Burnley – Sheffield Utd. 1:1 (kon.) | Newcastle – West Ham 2:2 (kon.) | Liverpool – Aston Villa 2:0 (kon.)
Southampton – Manchester City 1:0 (kon.)
koniec
Southampton FC
1:0 (1:0)
Manchester City
Nedeľa 05.07.2020, 20:00 • St. Mary's Stadium, Southampton • Anglická Premier League • 33. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (22:11:58)
     
    Držanie lopty: 26 % : 74 %.
    Strely na bránu: 4:6.
    Strely mimo: 3:9.
    Rohy: 2:13.
    Ofsajdy: 3:3.
    Fauly: 6:7.
     
    Manchester City napriek drvivému tlaku v druhom polčase nedokázal skórovať a dnes by gól nedal, asi ani keby sa hralo do rána. Gólové príležitosti hostí skvelými zákrokmi likvidoval domáci brankár McCarthy, strely blokovali obetavo hrajúci domáci a keď už aj mohli „The Citizens“ zakončiť bez toho, aby ich niekto atakoval, tak mierili mimo brány Southamptonu. O výhre „svätcov“ tak rozhodol ešte v prvom polčase Che Adams, ktorý pohotovou strelou zo stredu poľa zaskočil brankára Edersona. Domáci sa vďaka tejto výhre dostali na 13. miesto a keďže päť kôl pred koncom sezóny už majú pred 18. Aston Villou 16-bodový náskok, tak majú istotu zotrvania v Premier League pre ďalšiu sezónu. Manchester City je druhý a na istého majstra Liverpool stráca už 23 bodov.
     
    90+7
    Koniec zápasu.
     
    90+7
    De Bruyne trafil z priameho kopu múr z hráčov Southamptonu a aj keď hostia ešte reklamujú hru rukou, tak hlavný rozhodca nechal hru pokračovať ďalej.
     
    90+6
    Striedanie v tíme Southampton FC: z ihriska odchádza Stuart Armstrong, prichádza William Smallbone.
     
    90+6
    Armstrong podrazil tesne pred vlastným pokutovým územím Davida Silvu. Hostia budú mať priamy kop z výbornej streleckej pozície a pre nich je to posledná šanca na vyrovnanie.
     
    90+5
    McCarthy podbehol center z pravej strany a lopta doletela k Bernardovi Silvovi, ktorý stál za ním. Ten sa ale neodvážil vystreliť z prvej a jeho prihrávku na Davida Silvu zrazil vracajúci sa obranca Southamptonu tesne mimo svojej brány.
     
    90+4
    Zinčenkov center znovu odhlavičkoval Bednarek, znovu ale odrazenú loptu získali hostia. Ešte tak uvidíme záverečný tlak hostí pri snahe o vyrovnanie.
     
    90+3
    De Bruyne oblúčikom na ľavú stranu vysunul do nábehu Bernarda Silvu, tomu ale na ideálne zakončenie chýbal asi krok a z voleja v páde už loptu len tečoval pri jej lete mimo domácej brány.
     
    90+2
    De Bruyneho center z rohu obrana domácich znovu odhlavičkovala a následný Cancelov center zablokoval Bertrand. Bernardo Silva ešte chcel vystreliť z ostrého uhla, pri náprahu sa ale pošmykol.
     
    90+1
    Ings potiahol loptu po ľavom krídle k šestnástke City, pred ňou ale o ňu prišiel. Na opačnej strane získal De Bruyne odvážnym prienikom rohový kop pre hostí.
     
    90+1
    Bude sa hrať ešte päť minút.
     
    90
    Na hosťoch začína byť už trochu viditeľná frustrácia z nepriaznivého vývoja zápasu. Jesus v súboji o loptu zasiahol lakťom do tváre Bednareka, ktorý musí tiež byť ošetrený.
     
    89
    Domáci pravý obranca odišiel za autovú čiaru a rýchlo sa vrátil do hry. Jeho spoluhráči sa medzitým dostali na polovicu City, kde svojou kombináciou získavajú cenné sekundy.
     
    88
    Center Bernarda Silvu Stephens nadvihol len do výšky a v súboji o túto vysokú loptu vletel dobiehajúci García zozadu do Walker-Petersa. Ten zostáva ležať na trávniku a musí byť ošetrený.
     
    87
    Zinčenko si narazil na ľavej strane loptu s Fodenom, znovu však bol jeho center do šestnástky zablokovaný. Podobne dopadol i ďalší Zinčenkov center, tentokrát už takmer z bránkovej čiary.
     
    86
    Žltú kartu za zahodenie lopty po nenariadení rohu v prospech hostí dostáva Gabriel Jesus (Manchester City).
     
    85
    Hráči Southamptonu už ani len nebojovali o loptu po odkope brankára McCarthyho. Hostia sa tak rýchlo dostali na polovicu domácich, kde sa však tentokrát prezentovali len nepresným pasom na Jesusa.

    Michal Sadlek

    Góly: 16. Adams

    Karty:   45. Romeu (SOT) – 57. Fernandinho (MAC), 86. Jesus (MAC)


    Držení míče: 26 % : 74 %.
    Střely na branku: 4:6. Střely mimo: 3:9. Rohy: 2:13. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 6:7.
    Southampton FC: A. McCarthy – Walker-Peters, J. Stephens, Bednarek, Bertrand – Armstrong (90+6. Smallbone), Ward-Prowse (C), Romeu, Redmond – Ings, Adams (70. S. Long).
    Náhradníci: Gunn – Vokins, Danso, Smallbone, Jankewitz, Djenepo, S. Long, Obafemi, Ferry.

    Manchester City: Ederson – Cancelo, García, Laporte, Zinčenko – B. Silva, Fernandinho, D. Silva (C) – Mahrez (59. De Bruyne), Jesus, Sterling (59. Foden).
    Náhradníci: Bravo – Otamendi, Harwood-Bellis, De Bruyne, Gündoğan, Doyle, Rodri, Foden, Stones.

    Rozhodca: Marriner – Long, Lennard