Burnley – Sheffield Utd. 1:1 (kon.) | Newcastle – West Ham 2:2 (kon.) | Liverpool – Aston Villa 2:0 (kon.)
Southampton – Manchester City 1:0 (kon.)
koniec
Southampton FC
1:0 (1:0)
Manchester City
Nedeľa 05.07.2020, 20:00 • St. Mary's Stadium, Southampton • Anglická Premier League • 33. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vitajte pri on-line prenose zo zápasu Southampton FC – Manchester City. Stretnutie 33. kola anglickej Premier League sa začne o 20:00.
     


    Southampton FC

    Southampton je síce v tabuľke len na 14. mieste, pred 18. Aston Villou má ale šesť kôl pred koncom súťaže už 13-bodový náskok. Prakticky sú teda „svätci“ už zachránení. Po reštarte súťaže vyhrali oba zápasy vonku, doma však podľahli Arsenalu 0:2. Ich silnou stránkou je útočná produktivita, ktorá je najlepšou z tímov v druhej polovici tabuľky (41 strelených gólov). Jej ťahúňom je hlavne tretí najlepší strelec Premier League Danny Ings (18 gólov). Obrana je naopak piatou najhoršou v súťaži (55 inkasovaných gólov), veľmi výrazne ju ale ovplyvnil domáci debakel 0:9 s Leicesterom z prvej polovici sezóny. V tabuľke zápasov doma je Southampton najhorším tímom Premier League a z posledných piatich domácich zápasov prehral štyri.

    Posledných 5 ligových zápasov:
    West Ham – Southampton 3:1
    Southampton – Newcastle 0:1
    Norwich – Southampton 0:3
    Southampton – Arsenal 0:2
    Watford – Southampton 1:3
     


    Manchester City

    „The Citizens“ už stratili šancu na titul, to im ale nebránilo, aby v poslednom kole zničili istého majstra Liverpool debaklom 4:0. V tabuľke je City na druhom mieste a na Liverpool stráca nedostihnuteľných 20 bodov, súčasne ale má pred 3. Leicesterom osembodový náskok. Po reštarte súťaže vyhralo City oba svoje domáce ligové zápasy, vonku ale prehralo na pôde Chelsea 1:2. Manchester City je najproduktívnejším tímom Premier League (81 strelených gólov) a jeho obrana je štvrtou najlepšou v súťaži (33 inkasovaných gólov). V tabuľke zápasov vonku je City druhým najlepším tímom Premier League, z posledných štyroch zápasov na cudzích ihriskách ale tri prehralo.

    Posledných 5 ligových zápasov:
    Manchester United – Manchester City 2:0
    Manchester City – Arsenal 3:0
    Manchester City – Burnley 5:0
    Chelsea – Manchester City 2:1
    Manchester City – Liverpool 4:0
     


    Vzájomné zápasy

    Oba kluby sa proti sebe v anglickej Premier League doteraz postavili v 31 zápasoch a výrazne úspešnejšie zo vzájomnej bilancie vychádza Manchester City. Ten vyhral nad Southamptonom 18-krát, prehral s ním šesťkrát a sedem zápasov sa skončilo remízami. V posledných sezónach vyznieva vzájomná bilancia pre „The Citizens“ ešte jasnejšie. Southampton vyhral nad City naposledy ešte v máji 2016 a posledných šesť vzájomných ligových zápasov za sebou vyhral Manchester City. Prvý zápas v tejto sezóne vyhralo City doma 2:1.

    Posledných 5 vzájomných ligových zápasov:
    29.11.2017: Manchester City – Southampton 2:1
    13.5.2018: Southampton – Manchester City 0:1
    4.11.2018: Manchester City – Southampton 6:1
    30.12.2018: Southampton – Manchester City 1:3
    2.11.2019: Manchester City – Southampton 2:1
     
    Dnešný zápas sa, rovnako ako všetky zápasy anglickej Premier League po prestávke vynútenej pandémiou choroby COVID-19, odohrá bez divákov.
     
    Úvodné zostavy:

    Southampton FC: A. McCarthy – Walker-Peters, J. Stephens, Bednarek, Bertrand – Armstrong, Ward-Prowse (C), Romeu, Redmond – Ings, Adams.
    Náhradníci: Gunn – Vokins, Danso, Smallbone, Jankewitz, Djenepo, S. Long, Obafemi, Ferry.

    Manchester City: Ederson – Cancelo, García, Laporte, Zinčenko – B. Silva, Fernandinho, D. Silva (C) – Mahrez, Jesus, Sterling.
    Náhradníci: Bravo – Otamendi, Harwood-Bellis, De Bruyne, Gündoğan, Doyle, Rodri, Foden, Stones.

    Rozhodca: Marriner – Long, Lennard.
     
    Oba tímy už sú na hracej ploche, zápas sa tak o malú chvíľu začne.
     
    Southampton bude hrať v červenobieločiernej kombinácii, Manchester City v belasých dresoch.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Výkop zápasu mali hostia, ktorí od obrancov začínajú svoj prvý postupný útok.
     
    2
    Bernardo Silva si nabehol na Fernandinhovu kolmicu na pravú stranu šestnástky, odtiaľ ale nedokázal presne prihrať spoluhráčom v pokutovom území. Po odkope obrancov Southamptonu získali hráči City loptu naspäť na svoje kopačky.
     
    3
    Domáci sa od úvodu zápasu prakticky ešte nedostali k lopte. Kombinácia hostí na útočnej polovici pokračuje, teraz sú ale hostia ďaleko od šestnástky Southamptonu.
     
    4
    Sterling si nabehol na ľavom krídle na kolmicu Davida Silvu, v momente prihrávky svojho kapitána ale bol v postavení mimo hry.
     
    5
    Brankár McCarthy vykopol loptu na útočnú polovicu, kde ju však jeho spoluhráči nevybojovali. Hostia sa potom pokúsili o rýchly protiútok, ktorý však skončil prihrávkou na Mahreza do ofsajdu.
     
    6
    Až teraz sa domáci vôbec prvýkrát dostali k šestnástke hostí a takmer z toho bola veľká gólová príležitosť. Adams dostal prihrávku od Ingsa na pravú stranu pokutového územia, jeho strela z prvej ale nebola presná a po menšom závare v šestnástke loptu obrancovia City odkopli do bezpečia.
     
    7
    Zinčenko následne fauloval v strede vlastnej polovice Armstronga. Priamy kop pre Southampton.
     
    8
    Redmond z pomerne veľkej diaľky vystrelil na bránu a jeden z brániacich hráčov City loptu nadvihol vysoko nad svoju bránu. Domáci získavajú svoj prvý rohový kop v zápase.
     
    9
    Center Ward-Prowsea od rohovej zástavky zrazil na ďalší roh prvý brániaci hráč City na prednej tyči. Druhý nákop domáceho kapitána z rohu odhlavičkoval zo šestnástky Fernandinho.
     
    10
    V súboji o loptu v strede poľa zrazil Walker-Peters Sterlinga zozadu na trávnik. Hostia chceli rýchlo rozohrať, nepresným nákopom ale poslali loptu mimo domácej brány.
     
    11
    Ani domácim sa ale rozohrávka nevydarila a po nepresnom nákope Walker-Petersa skončila lopta u brankára City Edersona. Proti nemu vyrazili napádať domáci hráči.
     
    12
    Southampton loptu získal a Redmond hneď hľadal kolmicou za obranu hostí Ingsa. Proti nemu dobre vybehol brankár hostí Ederson, ktorý sa k lopte dostal ako prvý.
     
    13
    City sa postupnou kombináciou dostalo na útočnú polovicu, kde sa hostia usadili pri pokutovom území Southamptonu. Domáci hosťom zatiaľ nedávajú priestor na prienik k bráne.
     
    15
    Southamptonu sa podarilo hostí vytlačiť na ich polovicu, inak sa však obraz hry veľmi nemení. „The Citizens“ majú loptu pod kontrolou a domáci sa ich neúspešne snažia napádať.
     
    16
    Southampton dal gól!
    Domáci prakticky z ničoho nič otvárajú skóre! Zinčenkovi v strede poľa vypichol loptu Armstrong a tá sa tesne za stredovým kruhom odrazila priamo k CHEMU ADAMSOVI. Ten na nič nečakal a z prvej vystrelil na bránu. Brankár Ederson bol ďaleko pred svojou bránou a loptu letiacu oblúkom do brány už nedokázal zastaviť.
    16. Che Adams (SOT) - 1:0
     
    18
    City pokračujú v kombinácii v strede poľa, akoby sa nič nestalo. Domáci čakajú zoradení v obranných líniách pred vlastnou šestnástkou a hostia tak musia útočiť „do plných“.
     
    Pre Adamsa bol dnešný gól prvým v tejto sezóne Premier League.
     
    19
    Hostia sa dokázali konečne prekombinovať na polovicu Southamptonu, stále ale ich postupný útok nepriniesol úspech.
     
    20
    Mahrez pristavil na pravej strane loptu Cancelovi, ktorý nedokázal presne nacentrovať. Nepresný Zinčenkov center z opačnej strany potom zrazili domáci na rohový kop.
     
    21
    Center Davida Silvu z rohu odhlavičkoval z vlastnej šestnástky Bednarek, odrazenú loptu však získali hostia. Tí tak pokračujú vo svojom postupnom útoku.
     
    22
    Bernardo Silva sa pokúšal prejsť individuálne do šestnástky Southamptonu, tam ho ale zrazila dvojica Romeu – Bednarek na trávnik. Hlavný rozhodca s videoasistentom tento zákrok skontrolovali na videu, penaltu ale nenariadili.
     
    23
    Cancelo si na pravom krídle zasekol obrancu Southamptonu a strieľanou prihrávkou na zadnú tyč našiel Jesusa. Ten zblízka usmernil prudkú Cancelovu prihrávku nad McCarthyho bránu.
     
    24
    Prestávka na občerstvenie hráčov.
     
    26
    Hra pokračuje rozohrávkou ďalšieho postupného útoku hostí. Loptu si teraz prihráva obranná štvorica City na vlastnej polovici.
     
    27
    Držanie lopty: 26 % : 74 %
     
    28
    Cancelo výborným nákopom na pravú stranu šestnástky našiel Sterlinga, ktorý z prvej prihrával loptu do bránkoviska Southamptonu. Jeho prihrávku odkopol na poslednú chvíľu pred Davidom Silvom Danny Ings.
     
    29
    Ings sa pripomenul aj na opačnej strane, keď sa rozbehol za obrancami City za nákopom z vlastnej polovice. Vybiehal však z ofsajdu a v útoku nemohol pokračovať.
     
    30
    Jesus vysunul na ľavej strane do šestnástky Sterlinga, ktorého strelu k bližšej tyči vyrazil brankár McCarthy.
     
    30
    Útok City však pokračoval ďalej. Fernandinho trafil strelou po zemi spoza šestnástky pravú tyč McCarthyho bránu a po Mahrezovom centri hlavičkoval David Silva. Proti jeho hlavičke sa ale stihol gólman Southamptonu zdvihnúť a výborným zákrokom ju vyrazil.
    30. Séria gólových príležitostí Manchesteru City
     
    32
    Domáci sa po predošlých veľkých príležitostiach snažia hru trochu upokojiť a loptu si prihrávajú pred vlastnou šestnástkou obrancovia Southamptonu.
     
    33
    Domáci sa dostali do stredu poľa, odtiaľ ich však napádajúci hráči City vytlačili a brankár McCarthy musel po ťažkej malej domov loptu odkopnúť na polovicu hostí. Tam sa k nej dostal Redmond, ktorý si ju naviedol na strelu a pokusom spoza šestnástky vypálil vysoko nad Edersonovu bránu.
     
    34
    Redmond si spracoval pas na ľavú stranu, naviedol si loptu do šestnástky a pomedzi obrancov Manchesteru City vystrelil. S jeho pokusom do stredu brány nemal brankár Ederson žiadne problémy.
     
    35
    Zinčenko rýchlo zaviezol loptu na opačnú stranu, jeho center z ľavej strany však bez zaváhania chytil domáci brankár McCarthy.
     
    36
    Sterling dostal prihrávku na ľavú stranu a ešte chcel loptu posunúť na Jesusa. Obrancovia Southamptonu loptu odkopli.
     
    37
    Hostia sa ale rýchlo dostali naspäť k lopte a po kolmici sa dostal na pravej strane šestnástky k lopte Mahrez. Z pomerne ostrého uhla potom vystrelil, domáci brankár McCarthy ale jeho pokus vykopol.
     
    38
    Pri nábehu na center z pravej strany sa v pokutovom území Southamptonu zrazili hlavami David Silva a Walker-Peters. Kapitán City je už na nohách, domáci obranca je ale naďalej v opatere lekárov.
     
    39
    Obaja hráči sú, zdá sa, našťastie v poriadku a hra pokračuje ďalej. Loptu majú na kopačkách domáci hráči, ktorí sa snažia prejsť na útočnú polovicu.
     
    40
    To sa im podarilo a dokonca aj zatlačili obranu City pomerne hlboko k jej vlastnej šestnástke. Po nepresnom nákope Walker-Petersa ale loptu bez boja odovzdali hosťom.
     
    41
    David Silva chcel rýchlo vysunúť na opačnej strane do nábehu Mahreza, jeho nepresná prihrávka však skončila u domáceho brankára McCarthyho. Domáci sa hneď ocitli pri svojej rozohrávke pod tlakom napádajúcich hostí.
     
    42
    Southamptonu sa ale podarilo založiť svoj útok a znovu sa domáci postupne prekombinovali k šestnástke City. Redmondov center zľava odkopol do autu Cancelo.
     
    43
    Bertrand mal niekoľko autových vhadzovaní na ľavej strane útočnej polovice za sebou, k ďalšiemu centru sa už ale domáci nedostali. Loptu namiesto toho museli posunúť dozadu na obrancov.
     
    44
    Walker-Peters našiel krásnym pasom za obranu City nabiehajúceho Ingsa, ktorý z prvej v sklze nadvihol loptu nad Edersonovu bránu.
    44. Danny Ings (SOT)
     
    45
    Prvú žltú kartu zápasu dostáva za podrazenie Davida Silvu v strede poľa Oriol Romeu (Southampton FC).
     
    45
    Nadstavený čas sú tri minúty.
     
    45+1
    „The Citizens“ sa nasťahovali pred šestnástkou Southamptonu. Domáci hráči sa zatiahli veľmi hlboko do obrany a takmer všetci sú v alebo v bezprostrednej blízkosti svojej šestnástky.
     
    45+2
    Cancelov center sprava obrancovia Southamptonu odhlavičkovali a hostia sa potom znovu dostali k odrazenej lopte. Ich postupný útok pokračuje ďalej.
     
    45+3
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Po prvom polčase svieti na výsledkovej tabuli prekvapivé skóre 1:0 v prospech domácich. Tých dostal do najtesnejšieho náskoku gólom zo stredu poľa Che Adams. Inak sa Southampton väčšinu prvého dejstva bránil hlboko na vlastnej polovici, domácich však podržal výbornými zákrokmi brankár McCarthy a pri niektorých príležitostiach hostí mali domáci i poriadnu dávku šťastia. Uvidíme, ako na tento vývoj zareaguje v druhom polčase tím Pepa Guardiolu.

    Štatistiky po 1. polčase:

    Držanie lopty: 30 % : 70 %
    Strely na bránu: 2:3
    Strely mimo: 3:4
    Rohy: 2:2
    Ofsajdy: 2:4
    Fauly: 3:4
     
    Druhý polčas sa začne približne o 21:05.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Výkop druhého polčasu mali domáci. Cez prestávku nedošlo k žiadnemu striedaniu.
     
    47
    Domáci nepresnou rozohrávkou rýchlo odovzdali loptu hosťom a tí sa tak rýchlo dostali na útočnú polovicu. Tam City rozvíja svoju postupnú útočnú kombináciu.
     
    48
    Redmond zrazil center z krídla na rohový kop. Mahrezov center z rohu sklepol hlavou na prednej tyči Jesus, za ním sa ale k lopte nikto z hostí nedostal a guľatý nezmysel doskákal mimo domácej brány.
     
    49
    Sterling prenikol z ľavého krídla individuálne do šestnástky Southamptonu, jeho pokus z ostrého uhla však zrazil Bednarek na ďalší roh. Ten rozohral Mahrez na krátko a hostia ďalej kombinujú na krátke prihrávky.
     
    50
    Fernandinho našiel prihrávkou v šestnástke Laportea, ktorého strelu zrazil obranca Southamptonu k Jesusovi. Jeho hlavičku zblízka potom ďalším skvelým zákrokom vyrazil brankár McCarthy, ktorý sa musel po predošlom zákroku rýchlo zdvihnúť z trávnika.
     
    51
    Tlak City sa postupne stupňuje. Zinčenkovu strelu zo strednej vzdialenosti zablokoval obranca Southamptonu.
     
    52
    Domáci síce vytlačili hostí k ich šestnástke, o loptu ich ale neobrali. Po krátkom prerušení sa tak City vrátilo pred pokutové územie Southamptonu.
     
    53
    Zinčenko z prvej vysunul pomedzi obrancov do šestnástky Davida Silvu, ktorý zblízka zakončoval. I on však namieril len do skvele chytajúceho brankára McCarthyho.
     
    54
    Armstrong potiahol po zisku lopty hrací predmet na opačnú stranu, po jeho nie príliš presnej prihrávke ju ale pred šestnástkou City stratil Redmond.
     
    56
    Cancelov center z pravej strany zasiahol akrobaticky na zadnej tyči Jesus, namieril ale len do Stephensa, od ktorého sa lopta odrazila nad McCarthyho bránu.
    56. Gabriel Jesus (MAC)
     
    57
    David Silva si spracoval hrací predmet v šestnástke Southamptonu a posunul ho do druhej vlny na svojho menovca Bernarda Silvu. I jeho strelu zablokovali obrancovia domáceho tímu.
     
    57
    Žltú kartu za šliapnutie na nohu Redmonda dostáva Fernandinho (Manchester City).
     
    58
    Fernandinhov nepresný center skončil u brankára Southamptonu. Ten ho chcel rozohrať na opačnú stranu, jeho nákop ale získali obrancovia City.
     
    59
    Striedanie v tíme Manchester City: z ihriska odchádza Raheem Sterling, prichádza Philip Foden.
     
    59
    Striedanie v tíme Manchester City: z ihriska odchádza Riyad Mahrez, prichádza Kevin De Bruyne.
     
    60
    Držanie lopty v druhom polčase: 15 % : 85 %
     
    61
    Ward-Prowse sa chcel dostať za obranu City individuálne a obhodil si Garcíu. Loptu si ale pritom predkopol príliš ďaleko a tá skončila až za bránkovou čiarou.
     
    62
    Striedajúci De Bruyne sa prvýkrát zapojil do hry, keď dostal prihrávku na pravú stranu. Vysokým centrom ale nedokázal presne prihrať nabiehajúcemu Fodenovi a lopta skončila za bránou Southamptonu.
     
    63
    Bez cudzieho zavinenia sa ocitol na trávnik Bertrand. Zdá sa, že sa jedná o svalové zranenie ľavého obrancu Southamptonu.
     
    64
    Bertrand odišiel za autovú čiaru a uvidíme, či sa vráti do hry. Medzitým na hracej ploche prebieha ďalší postupný útok City.
     
    65
    Fernandinhov nákop na Fodena chcel anglický mladík predĺžiť do bránkoviska. Obranca Southamptonu loptu odkopol, avšak len k Bernardovi Silvovi, ktorý z voleja i kvôli teču domáceho obrancu namieril tesne mimo ľavej tyče McCarthyho brány.
     
    66
    Center z rohu obrana Southamtponu odvrátila z vlastnej šestnástky a center De Bruyneho odhlavičkoval Walker-Peters na ďalší roh.
     
    67
    Hostia ho rozohrali na krátko a nakoniec Zinčenko nacentroval do šestnástky na Jesusa. Ten hlavičkoval zblízka priamo na pripraveného brankára McCarthyho.
     
    68
    Cancelo pokazil malú domov a za jeho slabou prihrávkou sa rozbehol Adams. Proti nemu včas vybehol brankár Ederson, ktorý mu na poslednú chvíľu pred vlastnou šestnástkou odkopol loptu.
    68. Che Adams (SOT)
     
    69
    Prestávka na občerstvenie hráčov.
     
    70
    Striedanie v tíme Southampton FC: z ihriska odchádza Che Adams, prichádza Shane Long.
     
    71
    Hra pokračuje svojim dnešným tradičným obrázkom – postupnou útočnou kombináciou City na polovici Southamptonu.
     
    72
    Domácim sa podarilo aspoň vytlačiť hostí do stredu poľa, o loptu ich však nepripravili. Hrací predmet získali až po nepresnej prihrávke De Bruyneho na Jesusa, ktorá sa dokotúľala až za bránkovú čiaru.
     
    74
    City získalo loptu rýchlo naspäť. Bernardo Silva posunul loptu na Davida Silvu, ktorému odskočila priamo k De Bruynemu. Ten už zvnútra šestnástky vystrelil z prvej mimo McCarthyho brány.
     
    75
    Fernandinho získal loptu, potom si ale neporozumel s De Bruynem, ktorý si nenabiehal na pravé krídlo za jeho prihrávkou. Brankár Southamptonu McCarthy sa s rozohrávkou nikam neponáhľa.
     
    76
    Long potiahol loptu k šestnástke City, kde ju chcel posunúť Ingsovi. Od jeho päty sa odrazila priamo k Ward-Prowseovi, ktorý z prvej vystrelil, avšak brankár Ederson dokázal jeho pokus vyraziť.
     
    77
    Bernardo Silva nacentroval z ľavého krídla loptu na hranicu šestnástky domácich na De Bruyneho, ktorý si loptu hruďou spracoval. Jeho strelu zase zablokoval jeden z obrancov Southamptonu.
     
    78
    David Silva sa dostal do šestnástky Southamptonu, tam ale cez trojicu obrancov nedokázal loptu prestrčiť na Jesusa. Walker-Peters potom odkopol loptu rezolútne do autu.
     
    79
    Tlak City sa opäť stupňuje a domáci sa vôbec nedokážu dostať k lopte. Odrazené lopty zbierajú hostia, ktorí tlačia domácich hlboko do obrany.
     
    80
    Držanie lopty: 27 % : 73 %
    Strely: 8:21
     
    81
    Fodenov center odhlavičkoval pred Jesusom Bednarek len na Davida Silvu, ktorého strelu musel ďalší obranca Southamptonu zraziť opäť na rohový kop.
     
    82
    Poľský obranca Southamptonu odhlavičkoval De Bruyneho center z rohu na ďalší roh. De Bruyneho druhý nákop potom odhlavičkoval Stephens mimo vlastnej šestnástky, znovu ale len k hráčom Manchesteru City.
     
    83
    Southampton vytlačil hostí na ich polovicu a Laporte si musel dokonca pomôcť malou domov na gólmana Edersona. Hostia ale úspešne rozohrali a znovu sa bez problémov vrátili na útočnú polovicu.
     
    84
    De Bruyneho center sprava i Zinčenkov center zľava obrancovia Southamptonu odhlavičkovali. Laporte sa už asi na trápenie svojich spoluhráčov v útoku nemohol pozerať a zo zhruba 35 metrov vystrelil, avšak i on poslal loptu nad McCarthyho bránu.
     
    85
    Hráči Southamptonu už ani len nebojovali o loptu po odkope brankára McCarthyho. Hostia sa tak rýchlo dostali na polovicu domácich, kde sa však tentokrát prezentovali len nepresným pasom na Jesusa.
     
    86
    Žltú kartu za zahodenie lopty po nenariadení rohu v prospech hostí dostáva Gabriel Jesus (Manchester City).
     
    87
    Zinčenko si narazil na ľavej strane loptu s Fodenom, znovu však bol jeho center do šestnástky zablokovaný. Podobne dopadol i ďalší Zinčenkov center, tentokrát už takmer z bránkovej čiary.
     
    88
    Center Bernarda Silvu Stephens nadvihol len do výšky a v súboji o túto vysokú loptu vletel dobiehajúci García zozadu do Walker-Petersa. Ten zostáva ležať na trávniku a musí byť ošetrený.
     
    89
    Domáci pravý obranca odišiel za autovú čiaru a rýchlo sa vrátil do hry. Jeho spoluhráči sa medzitým dostali na polovicu City, kde svojou kombináciou získavajú cenné sekundy.
     
    90
    Na hosťoch začína byť už trochu viditeľná frustrácia z nepriaznivého vývoja zápasu. Jesus v súboji o loptu zasiahol lakťom do tváre Bednareka, ktorý musí tiež byť ošetrený.
     
    90+1
    Bude sa hrať ešte päť minút.
     
    90+1
    Ings potiahol loptu po ľavom krídle k šestnástke City, pred ňou ale o ňu prišiel. Na opačnej strane získal De Bruyne odvážnym prienikom rohový kop pre hostí.
     
    90+2
    De Bruyneho center z rohu obrana domácich znovu odhlavičkovala a následný Cancelov center zablokoval Bertrand. Bernardo Silva ešte chcel vystreliť z ostrého uhla, pri náprahu sa ale pošmykol.
     
    90+3
    De Bruyne oblúčikom na ľavú stranu vysunul do nábehu Bernarda Silvu, tomu ale na ideálne zakončenie chýbal asi krok a z voleja v páde už loptu len tečoval pri jej lete mimo domácej brány.
     
    90+4
    Zinčenkov center znovu odhlavičkoval Bednarek, znovu ale odrazenú loptu získali hostia. Ešte tak uvidíme záverečný tlak hostí pri snahe o vyrovnanie.
     
    90+5
    McCarthy podbehol center z pravej strany a lopta doletela k Bernardovi Silvovi, ktorý stál za ním. Ten sa ale neodvážil vystreliť z prvej a jeho prihrávku na Davida Silvu zrazil vracajúci sa obranca Southamptonu tesne mimo svojej brány.
     
    90+6
    Armstrong podrazil tesne pred vlastným pokutovým územím Davida Silvu. Hostia budú mať priamy kop z výbornej streleckej pozície a pre nich je to posledná šanca na vyrovnanie.
     
    90+6
    Striedanie v tíme Southampton FC: z ihriska odchádza Stuart Armstrong, prichádza William Smallbone.
     
    90+7
    De Bruyne trafil z priameho kopu múr z hráčov Southamptonu a aj keď hostia ešte reklamujú hru rukou, tak hlavný rozhodca nechal hru pokračovať ďalej.
     
    90+7
    Koniec zápasu.
     
    Manchester City napriek drvivému tlaku v druhom polčase nedokázal skórovať a dnes by gól nedal, asi ani keby sa hralo do rána. Gólové príležitosti hostí skvelými zákrokmi likvidoval domáci brankár McCarthy, strely blokovali obetavo hrajúci domáci a keď už aj mohli „The Citizens“ zakončiť bez toho, aby ich niekto atakoval, tak mierili mimo brány Southamptonu. O výhre „svätcov“ tak rozhodol ešte v prvom polčase Che Adams, ktorý pohotovou strelou zo stredu poľa zaskočil brankára Edersona. Domáci sa vďaka tejto výhre dostali na 13. miesto a keďže päť kôl pred koncom sezóny už majú pred 18. Aston Villou 16-bodový náskok, tak majú istotu zotrvania v Premier League pre ďalšiu sezónu. Manchester City je druhý a na istého majstra Liverpool stráca už 23 bodov.
     
    Držanie lopty: 26 % : 74 %.
    Strely na bránu: 4:6.
    Strely mimo: 3:9.
    Rohy: 2:13.
    Ofsajdy: 3:3.
    Fauly: 6:7.
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (22:11:58)

    Michal Sadlek

    Góly: 16. Adams

    Karty:   45. Romeu (SOT) – 57. Fernandinho (MAC), 86. Jesus (MAC)


    Držení míče: 26 % : 74 %.
    Střely na branku: 4:6. Střely mimo: 3:9. Rohy: 2:13. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 6:7.
    Southampton FC: A. McCarthy – Walker-Peters, J. Stephens, Bednarek, Bertrand – Armstrong (90+6. Smallbone), Ward-Prowse (C), Romeu, Redmond – Ings, Adams (70. S. Long).
    Náhradníci: Gunn – Vokins, Danso, Smallbone, Jankewitz, Djenepo, S. Long, Obafemi, Ferry.

    Manchester City: Ederson – Cancelo, García, Laporte, Zinčenko – B. Silva, Fernandinho, D. Silva (C) – Mahrez (59. De Bruyne), Jesus, Sterling (59. Foden).
    Náhradníci: Bravo – Otamendi, Harwood-Bellis, De Bruyne, Gündoğan, Doyle, Rodri, Foden, Stones.

    Rozhodca: Marriner – Long, Lennard