (Granada CF).
     
    87
    Antonio Puertas síce centroval presne do pokutového územia, no Carlos Fernández si s loptou neporadil. Neprihral ju a ani nezakončil.
     
    86
    Mikel Oyarzabal má zdravotné problémy a ostáva ležať vo vápne súpera po tom, ako sa zrazil s obrancom Sánchezom. Kapitán Realu potrebuje aj ošetrenie.
     
    85
    Real Sociedad San Sebastian v druhom polčase vyrovnal a psychická výhoda je teraz na domácej strane, takže Baskovia sa pokúsia o tri body.
     
    84
    Real Sociedad San Sebastian dal gól!
    Nais Djouahra centroval sprava po trávniku do šestnástky. Lopta trestuhodne prešla okrem väčšiny obrancov Granady a MIKEL OYARZABAL ostal nepokrytý. Z prvej spred päťky vystrelil nechytateľne pod brvno.
     
    83
    Mikel Oyarzabal poslal zo štandardky veľmi nízky center, s jeho loptou si defenzíva Granady poradila a Víctor Díaz ju odkopol preč.
     
    82
    Aihen Muñoz z ľavého krídla prešiel tesne pred šestnástku, kde ho fauloval Yangel Herrera. Bude to priamy kop vhodný na center, keďže je to dosť z uhlu.
     
    81
    Držanie lopty: 64% – 36%
     
    80
    Dá sa očakávať, že Granada sa bude už len brániť a spoliehať sa na kontry, pričom Real Sociedad všetko vrhne dopredu.
     
    79
    Striedanie v tíme Real Sociedad San Sebastian: z ihriska odchádza Willian José, prichádza Roberto López.
     
    77
    Chvíľu sa hrať nebude, pretože nasleduje prestávka na osvieženie.
     
    76
    Ander Barrenetxea strieľal z diaľky. Tečovaným pokusom získal rohový kop. Ten priniesol center, ktorý odvrátil do bezpečia Víctor Díaz.
     
    75
    Vstupujeme do poslednej štvrťhodiny riadneho hracieho času a Real Sociedad prehráva o gól. Dokáže do konca zápasu aspoň vyrovnať?
     
    74
    Real Sociedad San Sebastian drží loptu na svojej polovici ihriska a aj keď sa snaží vymýšľať ofenzívne aktivity, tak Granada pracuje v zadných radoch veľmi pozorne.
     
    72
    Granada sa centru z rohového kopu ubránila a po pravom krídle chcel prejsť dopredu Antonio Puertas. Zastavil ho Aihen Muñoz.
     
    71
    Aktívny Ander Barrenetxea získal rohový kop, keď mu na krídle loptu vypichol hosťujúci Dimitri Foulquier.
     
    70
    Striedanie v tíme Real Sociedad San Sebastian: z ihriska odchádza Aritz Elustondo, prichádza Andoni Gorosabel.
     
    69
    Mladý Nais Djouahra si pred veľkým vápnom súpera vytvoril streleckú pozíciu, jeho pokus pravačkou mieril cez obrancu nad brvno.
     
    68
    Striedanie v tíme Granada CF: z ihriska odchádza Jesús Vallejo, prichádza Sánchez.
     
    67
    Žltú kartu dostáva Aritz Elustondo (Real Sociedad San Sebastian).
     
    66
    Yangel Herrera prihrával do pokutového územia, avšak dobre postavený Aritz Elustondo loptu zastavil a poslal smerom dopredu.
     
    65
    Willian José dostal krásny pas za obranu súpera, razom išiel sám na bránku, ale v poslednom momente ho dobehol Vallejo a trochu rozhodený mieril tesne vedľa vzdialenejšej žrdi.
     
    64
    Striedanie v tíme Real Sociedad San Sebastian: z ihriska odchádza Cristian Portugués, prichádza Nais Djouahra.
     
    63
    Striedanie v tíme Granada CF: z ihriska odchádza Yan Eteki, prichádza Ramon Azeez.
    Striedanie v tíme Granada CF: z ihriska odchádza Roberto Soldado, prichádza Darwin Machís.
     
    62
    Diego Llorente poslal veľmi prekvapivý, ale skvelý pokus z polovice ihriska. Lopta smerovala pod brvno, Rui Silva sa stihol vrátiť a aj za pomoci brvna ju chytil.
     
    61
    Cristian Portugués si síce sprava zbehol na presný pas Merina, avšak v pokutovom území mu lopta nesadla a nedokázal zakončiť ani prihrať.
     
    60
    Granada získala priamy kop. Centrovaná lopta nebola zakončená. Kontru potiahol Cristian Portugués, avšak hostia sa včas stiahli pred vlastnú šestnástku.
     
    59
    Dimitri Foulquier sa po pravom krídle nedostal na útočnej polovici ďaleko, fauloval ho mladý ofenzívny hráč Realu Ander Barrenetxea.
     
    58
    Ander Barrenetxea sa cez Víctora Diáza síce dostal do pokutového územia, avšak potom nepresne prihrával pred bránku. Hostia loptu odkopli.
     
    56
    Willian José sa stiahol na svoju polovicu ihriska, aby pomohol defenzíve. Vyšlo mu to, bol faulovaný.
     
    55
    Ani na druhýkrát nemôže byť Granada spokojná. V snahe zakončiť center z rohu fauloval Antonio Puertas.
     
    54
    Granada získala rohový kop, avšak centrovaná lopta zakončená nebola. Z uhlu to ešte skúsil Víctor Díaz, zrazený pas prináša ďalší roh.
     
    53
    Mikel Merino a Yan Eteki sa stretli v osobnom súboji v strede poľa, fauloval španielsky záložník Realu Sociedad.
     
    51
    Ander Barrenetxea nedobehol ťažký pas na ľavé krídlo, rozohrávať bude môcť hosťujúca Granada.
     
    50
    Cristian Portugués spracoval pas do pokutového územia, kde zastal a prihral pod seba. Mikel Oyarzabal z dobrej pozície mieril z prvej nad brvno.
     
    49
    Strely: 12 – 2
     
    48
    Presne takýto úvod druhého dejstva si Real Sociedad San Sebastian určite predstavoval. Prehráva o jeden gól a je bližšie k vyrovnaniu.
     
    47
    Real Sociedad San Sebastian dal gól!
    Mikel Oyarzabal poslal z rohového kopu center pred malé vápno, kde lopta spadla na trávnik. V skrumáži sa najlepšie zorientoval MIKEL MERINO a z prvej zakončil po trávniku k žrdi.
     
    46
    Ani jeden tréner cez prestávku nestriedal, takže pokračujeme v zostavách, ktoré duel aj odštartovali.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    45+4
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+4
    Ander Barrenetxea mohol v úplnom závere polčasu znížiť. Pred veľkým vápnom dostal veľmi veľa priestoru a namieril presne k žrdi. Rui Silva skvele loptu končekmi prstov posunul na bránkovú konštrukciu.
     
    45+3
    Aritz Elustondo si najlepšie naskočil na centrovanú loptu z rohového kopu. Prudkou hlavičkou namieril vysoko nad brvno Ruia Silvu.
     
    45+2
    Willian José dostal presný center, ktorý mu poslal Ander Barrenetxea, ale v malom vápne pred útočníkom Realu na roh odvrátil Jesús Vallejo.
     
    45+1
    Domáci sa určite môžu hnevať na toto rozhodnutie, ale už ho nezvrátia, a tak útočia. Center z ľavého krídla si však postrážil Rui Silva.
     
    45
    Nadstavujú sa 3 minúty.
     
    44
    Granada dala gól!
    ROBERTO SOLDADO si nabehol na pas za obranu Realu Sociedad, lopta prešla okolo oboch stopérov, Diego Llorente ju nezachytil, aj keď sa jej dotkol. Skúsený útočník vzápätí obišiel Moyu a rutinérsky zakončil. Domáci vehementne protestovali, že to bol ofsajd a Soldado naozaj aj stál v čase prihrávky ďaleko za obrancami, lenže arbiter aj systém VAR zásah uznali. Jediné možno vysvetlenie je to, že lopty sa dotkol Llorente, a tak to ofsajd nebol.
     
    43
    Cristian Portugués a Mikel Oyarzabal si vo vápne hostí nerozumeli a loptu preto nik z nich nezakončil. Granada odolala ďalšiemu náznaku šance.
     
    42
    Real Sociedad San Sebastian sa naďalej snaží ešte do prestávky vyrovnať, lenže Granada sa dobre drží pod loptou a nerobí chyby.
     
    40
    Už máme pred sebou len posledných päť minút riadneho hracieho času v úvodnom dejstve. Dokáže Real Sociedad do prestávky vyrovnať?
     
    39
    Žltú kartu dostáva Roberto Soldado (Granada CF).
     
    38
    Antonio Puertas po ľavom krídle nezašiel ďaleko, na jeho ceste ho zastavil obranca Aritz Elustondo. Vhadzovať môže Carlos Neva.
     
    37
    Ander Barrenetxea si na ľavej strane spravil priestor a snažil sa centrovať na spoluhráčov pred bránkou, ktorý síce nenašiel, no podarilo sa mu trafiť žrď. Rui Silva mal teraz aj šťastie.
     
    36
    Antonio Puertas udržal ťažký pas na hracej ploche, prihrával nepresne. Na opačnej strane Domingos Duarte čisto zastavil Portuho.
     
    35
    Cristian Portugués sa síce dostal k pasu za obranu súpera, avšak zastavilo ho ofsajdové postavenie, takže z toho zakončenie nebolo.
     
    34
    Real Sociedad San Sebastian po krátkej pauze začína kombináciu na svojej polovici ihriska, proti sformovanej Granade sa dopredu ľahko nepôjde.
     
    32
    Chvíľu sa hrať nebude, pretože nasleduje prestávka na osvieženie.
     
    31
    Granada získala svoj prvý roh v zápase. Po rozohrávke na krátko sa následný pas neujal, ten ďalší takmer zakončoval v päťke Puertas. Loptu zastavil Mikel Merino.
     
    30
    Polhodina zápasu za nami. Zatiaľ to nie je futbal, ktorý by fanúšika nadchol, ale skôr boj o každú loptu.
     
    29
    Dimitri Foulquier bez problémov odvrátil center z ľavého krídla do šestnástky Granady a celú ofenzívnu snahu Realu prekazil faul od Merina.
     
    28
    Aihen Muñoz zastavil rodiacu sa akciu hostí na svojom krídle, dokonca získal aut, ktorý bude vhadzovať.
     
    27
    Hra je v týchto momentoch dosť nepresná z jednej aj druhej strany. Sledujeme dosť veľa zlých prihrávok.
     
    25
    Aihen Muñoz sa po ľavom krídle ďaleko nedostal, Carlos Fernández mu loptu odkopol za čiaru. Real Sociedad San Sebastian zakladajú ďalšiu akciu.
     
    24
    Yan Eteki na útočnej polovici stratil loptu, faul na jeho osobu sa ale nepískal, a tak môžu hrať domáci.
     
    23
    Mikel Oyarzabal si sprava zbehol do pokutového územia, kde ho aj našla prihrávka, avšak španielsky útočník sa nachádzal v ofsajde.
     
    21
    Granada dala gól!
    Hostia sa dokázali presadiť z ich vôbec prvej strely. Domingos Duarte sa vysunul doľava a poslal krásny pas. ANTONIO PUERTAS zasiahol loptu pred päťkou cez Le Normanda a Miguel Ángel Moyà ostal bez šance.
     
    20
    Strely: 3 – 0 (1 – 0)
     
    19
    Aihen Muñoz prebehol po ľavom krídle k pokutovému územiu. Jeho dobrý pas do päťky minul v päťke Cristian Portugués a neohrozil tak Silvu.
     
    18
    Faul hostí v strede ihriska znamená, že po krátkej pauze budú mať loptu znova hráči Realu Sociedad, ktorí sa pokúšajú prejsť dopredu.
     
    17
    Mikel Oyarzabal si pas pred šestnástku nespracovala a ani ho neprihral presne, takže pripravený Mikel Merino nemohol v hre pokračovať.
     
    16
    Real Sociedad San Sebastian sa pokúšal niečo vymyslieť na ľavom krídle, Mikel Merino sa ale ocitol v postavení mimo hru.
     
    15
    Cristian Portugués sa dostal k prihrávke do vápna súpera. Síce bol z uhlu, no aj tak strieľal. Rui Silva z bližšej žrdi vyrazil loptu na rohový kop.
     
    14
    Robin Le Normand odkopával loptu zo svojej polovice ihriska. Hostia ju síce vrátili späť, no iba do miest, kde sa nachádzal Miguel Ángel Moyà.
     
    12
    Willian José sa nedostal k centru do päťky, pred bránkou hostí hlavičkoval loptu do bezpečia obranca Domingos Duarte.
     
    11
    Carlos Neva centroval zľava, vo veľkom vápne prebúral Elustonda záložník Yangel Herrera. Jeho hlavičku zachytil Miguel Ángel Moyà.
     
    10
    Desať minút nám prinieslo skôr boj o stred poľa, videli sme niekoľko tvrdších súbojov, faulov či dve karty.
     
    9
    Antonio Puertas sa previnil faulom v strede poľa, kde zasiahol obrancu domácich, tým bol Aritz Elustondo.
     
    8
    Fauly: 2 – 3
     
    7
    Žltú kartu dostáva Carlos Fernández (Granada CF).
     
    6
    Cristian Portugués bol pri svojej snahe zaútočiť zastavený, pri súboji si pomohol ofenzívnym faulom.
     
    4
    Žltú kartu dostáva Ander Barrenetxea (Real Sociedad San Sebastian).
     
    3
    Domáci mali k dispozícii ešte rohový kop. Ani tento center sa nevydaril a všetko zmaril útočný faul.
     
    2
    Real Sociedad získal krátko po štarte stretnutia na ľavom krídle priamy kop. Centrovanú loptu poslal do bezpečia brankár Rui Silva.
     
    1
    Domáci tím nastupuje v tradičných modro-bielych dresoch, hostia majú červeno-biele, čo sú tiež tradičné farby. Favorita vzhľadom na aktuálne formy tímov hľadať ťažko.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Real Sociedad San Sebastian: Moyà – A. Elustondo, D. Llorente, Le Normand, Muñoz – Barrenetxea, Zubimendi, Merino, Oyarzabal (C) – Portugués, José.
    Náhradníci: Remiro – Aranbarri, Djouahra, Gorosabel, Isak, Lobete, Roberto López, Monreal, Ödegaard, J. Pacheco, Zubeldia, Zurutuza.

    Granada CF: Rui Silva – Díaz (C), J. Vallejo, D. Duarte, Neva – Foulquier, Eteki, Y. Herrera, Puertas – Soldado, C. Fernández.
    Náhradníci: Andorinha, A. Escandell – Azeez, Bastiao Dias, Antoñín, Köybaşı, Machís, J. A. Martínez, Montoro, Rodríguez Ruiz, Sánchez, Vico..
     
    Real Sociedad San Sebastian

    Tomuto baskickému klub sa od reštartu La Ligy veľmi nedarí. Najskôr sa zrodila remíza s Osasunou, potom prišli štyri prehry proti Alavésu, Realu Madrid, Celte Vigo a Getafe. V posledných dvoch kolách ale Real Sociedad získal štyri body za výhru nad Espanyolo a remízu proti Levante. V tabuľke je San Sebastian siedmy, Európsku ligu má stále na dosah, keďže Getafe a Villarreal majú iba o dva resp. tri body viac. Najlepším strelcom tímu je Willian José s 10 gólmi.

    Granada CF

    Prakticky je isté, že tento nováčik skončí niekde v strede tabuľky. Momentálne je Granada desiata so 47 bodmi, aj keď šieste Getafe má len o šesť bodov viac, ale je to tam veľmi vyrovnané. Tím z juhovýchodu Španielska môže každopádne dohrať ročník v pokoji, čo určite prispelo aj k nedávnej remíze s Valenciou či výhre nad Alavésom. Najlepší strelec Carlos Fernández sa postaral o deväť presných zásahov.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 19:30.

    Matej Kubove

    Góly: 47. Merino, 84. Oyarzabal – 21. Puertas, 44. Soldado, 89. D. Duarte

    Karty:   4. Barrenetxea (RSC), 67. A. Elustondo (RSC) – 7. C. Fernández (GRN), 39. Soldado (GRN), 88. Puertas (GRN)


    Real Sociedad San Sebastian: Moyà – A. Elustondo (70. Gorosabel), D. Llorente, Le Normand, Muñoz – Barrenetxea, Zubimendi, Merino, Oyarzabal (C) – Portugués (64. Djouahra), José (79. Roberto López).
    Náhradníci: Remiro – Aranbarri, Djouahra, Gorosabel, Isak, Lobete, Roberto López, Monreal, Ödegaard, J. Pacheco, Zubeldia, Zurutuza.

    Granada CF: Rui Silva – Díaz (C), J. Vallejo (68. Sánchez), D. Duarte, Neva – Foulquier, Eteki (63. Azeez), Y. Herrera (90+3. J. A. Martínez), Puertas (90+3. Bastiao Dias) – Soldado (63. Machís), C. Fernández.
    Náhradníci: Andorinha, A. Escandell – Azeez, Bastiao Dias, Antoñín, Köybaşı, Machís, J. A. Martínez, Montoro, Rodríguez Ruiz, Sánchez, Vico.