Crystal Palace – Chelsea 2:3 (kon.) | Watford – Norwich 2:1 (kon.) | Arsenal – Leicester 1:1 (kon.)
koniec
Arsenal FC
1:1 (1:0)
Leicester City
Utorok 07.07.2020, 21:15 • Emirates Stadium, Londýn • Anglická Premier League • 34. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem dobrú noc. (23:14:57)
     
    Veľmi dobrý zápas je na konci. Leicester v druhom polčase po červenej karte pre Nketiaha vyrovnal. Postaral sa o to Jamie Vardy. O remízu 1:1 sa teda postarali dvaja najlepší strelci celej Premier League. Práve Vardy má momentálne 22 gólov, Pierre-Emerick Aubameyang o dva menej.
     
    90+8
    Koniec zápasu.
     
    90+8
    Harvey Barnes centroval zľava, Sead Kolašinac loptu poslal za seba na Graya, ktorý ju pristrčil na hranicu pokutového územia. Dennis Praet vypálil z prvej nad.
     
    90+7
    Demarai Gray sa síce uvoľnil na pravom krídle, avšak jeho centrovaná lopta bola poriadne zlá. Našiel si ju Emiliano Martínez.
     
    90+6
    Harvey Barnes sa nedostal vedľa vápna súpera k lopte, pretože ho predskočil obranca Shkodran Mustafi a odkopol ju čo najďalej.
     
    90+5
    Kieran Tierney pri autovom vhadzovaní nazbieral dosť veľa času. Leicester loptu rýchlo získal, no Justin a Gray si nerozumeli.
     
    90+4
    Arsenal je tentoraz na útočnej polovici ihriska, kde sa snaží naťahovať čas, ale ak to ide, tak aj zahrozí. Akcia po pravom krídle nevyšla.
     
    90+3
    Striedanie v tíme Arsenal FC: z ihriska odchádza Pierre-Emerick Aubameyang, prichádza Ainsley Maitland-Niles.
     
    90+2
    Demarai Gray prihrával do pokutového územia, pred Vardym zasiahol obranca David Luiz a následne fauloval spomínaný Gray.
     
    90+1
    Nadstavuje sa 8 minút.
     
    90
    Demarai Gray si prebral loptu vo vápne súpera, ale narazil do Davida Luiza. Penalta z toho nebude, hosťujúci hráč sa ani nehnevá.
     
    89
    Leicester City sa znova s loptou pohybuje na útočnej polovici ihriska. Arsenal je sformovaný pred svojou šestnástkou.
     
    88
    Žltú kartu dostáva Shkodran Mustafi (Arsenal FC).
     
    87
    Gól ale platí, takže Leicester vyrovnáva a v závere bude chcieť ísť na tri body. Rozhodne uvidíme vysoké nadstavenie.
     
    86
    Všetko ešte rieši VAR, pretože možno bol v ofsajde samotný Vardy a možno to ešte tečol aj Ayoze, čo by tiež znamenalo, že je Vardy v ofsajde.
    85. Jamie Vardy (LEC) - 1:1
     
    85
    Leicester City dáva gól!
    JAMIE VARDY sa dnes predsa len dočkal. Demarai Gray poslal krásny center tesne nad zemou okolo takmer celej obrany súpera. Na zadnej žrdi sa objavil ostrostrelec hostí a poradil si gólovo.
     
    84
    Pierre-Emerick Aubameyang sa snažil natiahnuť čas a pokúsiť sa tiež niečo vymyslieť na útočnej polovici, ale zastavil ho ofsajd.
     
    83
    James Justin neposlal sprava dobrú loptu pred bránku súpera, pretože bola tečovaná a našiel si ju brankár Emiliano Martínez.
     
    82
    Striedanie v tíme Leicester City: z ihriska odchádza Wilfred Ndidi, prichádza Dennis Praet.
     
    81
    Striedanie v tíme Arsenal FC: z ihriska odchádza Dani Ceballos, prichádza Lucas Torreira.
     
    80
    Jamie Vardy si nabehol na krásny pas, obišiel Martíneza a spred prázdnej bránky trafil bočnú sieť. Všetko navyše znegoval aj ofsajd.
     
    79
    Wilfred Ndidi si nabehol do šestnástky a snažil sa prihrať pred bránku Martíneza. Trojica súperov jeho loptu nepustila.
     
    78
    Leicester sa zatiaľ nevie dostať do noty proti desiatim futbalistom Arsenalu. Domáci sa zatiahli na svoju polovicu.
     
    76
    Striedanie v tíme Leicester City: z ihriska odchádza Ryan Bennett, prichádza Demarai Gray.
    75. Edward Nketiah (ARS)
     
    75
    Edward Nketiah dostáva za faul na koleno Justina po preskúmaní situácie cez VAR nie žltú, ale červenú kartu. Na ihrisku vydržal štyri minúty, aj to dve či tri čakal na rozhodnutie. Arsenal tak dohráva s 10 hráčmi. Mimochodom, Justin je v poriadku.
     
    74
    VAR stále nerozhodol. Hlavný rozhodca sa ide pozrieť na obrazovku sám.
     
    73
    Žltú kartu dostáva Edward Nketiah (Arsenal FC) za poriadne tvrdý zákrok, pretože minul loptu a spodkom kopačky zasiahol Justina do kolena. VAR rieši, či to nebude červená.
     
    72
    Kieran Tierney centroval z ľavého krídla, ale jeho pas nedokázal zakončiť naskakujúci Joe Willock. To by bol skvelý prvý dotyk, keby sa hneď zapísal do streleckej listiny.
     
    71
    Striedanie v tíme Arsenal FC: z ihriska odchádza Alexandre Lacazette, prichádza Edward Nketiah.
    Striedanie v tíme Arsenal FC: z ihriska odchádza Bukayo Saka, prichádza Joe Willock.
     
    69
    Chvíľu sa hrať nebude, pretože nasleduje prestávka na osvieženie.
    68. Alexandre Lacazette (ARS)
     
    68
    Domáci už mohli viesť o dva góly. Dani Ceballos poslal center z rohu na prednú žrď. David Luiz loptu predĺžil do päťky a Alexandre Lacazette dorazil do prázdnej časti bránky. Francúzovi sa mával aj pískal ofsajd.
     
    67
    Kieran Tierney zľava poslal výrazne dobrý center do malého vápna. V poslednej chvíli odkopával Jonny Evans, za ním stál Alexandre Lacazette.
     
    66
    Jamie Vardy obdržal center do pokutového územia. Razom mal veľkú šancu, pretože strieľal z hranice bieleho bodu. Loptu netrafil dobre, Mustafi ju navyše zablokoval.
     
    65
    Christian Fuchs poslal zľava veľmi peknú prihrávku do streleckej pozície na Barnesa pred šestnástku. V poslednej chvíli sklzom loptu vypichol Dani Ceballos.
     
    64
    James Justin poslal sprava dobrý center, ale Harvey Barnes zakončoval hlavou v záklone. Mieril medzi tri žrde, Emiliano Martínez však veľa práce nemal.
     
    63
    Wilfred Ndidi poslal prudkú ranu spred pokutového územia. Dobre postavený David Luiz ju zrazil do bezpečia a ostáva otrasený. Potrebuje ošetrenie.
     
    62
    V posledných momentoch sa hra dosť upokojila, nevidíme také nasadenie ako v doterajšom priebehu hry.
     
    61
    Emiliano Martínez prečítal ďalší center do jeho pokutového územia, ale rozohrávkou našiel iba futbalistov Leicesteru.
     
    60
    Harvey Barnes sa hneď po príchode na ihrisko zapojil do akcie. Loptu si prebral a spred pokutového územia pálil. Veľmi nepresne.
     
    59
    Striedanie v tíme Leicester City: z ihriska odchádza Kelechi Iheanacho, prichádza Harvey Barnes.
    Striedanie v tíme Leicester City: z ihriska odchádza Marc Albrighton, prichádza Christian Fuchs.
     
    58
    Dani Ceballos zahrával na pravom krídle priamy kop. Centrovanú loptu poslal veľmi zle, nik na hracej ploche ju nezasiahol.
     
    57
    Kieran Tierney končí na trávniku po súboji s obrancom hostí, ktorým bol Ryan Bennett. Píska sa faul na Škóta, ale bez karty.
    55. Kelechi Iheanacho (LEC)
     
    55
    Nemecký obranca by mal byť po ošetrení v poriadku. Medzitým Ryan Bennett poslal loptu späť do hry a Leicester predviedol skvelú akciu. Jamie Vardy dostal loptu od Ndidiho doprava, centroval do vápna a Kelechi Iheanacho vo výbornej šanci nechal vyniknúť Martíneza.
     
    54
    Shkodran Mustafi dopadol poriadne tvrdo po tom ako sa vyniesol vysoko do vzduchu a chcel hlavičkovať. Potrebné bude aj ošetrenie.
     
    53
    Dani Ceballos sa dostal k lopte na hranici pokutového územia a poslal prudkú strelu pod brvno. Ayoze Pérez pokus tečoval, a tak to bude roh. Po ňom hlavičkoval Shkodran Mustafi mimo bránky.
    52. David Luiz (ARS)
     
    52
    David Luiz poslal z priameho kopu veľmi peknú strelu okolo múru k žrdi. Umiestnil to veľmi pekne, avšak Kasper Schmeichel skvele zasiahol.
     
    51
    Alexandre Lacazette končí na trávniku pred šestnástkou súpera, cez nohy ho zobral Jonny Evans. Arsenal získal priamy kop vhodný na strelecké zakončenie.
     
    50
    James Justin získal loptu od Ceballosa a po pravej strane chcel ísť dopredu. Lopta mu ušla za postrannú čiaru.
     
    49
    Jamie Vardy potiahol akciu po ľavom krídle, prihral pred malé vápno a James Justin zakončoval z dobrej pozície. Trafil však len Davida Luiza.
     
    48
    Emiliano Martínez prečítal center pred svoju bránku, Jamie Vardy sa k lopte nedostal a Arsenal môže rozohrávať.
     
    47
    Ani jeden tréner cez prestávku nestriedal, takže oba celky nastupujú tak, ako duel aj odštartovali.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Sledovali sme naozaj fantastické úvodné dejstvo. Z oboch strán tam bolo nasadenie či priamočiarosť, všetky lopty išli smerom dopredu. Viac z hry mal Arsenal, ktorý zaslúžene vedie. Nebyť toho, že v bránke hostí je Kasper Schmeichel, mohlo to byť aj viac ako 1:0. Každopádne, naďalej ostáva všetko otvorené.
     
    45+3
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+2
    Shkodran Mustafi bude v poriadku a opäť sme v hre. Krátko po rozohrávke sa vo vzduchu zrazili hlavami Kelechi Iheanacho a Sead Kolašinac. Obaja to rozchodia.
     
    45+1
    Poriadne nepríjemný moment. Shkodran Mustafi v súboji predskončil Vardyho a loptu mu zobral, lenže obaja hráči spadli na trávnik. Dovtedy to bolo úplne v poriadku, no Vardy nechtiac zasiahol nemeckého obrancu kopačkou do tváre. Ten je v opatere lekárov, vidíme aj krv a nevyzerá to dobre.
     
    45+1
    Nadstavujú sa 2 minúty.
     
    45
    Héctor Bellerín mal otvorené pravé krídlo. Prihrával medzi dve línie hráčov Leicesteru, pred Lacazetteom odkopával Justin.
     
    43
    Sead Kolašinac mal po dlhšom čase robotu, prihrávku na Vardyho prečítal. Na opačnej strane ihriska prepustil loptu Xhaka, avšak Saka sa k nej nedostal.
     
    42
    James Justin dnes zatiaľ nie je v hre. Teraz potiahol akciu po pravom krídle, prihral na os a tam Leicester o loptu prišiel. Kontru prerušil faulom Evans.
     
    40
    Alexandre Lacazette tentoraz padá pri postrannej čiare na útočnej polovici ihriska, Jonny Evans ho nefauloval a dokonca získal aut pre hostí.
     
    39
    Kasper Schmeichel znova podržal Leicester, pretože Héctor Bellerín vymyslel skvostný center pred päťku. Alexandre Lacazette hlavičkoval pod brvno. Práve tam sa ale Dán nachádzal.
     
    38
    Ryan Bennett sa síce na krídle dostal pod tlak, avšak loptu aspoň poslal mimo ihriska, čím prerušil možnú kontru Arsenalu.
     
    37
    Strely: 6 – 2
    Na bránku: 5 – 2
     
    36
    Kelechi Iheanacho bol v ďalšom zakončení. Tentoraz mieril nepresne, od bránky bude odkopávať loptu Emiliano Martínez.
    35. Kelechi Iheanacho (LEC)
     
    35
    Jamie Vardy mal trochu priestoru na ľavom krídle, odkiaľ poslal presný center pred päťku. Emiliano Martínez loptu minul a Kelechi Iheanacho ju usmernil do siete. Gól ale neplatí, pretože sa pískal útočný faul.
     
    34
    Jamie Vardy neodkopol loptu úplne najlepšie, avšak tá prešla ešte skôr poza bránkovú čiaru, a tak bude rozohrávať Kasper Schmeichel.
     
    33
    Fantastické momenty pokračujú, v poslednom čase je to hlavne pred bránkou hostí. Arsenal pokračuje v útočení, znova má roh.
     
    32
    Bukayo Saka našiel na bielom bode vo vápne súpera spoluhráča, ktorým bol Alexandre Lacazette a ten vystrelil z otočky veľmi dobre. Kasper Schmeichel predviedol fantastický reflexívny zákrok. O niekoľko sekúnd neskôr poslal sprava strieľaný center pod brvno Héctor Bellerín, dánsky gólman Leicesteru sa znova zaskvel.
     
    31
    Kelechi Iheanacho odvrátil center z rohového kopu na piaty roh Arsenalu a celkovo šiesty v zápase. Ďalší nízky sa tiež neujal. Navyše fauloval Shkodran Mustafi.
     
    30
    Sead Kolašinac prečítal ďalší pas za obranu Arsenalu. Domáci prešli okamžite dopredu. Alexandre Lacazette poslal loptu do vápna pre Saku, ktorý v dobrej pozícii vystrelil po trávniku a Kasper Schmeichel vykopával na roh.
     
    29
    Granit Xhaka získal loptu pred svojou šestnástkou, dostal ju na útočnú polovicu a centroval do pokutového územia. Tento pas sa vôbec nepodaril.
     
    28
    Ryan Bennett skúšal pas za obranu súpera. Jamie Vardy sa nemal šancu dostať k lopte, odvrátil ju Shkodran Mustafi.
     
    27
    Dani Ceballos tentoraz kopol center z rohu na prednú žrď, odkiaľ hráči Leicesteru dostali loptu poľahky preč.
     
    26
    Teraz si to chceli autori gólovej akcie vymeniť. Pierre-Emerick Aubameyang sa dostal k lopte a zľava vošiel do šestnástky. Prihral pred bránku, kde bol Saka, ktorý mohol zakončovať do prázdnej časti bránky. V poslednej chvíli odkopával na roh Çağlar Söyüncü.
     
    Aktuálna tabuľka strelcov Premier League

    1. Jamie Vardy (Leicester) 21 gólov

    2. Pierre-Emerick Aubameyang (Arsenal) 20 gólov
     
    24
    Teraz sa však chvíľu hrať nebude, pretože nasleduje prestávka na osvieženie.
     
    23
    Gólová strela do Aubameyanga bola vôbec prvá v podaní Arsenalu, ale od úvodu sledujeme veľmi dobrý zápas z oboch strán. Hrá sa nesmierne aktívne.
    22. Pierre-Emerick Aubameyang (ARS) - 1:0
     
    22
    Arsenal FC dal gól!
    Bukayo Saka potiahol rýchlu kontru po pravom krídle. Spred šestnástky poslal pas na zadnú žrď a PIERRE-EMERICK AUBAMEYANG bol voľný. Z prvej namieril k žrdi, Kasper Schmeichel sa nemal šancu presunúť včas.
     
    21
    Dani Ceballos poslal z rohového kopu dobrý center. Jonny Evans bol nakoniec lepšie postavený než David Luiz. Odvrátenú loptu z diaľky zakončil Kieran Tierney a mieril poriadne prudko pod brvno. Kasper Schmeichel na všetko videl.
     
    20
    Pierre-Emerick Aubameyang mal dobrú streleckú pozíciu, no trafil iba obrancu pred sebou. Akcia Arsenalu ešte pokračovala, bude to rohový kop po snahe Saku.
     
    19
    Bukayo Saka išiel vo vápne hostí do hlavičkového súboja. Vo vzduchu ale dominoval vyšší obraca Çağlar Söyüncü.
     
    18
    Leicester City sa rohovému kopu ubránil a jeho hráči prešli dopredu. Dobrý center si hľadal Kelechi Iheanacho, v poslednej chvíli pred ním odkopol David Luiz.
     
    17
    Kieran Tierney centroval z ľavého krídla, ale dobre postavený obranca Jonny Evans poslal loptu na rohový kop pre Arsenal.
     
    16
    Pierre-Emerick Aubameyang si nabiehal na center do pokutového územia Leicesteru, pred ním loptu zachytil Kasper Schmeichel.
     
    15
    Máme za sebou prvú štvrťhodinu, ktorá bola aktívna z oboch strán. Ak to takto bude pokračovať, tak sa veru máme na čo tešiť.
     
    13
    Wilfred Ndidi sa ocitol úplne voľný na hranici pokutového územia, kde mu po rohu na krátko prihral Marc Albrighton. Nigérijčan vystrelil prudko, Emiliano Martínez loptu vykopol.
    12. Kelechi Iheanacho (LEC)
     
    12
    Jamie Vardy sa rozbehol za obranu súpera, pas mu poslal Youri Tielemans. Všetko vyriešil Emiliano Martínez, spred šestnástky odhlavičkoval loptu.
     
    11
    Youri Tielemans centroval do pokutového územia súpera, tam kraľoval Shkodran Mustafi a vo výskoku loptu odhlavičkoval.
     
    10
    David Luiz teraz prepadol, ale za sebou mal ešte niekoľko spoluhráčov. Vardy vystrelil z diaľky okolo nich do náručia Martíneza.
     
    9
    Ayoze Pérez z otočky prihrával do pokutového územia, kde cítil Vardyho. Loptu pred ním odkopol David Luiz.
     
    8
    Alexandre Lacazette fauloval v strede ihriska, Leicester tak bude rozohrávať a posnaží sa vymyslieť svoju vôbec prvú ofenzívnu akciu v zápase.
     
    7
    Shkodran Mustafi vyriešil pas pred jeho pokutové územie, loptu poslal odkopom na opačnú stranu hracej plochy, zahral si aj Kasper Schmeichel.
     
    6
    Arsenal je v úvode aktívny, do zakončenia sa ešte nedostal, čo bude platiť aj po tejto ďalšej akcii.
     
    5
    Héctor Bellerín si skvele nabehol do šestnástky, kde aj dostal krásny pas. Preváhal ideálnu možnosť na strelu, navyše bol v ofsajde.
     
    4
    Kieran Tierney sa na ľavej strane dostal k centru. Lopta si našiel Bukayo Saka, ale okamžite mu ju zobral Çağlar Söyüncü.
     
    3
    Héctor Bellerín sa po pravom krídle ďaleko nedostal. Arsenal ale získal aut, a tak môže pokračovať v aktivite.
     
    2
    Sead Kolašinac a Ryan Bennett sa nepríjemne zrazili, ale obaja budú v poriadku a môžu pokračovať v hre.
     
    1
    Domáci Arsenal nastupuje vo svojej tradičnej červeno-bielej kombinácii. Hostia sú tiež v typickom modrom. Favorita dnes hľadať ťažko, ale určite sa môžeme tešiť aj na súboj dvoch najlepších strelcov Premier League, ktorými sú Jamie Vardy a Pierre-Emerick Aubameyang.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Arsenal FC: E. Martínez – Mustafi, David Luiz, Kolašinac – Bellerín, D. Ceballos, Xhaka, Tierney – Saka, A. Lacazette, Aubameyang (C).
    Náhradníci: Macey – Holding, Maitland-Niles, Nelson, Nketiah, Pépé, Willock, Torreira.

    Leicester City: Schmeichel (C) – R. Bennett, J. Evans, Söyüncü – Justin, Ndidi, Tielemans, Albrighton – Ayoze Pérez – Iheanacho, Vardy.
    Náhradníci: D. Ward – H. Barnes, Fuchs, D. Gray, Choudhury, James, N. Mendy, Morgan, Praet..
     
    Arsenal FC

    "Gunners" začali po reštarte Premier League veľmi zle, keďže nestačili na Manchester City a potom prekvapivo ani na Brighton, avšak následne v lige trikrát po sebe vyhrali proti Southamptonu, Norwichu a aj Wolverhamptonu s celkovým skóre 8:0. V tabuľke je ale Arsenal až siedmy, má 49 bodov. Iba o jeden viac ako Sheffield United a o tri viacej než Burnley. Šiesty Wolves majú 52 bodov, piaty Man. United 55. Pierre Aubameyang je najlepším strelcom tímu a s 19 gólmi aj druhým najlepším strelcom v celej Premier League.

    Leicester City

    "Líšky" po reštarte súťaže naposledy konečne vyhrali, keď hladko 3:0 porazili Crystal Palace. Dvakrát sa trafil Jamie Vardy a momentálne je na čele tabuľky strelcov celej súťaže s 21 gólmi. Leicestru sa ale predým nedarilo, keďže remizoval s Watfordom aj Brightonom a prehral proti Evertonu. Navyše vypadol na úkor Chelsea z FA Cupu. Aj preto sa náskok na treťom mieste práve pred "The Blues" skresal už len na jediný bod. Leicester ešte bude musieť bojovať o účasť v LM.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.

    Matej Kubove

    Góly: 22. Aubameyang – 85. Vardy

    Karty:   88. Mustafi (ARS)   75. Nketiah (ARS)


    Arsenal FC: E. Martínez – Mustafi, David Luiz, Kolašinac – Bellerín, D. Ceballos (81. Torreira), Xhaka, Tierney – Saka (71. Willock), A. Lacazette (71. Nketiah), Aubameyang (C) (90+3. Maitland-Niles).
    Náhradníci: Macey – Holding, Maitland-Niles, Nelson, Nketiah, Pépé, Willock, Torreira.

    Leicester City: Schmeichel (C) – R. Bennett (76. D. Gray), J. Evans, Söyüncü – Justin, Ndidi (82. Praet), Tielemans, Albrighton (59. Fuchs) – Ayoze Pérez – Iheanacho (59. H. Barnes), Vardy.
    Náhradníci: D. Ward – H. Barnes, Fuchs, D. Gray, Choudhury, James, N. Mendy, Morgan, Praet.